Merhaba arkadaşlar o kadar moralim bozukki... kimseye derdimi anlatamıyorum... 6 aylık evliyim sorun kaynanam ve azda olsa eşimin diğer akrabaları... evlendiğimizden beri yakamızdan düşmediler.. hele kaynanam ne numaralar çeviriyor ya bize gelecek ya biz ona gidip kalıcaz ... evine oda yaptı bizim için .oğlunu paylaşamıyor. evlenmeden öncede bazı şeyler yapmıştı eşyalara, gelinliğime bile karıştı. ama böyle değildi gerçek yüzünü şimdi gösteriyor. kocamla hergün telefonla konuşuyor benimde hergün aramamı istiyor. eve bişey alırken danışmamızı istiyor. her yaptığımdan gittiğimden haberdar olmak istiyor. biz tatile gittiğimizde bile kıskandı. bir yere gideceğimizde yüzü 2 karış .. ya biz yeni evliyiz gezmek tozmak hakkımız değilmi...kocamı severek evlendim.. ama o kadın yüzünden okadar çok kavga ediyoruz ki huzur filan kalmadı. genellikle annesinin tarafını tutuyor.akrabaları ona tapıyor resmen. yüzünü görmeye değil sesini duymaya dayanamıyorum artk!!!! şimdi çocuk istiyor eşim. hamile kalmaya korkuyorum kaynanam çocuk olursa bizden çıkmaz ayrıca sahiplenir çocuuğumu artık ...
.Evliliğimin en güzel günlerimin içine etti hakkımı hiçbir zaman helal etmem ...ne yapacağımı şaşırdım rüyalarıma bile giriyor dengem alt üst oldu..nolur bana akıl verin
Merhaba...
Ben 25 haziranda evlendim. Açıkçası yaşadıklarını yaşamadım hiç ama yaşasaydım çok çok çok üzülürdüm eminim.
Sanırım diğer arkadaşlar haklı, durum paylaşamamak. Ve bir de tabii "elin sidiklisi geldi aldı oğlumu benden, hiç birşey bilmez şimdi bu"fikri de vardır.
Genel olarak daha evliliğin başında olduğun ve seni hiiiç tanımadığı için böyle davranıyor bence kayınvaliden. Biraz tanısa, güvense, senin de aklı başında bir insan olduğunu, duyguların, fikirlerin, düşüncelerin olduğunu kavrayabilse, kısacası; kayınvaliden gelin fikrine karşı kurduğu duvarlarını yıkabilse senin kıymetini anlar elbette.
Özellikle kızı olmayan kayınvalideler bu şekilde oluyor sanırım. Çünkü empati yapacak malzemeleri olmuyor.
Biraz sabırla tatlı dille onun yanındaymış gibi yap... Evet yanlış anlamadın; mış gibi yap. İçin ne derse desin, güven kazanmaya, birey olarak kabul edilmeye bak.
Evet bence de çok mantıksız her gün aramak. Ama her gün aramayacaksan 2 günde 1 ara... Senin için hiç kolay olmasa da, bir gün dışarıya çıkmayı teklif et. Et ki onu şaşırt!.. Kan kus kızılcık şerbeti içtim de, salağa yat... Emin ol sana güvenecek... Yabancı gibi görmeyi bırakacak. Bu kadar iyiliğin karşısında utanıp yapamaz daha önce yaptıklarını:)
Ve bu durumları düzeltmeden ASLA bebek yapma... Bebek harika birşey fakat sorun üzerine sorun getirmekten başka işe yaramaz. Eşin için demesi kolay çünkü annesi o. Dedikleri, yaptıkları asla batmaz... Sen kötü olursun. Eşinle konuş elbette ama bu dediklerimi yaptıktan sonra düzelmezse yap. İnan 2 haftada ya da kayınvaliden çok zorlu ise 1 ayda işi çözebilirsin.
Ben başta da söylediğim gibi bunları hiç yaşamadım. Ama insan ilişkilerim iyidir, taşı bile eritirim, herkes sever beni:) ben herkesi sevmesem de...
Benim kayınvalidem ne düğünümde ne de hazırlıklarımda vardı. Meme kanserinden vefat etti 5 yıl önce. Ama ben hep yanındaydım eşimin sevgilisi olarak tabii... Eşim der ki annem yaşasaydı dünyanın en kötü kaynanası olurdu!.. Ama ben hala yaşasaydı diye geçiriyorum içimden. Neden mi? Kimsenin ölmesine değmez... Bir nefes yeter...
Hepimiz sağlıklı yaşayalım...
Bu arada operasyona başladığında beni de haberdar et.
Sevgiler...