kaynanam hemde hiç sorun yokken..

Allah kolaylık versin. Bebeğiniz hayırlı olsun.

Kayınvalidenize gelince, şimdiden düşünüp kendinizi üzmeyin.
Geldikleri zaman surat asmayın güler yüzlü olun.
Para mevzusunda eğer durumunuz yoksa, tatlı dille durumunuzu anlatın veremeyeceğinizi söyleyin.

Siz iyi olursanız onlarda size karşı kötü olmaz diye düşünüyorum.

İşlerine gelince evlenir evlenmez cocugu olmayalara hasta damgasını vururlar işlerine gelmeynce cok erken sizene kardesim..Sen mi büyütcen deseydin..

canım her zaman gidip gelmiosa görüşmüosanız,,bncede geldiğinde iyi ol yalancıktanda olsaa güll,,kaynana larr ilgiyyii severlerr..

kaynana huzurunuzu bozmaya geliyor ona iyi davrav ki oğluna karalamasın ,yapmacıkta olsa çok abartılı olark iyi davran

ema yorumlarını hiç eyip bükmeden dümdüz yazman güzel bişey gerçekten :)

konu sahibi arkadaşım inan şu yaşadıklarına lohusalıktan sonra püff yapıp geçeceksin.
lohusalık insanı biraz daha hassas yapıyo işte. kayınvaliden ayıp etmiş ama eminim ki normal zamanda o kadar da takmayacağın bişeydi bu.
bebeğini de sağlıcakla büyüt üfürüm hemen hemen her bebekte çıkıyo, biz de onunla uğraşıyoruz kardiyolog randevumuz var eylülde inş masum üfürüm olduğu belli olacak. senin bebeğinin de masum üfürümdür inş.

Belliki kaynanan seni sinir etmek istiyor. Yetiştirdiği büyüttüğü oğlundan bi getiri görememiş. Yani ektiği hasatı toplayamamış ya ona içleniyor.
Ama sende istifini bozma. Hatta daha da çocuk yapıp geniş bi aile olcanızı vurgula. Her fırsatta eşine sevgini göster, çatlat onu. Ve herkesin içinde iyi davran kimse yokken de pek ipleme.

cocugunuz olmuyor mu diye cildirdi
olunca da çok erken oldu duramadıniz dedi ...

lohusa'lik dan değil arkadaşlar hiç duygusal biri değilim normalde de
kadın her tlf 'da hayallerim vardı diyor
3 oğlu var bu en buyugu git diğerlerinde gerçekleştir.
ben hep iyi davrandım tepeme çıktı
eşim.e annesi kendi vs hakkında ne düşünürsem söylerim o da boşver der.
eşim memur durumumuz iyi çok şükür
bende okuyorum kaynanam
sende calis diye kafayı yiyor yanımıza yerlesmek istediklerini söyledi saçmalama dedik

Arkadasim bosver ya sakin canini sikma bu tar insanlar icin diyorum ama elde olmuyor..

Bir hafta on gun cok bir zaman degil iannki benim kayinvalidem 3 ay oldu benimle ve ben artik gunleri sayiyorum gitsin diye..

Once bi gelsinler bakalim sonucta kotu de olsalar esinin anne babasi napacaksin.. esin de mudahele etmiyorsa sen hic karisma derim.. bi gelsinler bi konussunlar bi bakin dertleri neymis.. eger tahmin ettigin gibi bir cikar isi falansa esinle konusursun gerekirse o da konusur ailesiyle.. ya da he he der gecersiniz..

Cok fazla muhatap olma bence.. sunu anladim ki esinizin ailesi sizi kizi gibi gordugunu size hissetmiyorsa her zaman mesafe koymak iyidir.. biseler cikio cunku sonradan o isin icinde,,

sinirden deli olcam
bayramda aramıcam
bir de annenler arabamız yok diye bizi eve bırakcak 30 unda annenler gidiyor 30u akşamı yada öğleni onlar geliyor yüzsüzlük.

Belki eve sığamayız,çok kalabalık oluruz gereksiz yere diye düşünüp,annenlerin ayrılmasını beklemişlerdir gelmek için, hatta lohusasın yalnız kalmayasın diye aynı günü seçmişler gibi geldi bana, yani umarım öyledir, hayallerim vardı derken de belki sizi seneye başbaşa tatile filan yollayacaktı,başbaşa olamayacaksınız artık bebiş var çünkü ya da çocuksuz taze gelinle komşu-akraba gezesi vardı belki teyzemin...işin aslını duyana kadar iyiniyetli düşünmekte fayda var,bi ara sor bakalım," annecim ne hayalleriniz vardı acaba? " diye,önyargılı olma gelsinler kalsınlar,lohusayım de nazlan,al bebişini hiç bi işi elleme,iyi ki geldiniz filan de arada hep güleryüzle ama sakın eşinin dolduruşuna gelip yüzgöz olma,unutma sen el kızısın, bi hesapları varsa oğullarıyla görsünler,yoksa yarın öbürgün eşin onların yanına geçiverir kalırsın ortada,hadi sütünle kal

canım çok iyi niyetlisin kadın çocuğumu okuttum parasını yiyemedim diyor hayali buymus

hahaha oglunu yatirim amacli kullanmis yani hey Allahim madem oyle kendine yapsaymis o yatirimi

hic takma guzelim bi laf soyledimi yapistiriver lafi agzina, kafana taktigina degmez..kafana takmaki sutun azalmasin

