Kaynanam benim için büyük bir ceza

bende kaynanamla çok sıkıntılaar yaşıyorum ama eşim ve kendi annem çok iyi geçinirler annem şehir dışına çıkıp gelse eşim anneni özledim hadi gidip görelim der.tabi bunun nedeni annemin iyi olmasından 6 yıllık evliyim daha bigün annemin ima ile dahi eşime bişey dediğini görmedim ama kaynanamdan duyduğum şeyleri burda yazamıcam. annemin 2 damadı var ikiside annemle daha sık görüşmedikleri için sitem ederler oysa eltim ve ben kaynanamı yıllarca görmesek memnun oluruz herhalde. ne yazık ki durum böyle...

kardel45 hanım ben hiç anneye köle olan damat görmedim.demekki sizin çevrenizde çok var.ıstisnaları bura genelmiş gibi yazmayın

valla ben gelinim ve benim erkek kardeşim var yani gelini olacak annemin ve eğer annem gelinimize kayınvalidemin bana davrandığı gibi davranırsa ben o gelinin dediği de yaptığı da hiçbir şeye ses etmem hatta kendi annemi hatalı bulurum

ayrıca damatlar kız ailelerine kul köle felan edilmiyor kız aileleri damatlara sorun yaratmaz genelde o yüzden damatlarda sorunsuz gider gelir kayınvalidelerine

ben evliliğim bitsin diye uğraşan nerdeyse boşanacağımızı biildiğinde zil takıp oynamadığı kalan üzerine de derdiniz ne diyeceğine eşimi fişeklemeye kalkan kayınvalidenin iyi olduğuna inanmam kardeşim i-na-na-mam ki ben o kayınvalideyle halen görüşüyorum ve saygıda da kusur etmiyorum ama annem aynını yapsa kardeşime gelin annemle görüşmese ben onu kınamam

herşey karşılıklıdır sen iyiysen karşındaki de iyi olmalı sen iyiyken karşındaki kötüyse sen de kötü olursun zaten bir süre sonra etki- tepki meselesi bu

GÖRÜYORUM Kİİ..
TEPKİLERİNİZDE HALAAA KİMSENİN İYİ NİYET GÖSTERMEYE NİYETİ YOK.
DENİZ GÜNEŞ YAZMIŞ.HAKLI İYİ KAYINVALİDE OLMAYA ÇALIŞTIM AMA OLMADI.
YANLIZ BENİM BİR KAYINVALİDEM VAR BELİRTEYİM.ÇOK İYİ ANLAŞIRIZ ONUNLA.
GELİNİM BU GÜNLERDE YAKIN DAVRANIYOR, SÜREKLİ ARIYOR, GEL DİYE.
ONCA OLANDAN SONRA BİRAZ MESAFELİ DURMALIYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
SİZLERİN FİKRİNİ SORDUĞUM KONU ŞU ARKADAŞLAR.
HEP İYİ BİR ANNE GİBİ OLMAYA ÇALIŞTIM AMA BENİMKİ TERS TEPTİ.
OĞLUM KAYINVALİDESİNE ÇOK İYİ DİR .KADINCAĞIZDA ONA İYİDİR.HER ŞEY KARŞILIKLI .O OĞLUMU SEVERKEN BEN GURUR DUYARIM.BÜYÜTTÜĞÜM EVLATLA.BENİ NASILSA SEVİYOR EVLADIM.ÖNEMLİ OLAN YENİ BİR AİLEDE SEVİLMESİ DİYE DÜŞÜNÜRÜM.
EVET ÇEVREMDE BÖYLE ÇOK.BENİM KOCAMDA ANNEME ÇOK İYİDİR.KAYNIMDA KAYINVALİDESİNE İYİDİR.
ama garip olan.sanırım.biz gelinler olarak.annelerimizi kocalarımıza hep yarandırmaya, iyi göstermeye çalışırız.kötü de olsalar bile.ama kocalarımızın annesi iyilik de yapsa , onu kötü gibi lanse ederiz.
BU MAALESEF HAYATIN BİR GERÇEĞİ.
YANLIZZZZZZ.İSTİSNA KAYINVALİDELER OLABİLİR.HAK EDEN.
BEN HAKETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM.
BEN nasılki istisnalar var diyorsam.lütfen sizde benim istisna bir iyi niyetli kayınvalide olduğuma birazcık inanın vee beni haksız görmeyin lütfen
neyseee artık fikirlerimi yazmıcam çünkü ak yazsan kara anlaşılıyor.

