• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam hiç adet gelenek görenek bilmiyor mu?

ne zamandan beri büyükler kücükleri arayip hal hatir soruyor?

ben genelde tersi olur diye biliyorum :31:
hele karadenizliyse...

karadenizde aile baglari pek kuvvetli degildir isin acikcasi, öyle gelinle
can ciger kuzu sarmasi olan pek kayinvalide görmedim ben

benim kayinvalidemde aramaz beni kendiliginden, ben aradigi zaman samimi konusur ama
kizim diye ici gider... o konuda hakkini yiyemem

Haklisiniz, ben arayinca zaten sohbet samimilesiyor. Ama nebilim ilk gelini diye kaynananin bekliyor azda olsa simartilmak.. Hep ben arardim onceden 2 3 gunde hep arardim 1 saatti gecerdi konusmamiz sohbeti tatlidir. Ama niye beni aramiyo diye dusunur :(

Guya erkek tarafi nisanlilik doneminde kiz evinin etrafinda donermis, aramalar sormalar, hediyesmeler ben oyle gordum cevreden, ama iste ben ic anadolu onlar karadeniz soguk olunabiliyormus.

sen etrafi cok takiyorsun kafana
yapma bunu, nisanlinla huzurunu böyle fuzuli seyler icin kacirma

her insanin yapisi farkli bu göz ardi etmemen lazim...
kayinvalidenin yapisi böyleyse degistiremezsin ve bunu kisisel olarak algilamamalisin
seni kayinvaliden simartmis nolur simartmamis nolur?
onla mi evlenip yuva kurcaksin?
nisanlina bakmalisin,kayinvalidene degil ki

hem fazla samimiyet, icli disli olmak iyi degildir
ileride yakinirsin bundan eminim.
biraz mesafe her zaman iyidir...

allah allah bana şu yazdıklarınız çok ters geldi.
yani ben hiç öyle bayramlık flndır bişeyler duymadım üstelik istemem de
ben kendi kıyafetimi alırım ne o öle canım kayınvalideme mi kaldım
nişanlınızdan harçlık istemişsiniz fln bu da bana çok ters
sonra kurban etiyle ziyaretime gelmedi demişsiniz
kurban kesmek yerine o parayı ihtiyacı olan birine vermek bence de daha mantıklı bişey
ama bayramda küçükler büyüklere gitmez mi?
ben senin yerinde olsam ben giderdim ziyaretine.
belki memleket farklılığındandır ama inan ki bana da senin dediklerin çok ters geldi

Siz Amerikada yasamiyor musunuz? Burada zaten kurban kesilemiyor hem satilmiyor hemde yasalara aykiri bu sekilde kesmek. Ben anlamadim nerde oturdugunuzu sanki Turkiyede yasiyor gibi anlatmissiniz. Bu arada bende bu soylediginiz adetleri hic duymadim bilmem de. Bizde egeliyiz Izmirliyim ama hic duymadim acikcasi. Harclik verme konusuda bana cok ters anneannem bile her gittigimde vermeye calisir ki ben hep reddetmeye calisirim ve hoslanmiyorum acikcasi 25 yasinda insanim bana agir geliyor.Kayinvalidemden de harclik alamazdim acikcasi . Benim bildigim harclik bayramda cocuklar sevinsin diye verirli bizim ailede hala abartip bana vermeye calisiyor ama bir yastan sonra rencide edici.Ben adetlere cok takilmiyorum acikcasi kiyafetinizde varsa bence bu kadar ustune dusmeyin madem gereksiz gorecekler yapicak birsey yok. Benim esimde yabanci pek cok adeti yerine getiremedik ama ben umursamadim acikcasi herkesin adetlere bagli olma durumu farkli. Genede ben sevmedim bu adeti kucuk cocuk gibi carsiye goturup bayramlik almak mi?? Bence eline birsey alip hediyelesilse iyi olur her yorenin farkli herhalde .. ben sadece kurbanlik olayini biliyorum.Birde benim bildigim kucukler buyuklere gider.

