Kaynanam kzma ok karyor

Ağızdan ağıza meme verilmesi, 2 aylık bebeğe çorba verilmeye kalkılması gibi saydığınız durumlarda bende sizin kadar tepkili olurdum bu konuda siz sonuna kadar haklısınız ve bir anne olarak kızınızın sağlığı konusunda endişelenmek hakkınızdır. Ama bebeğin sağlığını etkilemeyecek bazı konularda büyüklerin tecrübelerinden faydalanmamız gerektiği inancındayım. Mesela benim kayınvalidem ilk bebeğimde bu çocuk doymuyor onun için sürekli ağlıyor derdi bende yok anne emiyor sürekli gazı var bunun derdim yok kızım benim başıma geldi ondan biliyorum dedi bende en sonunda pes ettim kızıma hazır mama alıp yaptım yedirdim ve inanamadım kızım hem ağlamayı kesti hemde uyudu.

Size bir abla olarak tavsiye biraz relax olun yeri gelince tamam demeyi he he demeyi ve politik davranmayı kendinize gurur meselesi yapmayın çünkü ben böyle davrandım ve bunun faydasını hala da görüyorum. Bizler bilmiyoruz ama kayınvalidem hep diyor ki torun sevgisi evlat sevgisinden de fazla ben oğullarımdan çok seviyorum torunlarımı. Bugün kızım 11 yaşında kayınvalidem hala benim kızımın yemeğini düşünür okulunu harçlığını düşünür ve en önemlisi benim 21 aylık oğluma bakıyor ve bu kadın 67 yaşında. Güzel sözle iyi davranışla politik tavırlarla siz ve bebeğiniz kazançlı çıkarsınız ben buna inanıyorum. AMAAA yinede söylüyorum bebeğinizin sağlığı konusunda her zaman dikkatli olmak zorundasınız herkese karşı. Sağlıkta politikaya gerek yok.

Eşinize gelince boşverin onun sözlerini elbetteki hoş değil size annesi için seni boşarım demesi ama kolay değil öyle boşamak sıkıyorsa boşasın bunun için boşayacaksa hiç durmasın uğurlar olaaa bu konuda da politik davranmana gerek yok hiç lafını esirgeme,,

Sana ve bebeğine sağlık dolu mutlu yarınlar dilerim.
ablacım okadar güzel anlatmışsınki kayınvaldeni resmen kıskandım bak benim kayınvaldemle bire bir hiç sorunum olmadı oğlum olduğundada hep tatlı dille anlattım yapmasını istemediğim şeyleri ama o beni hiç tınnamadı ben yene kalbini kırmadım hiç ama bakın eşim boşta kaldı kirayı veremedik yardım etmediler onlarda olduğu halde tabi bunlar geçmişte kaldı ama neyse hep tattıştılar eşimle sen iş beğenmiyosun vs vs sanki adam kendi çıkıyo oğluma mama alamadım bir gümn kayınpeder emekli maaşı o gün almış eşim diyoki tahaya bezle mama alın geldi kaynatam nedese iyi hangisi acilse onu alayım fazla param yok bende dedim baba mamasıda yok bezide ben bezi alayım o daha acil mamayı idare eder çorba falan yer dedi ben dondum kaldım bu bir kaçı ve şimdi görüşmüyoruz tartıştık onlar torunlarınada yansıttılar sokakta görüyolar sevmeyi bırak suratına bile bakmıyolar oğlumun buna ne demeli

vallahi ben hep diyorum ben gelinime aynı şeyleri yaparsam oda bana aynısını yapsın canım tabikide tatlı dille söylüyosun ama inan anlamayan anlamıyo çok yakınım vardı böyle bir sorunu gelin hep alttan alırdı tamam anne öyle yaparım anne ama yenede yaranmadı ve kaynanası yüzünden boşandılar çünkü eşide hep annesini tuyordu tabikide yeri gelince büyükleri dinlicez o ayrı

Canim bir insan kötü ise zaten ne yaparsan yap yaranamazsin.....bahs ettigin yakinin bence cok öncedende kanynanasinla iyi degilde sorunlari vardi öyle degilmi?:delphin:

Ama bu konumuzdaki arkadas normalde kaynanasinla iyi geciniyor...seviyor....hatta cok hakki var üzerimizde diye yazmis....o yüzden bana göre cözülmeyecek bir sorun degil bu.

