kaynanam mahvetti doğum anlarımı.....

ALLAH a havalet boşver
ALLAHIM sana büyük bi hediye vermş
kaynanalar gelinleri hep annelerinden kıskanır zaten
üzüldüm ama sonuçta bi çiçek içind kalmış en çok üzüldüğüm olayda o oldu
:43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43::43:

cok üzüldüm yasadıklarına benimde kaynanam yüzünden mafoldu dogumumda lohusalıgımda herseyim oglum 2 ay sonra 2 yasına giricek hala agzımdan burnumdan getiriyorlar bide benimki hem kaynana hem kayınbaba kayınbaba ondanda kötü daha bugün canımı sıktılar lanet olsun dememek icin kendimi zor tutuyorum allahım görüyosun ne olur yardım et bana sabır ver diyorum hala ellerim titriyo sinirden.allah hepimizi kurtarsın bu dertlerden.bu arada sölemeden gecemicem ama kocan da nasıl bi insan anlamadım benimkinin allahtan onların lafına bakıpta bana saldırma huyu yok bide öle olsa ne yapardım bilmiyorum.4 senelik evliyiz ilerde yaparmı bilmem ama insallah yapmaz.neyse öyle doluyumki sabaha kadar yazsam bitmez ........

bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................
canım ya büyük konuşmak ve yuvana laf söylemek istemiyorum ama sizin gibi meslek sahibi olupta kocaya muhtaç olmayan bayanlarda böyle kendilerini ezdirirlerse ev hanımları hayatta tek başına ayakta kalamayacak meslekleri olmayan bayanlar ne yapsın acaba?:19:

dogum oykunuzde beni en cok uzen ameliyata girerken siz helallik isterken esinizin sizi iteklemesi...
Allah korusun size bir sey olsaydi o vicdan azabiyla nasil yasayacakti?
gerci boyle bir adam bu yanlisi yuzunden vicdan azabi cekmezdi ki, haketti de yaptim derdi kesin...
cok uzuldum gercekten...
hayattan isteklerinizi ertelemeyin...

kayın validen düşüncesiz ve kötü niyetliyse eşin 10 katı düşüncesizmiş.bütün kaynanalar iyi kötü bişeyler yapıyor ama emin olki doğumunu zehir eden eşinden başkası değil.çok vicdansızmış.Allah senin yardımcın olsun...çok yazık...

Allah önce kayınvaldeni sonra da eşini ıslah etsin, onları senin eline öyle bir düşürsün ki yaptıklarının yanlış olduğunu ve senin ve bebeğinin günahlarına girdiklerini anlasınlar inşallah...bu adamlar nasıl analarının lafıyla dolup karılarına sırt çevirebiliyor anlamıyorum bu kadar kolay mı???hele hele bu analar nasıl oğullarının evde mutsuz olacağını bile bile dolduruyor ve kavgalarına sebep olabiliroy??? çok günah çok...

bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................

Nasıl bi vicdan onlardaki ertesi günü doğum yapıcaksın onların yaptıklarına bak elbet onlarda cezalarını çekerler yanlarına kalmaz yaptıkları

ahhh canım benim ne zor değilmi ama eşin adam değilmiş ben onu anladım o adamın herşeyi burnundan getiririm ben anasının taaaaa ..mına kadar yolu var benim kaynana da nişanımı nikahımı düğünümü mahvettiği iiçin doğuma çağırmadım o yüzden çok güzel geçti artık hiiiçç bir günüme çağırmıyorum eşimde anladı ve benimde sıkıntım bitti

Canim benim yaa kiyamam sana ve evladina, hadi senin hakkina girdiler onu odeyemezlerde ama asil cocugunun hakkini nasil odeyecekler ya anne sutunden mahrum etmisler vicdansizlar.
Okuyunca oyle kotu oldumki benimde kaynanamda herseyimi mahvediyo, esimde dinliyo onu. Dort senedir evliyiz ama sirf guvenemedigim yuzunden cocuk yapmak istemedim.
Cocuklarida nasil seviyorum bi bilseniz. Daha yeni karar verdik cocuk yapmaya bizde. Insallah sonum boyle olmaz cok korkuyorum.

