Kaynanam eşim ve ailem...

aysunsedat

Herşeyin Hayırlısı Olsun.
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
1.386
3
66
Bursa
.......................................................................................................................................................

Son düzenleme:
Offf birisi de çıksın desin ki arkadaş kaçtım evlendim de çok mutluyum.

Yok işte yok; hala kaçan kaçana.

Yani derdine derman olacak birşey söyleyemeyeceğim için kusura bakma ama,

Sen aileni hiçe sayıp kaçarsan elin oğlu saygı duyar mı?

Arada kalmaya devam edeceksin ne yazık ki

Kaçmayı da geçtim de hazır değilken niye evlendiniz?
Kendi evinizi hazırlayacak gücünüz yok,aileniz de yardım etmeseydi parkta mı yaşayacaktınız?

yok canım eşim konusunda mutluyum çok hemde allaha şükür o konuya hiç lafımm yok kii sadece ben kimsenin arası kötü olsun istemiyorum kii sorun ailemlerle iyi olsun kaynanamlarda eşimdee

kaynanamlarla yaşıycaktık ailem istemedi

Sırf meraktan soruyorum.
Evlilik o kadar muhteşem bir olay mı da kayınvalideyle beraber yaşamaya razı olmak,ailenizin başını öne eğdirmek gibi sıkıcı,üzücü olaylarla karşılaşmaya bile razısınız.
Yani yanlış anlamayın,evliliğin güzel olduğuna inanıyorum hatta eminim de bu kadar sinir bozucu olaylara değiyor mu cidden şimdi?

biz bunları geçeli çok oldu biliyorum yanlış bişi di ama oldu artık eşimi seviyorum eşimde beni seviyo hem çok fazla bi olay yaşadıgımı sanmıyorum sadece ailerle ailemler anlaşamıyo sorun bu sadece bizim kaçmamız degil yani

Dünürlerin anlaşması kolay değil ki.
İki farklı aile,kültür vs. çatışma yaşamaları çok normal.
Ama büyükler sadece çocukların hatrına birbirini hoşgörür,tolere eder. İyi anlaşan dünürlere denk gelmek zordur zaten.
İşte sizin durumunuzda ortada saygı,hatır kalmadığı için kendi anlaşmazlıklarını size yansıtıyorlar.
Çünkü kaçtınız!
Çünkü kaçarken hiç bir hazırlığınız yoktu!
Zaten konu da ailelerin yaptı yapmadı meselesi değil mi?

kusura bakma canim ama sanirim senin esin nankör tiplerden.
SU an iyi olabilirsiniz ama ilk firsatta esin sanada nankörlük edicek gibime geldi.
Hemo aileden kiz kaciriyor, hemde o aile esini düzüyor esin de laf söylüyor.
Yazik gercekten.
Ama ne diyim, insallah mutlu olursunuz.

Kaçmak bu kadar kolaymı aileni yüz üstü bırakıp gidiyosun sonra da ailenin seni affetmesini mi bekliyosun eger ki evlenmene ailenin izin vermedigi durumlar varsa emin ol bir bildikleri de vardır şimdi de onlar yavas yavas ortaya çıkmaya basladı işte

Şu kaçma olayını anlatırmısın? Ailen mi vermedi? Vermediyse nedenleri neydi?

soru 1: kaç yaşında kaçtın?
soru 2 :kayınvalıdenlemı oturuyosun?
soru 3 :kaç senelik evlisin?

ne eşin nankör ne de kayınpederin aksi bi adam..
ikisi de biliyolar ki bi kız evden kaçmışsa bizim Türk geleneklerine göre erkek tarafı bütün masrafları üstlenirler kız tarafına mahçup oldukları için onlara masraf ettirmezler.
ama eşin ve ailesi böyle yapmadıkları gibi bi de kendi yapacaklarını da sizinkilere yaptırdıkları için kompleks yapmışlar. eşin ailene karşı kendisini sorumlu hissettiği için sanki onların sözünü dinlemek zorundaymış gibi hissediyor kendini ve böyle yapmak istemediğinden de senin üzerine geliyo ben onların sözünü dinleyemem kusura bakma diye.
kayınpederin de etraf ellerini ceplerine atmadılar diyecekler diye korkusundan ve babana bişey diyemediğinden sana baskı uyguluyo ki babanları eski defterleri açmaması konusunda uyar da aile huzurun bozulmasın diye..
ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama zamanla atlatırsınız umarım bu durumu, mutluluklar :)

Kaçmayı da geçtim de hazır değilken niye evlendiniz?
Kendi evinizi hazırlayacak gücünüz yok,aileniz de yardım etmeseydi parkta mı yaşayacaktınız?

bi de sizi parktan kurtaran insanlar bunlar napıcam diyorsunuz o aile olmasaydı acaba o kocan şu anda ne halde olacaktı bugün de bombalar arka arkaya

iyide canım bu laflar durduk yere söylenmezki
annen le baban eşine biraz sertmi acaba
yada kızın evini biz düzdük diye konu komşuyamı anlatıyorlar bunlarını eşin yada kayınpederin duyduysa
sorun çıkar tabi

Ailen; karşı tarafın hiç bir şey yapmayacaklarını,kayınvalidenle birlikte otursan da geçinemeyeceğini varsaydılar ki, herşeyi üstlendiler,aldılar,yaptılar.Mecbur değillerdi.Bir de aksini düşün iki tarafta hiçbirini almasaydı, yapmasalardı durumunuz nice olurdu acaba?

kaçarak evlenmek büyük hata olabilir ama eşine ve ailesine karşı boyun eğeceksin yada laf sokmalarına karşı susacaksın anlamına gelmiyor.her ne olursa olsun asla ama asla geç de olsa aileni ezdirme.çok aileci gibi göze batma ama haklrını savun.yeri gelir eşini savunursun yeri gelir aileni.

ailenizin siz kaçtıktan sonra size destekçi olması çok güzel ama bunu etrafta anlatıyor olmaları yanlış. siz eğer kaçarak evlenmeseydinizde size bir takım destekte bulunacaklardı. bu iş yaptın bir hayır tut bacağından ayıra dönmüş.

eşinizin ailesininde birşeyler yapıp yapmaması onların bileceği iş siz birşeyleri göze almışsınızdır herelde kaçarken.

bence kendi aileniz ile tatlı dille konuşup yaptıkları iyilikleri sürekli anlatmamalarını eşinizin buna kırıdığını söyleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…