Sadece kaynanasinla bir arada oldugu zaman biraz politik davranmasi lazim.....ne kendini sinir eder, nede esi ile huzursuz olur böylelikle...:kahve:

Ha olmayabilir tabikide....kendi tercihidir....benim dedigim olacak diye diretebilir vesselam....ama görünen o ki esi bu durumda ondan taraf degil...hali ile cikacak sorunlarda belli....Kaynana sunu dedi ben bunu dedim....vay efendim sen anneme niye böyle konustun vs. vs..vs....:hulya:
Bu tip olaylarla kizinin en güzel zamanini kendine zehir etmek istiyorsa buyursun etsin....ama bence degmez.....bu zaman birdaha geri gelmicek cünkü.a.s

tamam eskiler tecrübelidir ama her tecrübe de doğru değildir bana göre.
babanem 9 çocuk doğurmuş, 7'si hayatta.
bebekken ölen teki için, niye öldü dediğimizde vadesi doldu der, ee hani tecrübe.
ben bebeklerimi şekerli suyla büyüttüm yokluktan der, hem de övünerek.
belki 50 küsur yaşındaki insanlarda sağlık sorunu yok ama bunu şekerli suya borçlu olmadıkları kesin..

kayınvalidenin yaptıkları çok hoş olmamakla beraber bazıları tolare edilebilir gibi geldi bana.
bana göre tolare edilemeyen boşarım tehdidin ağza plesenk olması..

Diğer arkadaşlara katılıyorum, kayınvalidenizle sorununuz halledilebilir. Biraz politik olmak yeter.
Kayınvalidenizin yaptığının bin katını bana kendi annem yaptı. Tuzlu suylada yıkadı, 1 aylık oğluma su böreğide yedirdi. Yani ben anlatmaya kalksam burası yetmez. Siz bakamazsınız deyip iki çocuğumuda elimden alıp bakmaya kalktı. Bunu bir kayınvalide yapsa kıyametler kopardı ama özellikle eşim "torunu olduğu için seviniyor kadın, bizden daha iyi bakar sus ve sesini çıkarma" dedi hep.
Birde ben bu olayları 2 kere yaşadım malesef. Sonuçta ortada bir yerlerde buluşabildik annemle.
Buradaki tek kötü şey eşinizin size söylediği laf olmuş, bence kızgınlıkla söylenmiş bir laf ama bu lafa kızdığınızını açıkca belli edin. Bir daha böyle bir şey söylemesine izin vermeyin. Boşarım lafından hiç mi hiç hoşlanmam ben. Evlilikte böyle laflar olmamalı.

kızım ergenlikte olduğu için artık kendine ait dünyası var ve geçen hafta pek babaannesi
ile görüşmedi diye bir sürü azar işitmiş okula gitmeden kapı çalacaksın beni öpeceksin sonra okula gideceksin demiş artık ya okul çıkışı vada sabah o yanak öpülüyor kadın resmen duygusal terör yapıyopr kızıma !!!!!!!!!!

Ne garip değil mi?

Siz bir anne olarak evladınızı her anını doya doya yaşayarak büyütmek istiyorsunuz...
Kayınvalideye gelirsek oda kendi çapında torununun iyiliğini düşünüyor.

ve ortada kötü niyet yok.

En başta kayınvalidenizin uyumlu biri olduğunu "çok iyidir, üzerimide çok hakkı var" demenizden az buçuk anlamış olduk.

Şimdi hepsini topluyorum üzerimde çok hakkı var, çok iyi biri olarak nitelendirilebilecek bir kayınvalide için bazı durumlar göz ardı edilebilir.
Gece gece tırnak kesilmez mi dedi.
He de geç 7x24 sizin evinizde değil ya kayınvalideniz. Evine gidince siz yine bildiğinizi okuyun.
Bu basit bir örnekti veya anlaşamadığınız herhangi bir durumdan çok mu rahatsız oldunuz terslenmek yerine konuşun.
Siz kayınvalidenizi tersledikten sonra istediğiniz kadar bilimsel açıklama yapın inanın duymuyordur bile. Çünki savunma mekanizması çoktan iş başı yapmıştır.

Genelleme yapmak olmaz ama bazı kayınvalideler diyelim torunları olduğunda babaanne, anneanne' den ziyade daha çok annelik duygusu hissettiklerini düşünüyorum bunu her ne kadar söylemeselerde.
Yoksa neden bir anne kadar koruyucu, kollayıcı, sahiplenici yaklaşsınlar ki!

