• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam başımın etini yedi yedi sonunda dün gece ipler koptu...

Ben şahsen üslubunu hiç beğenmedim...
Sen istemediğin, içinden gelmeyen şeyleri yapmışsın ve onları öyle alıştırmışsın...
Aslında burda suç senin. İçinden gelmeyenleri neden yapıyorsun ki ben onu anlamadım...
Kimseye yaranmak zorunda değilsin, eşin askerde diye kaynananla yaşamak zorunda değilsin ama sen yapmışsın bunları...
Kaynananın görümcesinin gelini midir nedir sen de onu çekemiyorsun gibime geldi. Sürekli ondan bahsetmişsin. Aldırdıklarından falan. Madem sen de aldırsaydın durumları kötü değilmiş. Yok sen illa gözlerine girmeye çalışmışsın. Şimdi de malesef sonuçlarına katlanıyorsun...

ben kendimi kimseyle kıyaslamıyorum...ama onlar bizi sürekli yarıştırıyorlar... dediğin doğru aynen sidik yarışı.... seninki şöyle benimki böyle... ben yapmıyorum bunu... bana yapa yapa işlediler beynime...
hiç takılma bile.böyle konuşanlar çok olur
duyma gül geç.sinir bozucu doğru insan etkileniyor ama umursamamak en etkili cevap bence
benim derdim düğün dernek diil canım ben öz dedem gibi ağladım da okudum da .... asıl acının en büyük gününde bir gün önce yani daha tazeyken onların gitmeleri sorun diil iki gün sonra benim gitmem sorun. konu bu canım....
seni anlıyorum canım haklısın aslında
o zaman hiç kimsenin hayatınızda bu kadar söz sahibi olmasına izin vermeyin
böyle durumlarda eşin versin gereken cevabı sen hiç karışma

ben her yerde söylüyorum baştan koyun tavrınızı daha evlenmeden sonrası geç olur diye iyi görünmek için niye bu kadar uğraşıp olmadığınız biri gibi davrandınız ki size yazık değil mi

bence eşinizle bu konuyu konuşun sakin bir şekilde bundan sonra daha mesafeli davranmak istediğinizi söyleyin kayınvalidenize de bundan sonra yapmak istemediğiniz şeyleri açık açık ifade edin gelmek istemiyorum anne demek kötü bir şey değil ki sonradan kendinizi aptal gibi hissedeceğiniz şeyleri yapmayın bir süre sonra zaten rahat bırakırlar sizi

ama ipleri tamamen kopartmayın sonuçta o insanlar sizin eşinizin ailesi eşinizle evli kaldığınız müddetçe görüşmeniz gerekir bence (size karşı hakaret ve şiddet yoksa) az görüşün öz görüşün yapmak istemediklerinizi yapmayın olsun bitsin

Üslup yanlış,tepkiler sert.Bence karşı taraf kadar seninde hataların var.
İlk önce bu kadar iç içe yaşamayın akraba ilişkilerinizi.
samimiyet başka,istenmeyen görüşmeler,gereksiz eşlik etmeler başka.
Eşiniz çok doğru söylemiş,bencede ortada bir kıyaslama var.
malesef ki bu sadece aile büyükleri tarafından değil,
siz kendinizi ve diğer gelini bahsettiğiniz her olayda,
her anlamda kıyaslıyorsunuz.
Ortada ilişkileri tamamen koparacak,gemileri yakacak kadar bir durum yok.
Düzeltilebilecek şeyleri olay yapıp kendiniz hakkında malzeme yaratmayın derim.
Cenaze varken herkesce bilinir ki düğün,derneğe gidilmez.
2 gün önce onlar gitti demişsin,bu seni haklı çıkarmaz ki.
Yaşanan acı tebareke boyunca tazedir benim bildiğim.
Ve ergen insanlar değilizki önceliklerimizi şaşalım!
Bence bi süre görüşme,bırak sana karşı tepkiler azalsın.
Sonrada bu durumu telafi edip,ilişkilerinizi düzenleyin.
Kendi evine,eşine ve kendine zaman ayır.
Sana bu sebeple tepki verenleride kendince kibar bir dille uyar.

hepsini tam okuyamadim ama sen iyice dolmussun.biraz zaman tani kendine her zaman da onlarla beraber olmakta zorunda degilsin .birak arkandan ne derlerse desinle.sen ne kadar samimi icten cok iyi olunca tamemen tepene binerler.her lafi hic bir sey olmamis gibi söylerler.isine git . bosver hic bir sey olmamis gibi davran.ilk tepki onlardan gelsin

ya kızlar arkadaş kaynanadan muzdarip konu ünv .mezunu köylü olayı degil hepimiz köylüyüz ona bakılırsa şahsen ben 6 yıldır köyde yaşıyordum daha 3-5 ay oldu taşınalı ..
kız diyor kaynanam benim iyi niyetimi sömürdü başkaları gibi yapmadıgım için benimki göze görünmedi..peşinden nere giderse sürükledi beni diyor ..takılmışşınıs bi ünv.mezunu köylü olayına.
zaten kk da adettendir ilk mesaj ne türlü yazılırsa geriside öyle gelir..
kayınvalidem yok ama sizi iyi anlıyorum .allah kolaylık versin..

