Kaynanam gil yemeklerimi begenmiyor sizce ne yapayim?

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.837
1.746
133
40
Kaynanam hastaydi usutmus... Dun mesaj attim anne sen dinlen yemekleri ben yapcam dedim saol kizim dedi. Mercimk corbasibyaptm kizrtma sarimsakli yogurt yaptm... Evlrrinde kayimbabam kaynanam iki torun birde esimin abisi var... Torunu 14 yasinda lafci biraz oda... Corbaya bsy demediler de kizartmanin agzini kapatmamissin yogurtta ayran gibj olmus begenmediler dedi bir sinir oldummmmm... Yan dairelerinde oturuyoruz kek yapiyorum bir iki dilim zor yiyolar hooppp cope. revaniyaptm gecengun az bsy yedilerrr bir bakiyom copte... Insanin gururu kiriliyooo. Revani yaptim gecen gun kaynanamin yeme seklini bi gormelisiniz isteksiz yuzunden belli bir iki catal aldi sonra yiyem ben dedi. Bi baktim iki gun sonra hepsi copteee. Tmm super yapmiyorum insan hatir icin bir dilimini bitirir. Kek yaptim gecen valla kek iyidi kaynanam yine istekszz yiyooo terbiyeszlkkkkk ya gunahhh vallaaaa... Kaynanamin birde soyle huyu var yok sunun evi pis yok su pis der meselaa benimde kucuk bebegim var buna ragmn temzlk yapiyorum ama tam tesekullu olmuyo ama eminim banada laf ediyor . Birdr namazinda biri. Neysekendi evi bir tek oturdugu oda toplu diger yerler toz kir. Kendine bakmzzzz acik arar.

Son düzenleme:
Goturmicem bundan sonraa( hastayken ayip olmasin simdi dedim yatiyodu cunku kaynanam iyi niyetli yaptim vallaaa gunah dedim kadinhasta dedim

Arayıp yemek yapacağını söylemişsin. Beğenmeyen kişi yapma kızım gerek yok. Ben yaptım/yapacağım birşeyler der geçerdi. Gıcıklığına yapıyorlar muhtemelen.
Yapma o zaman.
Benim kayınpederi nişanlıyken eve davet etmiştim. Mis gibi mercimek çorba et sote pilav cacık kabak tatlısı yaptım. Müstakbel elti de gelmişti. Karnı ağrıdı canım eltimin. Kayınpeder bu yemekler olmamış diye topladı gitti hepsini. Bir daha hiç yemek yapmadım. Yemeğimi de beğenmeyen yoktur. Şimdi evime gelseler de yemek yapmıyorum. Kek börek kısır yapıyorum istemeye bile çekiniyor. Ben de babam sevmez ısrar etmeyeyim diyorum azıcık koyuyorum ona. Kayınvalide giderken eve de istiyor. Onun dediğine göre evde götürüyormuş kısırı böreği.

benimde bi komsum vardi yemeklerini sevmedigim bi baharat koyar surekli de yollardi.saolsun dusunup gonderirdi ama ben yemeden cope atardim uatndigim icin soyleyemezdim de.sizde goturmeyin sevmiyorlar demekki

Açık açık bu yemek olmamış mi dedi, hayret yaa

Ayyyy kaynanam cok cinsssss yok sunun evi pis yok surda yemdim yiyemedim yok su komsum pis derrr.... Benim evime de rikkatli bakiyo ufak bebegim varrr elimden geleni yapiyorum acaba bana mi laf carptryo doyorum. Inaninfull temzlk yaparimmm zayifladim baya kilo verdim hareketli oldugum icin. Kaynanamin evi cok temizdegil laf etmek icin yazmiyorum ama kendini cok temiz saniyorrr bir tek oturdugu oda toplu diger yerler toz daginik vssss. Cinssss ya

Açık açık bu yemek olmamış mi dedi, hayret yaa
Öyle dese iyi tabağı ortaya doğru atıverdi:)) o zamanlar ne üzülmüştüm. Kendine de söylemiştim zamanında yaptığı hareketin yanlışlığını. Tabi kabul etmedi.
Şimdi asla yemek saatinde gelseler de yemek yapmam. Yemek yerine geçebilecek börek tarzı şeyler yapıyorum. Beğenmezse de kendi bilir sonuçta ona göre yapamıyormuşum ve onu bu yemeklere maruz bırakmıyorum:) Geçen Kardeşi yani eşimin amcası geldi öğle saatinde. Keşkek, tepside içli köfte, kuru patlıcan dolması ortaya karışık birşeyler yaptım kaç saat kalırlat bilemediğimden. Adamlar eve bile götürdü. Arayıp anlatmışlar onlara da. Ama kendi ağzıyla istemeden yapımıcam inat ettim.
Sen de yapma şakaya vur. Pide yap, hazır mantı koy benim gibi böreğe kısıra yüklen. Siz pek sevmezsiniz yaptıklarımı diye bunları yaptım inşallah beğenirsiniz de:)

yapmayinda vermeyinde nneden bu yedirme israri hirs yapmissiniz sanki

Kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum benim küçük kaynımda idare eder derdi sorduğum zaman kayınvalidem kusur bulmazdı beğenmese bile herkesin damak tadı çok farklıdır inanın ha sizde yapmayın madem çöpe atıyorlar. Hem emeğinize yazık hem çoook büyük günah bunu hala öğrenememiş olmaları gerçekten çok üzücü. Siz yapın evinizde yiyin afiyetle ayrıca yeni yapılmış bir yiyecek beğenmesen bile çöpe atılmaz bunu mutlaka öğretin onlara.

İyi de kötü şeyi neden hayır gönül diye yesin insanlar. Siz de yapmayıverin, illa yapıcam diye niye zorluyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…