• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam hiç adet gelenek görenek bilmiyor mu?

Kedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
282
-1
96
Selam arkadaslar,

Benim canimi skan morelimi bozan, nisanlimin ailesi yani annesinin bazi konularda umursuz tavirlari.

Aramiz yaklasim 200 kmle nisanlimla. Benim bildigim gordugum kaynana gelini carsiya cikartir bayramlik alir fln filan hatta kizin evine gelir bayramlasmaya..

Ama yok ,gecen seker bayraminda ne kadin geldi bize ( calisiyordu zaten gelemezdi ama yinede) ne bana bayramlik alindi. Aklim fikrim maddiyatta degil kendimde alirim ama insan bekler dimi ?

Allahtan nisanlim kafasina kaktigim icin bunlari, bana hem harclik hem bayramlik aldi, ama oda kendinden almadi ben dedikten sonra aldi.

Onumuzdeki kurban bayramindada, onlarda kurban kesme adetleri yokmus ( garip, karadenizliler). Benim bildigim kizin evine ilk gun giderler kurban kesip, hediye alip, yada bayramlik alip.
Gecen bunun konusunu actim, nisanlim dedi biz kurban parasini verdik bile, sanadami kesilcek varmi oyle bisey, sasirdi. Sen zaten et sevmiyorsun diye kapatti konuyu. Bayramlik almicanmi diye bana sakayla sordum oda dedi daha alipta giymedigin tonlarca kiyafetin var, dugun arefesi gereksiz harcama yapmayalim askim dedi.

Hakli kiyafetim cok ama insan yinede bekliyor kizlar.
Hele kaynanamin bu tavirlari sinir ediyor beni cok umursuz, guya adetleri bilmiyor tavirlari fln.

Sonra annem kafami bulandiriyor. Yok neymis anamin gelini oldugunda onu surekli ararmism, hediyelere bogarmis, ilk bayram gunu gelinine gitcekmis fln beni hasta ediyor.

Sonra bide kaynanam bana karsi soguk sanki, nisanlima dedim oda dedi yapisi oyle annemin. Ona zar zor telde anne dedim, o bana 1 kere kizim bile demedi, beni 1 kere bile aramadi hep ben aradim ama artik bende aramicam. kisasa kissas. O bana 1 adim yaklassa ben 10000 adim gelirim yanina. Ama yok sicaklik, samimiyet goremiyorum.

Neyse icimi doktum sabah sabah, okuyan gozlerinize saglik kizlar :54:

Son düzenleme:
Gayet sinir bozucu bir durum vallahi. Hele de bilmiyorum,anlamıyorum numaraları yok mu ? İşte bu deli ediyordur eminim....

dert degilde canimi skan sey olarak desem daha dogru olurdu.

bi kere bize geldiklerinde sicaklik gosterek yanina sokuldum, affedersiniz odun gibi durdu insan bir sarilir, kolunu omuzuma atar dimi :S cok garip. Tamam ilk ogullari ama yinede..

Bazı şeylere "hayatta bir kez " diye yola çıkılıyor.İnsan istiyor ki, aklında, gönlünde bir şey kalmasın.İstediği gelinliği giysin, istediği evi kursun istediği eşyalarla, bayram çocuğu gibi ona da özenilsin, bir mendil, bir çorap, bir kazak çok görülmesin.İstediği balayını dolayısa yaşasın, herşey mutluluk ve huzur içinde kimse üzülmeden, gerilmeden olsun, bir ömür akla geldikçe yüzde bir gülümsemeye vesile olsun.İçinde birşey kalmasın.Geçmişe bir özlem kalmasın.
O kadar iyi anladım ki sizi, ve sabah sabah o kadar üzüldüm ki...
Boşuna dert etmeyin kendinize, dertlendiğinizle, hastalandığınızla, üzülüp, ailenizi ve sevdiklerinizi üzmenizle kalırsınız.
Sevginiz tamsa, yanınızdaki kişi sizin arkanızdaysa varsın olmasın bir mendil, bir kazak.
O sonunda "İyi ki seninle birlikte bir hayat kurmuşum, iyi ki seninleyim" cümlesini her sabah kalktığınızda söylemek, hissetmek, ondan duymak var ya inanın herşeye değiyor.
Evet ne mendil aldım ne bohça, ne sepet ne ot ne de başka bir şey.
Ama güne hayatımın anlamı ile uyanıyorum, şükrediyorum, seviliyorum, seviyorum.
İçimde kalan tüm mendilleri, kazakları, tırı vırıları şimdi birlikte alıyoruz.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, sağlığından etmesin.
Gerisi inanın sevgiyle, aşkla, anlayışla ve insanlıkla halloluyor.
Üzülmeyin lütfen.