teşekkür ederim...

hiç takılma bile.böyle konuşanlar çok olur
duyma gül geç.sinir bozucu doğru insan etkileniyor ama umursamamak en etkili cevap bence

seni anlıyorum canım haklısın aslında
o zaman hiç kimsenin hayatınızda bu kadar söz sahibi olmasına izin vermeyin
böyle durumlarda eşin versin gereken cevabı sen hiç karışma

teşekkür ediyorum...

of nasıl bi çekememezliktir böyle,allah eşinize ve kaynananıza sabır versin.dıdının dıdısı,o öyle ben böyle..kendi kendinizi yersiniz böyle yaparak

eşin sana destek çıkabilecek biriyse keşke kendinizi ezdirmeseydiniz.ama aranızda huzursuzluğa sebep oluyorsa yapacak birşeyiniz yoktu belki de.eşiniz size destekse eğer bundan sonra tavrınızı belli edin.köylü yazdığınız için eleştirmişler.öyle derken alında ne demek istediğinizi anlıyorum.

Gitmeseydiniz o zaman, bu işin zorlası olur mu?
Üniversiye mezunu biriymişsiniz ve madem köylü biriyle evlenmişsiniz,
bir üniversite mezunu olarak korusaydınız hakkınızı.
Kayınvalidenizin peşinden koşup durmasaydınız.
Madem dert ediyorsunuz şimdi, zamanında aldırsaydınız herşeyinizi.
Millet sizin gibi davranmıyor diye, isteklerini yaptırıyor diye suçlu mu?
Bak sizin kıymetinizi bilmiyorlarmış, onların kini bilirler işte.
Demek ki bu işler üniversite mezunu ya da köylülükle olmuyormuş.
Kafanızı kullansaydınız o zaman.
Mecbur olmadığınız, dur diyemediğiniz şeyler için kimsenin suçu yok.
Ayrıca üniversite mezunu olduğunuzda şüpheli açıkçası, bu yazım tarzıyla.
Ne üniversite mezunu, ne köylüler var ki, sizden daha özenli ve daha özenli kelimelerle yazıyor.

Ellerinize saglik ne guzel yazmissiniz ....

Esfa seni iyi anlıyorum, insan evlenirken eşini çok sevdiği için ailesini de çok seveceğini düşünüyor, kendi ailesi olarak görüyor. Belki kendi ailesine yapmayacağı fedakarlığı eşinin ailesine yapıyor.
Ama karşı tarafın aynı düşüncede olmadığını görünce hayal kırıklığına uğruyor.
Onlara göre sen hala bir yabancısın.
Ama anlayamadığım insan bunu farkettiğinde kendini biraz çeker, sen neden bu kadar bekledin?
Uslubun gerçekten hoş değil ama ben de sinirlendiğin için o sözleri sarfettiğini düşünüyorum.
Bence kendini kimseyle kıyaslama, zaten eltin değil niye bu kadar takıyorsun ki onu.
Eltin bile olsa kıskanmaman gerekir, çünkü sen az istemişsin az alınmış o çok istemiş çok alınmış.
Sen alırken sana yok alamayız deselerdi haklı olabilirdin ama değilsin.
Bence kıskandığını belli etme, sözünü bile etme çünkü haksız çıkarsın.
Sen kendi farkını ortaya koy, üniversite mezunusun niye kayınvalidenin sözünden çıkmıyorsun ki, onunla her yere gidiyorsun.
Sen en başta bu hatayı yapmışsın.
Şimdi gördün gerçekleri, kendin gibi ol kimseyle kendini kıyaslama kıyaslatma.
Bir yere gitmek istemiyorsan hastayım falan diye bahane bulma gitmek istemiyorum de.
Kimseye fazla fedakarlık yapma.
Evinin huzurunu bozma.

