Kaynanam işi bırakmamı istiyormuş

xxyxixldxixzxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
2.386
8
158
Bursa
Merhaba arkadaşlar,
Bu sabah annem aradı. Kaynanamın bana işi bıraktıracağını söyledi. Komşulara öyle söylüyormuş. Dün komşu gelip anneme demişki.
Yıldıza kaynanası işi bıraktıracakmış demişler. Kaynanam demiş ki ;
Çocuk anne çocuğuymuş ta benim çalışmamam gerekiyormuş. Başkaları mağana buluyormuş. Benim ihtiyacım yokmuş çalışmaya. Oturup çocuğuma bakmalıymışım.
görümcelerim çalışmıyormuş ben niye çalışıyormuşum. Eşimle konuşacakmış ben işi bırakacakmışım.
Kızım 1,5 yaşında ve daha 6 aylıkken çalışmaya başladım, o zamandan beridir de görümcem ve kaynanam bakıyor.6 aylıkken bana muhtaç değildi hep çalış çalış diyordu şimdi çocuk bana muhtaç oldu:uhm:
Benim çalışmamın ona bir zararı yok tam tersi faydası var. Ben maaşımı alamam ama her ay ona çocuğuma baktığı için para veriririm. Bu arada parayı kaynanam şart koşmuştu. Görümcemin 3 ay sonra düğünü var. İşlerimizi yapamıyoruz diyormuş kaynanam. Annem çok yakınımızda ki annemde der, işiniz oldumu getirin veya arayın, ben gelip alır çocuğa bakarım der.
Bunları duyunca çok moralim bozuldu. Neden bana gelip te anlatmıyor da gidip komşulara dert yanıyor?. Anneme de dedim işimi bırakmam ama oğlunu bırakırım.
İlk defa anneme bunları söyledim. Annemde kesinlikle karışmam kızım sen bilirsin ama kıza ben bakarım dedi. Ama kaynanam annemin bakmasını istemiyormnuş.
Zaten evliliğimizi kızım için sürdürüyordum bir nevi polyannacılık oynuyorum. Benim kocama karşı duygusal anlamda hiçbirşeyim kalmadı zaten. Sadece benim için alışkanlıktan ibaretti.
İşi bırakmak istememin sebebi de huzurum olmadığı için işyeri bana bir nevi terapi gibi geliyor ve huzur buluyorum burda. Hem eşimle de bir geleceğim olmadığı için en azından sigortam ilerliyor.
Şimdi arkadaşlar bu konu bu kadar yayılmış. Sizlerin düşüncelerinize de çok güveniyorum.
Bu konu bugün yarın açılır. Eşimin annesinin amacı ne olabilir ve bana bunu söylediğimde nasıl bir cevap vermeliyim.:1no2:

Hayır ben sizin gibi düşünmüyorum. Bakamayacaksanız üzülmeyin annem bakar ama ben devam ediyorum çalışmaya diyeceksin o ne derse de dinelemeyeceksin başka yolu yok.

Hayır asla bırakma işini. Şimdi onlar söyledi diye işi bırakırsan ilerde daha neler neler isterler senden. Zaten herifinde iş yok. Sürekli tatsız şeyler yaşıyorsunuz. İşi bırakırsan kendine gelemezsin . İşini seviyorsun, terapi gibi geliyor diyorsun, e daha ne. Annende bakacakmış kızına. Sakın kayınvalidenin istediğini yapma. Yoksa iyice binerler tepene.

Annene ver çocuğunu baksın...Ben senin yerinde olsam bende işimi bırakmazdım..Ki zaten problemleriniz varmış yarınınız belli değil işi bırakırsan daha da kötü...
Kayınvalden birde para alıyorsa torununa bakmak için buda pek hoş değil bence...

bir kere kayananız çocuğa annenizin bakıp bakmayacağına karışamaz; aynı sizin çalışıp çalışmayacağınıza karışamayacağı gibi.
kendiniz çalışmak istediğiniz sürece çalışın, kaynanaya da halt yemek düşer..

Hayır asla bırakma işini. Şimdi onlar söyledi diye işi bırakırsan ilerde daha neler neler isterler senden. Zaten herifinde iş yok. Sürekli tatsız şeyler yaşıyorsunuz. İşi bırakırsan kendine gelemezsin . İşini seviyorsun, terapi gibi geliyor diyorsun, e daha ne. Annende bakacakmış kızına. Sakın kayınvalidenin istediğini yapma. Yoksa iyice binerler tepene.

Asla bırakmam işimi de bu kadın bana geldiğinde ustürüplu bir şekilde ona öyle bir şey demeliyim ki artık benim adıma karar vermeyi bıraksın
Nasıl konuşsam da benim hayatımla ilgili karar vermeyi bıraksın.
Birazda bu hakkı ben verdim onlara, zamanında her dediklerine tamam diyerek ama bu karışma olayı sıkmaya başladı ve bir dur demeliyim Ama nasıl?:uhm:

Ne demek kızına senin annenin bakmasını istemiyor olur mu öyle şey...
Demek ki kayınvaliden sırf para için kızına bakıyor. Bi yandan da sanırım bakmaktan sıkılmış ama paradan vazgeçemiyor...
ışini sakın bırakma. Madem eşinle ileriyi göremiyorsun kendini garantiye alman şart...

