kaynanam mahvetti doğum anlarımı.....

çok üzüldüm hayatım benimde cehenneme kısmet bi kaynanam var oda bana evliliğimi lohusalığımı zindan etti. sütüm bile kesildiyaptıklarından sıkıntımdan üzüntümden. haline çok üzüldüm gerçekten, eşin konusunda da neden kurtulmuyosun. elinde mesleğinde var. bebeğinde kurtarmış artık kendini muhtaç değilsin kısaca. ömür boyu çekilirmi allah aşkına. allahım yardımcımız olsun senin benim gibi tüm gelinlere

Yasadiklarin herkesi derinden etkilediği gibi beni de etkiledi senin icin agladim bile lakin ben diger arkadaslar gibi ayni fikirde degilim zira yuva kurmak oyle kolay degilki hemen çabucak yikasin...
Karar vermeden once iyice bir düşünmeni isterim yasadiklarin mazide kaldı kafanda tutmaya devam edersen yasadiklarin peşini birakmaz sinenden sök at geçmişi. ..
Severek sevilerek evlenmiş ve birde meyvesini almış sin... bunalara neden olan cevrendeki bedbahtsizlara bir sille cekip kocani kazanacaksin lakin onu onlar doldurdu sende bosalt aklınla onu doldur ve tekrar kazan gerekirse yalakalik yap hic bir sey kaybetmezsin ama eger mutluluk ile gurur arasinda mutlulugu tercih edersen kaynananinda gonlunu yap cunku senin mutlulugunun temeli onda .
Gurur yapma canim dedigimi yap kocanida ailenide kazanmaya calis unutma ilkinde bulamadigiin o mutlulugu ikincisinde kolay kolay bulamazsiin ve bu hayati tek basinada yurutemezsin. Sana olumsuz akil verene degil mantigina guvenmelisin bazen insanin kalbide insani yaniltabilir o zamanda mantikli dusuneceksin...
Benmde tek dilegim Rabbim gonlune gore versin yuvani kurtarirsin iinsallah

Allah cezasını versin böylelerinin bendede var bi tane kaynana o kadar işini biliyoki oğluna nasıl damardan gireceğini iyi biliyo :47:Allah yardımcımız olsun ne diyelim bunlar Allahtan korkmazlar ki zaten :47::47:

Son düzenleme:
bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................
Cok uzuldum canim senin hikayeni okurken agladim dayanamadim Allah oyle kaynanalarin belasini versin:(((

konu bayağı geçmiş ama okudum çok sinirlendim yina şu kaynanalara
yeminle hepsini öldüresim var yaa:47:

bir arkadaşın doğum öykusunu okurken aklıma geldi yazdım. Allah analı babalı büyütsün inş. bende okurken çok duygulandım benım kızım 5 yaşında şimdi. hepimizin çocuklarına Allah uzun ömür versin. benim doğumum çok rahat geçmişti.:2: benim sorunumda ertesi gün sezeryana girecektim. akşamdan hazırlıklarımı yaparken kayınvalidemler falan var evde tabii. ne olduysa geçmiş bir odada kendi annemle konuşmuşuz bir hatırlamıyorum ben onlar öyle diyor bundan daha doğla ne olabilirki belki doğum olacak diye annem benimle konuşmak istedi neyse kaynanam saolsun o gunu bana cehenneme çevirdi. eşimi çekmiş kenara ne dediyse demiş. akşm yattık ağlaya ağlaya ben tabi korkuyordum eşim beni kovaladı git burdan diye sabah doğuma gircem kimseye bişey diyemedim. o kaynanam eşimi öyle doldurmuşki anlatamam. geceyi zindan etti bana. sabah oldu sezeryana gircem. ameliyathanenin kapısındayız annem kaynanam eşim korkumdan herkesle helalleşmek istedim annem kaynanam la falan neyse eşime geldi sıra hakkını helal et dedim beni yine itekledi. ağlaya ağlaya girdim sezeryana. epidural yaptırdım çok rahat geçti . yukarı çıktım odamda bir çiçek bile yoktu çok istiyordum 1 tane çiçek ne olacaktı sanki kimse görmeden eşime mesaj attım bana çiçek al gel diye almadı. o an boşanmak istedim. ondan zindan ettı ban 3 gunu . eşime ve kaynanama ordaki haklarımın hiç birini helal etmiyorum. sırf annemle akşam ayrı odada konuştuk diye bana bunları yaptılar. eve geldik kaynanam beni köye evine götürmek istedi bende gitmedim köy yerinde şimdi bütün kadınlar gelecek rahatsızım kanamalarım var. gitmiyeceğim ben kendi evimde durcam dedim. eşime beni götür dedi ve ben 4. gün beni evde yalnız bırakıp gittiler dikişlerimin ağrısından kuacağıma alamıyordum. kızımı düşünün nedense annemleride aramamışm . annemde kızdığı için onlar varken gelmemişti. ...... böyle kötü bir doğum anım var. oysa ben hemşireyim. çalıştığım hastanede yaptırdım doğumumu 5 kuruş para bile vermedik saolsunlar . hiç masrafım olmadı . bumuydu benim hakkımda ..... neyse işteyim ağlamaktan gözlerim şişti aklıma geldi yazdımmm. suçum neydi hala anlamadım.. hala böyle giden bir evliliğim var . nasılsın diyip kavgayla bitiriyoruz. kızım tepkisini kendini odaya kilitleyerek gösteriyor. bize.... düşünün artıkkkkkk nasıl bir hayat buuuuuuuuuuuu çekilmez oldu artık ama nedense bırakamıyorum hiç bişeyi yarı yoldaa.............................

