kaynanam çok mu karışıyor ?

istikamet

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
2
0
6
Ankara
merhaba kızlar ben 1 yıldır nişanlıyım 17 gün sonra düğünüm var. kaynanam çalışan bi kadın marka takıntısı var giyimde içmede gezmede hep markadan yana.. maddi durumları o kadar iyi değil. benım sorunum evde kullandığım temizlik ürününün markasına kadar herşeye karışması. biz plan yaparız değiştirir kendi planını uygular biz karar veririz o öle olmaz der sürekli konuşur hiç susmaz. ev eşyası bakarız sürekli oğlummm ben bundan istiyorum der hiç bana sormaz . benım çeyizimde tek kişilik yatak örtüsü olmadığından eşimin çeyizindeki tek kişilik battaniyeyi kulandım yok battaniyeden yatak örtüsü mü olur alsana bi tane diye tam 5 kez söledi. senin çeyizinde kettle yok mu niye yok ben en çok onu kullanıyorum diyo ben kullanmıyorum istemiyorum diyorum yok illa al diyo . davetiyeyi eşimle ben seçtik böle davetiye mi olur diye kafamın etini yedi.. yatak odamda mobilyaların yerine kadar herşeye yorum yapıyo ben bunu nasıl engellerim evlerimiz yakın aynı sokakta bana geldiğinde yorum yapsın işime karışsın istemiyorum

Bunu anca nişanlın engelleyebilir sanırım. Ona da böyle bir şeyi ifade etmek çok zordur. Annişlerinin hiçbir şeyi de bizimkilere batmaz. Hep haklı görürler. Nişanlının gözüne batıcak bir şey olması lazım. :(

Engellemen biraz zor gibi. Anladığım kadarıyla kayınvalidenin huyu bu o yüzden çok büyük değişimler olmaz fakat nişanlınla konuşup

annesinin bu huyundan rahatsız olduğunu güzel bi dille anlatırsan ve eşinde orta yolu bulursa çok sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum.

Ama nişanlın annesinin sözünden hiç çıkmayan biriyse bu durum baya can sıkıcı olabilir.

Nişanlına bi ailesi olduğunu ama seninle de bi yuva kurup aile olucağını söyleyerek başlayabilirsin. İlk olarak bunun ayrımını yapabilmesi çok önemli bence.

işin zormuş ya okuyunca şükrettim kaynanama :)
bişeye karıştığı zaman annecim biz böyle karar verdik böyle hoşumuza gidiyo de.
eşinde sana katılsın bu konuda.

benim kaynanam azcık karışmaya başlayınca eşim hemen anne sen karışma ben hallederim diyo
oda peki madem diyip susuyo.bende içimden göbek atıyorum :21:
o yüzden kaynanamla hiçç karşı karşıya gelmedik bu güne kadar.çook iyiyiz elhamdülillah..

bence evini kapatsın size taşınsın yazık uzaktan kumanda etmesi zor olur onun için :26:

valla tavrını baştan koyacaktın ikinci karışmasında ben böyle istiyorum bu benim zevkim diyecektin ve susacaktı..eğer böyle giderse yakında yiyeceğiniz ekmeğe bile karışır..

biz de davetiyelerimizi seçtik sonra ertesi gün k.validem gitmiş başka bir davetiye seçmiş,duyunca ipler koptu bende..hemen yanına gittim anne sen yıllar önce kendi düğünün için davetiye seçme hakkını kullanmışsın bu benim düğünüm farkındasın değil mi dedim..sustu ve bir daha böyle bir şey yapmadı..