Bende esimi cok seviyorum ama bana boyle bisey yaparsa inanin bi dk bile dusunmem. Hele bide cocugunuzun piskolojisi mafetti beni. Bende huzursuz bi ailenin icinde buyudum inanin kizini cok iyi anliyorum. Geceleri dua ederdim ins bugun kavga etmezler diye. Gizli gizli aglardim hep. Mutlu bi aile olmayi okadar cok isterdimki, ama suan bende ayni onlar gibi mutsuzum. Ama cocuguma bunu asla yasatmicam eger olursa tabi. Su an gozumun onunden gectide butun yasadiklarim agliorum hala unutamiyorum o gunleri....

Cocugunu dusun derim, ona yazik.. Kiyamam ya

Allaha haval ediyorum. bende kararsızım arkadaşlar anlaşamıyorum değişmesini bekliyorum 7 yıllık evliyim belki değişir diye. bekliyorum ama mağlesef. hep aynı . ona sorarsan ben suçluyum herzaman. ne yapcam bilemiyorummmm. kendim buldum cezamı annemler vermemişlerdi ben eşimle kaçarak evlendim. onu çok sevdim. halada seviyorum. ama olmuyor onun beni sevmediğini biliyorum yada öyle hissediyorum. bilmiyorum işte gitti ği yere kadar sabır ver Allahım....

Allah bagıslasın ewladınıı . .

aynı dert bnde de oLdu tek fark kayınvalıdedımden yana bı sıkıntım yok allaha sukur benım sorunum esımlee bnde sezeryanla dogum yaptımm ve bnde dogumuma ıkı gun kala kavga ettım kansızlık var bnde kan

almam gerekıodu ıkı gun onceden o gunu bANA zehır ettı bı anda parlayıp bı andan hiç bişey olmamıs gıbı davranabılıoo cok zor hamılelık gecırdımm psıkolım bozulduu hep kavga hep gurultu dogumdan cıktıktan

sonra bılee bende kacarak ewlendım keske dıyorum yapmasaydım am cok sevıyorum aynı senın gıbıı :S

babam elını opturmedı dıyee bıdaha gıtmıceksın gostermıcem onlara faln demeye basladı daha yarı uyanıgımm agrım var zorlu bı dogum olduu tek o gunle kalmıoo cocuk varken degısır dedım ama yok degısmıoo

hala aynıı hala bagırmalar cagırmalarr 2 gun mutluysam ardından mutlakaa bısey oluoo üzülmm içinn . . bnde ıcımı doktum valla :)

ne diyimm cnm yaa kaynana işte hiç vicadanı sızlamadı mı ki . kızı varmı bılmıyorum ama kendı kızına boyle yapılsa hoşuna gıdecekmı. butun kaynanalar dusunmelı aslında aynısı benım evladıma yapılsa naparım dıye ama nerdeeeeeeeeeee.
dogum arıfesı yapıyosun bıde vıcdansız. allah yardımcın olsun cnmm. ama bı arkadas demıs ya bı ömur nasıl gecer kı

Allah başta sana sonra da kızına sabırlar versin.Biliyorum uzaktan davulun sesi hoş gelir diyeceksin ama ben olsam ben de 1 dakika bile durmazdım.Allah'a şükür kimseye muhtaç değilmişsin,maaşın varmış,değer mi böyle bir adama ve kayınvalideye ?
Eşimi seviyorum ama o beni seviyor mu bilmiyorum demişsin.Aklında böyle bir soru işareti varken hala bu zorluklara katlanıp onu nasıl sevebiliyorsun ?Ya kızına ne demeli :(
Yavrum benim onun da psikolojisi bozulmuş,küçücük dünyasında nelerle boğuşuyor :(

Bana kalırsa kendini geçtim kızına bu kötülüğü yapma derim.Biliyorum şimdi babasız çocuk yetiştirmek zor ya da ilerde bana hesap sormaz mı neden ayrıldın diye düşünüyorsundur ama emin ol ayrılmak en iyisi.Ben evliliğinde kurtarılacak bir yan göremiyorum,7 yıl geçmiş aynı has aynı hamam diyorsun.Ömür geçer mi bu kavgalarla ?Üstelik evladın da huzursuz bir evde büyüyor...
Ölüp kalacağının belli olmadığı bir ortamda helallik istediğinde seni iteklemiş,adamda vicdanın "v"si yok belli ki,daha da düzelmez 7 yıldır düzelmediyse.Kaynanandan hiç bahsetmiyorum bile zaten.En azından eşin destek çıksa,annesinin dediklerine kulak asmasa diyeceğim ki ayrılma,ama öyle de değil durum.
Zararın neresinden dönersen kardır,ömrün acaba ayrılayım mı diye geçerken bir de bakacaksın ki kızın sınavlara hazırlanıyor psikolojisi bozulmasın şimdi diyeceksin.Bir sınav bitecek diğeri başlayacak,o çocuk o sınavlara huzursuz ev ortamında ne kadar hazırlanabilecek o da var.Kızın gelinlik çağa geldiğinde de "bu kadar sabrettim şu adama,bu saatten sonra ayrılırsam el ne der"diyeceksin.
O yüzden iyi düşün taşın derim ben.Ömrünün baharındasın daha,kızın da sen de daha güzel bir hayat hakediyorsunuz.