memleket farkı varmı ?

kimsenin kafanı bulandırmasına izin verme kendi ailen bile olsa

Adetmiş geline kurban kesilirmiş, belki durumları yok belki onlarda adet böyle değil,

hakılısın beklersin bayramlık falan ama büyütme gözünde

beklentilerin ne kadar çok olursa o kadar haya kırıklığı yaşarsın kuracağın 2 kişilik yuvana odaklan derim

bazı insanlar hakketen bilmiyorlar çevreleride kısıtlıysa bizimkiler gibi hiç adetten haberleri olmuyor.tabi herşey adet değil insanın içinden gelir bayramda gelinine hediye almak.ben nişanlıyken bayramda gitmiştik annemle 1 gün kalmıştık nişanlımın evinde başka şehirde oldukları için.mendil dahi vermedi insanın içinden gelecek.boşver sıkma canını böyle şeyler için

Bilmiyorum neden kaynaklaniyorlar bunlar. Aceba annesi beni istemiyormu? Ben ona o kadar sicaklik gosterdim zamaninda 2 gune bir arayip soruyordum nasilsin annecigim diye. Baktim karsilik gelmedi artik aramiyorum. Nisanlimda farkinda bunlarin, oda bosa masraf yapmak istemiyor, cunku baslarinda baba yok, dugunu kendi yapacak. Oda elinden geleni yapiyor, allah var kaynananin yapmadigini oglu yapiyor, aliyor biseyler mutlu ediyor. Tabiki kiyafete muhtac degilim, kendi parami kazaniyorum cok sukur ama gucume gidiyor. Cevremde hep goruyorum bazi gelin kaynanalari cok sicak samimilet, annecigim kizim, hediyeler fln ama bana hic ilgi yok, bayramda bile gelmediler o derece..
Annemi flnda hic aramaz, ben anneme derim annem arar kaynanayi, garip dimi..

Memleket farki var ben Ic anadolu o Karadeniz, o kadar. ama adet her yerde ayni nerdeyse..

Garip uzuntumu paylasmak istedim sadece.
Tabiki nisanlimla mutluyum o bana en guzel hediye rabbimin verdigi ama bu konular yuzunden moreliim 0 oluyor cogu zaman.

Baze yörelerin cidden adetleri farklı,
ben alınacak hediyeye,harçlığa takılmadım işin doğrusu,
benim takıldığım nokta ,kayınvalideniz çalışabilir,
ama akşam da olsa bayram kutlamasına gelebilirlerdi.
yani bu adet değil arkadaşım,olması gereken şey...
alınacaklara fazla kafanızı takmayın,
size hak veriyorum,bazıları işlerine gelince bildikleri
adetleride bilmemezlikten gelir...
halbuki o kadar çevresi,eşi, dostu vardır,hiçbirinden de mi görmedin yani...
dediğim gibi bunlar yüzünden tavır almayın ama
aranızdaki mesafeyi hep koruyun derim..
sevgiler...

Son düzenleme:
Hersey karsilikli lafini uygulayacim sadece. Bana deger verdigi kadar deger veririm. Samimiyette ayni sekilde, o ne kadar veriyorsa. O ne kadar sicaksa. Ben normalde cok sicak bir insanimdir cabuk kaynasirim herkesle, hayalimdede hep sevdigim adamin annesiyle ana-kiz gibi olmak vardi ama malesef.Neyse beni annem yeter bana.

Selam arkadaslar,

Benim canimi skan morelimi bozan, nisanlimin ailesi yani annesinin bazi konularda umursuz tavirlari.

Aramiz yaklasim 200 kmle nisanlimla. Benim bildigim gordugum kaynana gelini carsiya cikartir bayramlik alir fln filan hatta kizin evine gelir bayramlasmaya..

Ama yok ,gecen seker bayraminda ne kadin geldi bize ( calisiyordu zaten gelemezdi ama yinede) ne bana bayramlik alindi. Aklim fikrim maddiyatta degil kendimde alirim ama insan bekler dimi ?

Allahtan nisanlim kafasina kaktigim icin bunlari, bana hem harclik hem bayramlik aldi, ama oda kendinden almadi ben dedikten sonra aldi.

