Kaynanam benim için büyük bir ceza

feryalcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
373
4
96
Ordu
mrb yeni üye oldum ve sizden yardım bekliyorum kayınvalidem demek istemiyorum malum kadın evlendğimzden beri hiç yanımda olmadı giydklerime karışır onu bunu örnek gösterir eşime daha önce istedği kızlardan bahseder bunlar biyana en son öyle bi kavga yaşadık ki oğlunu korumak için iki gün bizde kalacağını söyledi biz göz kulak olucakmış bi gün kaldı ben dier gün patladım kapıları çarptım ve kavga başladı konuştu konuştu bende git başımdan git dedim oda burası benim oğlumun evi sen git eşylarını da götür dedi tabii eşimde ağzını açamadı ikimizde bi şey demedikötükedihüso....iki haftadır gitmiyorum evine kayınpderim geldi büyüğün gel özür dile barış dedi ama hiç gitmek istemiyorum eşimde cahilleğine verdi beni suçladı üni mezunu biri böyle davranmamalıymış....sanki ben insan değilim...yardım edin bana :a015:ve burda ailem yok yalnızım....:

Son düzenleme:
mrb yeni üye oldum ve sizden yardım bekliyorum kayınvalidem demek istemiyorum malum kadın evlendğimzden beri hiç yanımda olmadı giydklerime karışır onu bunu örnek gösterir eşime daha önce istedği kızlardan bahseder bunlar biyana en son öyle bi kavga yaşadık ki oğlunu korumak için iki gün bizde kalacağını söyledi biz göz kulak olucakmış bi gün kaldı ben dier gün patladım kapıları çarptım ve kavga başladı konuştu konuştu bende git başımdan git dedim oda burası benim oğlumun evi sen git eşylarını da götür dedi tabii eşimde ağzını açamadı ikimizde bi şey demedikötükedihüso....iki haftadır gitmiyorum evine kayınpderim geldi büyüğün gel özür dile barış dedi ama hiç gitmek istemiyorum eşimde cahilleğine verdi beni suçladı üni mezunu biri böyle davranmamalıymış....sanki ben insan değilim...yardım edin bana :a015:ve burda ailem yok yalnızım....:

sakinleşince git..eninde sonunda gideceksin,çünki o eşinin annesi sana küfür etse de eşin onu yine sevecek yine sevecek.en iyi hiç cvp vermeseydin kadına ya konuşur konuşur giderdi eşinde seni daha çok severdi anasının cahilliğini daha iyi anlardı..ama insanız işte bizimde gururumuz var fakat kavga ile küsme ile biyere varılmıyor.sen de daha az görüş özür diledikten sonra

kapıları çarpman iyi olmamış..o senin büyüğün ve eşinin annesi..
kayınvalidenle kavga ediyorsun ve oğlunu korumak için niye eve geliyor onu anlamadım

Ayyyyyyy:S
Yine bir kayınvalide durumu:)
Bu glinlere Allah sabır versin.Benim annemin kayınvalidesi de bet bir kadın o yüzden bilirim az çokakannehir

en çok neye takıldım biliyor musun? eşinin eski kız arkadaşlarını ne diye anlatıyor? sanırım eşinle aranızı bozmaya çalışıyor. bence söylediklerini duymazdan gel ve mümkünse az görüş. birde oğlumu koruyacağım diye sende kalması çok garip.
bende hiç altta kalamam. eşimin annesi olabilir ama bu ona beni ezme hakkı vermez. benim annem bana kötü davranmazken elin gelip kayınvaldelik sıfatıyla bana istediğini yapacak hakkını vermez. eşin annesiyle konuşsun sakın bir şey deme. ama sen görüşmek zorunda değilsin.
kimsenin gelin diye kişiyi ezme huzurunu bozma hakkına sahip değil. bu konuda katıyım.

Niye Kaynanan oglunu korumak göz kulak olmak icin sizde kaliyorki?fisfisfis

Bu kismi anlayamadim....sendenmi koruyacakmis?benneyaptımki

I

hiç de özür dileme canım eşinde ayıp etmiş insan karısını korumazmı evden sen gid dediginde susmamalıydı ohh çok iyi yapmışsın başına ğelen bilmez oglu çoçuk mu kendini koruyamıyormuymuş hiçde takma

her ne olursa olsun eğer eşini seviyorsan ve o evliliğin sürmesini istiyorsan kayınvalidenle ii geçinmek zorundasın canım. çünkü hiçbir erkek annesine sırtını dönmez.