bu nasıl vicdandır okuyunca kendi yaşadıklarım aklıma galdi böyle yapanların allah belasını versin açık ve net diyorum.22 yaşındayım ve ilk bebeğim eşimle arada tartışmalarımız olyordu olmuyor değidi ama öyle yada böyle çözüyorduk .sancılandım ve doğuma gittim canım oğlişim geldi dünyaya okadar mutluyuzki anlatamam heleki ailem.neyse hastaneden çıktık ve evegeleceğiz annem kendilerine hazırlamıştı yatağı eşim annemler geliyor evde kal dedim eve me geçtim sülalede çok sevildiğim için ailem ve ben herkes aynı gün eve geldi güldük şakalaştı derken akşama doğru ağrılarım başladı tabi evde kimse kalmadı kaynana görümce ve gol kaynanam kocamı vay bu gelin akrabalarına gülüyor bize surat asıyor diye kocamı doldurmuş ve kocam 1 günlük lohusayken üzerime yürüdü.daha neler neler sütüm çekildiüzüntüden çocuğumu emziremedim ve ben hağla bu olayı atlatamadım şuan oğlum 5.5 yaşında ve ben 2 ciye hamileyim14 haftalık ama bu sfer herkesi öldürrüm öyle bi güçteyim yıllarca bu pskolojiden kurtulamadım diye çocuk yapmayı bile düşünmedim ve hağla utanmazlar yüzüme bakıyorlar.....e eşim ona asla diyecek lafım yokkk...değişti ama iş işten geçti.......

Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum :(
Önce serpilgkbdk arkadaşımızın anlattıkları,daha sonra da sizin anlattıklarınız çok sinirlendirdi beni,Allah yardımcınız olsun,Allah ailede huzursuzluk çıkaran herkesi de ihsan eylesin.

1 günlük lohusa halinle üstüne yürümüş,bu nasıl bir vicdandır ?Bizi ailelerimiz el bebek gül bebek yetiştirirken elin oğlu böyle yapmaktan hiç korkmuyor.Allah'tan eşin değişmiş ama sizde derin yaralar açmış yaptıkları :'(

malesef bende doğum için kayınvalideme gittim gelin kayınbaba evine yakışır diye doğumdan önce 2 ay kaldım sağolsun bana baktı ama hayal kırıklığına uğradım.doğumdan sonra burnumdan geldi.annemde doğumda kayınvalidemlere geldi.binlerce kere pişmanım bu güzel duyguyu kendi sülalemle,kendi memleketimde geçirebilirdim.annemi peşimden sürüklemezdim annemi de zor durumda bıraktım.
şimdi psikolojim bozuk hastalıklarla boğuşan iki çocuk annesiyim ve inanılmaz üzgünüm.tek şansım tanımış oldum.
psikolojimin bozulma sebebi çok değer veriyor ve seviyordum eşimin ailesini ama ciddi derece de hayal kırıklığına uğradım.

rabbime şükür ki eşim mükemmel ve kaliteli bir insan.

Cok üzüldüm,hatta öfemden dolayi dedim ki yahu simdi yazsam ne olacak yazmasam ne olacak malesef elimden bisey gelmez,yani düsün o kadar öfkelendim,

ya cok af edersin ama adama bak ya senin cocugunu tasiyor kadin ve sen neler yapiyorsun kadina:47:.

canim hic kusura bakma ama bu adam sana deger vermiyor ve düzelmeside belki mucize gibi bisey,kizina yazik,sizin hayatinizin böyle özel bir gününüzde adam nasil karisina böyle davranir yahuu,insan düsmani bile olsa böyle davranmaz:19::19::19::47::47::47::47::47::47::47::47:

Tek basina cocuk büyütmek zordur muhakak ama bölye bir adamida ömür boyu cekmek o cocugun piskolojisini daha cok bozar.:5:

Back
X