Onumuzdeki kurban bayramindada, onlarda kurban kesme adetleri yokmus ( garip, karadenizliler). Benim bildigim kizin evine ilk gun giderler kurban kesip, hediye alip, yada bayramlik alip.
Gecen bunun konusunu actim, nisanlim dedi biz kurban parasini verdik bile, sanadami kesilcek varmi oyle bisey, sasirdi. Sen zaten et sevmiyorsun diye kapatti konuyu. Bayramlik almicanmi diye bana sakayla sordum oda dedi daha alipta giymedigin tonlarca kiyafetin var, dugun arefesi gereksiz harcama yapmayalim askim dedi.

Hakli kiyafetim cok ama insan yinede bekliyor kizlar.
Hele kaynanamin bu tavirlari sinir ediyor beni cok umursuz, guya adetleri bilmiyor tavirlari fln.

Sonra annem kafami bulandiriyor. Yok neymis anamin gelini oldugunda onu surekli ararmism, hediyelere bogarmis, ilk bayram gunu gelinine gitcekmis fln beni hasta ediyor.

Sonra bide kaynanam bana karsi soguk sanki, nisanlima dedim oda dedi yapisi oyle annemin. Ona zar zor telde anne dedim, o bana 1 kere kizim bile demedi, beni 1 kere bile aramadi hep ben aradim ama artik bende aramicam. kisasa kissas. O bana 1 adim yaklassa ben 10000 adim gelirim yanina. Ama yok sicaklik, samimiyet goremiyorum.

Neyse icimi doktum sabah sabah, okuyan gozlerinize saglik kizlar :54:

ay aynı şeyleri yaşamışız.benimkiler trabzonlu iki bayramda adımını atmadılar nişanlıyken

nısanlınız daha nısanlıyken bu kadar pıntıyse evlenınce nasıl olur bılemem..kayınvalıdenızın yapısı gercekten soguk mu mesela benım kayınpederımde cok soguktur yapısı o cocuklarınada oyle alıstım artık ama yınde sınır oluyorum sende mesafelı ol bence cok samımıyet ıyı degıl zaten bence kendını nısanlıyken asla ezdırme basıte almasınlar senı derım benım kayınvelıdemler durumumuz yok dıye bana bısey yapmadılar bız esımle herseyı kendımız yaptık bayramlardada gelmezlerdı bısey de almadılar bı bayram almıslardı ıste bu yuzden sessız kalma bence her sey usulune uygun olsun ben cok uzuluyorum cunku sorumsuzluklarına

merhaba kedicik; sen kiyafetten hediyeden cok ilgi gormeyi bekliyorsun ve haklisin da ama onyargili olmamani tavsiye ederim.
girdigim her yeni ortamda burnubuyuk havali biri olarak algilanirim insanlar zamanla tanir ve fikirleri tam tersine doner :) zor zamanlarda baslari derde dustugunde ilk ben kosarim cunku. bu her yeni isimde ev degistirdigimizde hatta nisanlandigimda boyle oldu.
o yuzden annesine karsi on yargili olma derim. kadinin mizaci oyledir belki baska bi sìkìntìsì vardìr bilemeyiz. sana bir kotulugu var mi? yok. karismiyor iste ne guzel. ayrica erkekler boyle seyleri akil edinemez nisanlin sen soyleyince yapiyor en azindan bence onun da hevesini kirma aksine takdir et ki daha cok yapsin.
ben de bi bayram hediye gormedim ya da dugunde sultanlara layik bohca yaptik herkesin dibi dustu bize bi kuru havlu bi corap tamamdir ama cok sukur bunlar disinda hicbir konuda uzmediler beni bayramda onlar almadi ben gittim kendime ayakkabi alip onlarin aldigini soyledim sonra annem nisanlima demis 'ne guzel begenmissin' diye; nisanlim o zaman ogrendi cok utandi sonra hic aksatmadi hep sordu ne alinmasi lazim diye

memleket farkı varmı ?

bence neden memleket farkı.benimkiler karadenizli ben değilim aynı şeyleri yaşadım.ama k.validem anlatır başka (karadenizli) gelinlerine yaptıklarını bide.allahtan muhatap olacak bir insan değilim hiç umursamıyorum o anlattıkça

Nisanlim pinti fln degil, maasinin yarisini harclik olarak verdi gecen bayram. Pinti olsa anasina verir yada kendi yer, kendine bu zamana kadar 1 kurus harcamamisdir nisanli oldugumzdan beri, hep bana hep bana. Ama baba yok basinda, omuzlarinda agir yuk var dugunu o yapcak, altini o alcak vs vs.Onun icin bayram kiyafeti alinmasi sacma geliyor, cunku her carsiya ciktigimizda bir elbise fln alir, ve cogunuda daha henuz giyemedim.

