- 2 Kasım 2023
- 3.229
- 6.075
- 78
- 31
- Konu Sahibi Zzeyynneppp
-
Bence ailevi bir problem yaşıyorlar sizinle alakası yokKızlar iyi geceler sizinle bir derdimi paylaşmak istiyorum. Bana fikir verin lütfen...
Kaynanamla farklı şehirlerde yaşıyoruz 10 gündür bizde kendisi tatile geldi bende iyi hoş olsun rahat etsin diye ( birde işime karşılamasını hiç sevmediğim için ) hiçbir işi ellettirmem sen otur ben yaparım sen zahmet etme yorulma derim anne gibi severim (severdim) ama şu zon zamanlarda birkaç gündür sürekli fısır fısır konuşuyorlar eşimle. Geçen gün çok yorgundum biraz erken uyudum baktım fısır fısır birşeyler anlatıyor tam duyamıyorum da sonra bir anda salonun kapısını kapattılar sesi hiç duymadım eşim yatağa gelince sordum hiç öyle konuştuk ana oğul dedi öylesine şeyler gizli gizli mı konuşulur ? Ertesi gün ben yaşlarındayken hiç konuşma yok herkes telefonla oynuyor ben odadan bi cikiyorum mutfağa biryere yine fısır fısırlar ben gelince susuyorlar bir degilyiki değil üç değil artık eşim de anlatmıyor birşey o kadar sinirlerim oyunuyor moralim bozuluyor ki gün içinde suratım bütün gün asık dolasiyorum bende pis binhuyum da bir kere soğursam birdaha ısınmıyorum. Bana bir akıl verin normal bir şey mi bu yapılan...
Yani anne oğul özel bir şey konuşamazlar mı? Belki kayınbabanızla ilgilidir, ya da ailede biri ile ilgilidir ve size yansıtmak istemiyordur. Olamaz mı? Benim kayınpeder kendi kardeşi ile bir küçük sorun yaşamış ve kırılmışlar birbirlerine, kayınvalidem de üzüldüğü için bunu eşime anlatmış ama bana anlatmadı. Ben çok sonra öğrendim, öğrenmeseydim de olurdu çünkü beni hiç ilgilendirmiyor.Yok şimdi Allah için tavırlarında hiçbir değişiklik yok. Benim tek sıkıntım benden gizli neleri olabilir ki diye düşünmek galiba
Arada bir adımı duyuyorum ama onların da benim de ailemde bende başka Zeynep yok bı tane ben varım sadece. Benim ailem evime geldiği zaman ben sessiz konusucak olursam babam direk tepki gösterir kocan yanlış anlar kızım sessiz konuşma diye. Bence küçük bir evdeyse insanlık edip fisirdanarak konuşulmaması gerekir.00
Yani anne oğul özel bir şey konuşamazlar mı? Belki kayınbabanızla ilgilidir, ya da ailede biri ile ilgilidir ve size yansıtmak istemiyordur. Olamaz mı? Benim kayınpeder kendi kardeşi ile bir küçük sorun yaşamış ve kırılmışlar birbirlerine, kayınvalidem de üzüldüğü için bunu eşime anlatmış ama bana anlatmadı. Ben çok sonra öğrendim, öğrenmeseydim de olurdu çünkü beni hiç ilgilendirmiyor.
Yani her şey sizinle ilgili olmak zorunda değil, çok şey yapıyorsanız, açık açık sorun benimle mi ilgili konuştunuz diye.
Aralarında özel bir konusma olabilir ama ben o evin içerisindeyken mutfağa banyoya gittiğimde kapıyı kapatıp sessizce konuşmak olmayan birşeyi bı alevlendirir diye düşünüyorumne var ki bunda ya? normalde aranızda görünen bilinen bir problem yoksa gayet olabilir bir şey.
ben de annemle konuşurum bu şekilde. eşim ailemin tüm özelini bilmek zorunda değil. aynı şekilde ben de onun.
onlar da ailecek bir araya gelince sabaha kadar oturur konuşurlar. ben odadan çıkıp gider uyurum. bir kere bile aklıma “ulan beni mi çekiştiriyorlar” demek gelmez. ki bizim ailelerimiz küs. kim bilir neler konuşuyorlar arkamızdan :) her neyse umrumda değil. bilmeniz gereken bir şeyse eşiniz size söyler. sıkmayın canınızı.