büyükse büyüklüğünü bilecek ......yok öyle yaşım büyük gel itaat et demek...akıl yaşta değil baştadır !yaşa saygı duymam ben saygı durup dururken kazanılacak bişey değildir saygıyı haketmek gerekir! ben asla dönmem o eve kendi evimden beni kaynanam kovacak ...ve eşim tık çıkarmayacak! Allah muhafaza ...o adama sana eş değil anne lazım der çeker giderim ! anne elbet sevilir ama yerini iyi belirlemek lazım eşle annenin...beceremiyosa kendi bileceği iştir! benim kaynanamda otorite kurmaya çalıştı yaptığı ilk ve son oldu eşim ağzının payını verdi şimdi tık diyemiyo ! beni telefonla bile arayamaz kaynanam ...ben onun evladı değilim onun nazını çekmek zorundada değilim annem babam bana bakmaya kıyamazken başkası ağzını açamaz!

zaten onların yaptıkları hep cahillik olur canım boşver üzme kendini. üniv mezunuyuz diye insan değilmiymişiz gibi davranıyorlar. benim eşimde hep onlar cahil insanlar deyip deyip beni susturyordu bende başladım artık cevap vermeye. kaynanam hakaret edici bir laf söylüyor ben karşı cevap veriyorum susup kalıyor sonra eşime adam olda akrını sustur diyor eşimde ben onu çok susturdum babamda azıcık adam olsunda artık seni sustursun diyor. ahh ahhh bu kaynanalar yokmu insanı deli ederler. ama bunlar gelinlerine kaynana damatlarına yapsalarya bunu ama yapmıyorlar işte.

acaba ben nerde hata yaptım dedinizmi hiç belkide haksız olan sizsinizdir diyorum

benim annem babam derken bile nasıl kutsal görüyorsunuz
ama kaynananıza bir paçavra gibi bahsediyorsunuz
buda bana düşündürüyorkiiiiiiiiii
görünen köy kılavuz istemez önce saygı yok ki sevesiniz

özür kızmayın bana benim düşüncelerim

bir kayınvalide bunları nasıl yapar tahmin bile edemiyorum valla
bende kayınvalideyim
ama gelin alırken kızım yok diye hasretle aldım onu
öyle sevdimki içime sokasım gelir sarışın mini bir kız çocuğuna benzetirim onu
onun ne kusuru gözüme gelir ne eksikliği be bilmemezliği acemiliği
bu bahsettiklerim yeni yetişen bir kızda olağan şeyler benim kızımda olsa öğretemezdim daha
evlenir dener öğrenir diye düşünürdüm
böyle gaddar kaynana duyunca üzülüyorum
acaba diyorum acaba yanlış mı anlıyorsunuz acaba
mutlaka yanlış anlıyorsunuz onun sözlerini hareketlerini
sanırım birazda kaynana önyargısı oluyor bazılarında bilmem

büyükse büyüklüğünü bilecek ......yok öyle yaşım büyük gel itaat et demek...akıl yaşta değil baştadır !yaşa saygı duymam ben saygı durup dururken kazanılacak bişey değildir saygıyı haketmek gerekir! ben asla dönmem o eve kendi evimden beni kaynanam kovacak ...ve eşim tık çıkarmayacak! Allah muhafaza ...o adama sana eş değil anne lazım der çeker giderim ! anne elbet sevilir ama yerini iyi belirlemek lazım eşle annenin...beceremiyosa kendi bileceği iştir! benim kaynanamda otorite kurmaya çalıştı yaptığı ilk ve son oldu eşim ağzının payını verdi şimdi tık diyemiyo ! beni telefonla bile arayamaz kaynanam ...ben onun evladı değilim onun nazını çekmek zorundada değilim annem babam bana bakmaya kıyamazken başkası ağzını açamaz!

aynen katılıyorum. bu yaşıma kadar kimseye ezdirmedim kendimi, bundan sonra da ezdirmeye niyetim yok. ben dünyaya birileri üstüme basıp da egosunu şişirsin diye gelmedim.

Yazdıklarınıza bakılırsa iletişiminiz iyi değil kayınvalidenizle.En sinir olduğum şeyde burası oğlumun,yok burası kızımın evidir diye laf söyleyen aile büyükleridir.Ne yani oğlunun evi diye senin gelinin oğlunun karısı evden gidecek bu ne saçma birşey ya bu ne cahilce düşünülmeden söylenmiş,ara bozucu birşey kavga etmesinler diye eve gelen anne bunları mı söyler gelinine.Kadın kadın bi haddini bil..
Ay şöyle ana kuzusu adamlara da sinir olurum.Annesiyle eşinin yerini de sevgisini de ayıramazlar,sürekli eşlerine baskı yaparlar annem de annem diye.Sen bi resti çek annene bakalım,o benim eşim o yoksa bende yokum,ona yapılan haksızlığı..vs. Bana yapılmış sayarım de bakalım bi git konuş annenle baş başa sonra nasıl oluyor ilişkileri..Sevgi gösterilir,saygı hak edilir!
Bence hiç gidip özür falan dileme bırak küsüyorsa da küssün kafanı dinlersin biraz kendisi gelsin senin gönlünü alsın,şöyle bi kucak açsın bağrına bassın seni bak ailen de yokmuş yaşadığın yerde.Ne ayıp şey ya sana kucak açıp sahipleneceklerine birde huzurunu mu kaçırmaya çalışıyor..
Ben senin yerinde olsam daha bile kötüsünü yapardım,oğlunu bile göremezdi ama böyle birşey olması için eşinin seni her şeyden üstün tutması gerektiğinde ailesini de karşısına alabilecek gözü kara biri olması lazım.

