Kaynanam ve eşim

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
35
Ağrı
Bugün tatilden döndüm Göz kulak olsun diye anahtarı kaynanama da bırakmıştık Eve girdim ki ne göreyim Evdeki birçok şeyin yeri değiştirilmiş Buzdolabında paketi açılmamış son kullanma tarihi de geçmeyecek ürünler vardı Onlar yok Alınmış Yatakodamın dolabına kadar açılıp düzeltilmiş Kirli birşeyler vardı sepette onları yıkamış Ya belki iyi niyetli yapılan şeyler ama ben çok tedirgin oldum Sizce bunlar normal mi En azından arayıp söyleyemez miydi ? Gelince konuyu açtım kaynanama işte belki birkaç bişey der diye hiç demedi Evin sahibi ben değilmiştim gibi kötü hissettim kendimi

Eşle ne alkası var konunun?

Kötü niyetli bir şey yaşmamış kadın. Rahatsız oluyorsanız anahtarı bırakmayın bir daha.
O kısmı yazmayı unutmuştum eşimle bu yüzden kavga ettik Ben bana bana en azından haber verilmesi gerektiğini söylüyorum Ona göre ise annesi haklı Anahtarı veren de eşim

Eger normalde ıyı bır ınsansa aranızda çözülmeyecek sorunlar yoksa sıze işte evıne gırdım şurayı düzelttim çamasır kalmış kirli yıkadım falan fılan olarak eleştirel yaklaşmadıysa bence buyutmemelisin iyi niyetle yapılmıstır.Anenler bunları yaptıklarında cocukların sevınecegı yardım olarak gorecegını zanneder ama bızler bunu hayatımıza mudahale görürüz.iyi niyet iyidir cok buyutupde eşinlede aranı bozma buzdolabındanda alınanlara takılma bence cok fazla yiyecek işte alırsın koyarsın yerıne sadece sebep buysa esınıde kayınvalıdenıde kırma bence

Anahtar bırakan siz,amaç ne idi bırakırken?insanlara al benim evim senin evin diyorsunuz,birşeyler eksik,yıkanmış söyleniyorsunuz!annem de olsa kimseye bırakmam evimin anahtarını!

Kendi annem de izinsiz girip yapsa rahatsız olurum Telefonla aramak zor bişey değil
Ama siz anahtarı vermişsiniz. Hem kadın kötü niyetle yapmamış ki yardımcı olmaya çalışmış. Yinede hoşunuza gitmediyse güzel bir şekilde anlatabilirsiniz kendisine..

Benimde başıma geldi ayni olay evde bakliyattan tut herşey vardı bi geldim bomboş.. Bide geldiğim gün nie yemek yapmıyor sun dedi bana evde birşey bırakmamış sın ki yapım dedim kizardi.. Ayrıca benim evimde günlerce yemekli misafir ağırlamış. Aldım anahtarı bir daha asla vermedim

Haklısınız. Anahtar verilmesi demek bütün alana müdahale hakkı vermiyor.
Gerektiği kadar ilgilenip hemen çıkması lazımdı.
Ancak bundan sonrasında ilgilenin. Olan olmuş.
Eşinizle tartışmayın boş yere. Hiç bir ise yaramaz.
Buzdolabindakiler bir şey değil. Yiyecek. Afiyet olsun deyip geçmek gerekiyor ancak yatak odası ve dolap müdahalesi için kavga etmeden güzelce söyleyin eşinize ve kapatın konuyu derim.
Bundan sonra böyle bir şey olsa yatak odasını kilitlersiniz.

Anahtar vermenin kanunla yasaklanmasını istiyorum.

Not: Evimi anahtarı kimseye bırakmadan bırakıp gidiyorum. Çiçekleri kapının dışına bırakıyorum, apartman görevlisi suluyor. Kombiyi kapatıyorum. Elektrik kablolarını prizden çekiyorum.
Döndüğümde bıraktığım gibi buluyorum.

Lütfen eşinizle güzelce konuşun. Ailesini çok işin içine katmayın. Cümlelerinizde sürekli özne olarak BEN kelimesini kullanın. Örneğin, BEN çekmecelerimin düzeninin bozulmasından çok rahatsız oldum. Dikkat edin lütfen, karıştırılmasından kelimesi kullanmadım. Düzeninin bozulması dedim.
Aynı şekilde, BEN kirli çamaşırlarımı birinin görüp ellemesinden çok utandım
gibi

Belki iyi niyetle yaptı ama yinede yatak odası dolaplarına kadar girmesi hoş değil
Demek sınırları bilmiyor bu durumda ya bunu ayarlayacaksınız yada anahtar bırakmayacaksınız

Anahtar bırakan siz,amaç ne idi bırakırken?insanlara al benim evim senin evin diyorsunuz,birşeyler eksik,yıkanmış söyleniyorsunuz!annem de olsa kimseye bırakmam evimin anahtarını!
Anahtar niye bırakılır Bi aksilik olursa size söyleriz bakarsınız demek için Çamaşırlarıma kadar karıştırılması için değildir heralde

Anahtar vermenin kanunla yasaklanmasını istiyorum.

Not: Evimi anahtarı kimseye bırakmadan bırakıp gidiyorum. Çiçekleri kapının dışına bırakıyorum, apartman görevlisi suluyor. Kombiyi kapatıyorum. Elektrik kablolarını prizden çekiyorum.
Döndüğümde bıraktığım gibi buluyorum.

Lütfen eşinizle güzelce konuşun. Ailesini çok işin içine katmayın. Cümlelerinizde sürekli özne olarak BEN kelimesini kullanın. Örneğin, BEN çekmecelerimin düzeninin bozulmasından çok rahatsız oldum. Dikkat edin lütfen, karıştırılmasından kelimesi kullanmadım. Düzeninin bozulması dedim.
Aynı şekilde, BEN kirli çamaşırlarımı birinin görüp ellemesinden çok utandım
gibi
Eşime Güzelce anlatıyorum Çok abartıyorsun nolmuş gibi cümleler kuruyor Maalesef anlatınca anlamıyor ve dolayısıyla kavgaya dönüşüyor

Kayınvalideniz, anahtarı ona bırakmanızdan sizin ondan evi temizlemesini, derleyip toplamasını beklediğinizi düşünmüş olabilir. Kötü niyeti yoktur bence, üzmeyin kendinizi.

Back
X