tam yatmak üzereyken okudum hikayenizi ve tüylerim ürperdi.....çok üzüldüm...

kusura bakmayın ama eşiniz de kayınvalideniz olacak kadın da çok vicdansızmış...hele eşiniz...ertesi gün karısı doğum yapacak onun çocuğunu dünyaya getirecek bir adamın yapacağı hareketler değil bunlar...yazık çok yazık...Allah ıslah etsin...

size moral verip destek olacağına...sizi üzüp kıran insanları Allah'a havale edin o en güzel cevabı veriyor...

Allahından bulsun o kadın eşine de yazıklar olsun ne olursa olsun karın doğuruyor çocuğun olacak trip yapacak zaman mı çok üzüldüm kadına fiziki şiddet uygulamıyorum diye övünür erkekler ya ruhsal şiddet ne olacak kadınların bu sessiz çığlıları ne zaman bitecek gelinsin sus kocan dırdır diyo sus çocuklar etkilenmesin sus Allah bütün kadınlara kolaylık versin ben de baya doluymuşum ggerçekten sinirlendim eşinize

Allahından bulsun o kadın eşine de yazıklar olsun ne olursa olsun karın doğuruyor çocuğun olacak trip yapacak zaman mı çok üzüldüm kadına fiziki şiddet uygulamıyorum diye övünür erkekler ya ruhsal şiddet ne olacak kadınların bu sessiz çığlıları ne zaman bitecek gelinsin sus kocan dırdır diyo sus çocuklar etkilenmesin sus Allah bütün kadınlara kolaylık versin ben de baya doluymuşum ggerçekten sinirlendim eşinize

çözümü basit aslında...SUSMAYIN...haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır....

ben de sustum bazı şeylere,ha çok çok büyük şeyler yaşamadım burdaki arkadaşlar gibi ama bana göre canımı sıkan şeylerdi...sırf saygısızlık olmasın diye cevap vermedim cevap veremediğimden değil yani(eşimden değil )...ama artık vericem uslubunca...kimsenin kimseye saygısızlık yapmaya hakkı yok...büyükte küçüğüne saygılı olacak...lafa geldi mi sen gelinsin ee o zaman kayınvalide,görümce bilmem ne herkes yerini bilecek...şimdiye kadar hiç böyle düşünmüyordum,aksine hep herkesle samimi olalım,iyi olalım istedim ama aynı karşılığı,adımı karşıdan görmeyince bir de üstüne abuk sabuk kırıcı laflar,ters tavırlar görünce hop noluyoruz diyor insan...

Son düzenleme:
eşinizle şimdi nasılsınız nasıl böyle annesinin lafından çıkmayan bir adamla yaşayabiliyorsunuz size yazık kızınıza yazık bu hayata bir kere geliyoruz.

çok üzüldüm.. sevgiyle hatırlaman gereken bir günü sana zindan etmişler. ama eşinde kabahat, o kendi ağırlığını koyamamış ortaya. allah yardımcın olsun..

