Kaynanam psikolojimi bozdu:(lütfen yardım edin....

yanlış taraftan bakıyorsunuz bence... o yüzden de sorununuzu çözemiyorsunuz... sizin psikolojinizi bozan kayınvalideniz değil! eşiniz!

neredeyse tüm kayınvalideler anlattığınız gibi düşünür ancak çocuklarının verdiği tepkilere göre düşüncelerini fiile geçirir ya da geçiremez. yani eşiniz size destek olduktan sonra kayınvalideniz istediğini yapsın , umurunuzda olmaz. bu yüzden siz sorunlarınızı eşinizle çözmeye çalışın annesini olaya hiç karıştırmadan.

:46::46::46::46: Tamamen katılıyorum.

Eşin sana destek olmalı...

Allah ım hepsimi aynı benimkide küsüyor.. konusmuyor benimle bende o konuşmayınca onunla konuşmuyorum... o konuşana kadar ve gerektikçe.. bende artık yoruldum kadından ama artık evimizde yemek yemek istediğimizi söyleyince birden melek kesildi aman Allah ım... bende kayınvalidem sayesinde bu siteye üye oldum belkide su son zamanlar da bana bilmeden de yardımcı oldugu en önemli şeydir bizde eger onların yanında otursak yeni evlisiniz gidin evinize demezler durun durun misafir gelecek misafirlige gidilecek ben tavrımı koymaya çalışıyorum ama bunu pekte başardıgım söylenemez...

ay benimkinden bi tane daha,benimkide böyle bacım.sanırsın hanımağa geldi haftasonu kalmaya.
pek bi rahattır benimkide.halıları değiştircez bik bik bik başımda yok ben bu halılara dünyanın parasını verdim,
yok ben dar zamanımda aldımda,değiştirtmemde değiştirtmem diyo başımda.ay anne varki paramız değiştircez lütfen karışma dedim
ay demez olaydım attı kendini kadın yerden yere,ağlıyo bağırıyo saygısıııız,nanköörr.allahtan oğluda evdeydi.anne tamam abartma sende dedi.
görmese korkarım iftira atmasın itti beni düştüm gibisinden.Off beni hiç sorma yani pek dertliyim.
napçaksın gülüm atsan atamazsın satsan satamazsın.mecbur el makhum çekcen.istersen çekme valla oğlunu dolduruverir:26:

ay benimkinden bi tane daha,benimkide böyle bacım.sanırsın hanımağa geldi haftasonu kalmaya.
pek bi rahattır benimkide.halıları değiştircez bik bik bik başımda yok ben bu halılara dünyanın parasını verdim,
yok ben dar zamanımda aldımda,değiştirtmemde değiştirtmem diyo başımda.ay anne varki paramız değiştircez lütfen karışma dedim
ay demez olaydım attı kendini kadın yerden yere,ağlıyo bağırıyo saygısıııız,nanköörr.allahtan oğluda evdeydi.anne tamam abartma sende dedi.
görmese korkarım iftira atmasın itti beni düştüm gibisinden.Off beni hiç sorma yani pek dertliyim.
napçaksın gülüm atsan atamazsın satsan satamazsın.mecbur el makhum çekcen.istersen çekme valla oğlunu dolduruverir:26:

