Kaynanam moralimi çok bozuyor

Zzeyynneppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2021
88
30
38
Kızlar iyi geceler sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum. Bana fikir verin lütfen...
Kaynanamla farklı şehirlerde yaşıyoruz 10 gündür bizde kendisi tatile geldi bende iyi hoş olsun rahat etsin diye ( birde işime karşılamasını hiç sevmediğim için ) hiçbir işi ellettirmem sen otur ben yaparım sen zahmet etme yorulma derim anne gibi severim (severdim) ama şu zon zamanlarda birkaç gündür sürekli fısır fısır konuşuyorlar eşimle. Geçen gün çok yorgundum biraz erken uyudum baktım fısır fısır birşeyler anlatıyor tam duyamıyorum da sonra bir anda salonun kapısını kapattılar sesi hiç duymadım eşim yatağa gelince sordum hiç öyle konuştuk ana oğul dedi öylesine şeyler gizli gizli mı konuşulur ? Ertesi gün ben yaşlarındayken hiç konuşma yok herkes telefonla oynuyor ben odadan bi cikiyorum mutfağa biryere yine fısır fısırlar ben gelince susuyorlar bir degilyiki değil üç değil artık eşim de anlatmıyor birşey o kadar sinirlerim oyunuyor moralim bozuluyor ki gün içinde suratım bütün gün asık dolasiyorum bende pis binhuyum da bir kere soğursam birdaha ısınmıyorum. Bana bir akıl verin normal bir şey mi bu yapılan...

Yani belki sizi ilgilendirmeyen özel bir durum vardır da onunla ilgili konuşuluyordur.
Huzurunuz bozulmadığı, sizin yüzünüze karşı veya arkanızdan söylenen bir laf duymadığınız sürece bence yüzünüzü asmayın.

Ama onu bilemiyorum ki işte benimle mı ilgili yoksa değil mi. Bide bir evin içerisinde öyle fısır fısır konuşmak ben hiç görmedim kendi ailemde çok ters geliyor bana. Direk kendi üzerime alınıyorum.

Telefonun ses kaydini ac koy bir yere. Etik degil yasal da degil ama cok kafana taktiysan bunu yapabilirsin.

Ama onu bilemiyorum ki işte benimle mı ilgili yoksa değil mi. Bide bir evin içerisinde öyle fısır fısır konuşmak ben hiç görmedim kendi ailemde çok ters geliyor bana. Direk kendi üzerime alınıyorum.
Eşiniz size olumsuz birşey yansıtyor mu ?
Evet ben olsam bende biraz bozulurum ama eşimin tavırlarına bakarım ordan anlarsnz zaten sizle ilgili mi değil mi eşim her zaman ki eşimse hiç umrum olmaz şahsen istediği gibi konuşsunlar.

Yok şimdi Allah için tavırlarında hiçbir değişiklik yok. Benim tek sıkıntım benden gizli neleri olabilir ki diye düşünmek galiba

Pekii diyelim konu sizsiniz o zaman ne yapacaksınız?
Sizi dinledim diyebilecek misiniz yoksa daha çok dert edip kendi kendinizi yemeye devam mı edeceksiniz. Bence yapmayın.
Tavrım daha farklı olabilirdi diye düşündüm. Ben hem kndimi yerdim hemde onlara bunu belli ederdim galiba

Bi derdin mi anne iki gündür (kocana ahmet diyelim) ahmetle konuştuğunu görüyorum canını sıkan bişey yoktur inşallah diye sorabilirsin bence. Yok falan derse de hee ben de seni öyle görünce benle ilgili sanmıştım falan de azıcık tedirgin olsun. Ben olsam aynen böyle yapardım fısır fısır konuşulmaz başkasının evinde. Aaaa çok ayıp varsa bi sıkıntın söyle be kadın

Evli de olsanız her şeyini size anlatmak zorunda değil. Herkesin herkesten gizlisi olabilir. Bu çok tabii. Bende eşime her şeyimi anlatmıyorum o da bana ister anlatsın ister anlatmasın umrumda olmaz. Anne oğul belki dertleşiyorlar belki eski ailevi mevzuları konuşuyorlar. Bence bu kadar merak iyi değil. O sizinle her yaptığı sohbeti muhabbeti annesine taşıyor mu? Taşımasını ister miydiniz ya da ne kadar doğru olurdu? Oradan pay biçin.

Son düzenleme:
Bence konuşabilir, sizinle ilgili de olsa konuşabilir..Ses kaydı falan da yapmayın bence, empati yapın.. Ses kaydı yaptığınızda ve dinlediğinizde, olası bir durumda ‘bunu bunu konuşmuşsunuz’ demek sizin açınızdan hiç hoş olmaz. Demeseniz bile duyduklarınızı kendi içinizde beslemeniz yine olmaz..
Belki eşiniz birşey biliyo ya da yaşıyo ama sizin canınız sıkılmasın diye çabalıyo, belki annesiyle ilgili bir durum, belki akrabalarıyla ilgili bir durum, belki belki belki işte ama özetle sizi ilgilendirseydi zaten sizin yanınızda veya sizinle birlikte de konuşulurdu. Eşinize zaman verin, sonra tatlı dille konuşur anlatmasını rica edersiniz.

Aklıma annemle biz geldik eşim odadannçıkınca anneme yapışıp bişeyler anlatıyorum o gelince susuyorum onunla ilgili değil ama duymasına da gerek olmayan konular Eşimde anlıyor ama hiç sormaz belki sizinde öyledir durum

Anne oğul ilişkisi,anne kız ilişkisinden farklı oluyor ama

Bu şekilde kafaya takılacağına gidip sorsa yazan üye daha iyi
Sorsa evet seni konuşuyoruz demiyecekler ki!(çünkü ben sordum işe yaramadı)
Bence konu sahibinin yine böyle fıs fıs konuştuklarında ikisine karşı bu durumun çok ayıp bir şey olduğunu ve kendisinin de bu hareketlerden çok büyük rahatsızlık duyduğunu söylemesi gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…