Bu saatten sonra onun fikirlerini değiştiremeyeceğine göre ılımlı davranmakta fayda var.
Bazen tamam bir dahakine öyle yaparım diye savmak, bazen de güzellikle anlatmak gerek bence.
Kendin söylemişsin diğer konularda çok iyi diye.
Bu konuda da sen idare ediver.
Eşin de boşarım diyeceğine annesi ile eşi arasındaki dengeyi kurmayı öğrensin.:kızgın:

siz kaynananızla aşarsınız bunları ilerde unutursunuz bile ama eşnzn davranışı çirkin bu kadar kolaysa boşanmak boşasın yiyosa

canım benim ya sende kendimi gördüm resmen benim kayınvalidemler 6 ay ankara da 6 ay memleketlerinde kalıyorlar şükür ki öyle yoksa şimdiye çoktan kafayı yemiştim çocuk doğmadan önce öyle çok fazla problemlerimiz olmazdı anne kızla anlaşamıyor der üzerinde durmazdım çoğu olayın ama ne zaman ki oğlum doğdu işte o zaman biz çok kötü olduk benim kayınvalidem oğullarına hastalık derecesinde düşkün şimdi onlara ek olarak birde oğlum oldu paylaşmayı bilmez onlara gelinleri bakamz vs. aynı şeyi oğluma da yapmaya kalkıştı bakımımı beğenmemeler herşeyi ben biliirm demeler sağlığı yerinde kilosu yerinde çocuğa her geldiğinde bu çocuk hasta ateşi var , bilmem kimin çocuğu tosun gibi sende buna kilolumu diyorsun demeler bakımımı sorgulayıp yeni gitmişse bile tel açıp çocuğun altını değiştiriyorsun demi demeler ya hangi birisini anlatayım size sayfalar almaz burda yazdıklarımdan anlaşılmasın ki bu kız çok mu vurdumduymaz ki kadın böyle diye ben oğluma deli gibi bir özlem duyarak kavuştum yani bu bebeği çok istedim hemde herkesten çok üç yıllık evliliğimde bir kez olsun torunum olsunda seveyim demedi çünki hadi oğulları boşarsa hala umudu olacaktı çünki vs. yani arkadaşımı anlıyorum kimse öyle biriki laf söyledi diye kalkıpta cevap vermez ama insanlarında bir dolum noktası var bardağı taşırdıktan sonra heleki en hassas olduğunuz konuda ki benimki oğlumdur kalkıp laf söyleyecek alır oturur cevabını ha alır da ne olur benimki konuşmaya devam hiç birşey onu bildiğinden geriye koyamaz öyle bir inadı vardır ki Allah muhafaza siyaha siyah dememişse dedirtemezsiniz bu konu benimde hassas noktam ve son söz olarak söylüyorum ki ancak yaşayan bilir kimde kusur kabahat varsa Allah'ım doğru yolu göstersin

canım benim ya sende kendimi gördüm resmen benim kayınvalidemler 6 ay ankara da 6 ay memleketlerinde kalıyorlar şükür ki öyle yoksa şimdiye çoktan kafayı yemiştim çocuk doğmadan önce öyle çok fazla problemlerimiz olmazdı anne kızla anlaşamıyor der üzerinde durmazdım çoğu olayın ama ne zaman ki oğlum doğdu işte o zaman biz çok kötü olduk benim kayınvalidem oğullarına hastalık derecesinde düşkün şimdi onlara ek olarak birde oğlum oldu paylaşmayı bilmez onlara gelinleri bakamz vs. aynı şeyi oğluma da yapmaya kalkıştı bakımımı beğenmemeler herşeyi ben biliirm demeler sağlığı yerinde kilosu yerinde çocuğa her geldiğinde bu çocuk hasta ateşi var , bilmem kimin çocuğu tosun gibi sende buna kilolumu diyorsun demeler bakımımı sorgulayıp yeni gitmişse bile tel açıp çocuğun altını değiştiriyorsun demi demeler ya hangi birisini anlatayım size sayfalar almaz burda yazdıklarımdan anlaşılmasın ki bu kız çok mu vurdumduymaz ki kadın böyle diye ben oğluma deli gibi bir özlem duyarak kavuştum yani bu bebeği çok istedim hemde herkesten çok üç yıllık evliliğimde bir kez olsun torunum olsunda seveyim demedi çünki hadi oğulları boşarsa hala umudu olacaktı çünki vs. yani arkadaşımı anlıyorum kimse öyle biriki laf söyledi diye kalkıpta cevap vermez ama insanlarında bir dolum noktası var bardağı taşırdıktan sonra heleki en hassas olduğunuz konuda ki benimki oğlumdur kalkıp laf söyleyecek alır oturur cevabını ha alır da ne olur benimki konuşmaya devam hiç birşey onu bildiğinden geriye koyamaz öyle bir inadı vardır ki Allah muhafaza siyaha siyah dememişse dedirtemezsiniz bu konu benimde hassas noktam ve son söz olarak söylüyorum ki ancak yaşayan bilir kimde kusur kabahat varsa Allah'ım doğru yolu göstersin

