Kaynanam domuşucak korkusu...

Belli ki kv son bohça olayına içerlemiş ondan " bohça çok önemli diil bi iki bez , bundan sonra bende öyle yapacağım " demiş.. Yani bunu tamamen içerlediği için söylemiş neden bu kadar takıldın ki ? Herkesin yaptığı kendine.. Sen özenerek yapmışssın annen sevinerek hazırlamış önemli olan bu tatlı telaşlar.. Yıllar önce yapılmış bi bohçanın lafını etmek bana garip geldi açıkçası..

Ayrıca türkçeniz de güzele benziyor burda herkesin konuştuğu tek bi ortak dilimiz var orda Türkçe.. Neden böyle bir anlam kargaşası yaratma isteği duydunuz onu da anlamış diilim :KK50:

İçinden gelen yapar gelmeyende hiç yapılamamış gibi hiçe sayamaz bence bi teşekkür beklerdim üzüldüm. Yapan yapar yapmayan yapmaz sonuçta
Işte hatanız bu
Sanırım surekli teşekkür ve pohpohlanma bekliyorsunuz
Bence siz daha fazla uzatmayın diye
KV çul çaput diye geçiştirmiş

Şurdan her gün yeni bir kelime öğreniyorum...
Konuyu da tam anlamadım zaten.
Yapılan şeylerin başa kakılması en nefret ettiğim şeylerden bir tanesi.

merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.

Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....
  • merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
    Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.

Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....

domuşmak :KK70:

Domusmak derken bende domuz gibi hayvan gibi anladim anladim tovbe yarabbim ya. Nasil bir kelime arkadas ucu pis yerlere cikiyor sanki :KK45:

merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.

sen büyütüyorsun. senin için önemli olan bir diğer insan için önemli olmayabilir.
mesela benim içinde cok önemli şeyler değiller...

Siz yapmışsınız tamam da içinizden geldiği için yapmadınız mı? Başkasının ne düşündüğü pek önemli olmamalı burada.

Ayrıca bohcayla saygı mı ölçülür yahu? Biz bırakın dıdısının dıdısına yapmayı birbirimize bile yapmayı düşünmüyoruz.

Bence de gereksiz de Kv bunu söylemeye geç kalmış

Ama bu kadar takacak bir durum yok niye yani ayy siz güzel bohça yaptınız vs desin ki

Ya da bize bohça yapmadılar takı takmayalım düşüncesi garip

Üzülmeyin umursamayın

şu konu basligi kk dan soguttu yeminle
Ya gercekten konuyu engellemek istiyorum hangi yorede kullaniyolar bu kelimeyi?

Belli ki kv son bohça olayına içerlemiş ondan " bohça çok önemli diil bi iki bez , bundan sonra bende öyle yapacağım " demiş.. Yani bunu tamamen içerlediği için söylemiş neden bu kadar takıldın ki ? Herkesin yaptığı kendine.. Sen özenerek yapmışssın annen sevinerek hazırlamış önemli olan bu tatlı telaşlar.. Yıllar önce yapılmış bi bohçanın lafını etmek bana garip geldi açıkçası..

Ayrıca türkçeniz de güzele benziyor burda herkesin konuştuğu tek bi ortak dilimiz var orda Türkçe.. Neden böyle bir anlam kargaşası yaratma isteği duydunuz onu da anlamış diilim :KK50:
Guzel Turkcemiz :KK200: Allah bu memlekete son nefesine kadar bu sanli dili konusmayi nasip etsin En Büyük TÜRKİYE
Ama su kelime gercekten sinirlerimi bozdu gidip gelip okuyorum cok rahatsiz oldum ya kelimeyi gordukce sinirlerime igne batiriyolar sanki :kızgın:

Aklı olan bohça falan yapmaz.
Hayata ve şahıslara dair yapılan beklentiler insanı her zaman üzer.İşte bu sebepten çıtayı her zaman en alt sınırda tutmakta fayda var.
Şayet bir eylem yapacaksanız bunu karşı tarafla birlikte kendinizi de mutlu etmek için yapmalısınız yani yaptığınız iş size keyif huzur ve mutluluk vermeli.
En azından karşı taraf mutlu olmasa bile siz aldığınız keyfi düşünerek bir daha mutlu olun.
Karşılık bekleyerek yaptığınız herşey sizi üzer.Mesela ben bir hayvan severim ama öyle böyle değil.Hergün sokak hayvanlarını besler ve mutlu olurum daha 2 gün önce sürekli beslediğim bir kedi beni tırmaladı ama ben ona hiç kızmadım çünkü ben o kediden karşılık yada itaat beklemiyorum onun karnının doyması benim umurumda beslediğim bir köpekte bir gün beni ısırabilir ama ben kedileri beni tırmalamasın köpeklerde beni ısırmasın diye beslemiyorum onları sevdiğim için mutlu olduğum için insanlık görevimi yerine getirdiğim için besliyorum.
Yıllardır her doğumgünün de aradığım arkadaşım beni çoğu doğumgünüm de aramaz ama ben ona sen beni aramadın bak ben seni arıyorum demiyorum çünkü karşımda ki kişinin davranışını beğenmiyorsam onda hoşuma gitmeyen bir davranışı yapıp onun durumuna düşmek istmemem şahsen.
Sen yapacağını yapmışsın yaparken de mutlu olmuşsunuz ne güzel.
Kendine şu soruyu sormalısın.
"Biz bu bohçaları kayınvalidemlere hoş görünmek içinmi yaptık yoksa onların ne düşündüğü önemli değil bizim adetimiz böyle ben geleneklerimize göre evleneceğim diyerek mi o bohçalar yapıldı"
Her iki soru için de cevabın evet yada hayır hiç fark etmez cvp ne olursa olsun haksızsın canım.
Kayınvalidenle aran iyiyse de iyi tutmaya bak derim :KK66:

Ya gercekten konuyu engellemek istiyorum hangi yorede kullaniyolar bu kelimeyi?

Guzel Turkcemiz :KK200: Allah bu memlekete son nefesine kadar bu sanli dili konusmayi nasip etsin En Büyük TÜRKİYE
Ama su kelime gercekten sinirlerimi bozdu gidip gelip okuyorum cok rahatsiz oldum ya kelimeyi gordukce sinirlerime igne batiriyolar sanki :kızgın:
Ben ilk okuduğum da pek anlamadım lakin bir kaç kere tekrar okuduğum da "Domuşacakmı" kelimesinin "Domuzlaşacak mı?" anlamına geçebileceğini düşünüp yazıyı öyle okudum.
Bazı köylerde domuz kelimesi hem ayıp hemde günah olduğu için herhalde domuz kelimesini daha kullanılır ve söylenen şekle geldiğini düşünüyorum :D
Aslın da bir nevi köy Argosu gibi bişey.

Back
X