Allah sabır versin kardeşim. kaynanaların hepsimi böyle anlamadım.

Gerçekten okuduklarım beni çok etkiledi ne biçim insanlar var dünyada anlamıyorum bir kadın kendi oğlunun torunun mutluluğu nu neden ve nasıl baltalayabilir. Bir erkek annesi ve karısı arasındaki dengeyi kurmalıdır. Aslında çoğunlukla kaynana gelin problemleri kocanın nasıl davranacağını bilmemesinden kaynaklanıyor. Aslında aynı şey kadınlar içinde geçerli mesela ben eşimle aramda yaşadığım her tatsızlığı aileme anlatmam çünkü insan o sırada mantıklı düşünemeyip olayı gereğinden fazla abartıp kızabiliyor. Benim bir süre sonra kızgınlığım geçer ama annem sürekli düşünebilir bu kızıma şöyle yapıyor diye kafasına kazır. Dünya böyledir ben anlatmam böyle şeyleri.. erkekler genelde kızdıklarında annelerine anlatıyorlar ve muhtemelen anneler her şeye ön yargılı yaklaşıyor.. Ne bilim bana öyle geliyor da olabilir :30:

Ama bütün kaynanaların kötü olduğuna da katılmıyorum ya da ben çok şanslıyım belkide valla benim kaynanam bana gelir evimin işini görür yemeğimi yapar bi kere kötü niyetle işime karışmamıştır. Eşimle anlaşmazlığa düştüğüm bir konu olsa benim tarafımı tutar oğluna kızar.

Gerçi eşime bazen çok kızdığım olsa da forumda okuduklarımdan sonra baktım ki benim ki melekmiş, tam tersine ben kedimi cadı hissettim valla.. Bana tek bi laf etse dünyayı yıkarım annesine şikayet ederim. Her zamanda hiç birşeyin garanti olmadığımı kafasına sokarım.

Ama tabi benim karşımda ki insanlar iyi olduğundan kaynaklanıyor olabilir bütün bunlar

Kaynanamın hiç kızı yok beni kızı gibi görüyor tabi bende ona saygıda sevgide kusur etmem bende onu seviyorum kayın babam da öyle... bir dediğimi iki etmezler.

Ben böyle bir ortamda olduğum için diğer türlüsünü belkide tam anlayamıyorum okuyunca ben olsam boşanırdım diyorum ama yaşamayan bilemez tabi...

Senın ve kızın ıcın ınan cok uzuldum ...allah ıkınızede sabır versın ... Anlatıklarına gore esın annesı tarafından yonetılıyor cekılmez cok zor bır durum. Meslegın var bence kısa bı sure ayrıl ondan aklı basına gelsın ... Cunku kızında etkılenmıs... Tekrar allah sabır versın canım

kimseye hakettiği değerden fazlasını vermiceksin,yoksa tepene çıkıverirler,hakkını savunucaksın...
ALLAH yardımcın olsun...

:)) saol canım yani herşey aynı... iyi kötü kızım için bir şekilde sürüyor gittiği yere kadar.....

hayırlısı olsun hakkınızda inşallah. ben de sırf oğlum için devam edeyim dedim.14 aylık olunca ayrıldım. oğlum şimdi 4 yaşını yeni bitirdi. hala bir ümit varsa sizin için devam edin. bizde yoktu, devam ettirmek ahmaklığım oldu. oğlum için dedim ama huzursuz güvensiz bir yuvada bir çocuk ne bulabilirdi ki? çok şükür şimdi mutlu ve güvende. babasız büyümenin elbette büyük yıkımları olacak ama iyi olacak:)

ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğim o kadar kararsızım ki düşün düşün ne yaparsam benim için iyi olur hala bulamadım bu evliliğe devammı etmelimiyim bitirmelimiyim. bütün evliliklermi böyle çözemedim kafamda o kadar soru varki anlatamam..çözüm bulamıyorum çıkmazdayım. annem sorunlarımızı bildiği için ayrıl diye başımın etini yiyor. ben bugun elime bir kağıt aldım artılar eksiler yazdım değerlendirmek için artı bişey bulamıyorum ki hep eksilerde..... değermi acaba sürdürmeye .. alışkanlıkmı sevgimi... ne bu beni ondan koparamayan şey ... belki de korku... bilmem..... öyleee işteeeee nasıl anlatılır bilemedimmmm.....:(((

Back
X