:) eşlerimizi herhalde annelerine güvenip yalnız bırakamayacagız anneleri ile:P:P tevbee benimde psikolojim bozuldu bugün misafirlikteydim eşim gelip beni alacaktı eve ugradı ve gecikti düşünmeden edemedim acaba evi ayırmak istediğimi kaynanam oglu ile konusup ikna etmeyemi çalışıyor sonuç hayır... ama eşim evi ayırmaktan GÜYYA BAŞKA BİR İŞ BULANA KADAR SABRETMEMİ BEKLİYOR. kadın yapsada yapmasada artık oglunu dolduruyormu acaba diye düşünüyorum aslında benim kaynananm on numara kadındır. sabah çık evini temizle sen evi temizlerken kahvaltıyı bile hazırlar kimseye ezdirmez seni ezmezde ama yatana kadar orda ona hizmet edeceksin. kendi evimi temizlemeye indiğim de tamam kızım derdi ama artık akşama yakın olmuş canın istemiyorki temizlemek... uykuma düşkün oldugm için geç kalkıyordum ve kalkar kalmaz onun yanına çıkıyordum.. ev darma dagınık eşimde bende çok dagınıgız malesef..erken kalk gez onunla her dediğini yap vallahi kadın pamuk gibi ama galiba ben biraz gaddarım yapamıyorum öylede... :( benim bütün ev eşyalarımı onlar aldı Allah razı olsun ama benim evimi hüküm sürmek istemelerini anlamıyorum... düzenim onun gibi olsun istiyor... sessiz kalıyordum uzun süredir daha 5 aylık evliyim :) geçen gün konuştuk küs oldugunu kabul ediyor geç çıkmamdan yakınıyor.. sni övenler gelsin görsün diyor benimki konuştunmu agır konusuyor... bende de kabahat var kendine ettirmesene laf

Son düzenleme:
:) eşlerimizi herhalde annelerine güvenip yalnız bırakamayacagız anneleri ile:P:P tevbee benimde psikolojim bozuldu bugün misafirlikteydim eşim gelip beni alacaktı eve ugradı ve gecikti düşünmeden edemedim acaba evi ayırmak istediğimi kaynanam oglu ile konusup ikna etmeyemi çalışıyor sonuç hayır... ama eşim evi ayırmaktan GÜYYA BAŞKA BİR İŞ BULANA KADAR SABRETMEMİ BEKLİYOR. kadın yapsada yapmasada artık oglunu dolduruyormu acaba diye düşünüyorum aslında benim kaynananm on numara kadındır. sabah çık evini temizle sen evi temizlerken kahvaltıyı bile hazırlar kimseye ezdirmez seni ezmezde ama yatana kadar orda ona hizmet edeceksin. kendi evimi temizlemeye indiğim de tamam kızım derdi ama artık akşama yakın olmuş canın istemiyorki temizlemek... uykuma düşkün oldugm için geç kalkıyordum ve kalkar kalmaz onun yanına çıkıyordum.. ev darma dagınık eşimde bende çok dagınıgız malesef..erken kalk gez onunla her dediğini yap vallahi kadın pamuk gibi ama galiba ben biraz gaddarım yapamıyorum öylede... :( benim bütün ev eşyalarımı onlar aldı Allah razı olsun ama benim evimi hüküm sürmek istemelerini anlamıyorum... düzenim onun gibi olsun istiyor... sessiz kalıyordum uzun süredir daha 5 aylık evliyim :) geçen gün konuştuk küs oldugunu kabul ediyor geç çıkmamdan yakınıyor.. sni övenler gelsin görsün diyor benimki konuştunmu agır konusuyor... bende de kabahat var kendine ettirmesene laf

Ah arkadaşım seninkide bi garipmiş.anladığım altlı üstlüsün galiba.e zor tabi iç içe olmuyo.gerçi benimki uzakta ayrı bi ilçede öyle bile olmuyo ya.
sen kendini bilen kadınsın,ne güzel diyosun kendine laf söyletme bendede hata var diye.
çalışmıyosunda galiba benim gibi sende.bak şimdi sen bundan sonra al kayınnayı karşına konuş
anne ben evimin işini gücünü yapamıyorum.seni çok seviyorum,gelinsin gidilsin pek istiyorum,ama bana acık müsade et işimi gücümü yoluna koyayım de.
sabah geç kalk yine,yap bi güzel kahvaltını,bitir işini gücünü,tozunu al efendime diyim viledanı yap,çamaşırını yıka et,
anne ben kahveye geldim de:1:e ama böyle böyle mesafeler konulcak.yoksa kendi hayatlarımızdan çok kayınnaların hayatları olcak gülüm

sorun esiniz bence kaynananiza kendi duzenini kurdugunu bir evlilik hayati oldugunu anlatmali ki kaynanizda hayatiniza bu kadar mudahale etme hakkina sahip olmasin. bence cocuk yapmadan once bu sorunlarinizi asin psikoloji olarak kendinizi iyi hissedin ki cocugunuzu etkilemesin bu durumunuz.