Bende genelde erken uyurum zaten onlar ben varken hiç konuşmazlar ben gidince fisirdanirlar bende o yüzden rahatsızlık hissediyorum isteİlla sizinle ilgili konuşuyorlar denilemez ama aynı evin içinde gizli saklı konuşmaya da gerek yok diye düşünüyorum.
Eşimin ailesi geldiğinde ben odaya erken geçerim çoğu kez. Bazen konuşurlar ama bir fısır fısırlık durum değil bu. Öyle hissetsem rahatsız olurdum.
Seninle alakalı değil annem hep seni savunur bana diyor eşimin de bana karşı tavırları değişmedi beni herkes yanlış anlamış benim rahatsız olduğum nokta benim hakkımda yada değil aynı evin içerisinde fisirdanmakSes kaydı fln almayın tabii ki. Onların yaptıkları bir ayıpsa sizinki bin ayıp olur.
Çok rahatsız oluyorsanız eşinize söyleyin öyle fısır fısır konuşmayı bıraksınlar. Sizinle ilgili değilse başka şekilde iletişim kurup konuşsunlar mevzuyu.
Konu sizinle ilgiliyse, annesine sizin dedikodunuzu yaptıran eşiniz sorunlu olur yine.
Yani olay eşinizde bitiyor.
Beni alıp götürmediler diye de trip atacak olurum bu seferBiriyle özel bir konu konuşmanın adabı vardır. Kimse evime gelip de kapıları kapatıp fısır fısır konuşamaz. İnsan der ki ya kendi hakkında konuşuyoruz diye düşünür üzülür. Eşiniz gelip ailevi bir konumuz var biz bi yürüyüşe çıkacağız ya da ne bileyim sen zaten şuraya gidecektin biz de onu konuşuruz. Hadi onu bile bilmesini istemiyorsa alir annesini bi çay içmeye çıkarır sizin bir işiniz varken. Çok ayıp bu yapılan şey. Benim evimde olsa rahatsız olduğumu söylerdim.
Hiç öyle bir gelin olamam işte ama bugün farklı bir konudan dolayı baya bı laf ettim hiç sevmem arkadan konuşan insanlari vardı öyle komşularım falan diye ayak yaptım insanlar yaparlar herşeyi engel olamazsin işte falan diyip geçiştirmeye çalıştırdı :)))Valla kanka ben olsam cadı gelinlik yaparım, basarım ikisini ooo hayırdır bu vıs vıs vıs konuşma kime delalet yoksa benim hakkımda mı
Kesinlikle katılıyorum kimse benim evimde sürekli gizli gizli konuşamaz, tavırların da değişiklik olmasa dahi izin vermem, bana saygısızlıktır. Birkeresin de eşimle kv odada konusuyorlarmış bilmiyordum balkona çıkmak için girdim , özelse çıkayım dedim , hayır dediler, kapalı kapılar ardında sesiniz çıkmadı da dedim eşim aldı mesajı yok karım benim bildiğimi elbette sende bilirsin dedi , benimle ilgili değilse merak etmem dedim geçtim balkona.Biriyle özel bir konu konuşmanın adabı vardır. Kimse evime gelip de kapıları kapatıp fısır fısır konuşamaz. İnsan der ki ya kendi hakkında konuşuyoruz diye düşünür üzülür. Eşiniz gelip ailevi bir konumuz var biz bi yürüyüşe çıkacağız ya da ne bileyim sen zaten şuraya gidecektin biz de onu konuşuruz. Hadi onu bile bilmesini istemiyorsa alir annesini bi çay içmeye çıkarır sizin bir işiniz varken. Çok ayıp bu yapılan şey. Benim evimde olsa rahatsız olduğumu söylerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?