Kaynanam domuşucak korkusu...

Ben ilk okuduğum da pek anlamadım lakin bir kaç kere tekrar okuduğum da "Domuşacakmı" kelimesinin "Domuzlaşacak mı?" anlamına geçebileceğini düşünüp yazıyı öyle okudum.
Bazı köylerde domuz kelimesi hem ayıp hemde günah olduğu için herhalde domuz kelimesini daha kullanılır ve söylenen şekle geldiğini düşünüyorum :KK70:
Aslın da bir nevi köy Argosu gibi bişey.
köy argosu :D
 
Ben ilk okuduğum da pek anlamadım lakin bir kaç kere tekrar okuduğum da "Domuşacakmı" kelimesinin "Domuzlaşacak mı?" anlamına geçebileceğini düşünüp yazıyı öyle okudum.
Bazı köylerde domuz kelimesi hem ayıp hemde günah olduğu için herhalde domuz kelimesini daha kullanılır ve söylenen şekle geldiğini düşünüyorum :KK70:
Aslın da bir nevi köy Argosu gibi bişey.
Domuz kelimesini soylemek gunah mi Islam'da? Yemenin gunah oldugunu biliyorum da :D Yani ben yerim keske size gunah olmasa yeseniz cok lezzetli :KK53:
 
Domuz kelimesini soylemek gunah mi Islam'da? Yemenin gunah oldugunu biliyorum da :KK70: Yani ben yerim keske size gunah olmasa yeseniz cok lezzetli :KK53:

ben bi kere bacon ya da salam gibi bişeyini yedim soğuk sandviç içinde
bana bi garip geldi ya kokusu

domuz demesi günah değildir canım
hayvanın kime ne zararı var
bi tek eşini kıskanmıyomuş :D sanki tek eşli olmayan bi o hayvancağız mı yahu
 
ben bi kere bacon ya da salam gibi bişeyini yedim soğuk sandviç içinde
bana bi garip geldi ya kokusu

domuz demesi günah değildir canım
hayvanın kime ne zararı var
bi tek eşini kıskanmıyomuş :KK70: sanki tek eşli olmayan bi o hayvancağız mı yahu
Pork olanindan yicen, soyle kalin sulu lezzetli et parcasi, kahverengi oluyo pisirince normal etler gibi. Bacon ben de sevmem salamini falan da sevmiyorum yemiyorum onlari.
Kokusu alisik olmayana birz agir ben de Turkiye'de buyudum cok alisik degilim salamlarin baconlarin kokusuna. Ama pork muthis leziz.
Esini kiskanmayan insan da var ya :D Haram sebebi diskisini yemesi degil mi?
 
Pork olanindan yicen, soyle kalin sulu lezzetli et parcasi, kahverengi oluyo pisirince normal etler gibi. Bacon ben de sevmem salamini falan da sevmiyorum yemiyorum onlari.
Kokusu alisik olmayana birz agir ben de Turkiye'de buyudum cok alisik degilim salamlarin baconlarin kokusuna. Ama pork muthis leziz.
Esini kiskanmayan insan da var ya :KK70: Haram sebebi diskisini yemesi degil mi?

ne biliyim bazı spekülasyonlar mevcut sanırım bu konuda
tavşan da dışkısını yer ( ikinci kere öğütmek için) onu yiyoruz ama :/
mavi ekran verdim şimdi

kaynana domuşmamıştır inşallah diyip konuya döneyim :D
 
Turkceyi bozmak değildir ki bu tur kelimeler. O yöreye aittir. Ben de hiç duymadım ama başka bir çok farklı kelime duymuyor muyuz ?.
Herkes bu kadar ne den takıldı pek anlamadım.
....

Siz konuyu çok irdelediginiz icin , kv.bizde sonunda öyle demek zorunda kalmış.
Ben bu kadar ustelemenizi yanlış buldum.

Sordunuz , getirmemiş , ee uzatmanın mantığı ne ?
 
Domuz kelimesini soylemek gunah mi Islam'da? Yemenin gunah oldugunu biliyorum da :KK70: Yani ben yerim keske size gunah olmasa yeseniz cok lezzetli :KK53:
Canım ben İslami bir açıklama yapmadım bazı köyler de ayıp dedim.
Size afiyet olsun bende bir kaç kere denedim ama damak tadıma pek uymadı.
Ancak jambonu fena değil.
 