bilemedim evladınız kızmı yoksa erkek mi
her iki haldede Allah bağışlasın tabii
erkek olduğunda sizin bakış açınızda değişecek
isteyeceksiniz belki yardım etsin
o kadar büyüttüm okuttum diyeceksiniz
içinizden geçireceksiniz.
gelmemiş gün hayır yapmam desek de bilemeyiz.
bende evladımı bana baksın diye yetiştirmiyorum tabii
çok şükür babasının herşeyi var
ama getirip maaşından elime verse almam lakin gurur duyarım
yetiştirdim diye
benim kayınvalidem dünya iyisi bir insan
ona rağmen bazen içimden sinirleniyorum
iyi olmasa daha doğrusu kime göre iyi
kafalarımız uyuşmasa ne yapardım?
genede bakar misafir eder anlayışlı olmaya çalışırdm
peygamber efendimiz
anne hakkı önemini her hadisin de vurguluyor.
o yüzden misafirlikte kusur olmaz
en iyi şekilde ağırlayın..
ben bu tür iyiliklerin dönüşü olduğunu düşünüyorum
o yüzden Allah kolaylık ve sabır versin..

kendi doğumumdan sonra anladım ki,gelin doğurur,kaynana loğusa olur.

sizdeki de aynı durum,kaynanan kendi doğum yapmış gibi triplere giriyor,havalanmalar,laf sokmalar.doğum yapanın hali bu yüzden zor,bu yüzden depresyona giriyoruz.hem çocukla uğraş,hem her şeye alışmaya çalışl,bir yandan da loğusa travması yaşayan kaynanayı idare et.

geldiği süre boyunca evinizin işine,mutfağa sakın ama sakın karışmayın.kayınvalideniz misafir olmaya değill size yardımcı olmaya gelmeli.zaten baktı yoruluyor,fazla yaslanamadan çeker gider.

Eşiniz de sizin tarafınızda en azından, bu çok büyük şans.
Bence geldiklerinde sık sık bundan sonra varsa yoksa kızım, artık her şey onun için, onun için, geleceği için çalışacağız diye söyleyin kızınızı severken mesela. Böyle böyle kafalarına kazıyın sizden bir şey çıkmayacağını.

Şu aileler çekseler ellerini çocuklarının aileleri üzerinden dünya ne güzel bir yer olacak.

şimdiki derdimiz kaynım var benle yaşıt geçen üstüme yürüdü eşimde yanımdaydı bize kalmaya gelmişti

annem eğer öyle bir şey olursa eşin işteyken beni ara ben kaynananı arayım dedi al çocuğu buraya gel direk dedi

eğer eşim evde yokken kavga çıkarırlarsa bende çok asabilik var tekme tokat dalarım
offffffff off çok kötüyüm

bu arada kaynanam yemek bilmez aş bilmez ben de yapmassam kesinlikle aç kalırız

birde ben hamileyken geldi ben buraya iş yapmaya gelmedim dedi bir camı sil dedim diye kendi yaptığı kendine kalsın

Ay güzelim boşver takmaa Anneliğin tadını çıkarmaya bak
Al yavrunu öp kokla bağrına bas
Ve o kadının dediği şeyleri umursama asla ve asla seni üzmesine izin verme
Görgüsüzlüğe bak o ne demek ya paranı yiyemedim gününü görmedimm oğlumm
Bence bir anne baba için şu dünyada en değerli şey evlatlarının mutluluğu
Ama gel görki böyle olmayanlarda var bizzat yaşadım iki hafta önce:120:tiksinti geldi yemin ederim
Sen üzülme tatlı canını sıkma hiçbir şey bebeğinden ve senden önemli değil canım
Bak bu söyledikerimi ciddiye al gerçekten.içim yanmış benim bu konulardan
Aynaya baktım resmen çökmüşüm kendime o kadar kızdımki değmezz inan değmezz
Yazmışsın bir haftadır içim içimi yiyor diye yazık sana valla

boşver canım takma kafana sütünü etkilemesin zaten losasın nederse gül geç. senin için önemli olan seni önemsediğini düşündüğün bir insan seni kırıcak bişi yaparsa sadece ona üzül ömrün boyunca. kaynana milletine yaranamazsın. torun vermişsin sağlıklı sihatlide çok şükür sevineceğine ne düşünüyo baksana. boş ver zaten uzaktaymışta 1 hafta geliir geçer. resmi ol derim ama. bide onun yanında emzirme yada altını açma çocuğunun. şundan dolayı söylüyorum kötü niyetli kişiler bu iki olayda hep eksik arayıp annelerin sinirini bozacak bişiler söylerler.

canim bu postun bana miydi bilemiyorum..eger banaysa...bu dediklerine aynen katiliyorum...ama bir insanin karsidaki insani hic dusunmeden oglumun daha parasini yiyemeden evlendi yok cocugunuz oldu cok hizlisiniz hayirlisi falan filan diye zirvalamasi bile onun nasil bir insan oldugunu gosteriyor
bu kadinin derdi baska ogluyla gurur duymak filan degil, kaldiki kizi alana kadar cogu kayinvalide melek sonrasinda resmen bir supurgeli cadiya donusuyorlar. sanirim konuyu acan arkadasin kayinvalideside normal degil. senin kayinvaliden iyi biriymis konusmasi kolaydir, ama ben ne kayinvalideler gordum...gordugunde kacmak istersin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…