GÖRÜYORUM Kİİ..
TEPKİLERİNİZDE HALAAA KİMSENİN İYİ NİYET GÖSTERMEYE NİYETİ YOK.
DENİZ GÜNEŞ YAZMIŞ.HAKLI İYİ KAYINVALİDE OLMAYA ÇALIŞTIM AMA OLMADI.
YANLIZ BENİM BİR KAYINVALİDEM VAR BELİRTEYİM.ÇOK İYİ ANLAŞIRIZ ONUNLA.
GELİNİM BU GÜNLERDE YAKIN DAVRANIYOR, SÜREKLİ ARIYOR, GEL DİYE.
ONCA OLANDAN SONRA BİRAZ MESAFELİ DURMALIYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
SİZLERİN FİKRİNİ SORDUĞUM KONU ŞU ARKADAŞLAR.
HEP İYİ BİR ANNE GİBİ OLMAYA ÇALIŞTIM AMA BENİMKİ TERS TEPTİ.
OĞLUM KAYINVALİDESİNE ÇOK İYİ DİR .KADINCAĞIZDA ONA İYİDİR.HER ŞEY KARŞILIKLI .O OĞLUMU SEVERKEN BEN GURUR DUYARIM.BÜYÜTTÜĞÜM EVLATLA.BENİ NASILSA SEVİYOR EVLADIM.ÖNEMLİ OLAN YENİ BİR AİLEDE SEVİLMESİ DİYE DÜŞÜNÜRÜM.
EVET ÇEVREMDE BÖYLE ÇOK.BENİM KOCAMDA ANNEME ÇOK İYİDİR.KAYNIMDA KAYINVALİDESİNE İYİDİR.
ama garip olan.sanırım.biz gelinler olarak.annelerimizi kocalarımıza hep yarandırmaya, iyi göstermeye çalışırız.kötü de olsalar bile.ama kocalarımızın annesi iyilik de yapsa , onu kötü gibi lanse ederiz.
BU MAALESEF HAYATIN BİR GERÇEĞİ.
YANLIZZZZZZ.İSTİSNA KAYINVALİDELER OLABİLİR.HAK EDEN.
BEN HAKETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM.
BEN nasılki istisnalar var diyorsam.lütfen sizde benim istisna bir iyi niyetli kayınvalide olduğuma birazcık inanın vee beni haksız görmeyin lütfen
neyseee artık fikirlerimi yazmıcam çünkü ak yazsan kara anlaşılıyor.

Katılıyorum.

Her iki tarafında kötü olma ya da iyi olma ihtimali var tabi. Kesinlikle kaynanalar kötüdür, gelinler iyidir demek yanlış olur. Her olayda , her yaşanan da değişir bu.

Her iki taraf içinde çoook iyi olmak , iyi birşey değil heralde. İnanın siz kayınvalide olarak ne kadar yıpranıyorsanız, gelin de o kadar yıpranıyor. Öyle kayınvalideler var ki sağolsun.

Dediğiniz gibi, insan gelin ya da kayınvalide olsun, içi rahat ise sıkıntı yok.

evliliğini bitirmek istemediğine göre, kaynanayıda atıp satamayacağına göre, eşinde annesine bir laf etmediğine göre, kayınvalidende senden özür dileyecek yapıda bir kadın olmadığına göre
sen küçük o büyük olduğuna göre sana el öpüp özür dileme yolu görünüyor canım maleseff :gitme:

evliliğini bitirmek istemediğine göre, kaynanayıda atıp satamayacağına göre, eşinde annesine bir laf etmediğine göre, kayınvalidende senden özür dileyecek yapıda bir kadın olmadığına göre
sen küçük o büyük olduğuna göre sana el öpüp özür dileme yolu görünüyor canım maleseff :gitme:

çok güzel özetlemişşin:1rolleyes:

biran düşündüm bende yaparmıyım öyle bişeyde eğer çok sınırlarımı zorlarsa yaparım galiba allah kimseyi öyle durumlarla karşılaştırmasın yinede kocalarında düşündümüz zaman olan onlara oluyor anneyle karının arasında kalmak çok kötüdür bence o durumda annesini korusa eşi küsücek eşini korusa annesi darılıcak zor bir durum

canım çok ferdi davranmışsın ne olursa olsun o senin kayınvaliden olmadı bi büyüğün çok yanlış davranışlarda bulunmuşsun

Back
X