Konu başlığı ilgimi çekti girdim okudum ve anladım ki benim kafa yapıma uymayan bir tarzsınız.Siz biz yaptık biz yaptık biz yaptık onlar yapmadı onlar yapmadı v.s....karşılık beklemeden günahınızı vermeyeceksiniz nerdeyse .son cümlede bşde çeyrek altın lafı okudum bitti nokta.
 
merhaba hanımlar , canım bi konuya çok sıkıldı bilmiyorum ben mi içimde büyütüyorum bilemedim.
Mevzuya gelecek olursak bugün eşimin teyzesine gittik ordan dönüşte yolda kaynanam ben eşim yürüyorduk sonra laf eşimin kuzenin nişan bohçasına geldi bende dedim anne sana hediye ne getirdiler bohçadan oda hiç bişey dedi nasıl hiç bişey tuhaf yani dedim, aralarında öyle anlaşmışlar kendilerine yapmışlar sadece dedi benimde acayibime gitti bizde öyle değil biz sülalede büyükler kim varsa saygıdan nezaketen hediye koyulur dedim ki bizim bohçamızıda gayet iyi biliyor kimseye karşı mahcup bırakmadık baya bi böbürlenip sayemizde forsunuda atmıştı sağa sola.. Sonra napalım öyle anlaşmışlar hem verseler ne olcak çapıt işte bende ikinci oğlumda öyle yapıcam uğraşmicam fazla az biraz yapıp geçip gidicem dedi öyle diyince bana çok koydu birden , biZde işin çapıdınla değildik önemli olan maneviyat ,anlaşmak demek akrabaları sallamamak demekse bu düzen çok iyimiş biz boşa yapmışız bu zihniyete o kadar şeyi dedim .. Annemin hevesli hevesli koşturmacaları o bohçaları hazırlarkenki özenmesi mutluluğu geldi gözümün önüne , eğer böyle düşüneceklerini bilseydim bilmiyorum bende bu kadar hevesli bohça götürürmüydüm. Üzüldüm açıkçası hemde çok üzüldüm beklerdim ki kızım siz çok güzel bohça yapıp hepimizi düşünmüştünüz sağolun ama onlar öyle anlaşmış demesini beklerken o kadar maddi anlamda zorlandığımız o dönemde özenerek sevinerek yaptığımız şeylerin meğerse bir hiçten bir çapıttan ibaret olduğunu öğrenmiş oldum. İşin çapıdında kesinlike değilim bohça olsa ne olur olmasa ne olur ama bu işlerde bohça demek akrabalarınızı sizi önemsiyoruz sizi kabullendik manasını taşır bizde ama onlarda bir hiç miş. Düğünde o önemsemedikleri amaaan ne gerek var yapmaya etmeye dedikleri insanlardan en aşağı bi çeyrek beklemeyide bilirler diyorum ve teşekkür ediyorum.

Not: bende öyle ahım şahım bohça görmedim umrumda da değildi açıkcası bu kadar yapmış gücü buna yetmiş dedim geçtim.. Annemde böyle bohça ile karşılaşınca ben çok hevesli yaptım Allah biliyor helali hoş olsun benim yaptıklarım dedi geçti. Ama içlerine girince zihniyeti anladık malesef ama annem hala der helali hoş olsun....

Bence sen büyütmüşsün ortada bişey yok anladığım kadarıyla.
Kafaya şapkadan başka bişey takmamak lazım..
 
Bende herkese bohça verdim, eşimin sülale de kalabalık üstelik
Annem öyle istedi, bence gerek yoktu. Neyse formalite dedim yaptım
Ayşe Fatma yapar yapmaz o onlara kalmış

Ay ben bohça verdim herkese vermeyenler tüüü kakaka, bana iltifat edin daha fazla kıymet verin diyemem.
Kıyas etmen hoş olmamış ve uzatmışsın baya bi

Domuşmayı da ilk kez duydum
 
Surat yapıcak şimdi manasında bu konuşmadan sonra surat yapıcak bana korkum o sonra eşim arada kalıo
Korkun varsa niye bu kadar uzattın
Millet bohça koysa ne koymasa ne
Senin içinde olan olmuş, verin madem bohçamı diyemeyeceğine göre 1 bardak soğuk su içsen bundan daha iyiydi
 
Konuyu sen baslatmissin ama...ne aldılar sana diyerek. Sonrada biz saygmızdan sevgimizden diyerek biraz da gaza getirmek gibi olmuş. Yapmayan saygısız sevgisiz mi oluyor.
K.v. de gereken cevabı vermiş bana göre.
 
Konu bir kenara bu domuşmak kelimesini ben baya tuttum
artık sık sık kk'da kullanacagım :D
 
İyi de size ne! sonuç olarak bohça herkese yapılmaz ki yani bu onların kararıymış. Siz herkese yaparsınız onlar yapmaz. Siz kaynananıza yapmışsınız yiğeni teyzesine yapmıyorsa yapmaz yani gelinin insiyatifinde olan bir şey. Bende anlamıyorum teyzeye halaya da bohça yapmaya gerek var mı kaynananız onun teyzesi sonuçta. Ben yaptım onlar niye yapmadı diye ne alakası var. Yapmak isteyen yapar yapmayan yapmaz öyle anlaşmışlar hayret bir şey yani.
 
Back
X