bende 6 aylık evliyim sanki beni anlattın şimdi hamile kaldım ne yaapacağımı bende bilmiyorum ama çocuk için bekle bence neden dersen 1 hafta oldu öğreneli eşim çok ii şuanda ama hiçbişey değişmeyecek biliyorum bana yine herşeyi zorla kabullendirmeye çalışacaklar bence sen aynı hatayı yapma evliliğiniz yıkılır sadece aynı evde yaşarsınız o bu sefer sen onun canını taşıyosun die üstüne çok gelir karmakarışık duygular işte

*6 aylık evlilik,

*Düğün alışverişine karışma,

*Oğlunun evlendiğini idrak edemeyen,paylaşamayan,gezmenize tavır yapan,sürekli aranmayı ve fikir alınmasını isteyen kayınvalide.

*Annesine toz kullanmayan eş.

Evliliğin ilk zamanları bu ve benzeri durumlardan müzdarip öyle çok kadın var ki...

Çocuk için kesinlikle acele etmeyin.

Eşinize annesini şikayet etmeyin,kayınvalinizde açık yüreklilikle,usulunce konuşun.

Düzelmesi umuduyla... :16:

nolcak bu kaynanalardan çektiğimiz bilmiyorum ya. allah kolaylık versin canım. umarım eşinde en yakın zamanda senin gibi düşünür ve farkına varır araya mesafe koyabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar o kadar moralim bozukki... kimseye derdimi anlatamıyorum... 6 aylık evliyim sorun kaynanam ve azda olsa eşimin diğer akrabaları... evlendiğimizden beri yakamızdan düşmediler.. hele kaynanam ne numaralar çeviriyor ya bize gelecek ya biz ona gidip kalıcaz ... evine oda yaptı bizim için .oğlunu paylaşamıyor. evlenmeden öncede bazı şeyler yapmıştı eşyalara, gelinliğime bile karıştı. ama böyle değildi gerçek yüzünü şimdi gösteriyor. kocamla hergün telefonla konuşuyor benimde hergün aramamı istiyor. eve bişey alırken danışmamızı istiyor. her yaptığımdan gittiğimden haberdar olmak istiyor. biz tatile gittiğimizde bile kıskandı. bir yere gideceğimizde yüzü 2 karış .. ya biz yeni evliyiz gezmek tozmak hakkımız değilmi...kocamı severek evlendim.. ama o kadın yüzünden okadar çok kavga ediyoruz ki huzur filan kalmadı. genellikle annesinin tarafını tutuyor.akrabaları ona tapıyor resmen. yüzünü görmeye değil sesini duymaya dayanamıyorum artk!!!! şimdi çocuk istiyor eşim. hamile kalmaya korkuyorum kaynanam çocuk olursa bizden çıkmaz ayrıca sahiplenir çocuuğumu artık ...

.Evliliğimin en güzel günlerimin içine etti hakkımı hiçbir zaman helal etmem ...ne yapacağımı şaşırdım rüyalarıma bile giriyor dengem alt üst oldu..nolur bana akıl verin :14:

Merhaba...

Ben 25 haziranda evlendim. Açıkçası yaşadıklarını yaşamadım hiç ama yaşasaydım çok çok çok üzülürdüm eminim.
Sanırım diğer arkadaşlar haklı, durum paylaşamamak. Ve bir de tabii "elin sidiklisi geldi aldı oğlumu benden, hiç birşey bilmez şimdi bu"fikri de vardır.
Genel olarak daha evliliğin başında olduğun ve seni hiiiç tanımadığı için böyle davranıyor bence kayınvaliden. Biraz tanısa, güvense, senin de aklı başında bir insan olduğunu, duyguların, fikirlerin, düşüncelerin olduğunu kavrayabilse, kısacası; kayınvaliden gelin fikrine karşı kurduğu duvarlarını yıkabilse senin kıymetini anlar elbette.

Özellikle kızı olmayan kayınvalideler bu şekilde oluyor sanırım. Çünkü empati yapacak malzemeleri olmuyor.