üstelik seçilen bir şeyi değiştimeye kalkmak karşıdakine yapılan hakarettir bence.

papağan gibi bıkmadan usanmadan "biz x'le (eşinin adı) böyle düşündük /karar verdik" diyceksin başka çaresi yok. ama gülümseyerek.

bi yerden sonra akıl vermemeye başlar.

allah nazarlardan korusun benim kaynanam melek ya melek:))Eşyaları almaya giderken "Anne sen de gel fikir verirsin dedim,yok kızım siz zevkinize göre beğenin" dedi ve gelmedi.
Evet kaynanan çok karışıyor,kızma ama bazı noktalarda hakkı gibi mesele su ısıtıcı gerçekten çok kolaylık sağlıyor:)))Şaka şaka sen bilirsin bu kadar müdahale ettirmeyin,onun yanında kararlaştırmayın planlarınızı.

ya nişanlın söylicek bunu ya da sen kibar bir dille anlatıcaksın öyle herşeye karışılmaz lütfen karışmayın dersin yoksa ilerde daha beter olur

kadın gençliğini istediği gibi yaşayamamış zaar sizinle o gunlere dönmüş arkadaş gıbı her konuya yorumu var o ağır durmuyorsa sız durun cevap vermeyın ama doğru bulmadığınız önerılerıde uygulamayın bıkaç kere tekrarlayınca belkı susar

aman canım bu kadar karışmasına izin verme şimdiden.. anlattığın kv lerin çok tehlikeli bi türü :27:

Müstakbel eşine şakayla karışık bir sor bakalım "Annen, Anne olarak nasıldır?" diye... anlatsın sana, "tanımak istiyorum" de... ne anlatırsa anlatsın "Mükemmel bir annen var, Anne olarak takdir ettim" de...

"Şimdi sen sor bana, Annem kayınvalide olarak nasıl? diye.. Ben de sana anlatayım" deyiver...

Nişanlının çok tepkisini çekmeyecek bir üslupla bahsettiğin şeyleri anlat... Ardından da "Bana, senin anlattığın anneliği yapmıyor.. oysa ben onu bir anne olarak çok takdir ettim, çok beğendim... Kayınvalide olarak ise beğenmedim, anlattığım şekilde davranmak isterse eğer, takdir edebileceğimi sanmıyorum.. Üstelik sürtüşebiliriz bile... İstersen bu konuda onunla konuşabilirsin.. Aile olmaya çalışacağız çünkü.. Ne ben onun sevmediği şekilde hareket etmeliyim, ne de o benim hiç istemediğim bir şekilde hareket etmeli..."

Bakalım nişanlınız ne diyecek.. Annesiyle ilk o konuşmalı çünkü...
Annesinin hareketleri devam ederse, o vakit nişanlınızı çiğneyip annesiyle direkt konuşun derim..

En iyisini siz bilirsiniz,
Selamlar,

Çok karışıyor, sinir bozucu. Nişanlınız annesiyle sizin farklı insanlar olduğunuzun ve farklı hayatlara sahip olacağınızın farkına varmalı. El elden üstün derler. Bence bazen bilmişlik taslayın, hiç sinirlerinizi bozmayın. Ben şunu kullanıyorum dediğinde, a aa öylemi, geçenlerde bizde denedik ama pek beğenmedik, gerçekten beğendiniz mi, ımm yok yinede onu istemiyorum gibi :34: hani, saf saf karışsa tamam ama kv nizin yaptığı biraz şımarıklık gibi geldi bana

O surekli karisiyorsa sen de az sert yuzunu gostereceksin canim..
Soru bile anlamsiz olmus tabi ki karismiyor;resmen sizin adiniza kararlari o veriyor..
Bi an once tavrini koy yoksa sinir hastasi eder bunlar adami!

Allah sabır versin kardeş
Daha şimdiden bunları demiş
Ben aynı evde yaşayacaksınız sandım
Ben bunu severim en çok şunu kullanırım deyince

Hem çeyizinde kettle yok mu ne demek
Ayıp denen bişey var
Ya onu da sen hediye et atla deve değil ya da sus bari

İşin zor görünüyor
Bari evi uzakta tutsaydın

evi değiştirme imkanın varsa uzaktan tut nişanlına söyle böyle herşeye karışırsa evi taşırız de benim niyetim kötü olmamak de

Back
X