işte kaynanalar bunu anlamıyor sen çocuk büyutmüş olabilirsin ama allah tarafından verilen bi duygu bu her anne çocuğuna bakabilir zaten çocuk baktırıyo kendine ve o annesi senden daha çok düşünüyo tabiki bi iki lafı duymazdan geldim ama ben önceden eltimin çocuklarına nasıl davrandığını görünce bende banada aynısı yapılmasın diye korumaya aldım 2 tane eltim ikisininde 1 er oğulları var 5 yaşında bi tane var babaannesini sevdiği kadar annesini sevmiyodur ve bi gün bişeye şahit oldum eltim oğluna kızmış oda evden kaçtı babaannesinin yanına geldi yani kaynanamın annesini şikayet ediyo kaynananamda babana sölersin babanda kızar ona dedi yani annesinden soğutuyo çocuğu demiyoki sende anneni üzmüşsündür annende sana kızmıştır doğrusu bu o çocuk babasına diyince kavga çıkıcak bunu istiyo hangi hakla çocukla annesinin arasna giriyo banada bunu yapmasın bunları yapamasın diye baştan tedbirimi alıyorum ki bana böle bişi yapacak olursa o zaman gerçekten kalbini çok kırarım ben ne zorluklarla doğurdum ne zor çocuk bakmak ve büyütüyorum tamam babaannesin tabiki seveceksin karışıcaksın ama herşeyinde bi sınırı olur bende onun annesiyim bırakta kendi doğrularımı kendim bulayım bide diyorumki bak anne bu böle değil böle doğrusu bu yani yok gene aynısını diyo güzelliklede anlatsam anlamıyo hani biz bişi bilmiyoruz ya ondan inanmak istemiyolar ama ben 15 yaşında biri değilimki herşeyi araştıran çocuğu için en iyisini yapan bi anneyim anneyiz yani bu kadar tedirginlikleri neden anlamadım

gece tırnak kesmek kötüdür çünkü bu tür insan bedenine zarar verme ihtimali yüksek şeyler gündüz gözüyle yapılması daha iyidir.bu bir hurafe değildir ama insanları bundan uzak tutmak için "günah" kavramı altına sokulmuştur.
kayınvalidenizin ağzından yiyecek vermesi hiç hoş değil öyle birşey yapmaya kalksa tabiki engel olmalısınız ama bence ben böyle yaparım ben bunu bilirim gibi yaklaşmayın kayınvalidenize.zaten normal de iyi uyumlu bir insan olduğundan söz etmişsiniz yani başka bir sorununuz yok o yüzden biraz ılımlı olun..
mesela şimdi böyle doktorlar böyle diyor diyerek yaklaşmayın o insanlarda sonuçta çocuk büyütmüş bakmış insanlar doktorlar bugün onayladıklarından yarın vazgeçebiliyorlar ama tecrübeyle sabitlendiğinde daha tutarlı oluyor herşey...kayınvaldenizin iyi yaptıklarını örnek alın yapmdıklarını araştırın doğrusunu öğrenin.hemen eskiden öyleydi şimdi öyle değil diye silip atmayın.büyüklerin de bir bildikleri vardır elbet..körükörüne yapın demiyorum herşeyi ama birden de silip atmayın.

canım o eskiden ışık olmadığı için gaz lambası vardı o yüzden böle bişi çıkmış gece tırnak kesilmez ama şimdiki gibi değilki şimdi her yer aydınlık gece akşam her istediğin işi yapabiliyosun dediğin gibi kulaktan kulağa geçmiş adı günah olmuş dinimizde öle bişi yok halbuki işte aslı olnayan asılsız bişeye inanıyolar sonuçta tırnak kesimide bi temizlikti temizliğin gecesimi olur olmaz herkes istediğine inanır kaynanama öle öğretilmiş banada böle o çocuğuna yapmamış herkes gördüğünü bildiğini yapıyo bende böle gördüm çocuğumada böle öğreticem yani

ben kendi tırnağımı kesmeye kalktığımda annem de eşim de laf eder her yer aydınlık olduğu halde gece...bilmiyorum tabi senin bileceğin iş ama çalışmıyorsan şayet gündüzler dururken gece kesmenin bi mantığı yok ama iş inada binmiş yanlış anlamayın sadece bu benim düşüncem ama ben bildiğimi okurum havası sezdim sizde..
tabiki herkes bildiğini yapacak bildiinden şaşmıycak ama sonuçta bazen çok bilmek mutsuzluk getirir hem de ufak tefek konulardan dolayı(bunun gibi)...

evet canım doğru diyosun çok bilmişlik bazen iyi değil ama sadece tırnak değilki bu öncedende yapılan şeyler bikere oldu bişi demedim ikinciye oldu bişi demedim ama herkesin bi sabrı var tamam oda babaannesi sevicek karışıcak ama birazcıkda beni anlamsını istiyorum bende onun annesiyim

Back
X