Biraz sabırla tatlı dille onun yanındaymış gibi yap... Evet yanlış anlamadın; mış gibi yap. İçin ne derse desin, güven kazanmaya, birey olarak kabul edilmeye bak.

Evet bence de çok mantıksız her gün aramak. Ama her gün aramayacaksan 2 günde 1 ara... Senin için hiç kolay olmasa da, bir gün dışarıya çıkmayı teklif et. Et ki onu şaşırt!.. Kan kus kızılcık şerbeti içtim de, salağa yat... Emin ol sana güvenecek... Yabancı gibi görmeyi bırakacak. Bu kadar iyiliğin karşısında utanıp yapamaz daha önce yaptıklarını:)

Ve bu durumları düzeltmeden ASLA bebek yapma... Bebek harika birşey fakat sorun üzerine sorun getirmekten başka işe yaramaz. Eşin için demesi kolay çünkü annesi o. Dedikleri, yaptıkları asla batmaz... Sen kötü olursun. Eşinle konuş elbette ama bu dediklerimi yaptıktan sonra düzelmezse yap. İnan 2 haftada ya da kayınvaliden çok zorlu ise 1 ayda işi çözebilirsin.

Ben başta da söylediğim gibi bunları hiç yaşamadım. Ama insan ilişkilerim iyidir, taşı bile eritirim, herkes sever beni:) ben herkesi sevmesem de...

Benim kayınvalidem ne düğünümde ne de hazırlıklarımda vardı. Meme kanserinden vefat etti 5 yıl önce. Ama ben hep yanındaydım eşimin sevgilisi olarak tabii... Eşim der ki annem yaşasaydı dünyanın en kötü kaynanası olurdu!.. Ama ben hala yaşasaydı diye geçiriyorum içimden. Neden mi? Kimsenin ölmesine değmez... Bir nefes yeter...

Hepimiz sağlıklı yaşayalım...

Bu arada operasyona başladığında beni de haberdar et.

Sevgiler...

Merhaba arkadaşlar o kadar moralim bozukki... kimseye derdimi anlatamıyorum... 6 aylık evliyim sorun kaynanam ve azda olsa eşimin diğer akrabaları... evlendiğimizden beri yakamızdan düşmediler.. hele kaynanam ne numaralar çeviriyor ya bize gelecek ya biz ona gidip kalıcaz ... evine oda yaptı bizim için .oğlunu paylaşamıyor. evlenmeden öncede bazı şeyler yapmıştı eşyalara, gelinliğime bile karıştı. ama böyle değildi gerçek yüzünü şimdi gösteriyor. kocamla hergün telefonla konuşuyor benimde hergün aramamı istiyor. eve bişey alırken danışmamızı istiyor. her yaptığımdan gittiğimden haberdar olmak istiyor. biz tatile gittiğimizde bile kıskandı. bir yere gideceğimizde yüzü 2 karış .. ya biz yeni evliyiz gezmek tozmak hakkımız değilmi...kocamı severek evlendim.. ama o kadın yüzünden okadar çok kavga ediyoruz ki huzur filan kalmadı. genellikle annesinin tarafını tutuyor.akrabaları ona tapıyor resmen. yüzünü görmeye değil sesini duymaya dayanamıyorum artk!!!! şimdi çocuk istiyor eşim. hamile kalmaya korkuyorum kaynanam çocuk olursa bizden çıkmaz ayrıca sahiplenir çocuuğumu artık ...

.Evliliğimin en güzel günlerimin içine etti hakkımı hiçbir zaman helal etmem ...ne yapacağımı şaşırdım rüyalarıma bile giriyor dengem alt üst oldu..nolur bana akıl verin :14:

amann çocuk en son iş... çocuk için acele etme derim ben..