ay gerildim yaa kaynanamı öpesim geldi.Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

Son düzenleme:
güya ben oğluna baskı kuruyomuş oğlumu akşam 9 gel bizde yemek ye diyorum oğlum eşim evde yalnız gitmek gerek diyo oğlumu korkutmuşsun senden korkuyo yani erkeğin eve gelmek sitemesi kadar doğal ne olabilir....ya ben böyle kadın görmedim birde 40 yaşında hala evlenmemiş görümcem var düşünün artık o da onlar aradığnda eşimn telefonuna cvp verdim diye tartışma çıkarıyo...

Niye Kaynanan oglunu korumak göz kulak olmak icin sizde kaliyorki?fisfisfis

Bu kismi anlayamadim....sendenmi koruyacakmis?benneyaptımki

I

ben oğluna geç gelme diyomuşum oğluna baskı kuruyomuşum keşke diyo bu eve kamere koyma şansım olsada siz kavga ediyomusunuz tarşıyomusunz diye gözeltlesem diyoo yani ben 4 aylık evliyim öyle birikti ki sonra bu şekilde patladı....

acaba ben nerde hata yaptım dedinizmi hiç belkide haksız olan sizsinizdir diyorum

benim annem babam derken bile nasıl kutsal görüyorsunuz
ama kaynananıza bir paçavra gibi bahsediyorsunuz
buda bana düşündürüyorkiiiiiiiiii
görünen köy kılavuz istemez önce saygı yok ki sevesiniz

özür kızmayın bana benim düşüncelerim

inanın benim anlattıklarım daha az bu durumun kaynağı şu onlark endi akrabalrında bi kızı çok istemişler aynı kültürden işte sırf oğulları istedi diye istediler ya evlilikte tartışmalr olmaz mı ben bu şehirde yalnızım ona dert yanıyorum işte oğlun bazen eve geç geliyo arkdşalrıyla çok takılıyo diye yardım bekliyorum bana erkektir gezer demez mi bunu üzerine ben çok pişmanım keşke akrabamınz kızını zorla la olsaveseydim oğluma alsaydım o susardı konuşmazdı....bunların mantığında erkek her zaman hakılıdır mantığı var....deli oluyorum....

bir kayınvalide bunları nasıl yapar tahmin bile edemiyorum valla
bende kayınvalideyim
ama gelin alırken kızım yok diye hasretle aldım onu
öyle sevdimki içime sokasım gelir sarışın mini bir kız çocuğuna benzetirim onu
onun ne kusuru gözüme gelir ne eksikliği be bilmemezliği acemiliği
bu bahsettiklerim yeni yetişen bir kızda olağan şeyler benim kızımda olsa öğretemezdim daha
evlenir dener öğrenir diye düşünürdüm
böyle gaddar kaynana duyunca üzülüyorum
acaba diyorum acaba yanlış mı anlıyorsunuz acaba
mutlaka yanlış anlıyorsunuz onun sözlerini hareketlerini
sanırım birazda kaynana önyargısı oluyor bazılarında bilmem

insanın bi şehirde ailesi olmayınca eşinin ailesini ailesi gibi görmek istiyo ben kayınvalidemden anne şefkati bekledim beni de ara sıra koruyup kollamsını bi kere bile sen hakılsın demedi yok benim oğlum evelnmeden öncede böyleydi değişmez yani oğlunu karşısına alıp haksız olduğu şeyleri söylmesi lazım büyük yapıcı olmalıdır...kayınpederim babam gib severim oda beni sorun olsaydı bende onunlada geçinemezdim demi.?

işte gıcık olduğum kaynana tipi. kocan eve geç gelecek anneside oğlunu erkektir diye haklı görecek. halbuki oğluna yeni evlisin karını yalnız bırakma demesi lazım.
kamera ile gözetleyecekmiş. ne sanıyor kendini?
oğluna gel bende yemek ye diyeceğine al gel karını beraber yiyelim demesi lazım.
arkadaşım uzak dur bu kadından. yuvan yıkılır valla. kocanla ilgili hiçbirşey deme ona.
oğlu istiyorsa gitsin sen uzak dur.
ben 6 yıldır küsüm kaynanamla. oğlu gider görüşür, karışmam.
bende görüşseydim yuvam yıkılırdı.
kızı arkamdan ne demiş biliyor musun? abim bir karıya bizi terketti ilgilenmiyor. akannehir
bunlara yaranamazsın. oğlu gider her sene 1 tona yakın odun taşır, kırar.

Back
X