Yaşanan yaşanmış bitmiş eşiniz gidip dönmüş siz şimdi neyi dert ediyorsunuz ki , açıkçası sizde kaynananızın görümcesinin gelinine( ne alakaysa bu kadar da uzak akraba niye kıskanılır anlayamadım:olmaz:) karşı bir kıskançlık var , size yapılanların niye ona yapılmadığını düşünerek içleniyorsunuz aşikar.O kızın kaynanası ayrı sizle ne alakası var ki dert ettiniz hiçççççççççççç anlayamadım:roflol: bu tavrınızdan vazgeçin derim

arkadaşlar çoğu konuda dikkatimi çekiyor,sorunlardan ziyade konu sahibine takıyoruz.
ben esfanın sinirli bir şekilde kendi kendine söylenmesini aktardığını düşünüyorum.

baştan çok uysal ve sessiz kalmış,kötü olmamaya çalışmış.
ama bu arada hep yönlendirilmiş eşinin ailesi tarafından.

bir diğer mesele eşinin halaları ve diğer akrabalarla çok içli dışlılar,tüm sülale esfanın aile meselerine çok müdehale etmiş.
şimdi kendi gelinine hoşgörü göstermesine bu yüzden kızıyor.
kendisiyle kıyaslaması bu yüzden.
sanırım askerlik meselesini hala oldu bittiye getirip,kaynanasında kalmasına karar verdirmiş.
esfa günler vs. olaylarında çok fazla taviz vermiş,uyumlu olayım diye.

köylü vs. yorumlarında da,onları olduğu gibi kabul etmiş ama zihni hep layık olmadığım şekilde davranıyorlarla meşgul...

iç sesi sürekli yoruyor onu.

evet evet deyip,insanları alıştırmış.
ve birgün kendinden başka bir gelin ortaya çıkınca ve ona farklı davranınca sülale bazı şeyler dank etmiş.

birden koparmak olmaz,zaten yapamazsın.
biriktirip patlama.
zamanında tepki göster,kendini ortaya koy.

öncelikle teşekkür ederim.ayrıca kusura bakma canım bu haldeyken yazım kurallarına dikket ederek yazamadığım için beni bağışla... bu sene 2. üni ye başlıyorum. diplomamı gömderiim mi... :D

Sizi kınıyorum...

Çift anadal yaparak 2 bölüm mezunu olduğum halde, yakında doktoraya başlayacak birisi olarak sizi şiddetle kınıyorum...

Bu yazdığınızı okuduktan sonra diğer sayfalarınızı okumak çok anlamsız geldi...

Eğitim ve öğretim farklı şeylerdir...

Öğretim almış olabilirsiniz... Ama ne yazık ki eğitim alamamışsınız...

Yazık... Çok yazık...

Bu arada kendi eğitim durumum hakkında bilgi verdim ki, yaptığınızın çokta "matah" birşey olmadığını göstermek için...

Diplomayla böbürlenmeniz, kibirlenmeniz sizin sadece ne derece bencil olduğunuzu gösterir...

Utanmadan eline eğitim fırsatı verilmemiş insanlar için "cahil,köylü insanlar" diyebiliyorsunuz.

Bu insanların size olan bu tavrı; sizin yalaka misali her işe numaradan koştuğunuzu anlamaları yüzünden olmasın sakın...

Samimiyetsizliğiniz kelimelere bu kadar alenen yansıyor iken, o küçümsediğiniz "köylü insanlar" mı anlamayacak gerçek hayatta ki tutumunuzu? :delphin:

arkadaşlar çoğu konuda dikkatimi çekiyor,sorunlardan ziyade konu sahibine takıyoruz.
ben esfanın sinirli bir şekilde kendi kendine söylenmesini aktardığını düşünüyorum.

baştan çok uysal ve sessiz kalmış,kötü olmamaya çalışmış.
ama bu arada hep yönlendirilmiş eşinin ailesi tarafından.

bir diğer mesele eşinin halaları ve diğer akrabalarla çok içli dışlılar,tüm sülale esfanın aile meselerine çok müdehale etmiş.
şimdi kendi gelinine hoşgörü göstermesine bu yüzden kızıyor.
kendisiyle kıyaslaması bu yüzden.
sanırım askerlik meselesini hala oldu bittiye getirip,kaynanasında kalmasına karar verdirmiş.
esfa günler vs. olaylarında çok fazla taviz vermiş,uyumlu olayım diye.

köylü vs. yorumlarında da,onları olduğu gibi kabul etmiş ama zihni hep layık olmadığım şekilde davranıyorlarla meşgul...

iç sesi sürekli yoruyor onu.

evet evet deyip,insanları alıştırmış.
ve birgün kendinden başka bir gelin ortaya çıkınca ve ona farklı davranınca sülale bazı şeyler dank etmiş.

birden koparmak olmaz,zaten yapamazsın.
biriktirip patlama.
zamanında tepki göster,kendini ortaya koy.

teşekkür ediyorum... k.k. da öyle anlayışlı insanları görmek ne güzel... gerçekten konuyu pek anlamadılar... bana taktılar tam olarak... :D

niye sadece yazdığı bir cümleye taktınız arkadaşın,niye esas sorunu gözardı ediyorsunuz anlamadım.çekmeyen bilmez tabi.allah yardımcın olsun esfa

Back
X