Son düzenleme:
Haklisiniz, ben arayinca zaten sohbet samimilesiyor. Ama nebilim ilk gelini diye kaynananin bekliyor azda olsa simartilmak.. Hep ben arardim onceden 2 3 gunde hep arardim 1 saatti gecerdi konusmamiz sohbeti tatlidir. Ama niye beni aramiyo diye dusunur :(

Guya erkek tarafi nisanlilik doneminde kiz evinin etrafinda donermis, aramalar sormalar, hediyesmeler ben oyle gordum cevreden, ama iste ben ic anadolu onlar karadeniz soguk olunabiliyormus.

ben seni çok iyi anlıyorum canım. insan nişanlanınca bekliyor bir şeyler görmek istiyor.. ama kaynanalar biz bilmiyoruz öyle şeyler deyip işlerine geldiği gibi davranıyorlar. sorup öğrenmek çok zormuş gibi.

işine gelen adetleri bilir ( kendisi için faydalı olanlarrı) işine gelmeyenleri bilmez gayet normal bir kaynanan var tam türkiye standartlarında tamamen doğal karşılamalısın. böyleleri istemezsen almaz söylemezsen yapmaz sonrada banane sen istemedin söyleseydin zamanında istediğini der. böylelerine söyliyeceksin şunuda isterim bunuda isterim diye hem daha kıymetli gelin olursun. hemde senin içinde kalmaz.aksi takdirde hem senin içinde kalır benim ne eksiğim vardı diğer gelinlerden dersin, hem de istemeyen onların tabiriyle ucuza malolan gelinin değerini bilmezler. tabi istisnalar kaideyi bozmaz ama geneli böyledir. kaynanası seninki gibi olanlara sor bak bana hak vereceklerdir.

konu sahibi burada mal mülk derdinde değil bulunduğu şehirde adetler vardır. her geline alınan şeyler vardır, bunlar bir nevi o ailenin şerefi olur eş dost sorar bakar ne alınmış ne takmışlar diye bazı memleketlerde bu adetler çok önemlidir. gelininin bonunu bükük bırakmaması lazım

Canım benimkilerde öyleydi. Sözlüydüm ellerini öpmeye gittim hiçbirşey görmedim. Halamlar teyzemler sordular kayınvaliden ne aldı diye yok birşey diyince sinirlendiler. Aynı memleketliyiz adetimizi bilmez mi hem her memlekette varmış bu adet. Alt üstü biriki parça ama düşünmek yetiyor. Bende üzüldüm sözlümle paylaştım ..Çok mu görüyor dedim evin tek çocuğusun bende tek geliniyim dedim. Oda annesine söylemiş güya bizimki bilmiyormuş..Pes ben bile biliyorum yahu..Hem bilmemk ayıp değil oturdukları binada köylülerimiz var bir büyüğe sorabilirdi..İnternette bile var.Neyse bir sonraki bayramda bekledim (ilkinde söyledim ikincisinde gelir diye bekledim) ondada elim boş geldi..Halamlar yine sordu..Yani tamam önemsiz şeyler çalışıyorum kendimde alırım ama kızı sayılmam mı..Yani düşünmesini bekledim..
Olmayınca olmuyor boşverdim ben sende boşver. Nişanlınla iyi olda..Bu bayram evli olarak gittim bayram kıyafetlerimi kocacım aldı hemde :)

Son düzenleme:
karadenizde dediğiniz adetler yoktur hakkaten.durumları varsa bizde adet şöyle şöyledir.ben böyle gördüm.yapılmayınca zorumuza gitti deyin.durumları yoksada herşeyi almak isteriz ama bukadar oluyo derlerse de üstüne gitmeyin.en önemlisi eştir. okıymet veriyorsa gerisi önemli değil.bir de çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş.seviyeli ve biraz resmi olmakta fayda var.hiç gerek yok öyle canım cicim kuzu sarması olmalara.rahat olun.

Back
X