Annene ver çocuğunu baksın...Ben senin yerinde olsam bende işimi bırakmazdım..Ki zaten problemleriniz varmış yarınınız belli değil işi bırakırsan daha da kötü...
Kayınvalden birde para alıyorsa torununa bakmak için buda pek hoş değil bence...

Parayı şart koştuğunda çok kızdım baştan ama artık o konuya takılmıyorum. İstemeseydi de verirdim kaynanama değil ama görümceme. Kendisi çocuk gelişimi mezunu olduğu için kızıma çok güzel şeyler öğretiyor hakkını yiyemem.Allah razı olsunda hep demişimdir. Zaten bir kaç aydır da parayı görümceme veriyorum. Ona ne yapsam hakkını ödeyemem çünkü.

yerınde olsam konuyu kayınvalıdemın acmasını beklemeden acardım uygun bır zamanda
guzel bır dılle etraftan ısten ayrılmamı ıstedıgıne daıre duyum aldıgımı soyler sebebını sorardım
hatta gorumcemın dugun telası gecene kadar cocugu anneme bırakırsam hıcbır ısın aksamadıgı gıbı cocuk ıcın de degısıklık olacagını soylerdım
ama konusmanın sonunda ne olursa olsun ısten ayrılmayacagımı, eger meselenın cocuguma bakmaksa, bakmak ıcın aılemın destek oldugunu soylerdım

ayrıca calısma hayatımın maddı ımkansızlık degıl hıckımseye muhtac olmadan kendı ayaklarımın uzerınde durmak oldugu ıcın oldugunu belırtırdım

stres yapacak bır durum yok
uzulme aılen arkanda olduktan sonra sana ıstemedıgın bır seyı yaptıramazlar

yerınde olsam konuyu kayınvalıdemın acmasını beklemeden acardım uygun bır zamanda
guzel bır dılle etraftan ısten ayrılmamı ıstedıgıne daıre duyum aldıgımı soyler sebebını sorardım
hatta gorumcemın dugun telası gecene kadar cocugu anneme bırakırsam hıcbır ısın aksamadıgı gıbı cocuk ıcın de degısıklık olacagını soylerdım
ama konusmanın sonunda ne olursa olsun ısten ayrılmayacagımı, eger meselenın cocuguma bakmaksa, bakmak ıcın aılemın destek oldugunu soylerdım

ayrıca calısma hayatımın maddı ımkansızlık degıl hıckımseye muhtac olmadan kendı ayaklarımın uzerınde durmak oldugu ıcın oldugunu belırtırdım

stres yapacak bır durum yok
uzulme aılen arkanda olduktan sonra sana ıstemedıgın bır seyı yaptıramazlar

Canım konuyu baştan benim açmam gerektiğini bende düşündüm ama karşımdaki öyle bir kadınki bu konuyu önce ben açarsam huzursuzluk için yaptığımı düşünecek kapasitede bir kadın. Ben açarsam olay farklı yönlere gider.Ondan ilk hareketi beklemeliyim ki zaten yakındır pek içinde tutamaz surat asar, laf söyler ama kesinlikle kendini belli eder.

Tavsilerini dikkate alıcam canım. Hepinizin fikirlerinde ortak bir nokta bulup kaynanamın karşısına çıkmak istiyorum.

Annem babam benim onlarla yaşadığım hiçbir olayı bilmiyor. Benim güllük gülüstanlık giden bir evliliğim var sanıyorlar. İlk defa bu sabah anneme söyledim kocamı bırakırım ama işimi asla dedim. Annemde biz hep senin yanındayız dedi. Ailem haklı da olsam haksız da hep yanımda zaten. Bunu her zamanda söylerler.

kesınlıkle işini bırakma ve kaynanana tepkını koy. ne guzel annen yakınında bence kendı annen daha guzel bakar cocuguna. kimseye mecbur deılsın ne guzel işinde var kendı ekmegını kendın kazanıyorsun asla ama asla degmez hıckımseye. evladından ve aılenden başkası yalan bence...