Nisanlim diyor ama annem soguk bir kadin ondan oyle canim cicimli laflar bekleme. Zaten icten gelmicekse olmasin dimi :) Tamam kadininda skntisi var basinda koca yok herseylerini kendileri yapcaklar ,ama benim sucum ne bana niye soguk bana belli etmesin.
Yok kendimi asla ezdirmem, nisan alisverisine kaynanam gelmedi cunku istemedim, kafama gore begenmek istedim hem setimi hem elbisemi, oylede oldu.

Son düzenleme:
aman sizde kızlar...!

eşimin ailesi de bizimkilerde sivaslı.

2 bayram geçirdik nişanlıyken.kaynanamlar adımlarını bile atmadılar bize.

önemli olan nişanlının tavrı ve sana olan ilgisi.

ne kadar küçük şeyleri büyültüyorsunuz.

bende uzun süre nişanlı kaldım kaynanam 1 kere aramadı beni.

aramazsa aramasın.

ben eşimle konuştuğumuzda bile kaynanama anne derdim o bana kızım bile demezdi ve hala da demiyor.

kızlar bunları dert etmeyin.nişanlılığınızın tadını çıkarın.

almazsa almasın,aramazsa aramasın,gelmezse gelmesin...!

benden sana tavsiye hiç kimsenın lafına bakma objektif ol bak kendın dıyosun babası yok her seyi o yapıcak illa mılletın agzını kapatmak ıstıyosan al kesene uygunundan bır takım bı ayakkabı soranlarada o aldı de ben anlamıyorum bunu yapmak zor olmasa gerek ayrıca kayınvalıdenın tavırlarından senı ıstemedıgını düşünuyorum he öyle işte analı kızlı olalımları falanda unut ben daha hiç görmedım öyle olanını olmayada calısma zaten ınsanların bır tane annesı bır tane babası vardır kımse olnlar gıbı olamaz sen sadece saygı göster kendınıde ezdırme boşver

aman sizde kızlar...!

eşimin ailesi de bizimkilerde sivaslı.

2 bayram geçirdik nişanlıyken.kaynanamlar adımlarını bile atmadılar bize.

önemli olan nişanlının tavrı ve sana olan ilgisi.

ne kadar küçük şeyleri büyültüyorsunuz.

bende uzun süre nişanlı kaldım kaynanam 1 kere aramadı beni.

aramazsa aramasın.

ben eşimle konuştuğumuzda bile kaynanama anne derdim o bana kızım bile demezdi ve hala da demiyor.

kızlar bunları dert etmeyin.nişanlılığınızın tadını çıkarın.

almazsa almasın,aramazsa aramasın,gelmezse gelmesin...!

bende aynı senin gibi yaptım hiç önemsemedim hatta anlattı bana şuna şunları yaptım buna bunları yaptım şu kadar para harcadım kendi kardeşinin çocuklarına benim kaç mislim para harcadığından bahsetti ama hiç önemsemedim.insan bekliyor olsa iyi olur ama yapmadılar diye de kendimi üzemem.hatta belki böylesi daha iyi oldu beklentisi azalır benden.

kimsenin kafanı bulandırmasına izin verme kendi ailen bile olsa

Adetmiş geline kurban kesilirmiş, belki durumları yok belki onlarda adet böyle değil,

hakılısın beklersin bayramlık falan ama büyütme gözünde

beklentilerin ne kadar çok olursa o kadar haya kırıklığı yaşarsın kuracağın 2 kişilik yuvana odaklan derim

canım çok doğru söylemişsin.daha dur şimdiden kendini böyle seylerle yıkma.yıpratma daha nişanlısın evlenince daha farklı sorunlar illaki yaşayacaksın.ogunlerde dik durman için bunları salla gitsin.inan sen yıpranırsın baskası değil.bu arada herkes bu hayatta birşeyler yaşayacak yani bunun kaçarı göçeri yok tatlım önemli olan hayata güle bilmen.bence.kendinide yıpratma

Back
X