zamanla kaynananın bu tavırları azalır seni benimser eşinde evliliğe alışır diye düşünüyorum ama biraz sabırlı olman gerek.bu süreçte eşinle kesinlikle tartışma ne söyleyeceksen güzellikle söyle annesinden şikayet eder gibi değil daha yumuşak bir dil kullan.böyle böyle eğer kayınvaliden çok huysuz biri değilse bir düzene girersiniz canım:31:

herkez k.valideden çekiyor,çekmeyen çok azdır,benimkide aynı seninkigibiydi ama biraz daha düzeldik kolay olmadı tabi,ilk önce eşini kendi safına çekmenle başlamalısın buda k.valideden şikeyet etmemekle olur(zor biraz ama en iyi tepki tepkisizliktir).eşin annesi hakkında illaki kızdığı olur.hep k.valideni savunucaksı toz kondurmucaksın ama arada tatlı dille canını sıkan şeyleri söyliceksin.aman anneni kırma,aman anneni üzme bunlar favori lafların olmalı.ben canımı sıktığında k.valideme uyarımı yapıyorum oda eşime şikayet ediyor eşimde beni savunuyor ''o öyle demek istememiştir'' diye.önceden ben hep şikayet ederdim eşim bana bu cümleyi kurardı delirirdim şimdi sıra onda onu kendi silahıyla vuruyorum.kolaya gelsin şimdi çooooooook huzurluyum darısı herkezin başına...:34::34::34::34:

yanlış taraftan bakıyorsunuz bence... o yüzden de sorununuzu çözemiyorsunuz... sizin psikolojinizi bozan kayınvalideniz değil! eşiniz!

neredeyse tüm kayınvalideler anlattığınız gibi düşünür ancak çocuklarının verdiği tepkilere göre düşüncelerini fiile geçirir ya da geçiremez. yani eşiniz size destek olduktan sonra kayınvalideniz istediğini yapsın , umurunuzda olmaz. bu yüzden siz sorunlarınızı eşinizle çözmeye çalışın annesini olaya hiç karıştırmadan.

doğru söylüyorsun eşim dengeyi kuramıyor...

zamanla kaynananın bu tavırları azalır seni benimser eşinde evliliğe alışır diye düşünüyorum ama biraz sabırlı olman gerek.bu süreçte eşinle kesinlikle tartışma ne söyleyeceksen güzellikle söyle annesinden şikayet eder gibi değil daha yumuşak bir dil kullan.böyle böyle eğer kayınvaliden çok huysuz biri değilse bir düzene girersiniz canım:31:

şikayet eder gibi söylemedim hiç ama sonuç hep hüsranla bitti eşimde sorunun fazlası artık biliyorum

arkadaşlar öncelikle önem verip yazdığınız cevaplar için çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun fikirleiriniz daha farklı düşünmemi sağladı çok sağolun

napçaksın gülüm atsan atamazsın satsan satamazsın.mecbur el makhum çekcen.istersen çekme valla oğlunu dolduruverir:26:[/QUO

dolduruyor zaten hangi fikirler eşimin hangisini kaynanam söyledi çok iyi ayır ediyorum . haklısın el mahkum çekiyoruz ama birgün patlıcam ağzıma geleni söylücem çünkü sabrımı zorluyor artk

Bu model kaynana ve aynı model kocadan bi tane de bende var.2,5 yıllık evliyim ama sanki 10 yıllık evli gibiyim. Ömrüm tükendi resmen. Ben de hakkımı helal etmiyorum. Allaha havale ediyorum. Allah yardımcın olsun canım, umarım her şey gönlünce olur ve eşinle mutlu olursunuz...........Sana sadece çocuk yapma fikrini bikaç yıl daha ertelemeni önerebilirim. Çünkü şimdi 5aylık kızım var. Doğduğundan beri aile-akraba ilişkileri,hatta eişimle aramız daha beter oldu inan.

Son düzenleme:
Bu model kaynana ve aynı model kocadan bi tane de bende var.2,5 yıllık evliyim ama sanki 10 yıllık evli gibiyim. Ömrüm tükendi resmen. Ben de hakkımı helal etmiyorum. Allaha havale ediyorum. Allah yardımcın olsun canım, umarım her şey gönlünce olur ve eşinle mutlu olursunuz...........Sana sadece çocuk yapma fikrini bikaç yıl daha ertelemeni önerebilirim. Çünkü şimdi 5aylık kızım var. Doğduğundan beri aile-akraba ilişkileri,hatta eişimle aramız daha beter oldu inan.

ne kaynanama nede görümceme hakkım haram olsun çıksın ikisindende

Back
X