Kaynanan orta şekerli bir kahve de istiyor muymuş yıldızcım? fisfisfis
Bakmak istemiyorsa artık kızım ben artık bakamıyorum desin...
ınanamıyorum bir de parayla bakıyor oğlunun çocuğuna... akannehir
Sanki el yavrusu! :oklava:
Bir de utanmaz gelmiş kendi istemiş para ver de bakayım diye... delikafadulden
Bence umursamana bile gerek yok, konuşsun konuşsun dursunlar...
Sen onların laflarını padişah emri haline koymaktan bir vazgeç ki anlasınlar... :olmaz:
Saygıdan anlamayan kendilerini efendi gören insan çeşidi bunlar belli ki... :dilcikar:
Annen baksın çocuğa kesinlikle, eminim onlardan daha güzel bakar.
Çalışan kadın her zaman daha özgür daha hürdür...
Zaten eşinle geçinemiyormuşsun en azından, çalışırsan cevap hakkı doğar sana her konuda. a.s
Evde oturup çocuk bakacaksın ki, onların eline bakasın her manada...
Yok öyle yağma...
:olmaz:

Annem her zaman der ki yeri gelirse eşini bırak işini bırakma.Haklı benim canım annem.Kaynanana da selam söyle.:delphin:Çocuğa bakmıyorsa da bakıcı tutabilirsiniz değil mi?Bir kadının emeğiyle parasını kazanması kadar güzel birşey var mı?kaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
bence arkadaşlar haklı sen asla işini bırakma sen eşinle evlisin kaynananla değil . bence yumuşak başlı olma tamam saygıyı elden bırakma ama dişinide göster sonuçta o senin cocuğun canın yani kimseye muhtaç bırakmassın orda lafını ortaya koyki annen biraz cocuğuna baksın onunda torunu sonuçta ayrım yapamaz.. eşinide etkilemelerine izin verme güzel bir uslüpla anlat onada ama asla işini bırakma eğer anlattın gibi eşinle geleceğini düşünmüyorsan çalışman senin ve cocuğunun gelecek ipidir..kimsenin kesmesine asla izin verme ...

ya ben olsam kı ben gercekten boyle seylere kızar asla buyuk kucuk dınlemem. kaynanamın evıne gıderım (işten ızın alıp gunduz) anne komsulara ıslerımı halledemıyorum gelın ısı bıraksın artık dıye dert yanıyormussun derım o cocugu evden aldıgım gıbı anneme goturruum ve o parayıda anneme verırırım. aksam koca gelıncede hıcbırsey soylemem ama kocam agzını actıgı andada onunda haddını bıldırır elıne televızyon kumandasını verırım sen sadece bu ıse yarıyorsun derım. ama sen yapma boyle tabııı, tavrını ve komsulardan laf duydugunu ve artık cocuga annenın bakmasını ıstedıgını soyle ve asla gerı adım atma ıstersen ne bıleyım ???

belkide sizin esinize olan mesafeli duygularinizi anlamistir ve biraz muhtac olmanizi istiyordur mademki kaynananiz bakmayacak torununa annenize verin zaten ücretli bakiyormus en güzeli annenizin bakmasidir yerinizde olsam calismayi birakmazdim fazla diyolaga girmeden yorum yapmadan ertesi sabah annenize birakin cocugu ve isinize gidiniz kaynanizin özel hayatiniza karismaya hakki yok bence o ne isterse olur diye bir izlenim yaratmayin ve bu isteklerinin altinda ezdirmeyin kendinizi

ya ben olsam kı ben gercekten boyle seylere kızar asla buyuk kucuk dınlemem. kaynanamın evıne gıderım (işten ızın alıp gunduz) anne komsulara ıslerımı halledemıyorum gelın ısı bıraksın artık dıye dert yanıyormussun derım o cocugu evden aldıgım gıbı anneme goturruum ve o parayıda anneme verırırım. aksam koca gelıncede hıcbırsey soylemem ama kocam agzını actıgı andada onunda haddını bıldırır elıne televızyon kumandasını verırım sen sadece bu ıse yarıyorsun derım. ama sen yapma boyle tabııı, tavrını ve komsulardan laf duydugunu ve artık cocuga annenın bakmasını ıstedıgını soyle ve asla gerı adım atma ıstersen ne bıleyım ???

aynen katılıyorum sana diablocum.kesinlikle bnde bunu yapardım.tabi sn yapma bunu yıldızcım.işler daha kötü olmasın.ama uygun bir dille onu dinlemiceğini sölemelisin açık açık.hem nie çekiniyorsunki o da kimmiş.al çocuğunu doğru annene ver.ne münasebet senn kararlarına müdahele edebilirki

kayın valideniz hayatınızı kendisi istediği gibi yönlendirmek istiyor buna hakkı yok

baştan o halde bakmasaydı kızınıza yarı yolda bırakması hoş değil

yani onada pek güvenmeyen güvenilir gelmedi bana, kararlarınızı kendiniz verin belki oğlunuda size karşı dolduruyordur ondan eşinizden belki soğuk olmanıza yine o sebeptir

gizli saklı aleyhinizde konuşuyordur oğluda negatif size karşı tavırlar sergiliyordur

bunuda bir gözlemleyin
buyrunnnnnnnnn

bırakma canım işini ben son sınıftayım nişanlım bitirdi okulu askerliğini yaptı ve biz nasıl iş bulacağız diye kara kara düşünüyoruz çok zor iş bulmak.çıkayım çocuk büyüyünce yine başlarım çalışmaya deme sakın,çocuğa bakmak zor gelmiştir onlara,annene bırak sende çocuğu

Back
X