Kaynanam ve eşim

Eve göz kulak olmak nedir ya ? Elektronik eşyalar gece dışarı mı çıkacak yada evde parti mi verecekler? Neye göz kulak olacaklar anlamadım..
Anahtarı veriyorsanız girerler evinize,kavga etmeyin boşuna kimseyle. Evine kimse girsin istemiyorsan vermeyeceksin anahtarı. Çözümler çok basit ama çetrefili seviyor bu millet.

sadece özel eşyalarımın karıştırılmasından rahatsız oluyorum,deseydiniz anlardım.yani yatak odanıza girilmesi,çamaşırların yıkanmasında ne kadar haklıysanız,buzdolabından eksilen yiyecekler konusunda o kadar haksızsınız.
alt tarafı,yiyecek yenisi alınır,böyle şeylerin laf edilmesi bence ayıp,kusura bakmayın.

Eşime Güzelce anlatıyorum Çok abartıyorsun nolmuş gibi cümleler kuruyor Maalesef anlatınca anlamıyor ve dolayısıyla kavgaya dönüşüyor

Bu olayı abartmayın artık. Olan olmuş. Bundan sonra anahtar bırakmak istemediğini kesin olarak belirtin.

"Bu evin hanımı benim, kimseye anahtar bırakmayacağım" diye diretin. Eğer yine hayır derse ufak bir sinir krizi geçirip evdeki eşyaları oraya buraya fırlatın, kırın dökün.

Ev sadece eşinizin değil. Sizin de eviniz. O evin hanımı da sizsiniz. Bunu eşinize kabul ettirmeniz lazım.

Kullandığınız kelimelere de dikkat edin, eşinizin ailesini kötülemeyin. Güzelce anlatmak demek ne demek mesela?

sadece özel eşyalarımın karıştırılmasından rahatsız oluyorum,deseydiniz anlardım.yani yatak odanıza girilmesi,çamaşırların yıkanmasında ne kadar haklıysanız,buzdolabından eksilen yiyecekler konusunda o kadar haksızsınız.
alt tarafı,yiyecek yenisi alınır,böyle şeylerin laf edilmesi bence ayıp,kusura bakmayın.

İzinsiz kimse kimsenin dolabından bir şey alma hakkına sahip olamaz
Bir sakız bile olsa

Bunun adı var biliyorsunuz

Biz tatildeyken kv gelmiş,bir sürü şeyin yerini değiştirmiş,buzdolabını elden geçirmiş vs ilk başta huzursuz olsam da baktım ki ütülerimi yapmış dolaba yerleştirmiş Allah ! dedim bu ne tatlı bir şey böyle (:
Anahtar veriyorsanız yaptıklarına da göz yumacaksınız..

Bu olayı abartmayın artık. Olan olmuş. Bundan sonra anahtar bırakmak istemediğini kesin olarak belirtin.

"Bu evin hanımı benim, kimseye anahtar bırakmayacağım" diye diretin. Eğer yine hayır derse ufak bir sinir krizi geçirip evdeki eşyaları oraya buraya fırlatın, kırın dökün.

Ev sadece eşinizin değil. Sizin de eviniz. O evin hanımı da sizsiniz. Bunu eşinize kabul ettirmeniz lazım.

Kullandığınız kelimelere de dikkat edin, eşinizin ailesini kötülemeyin. Güzelce anlatmak demek ne demek mesela?
Dün akşam eşime annem bak buraları değiştirmiş şunları yapmış Belli ki iyi niyetle yapılmış ama ben bu şekilde doğru bulmuyorum dedim Beni arasaydı deseydi keşke dedim Tedirgin olduğumu söyledimHemen kavga etmeye başladı

İzinsiz kimse kimsenin dolabından bir şey alma hakkına sahip olamaz
Bir sakız bile olsa

Bunun adı var biliyorsunuz

nedir adı,hırsızlık mı?evladınız alsa da aynı mı olur?
ben aile için de öyle şeylere takılmam.ben almam,ama alsam ne olacak?

bu düşüncelere sahip insanların evine gelin gittim.kocamın annesi ve kızkardeşi,kayınpederin getirdiği abur cubur almayayım diye,odalarında,çekmecelerinde saklarlardı.yine kayınpederim alıyor diye,salamı sucuğu buzdolabında,sebzelerin arasına saklarlardı.
üzgünüm,iki yiyeceği esirgeyen insanlarla,aynı düşüncede olamayacağım.

Dün akşam eşime annem bak buraları değiştirmiş şunları yapmış Belli ki iyi niyetle yapılmış ama ben bu şekilde doğru bulmuyorum dedim Beni arasaydı deseydi keşke dedim Tedirgin olduğumu söyledimHemen kavga etmeye başladı

Daha önceki mesajımı dikkatli okuyun. Annem kelimesi geçmesin demiştim. Ailesinden bahsetmeyin demiştim.
Ailesi geçince kaplan kesiliyor bizim erkekler.

BEN buraların değişmesinden rahatsız oldum diyecektiniz. BEN bu düzeni sevmedim, alışamadım diyecektiniz.
Anlatabiliyor muyum?

Ya da en güzeli, hiç bir şey demeden değişen şeyleri eski haline getirin. Böylece rahatsız olduğunuz zaten anlaşılır.

nedir adı,hırsızlık mı?evladınız alsa da aynı mı olur?
ben aile için de öyle şeylere takılmam.ben almam,ama alsam ne olacak?

bu düşüncelere sahip insanların evine gelin gittim.kocamın annesi ve kızkardeşi,kayınpederin getirdiği abur cubur almayayım diye,odalarında,çekmecelerinde saklarlardı.yine kayınpederim alıyor diye,salamı sucuğu buzdolabında,sebzelerin arasına saklarlardı.
üzgünüm,iki yiyeceği esirgeyen insanlarla,aynı düşüncede olamayacağım.

Evet bana göre bu hırsızlık.
Benim 2 tane bakıcım oldu, ikisine de dedim ki işe başladıkalrında, bak buzdolabı burada. Canının istediğini ye, sormana gerek yok.
Annem geldiğinde de aynısıdır, misafir geldiğinde de aynısı. "Canının istediği bir şey varsa lütfen al, sen misafir değilsin" derim.

Kimseden yiyecek esirgemem.

AMA benim izin vermediğim şeyi evladım da yapsa bunun adı hırsızlıktır.

Evimin anahtarı annemde de kayınvalidem de var.
Kayınvalidem gelmez ama annem sık sık gelir, zaten yan binada oturuyor.
Çamaşır varsa yıkar, ütüler.
Dolapta yemek varsa bazen alır, biz eğer eve gitmeyeceksek, yiyemeyeceğimizi düşünürse.
Yada bozulan bir şey varsa atar, çöpü boşaltır, yeri gelir süpürge açar v.s.
Dünyalar benim olur Allah arzı olsun.
Kayınvalidem yapsa onun içinde aynısını düşünürüm, bu aile ilişkileri ile alakalı.
Eve girip çıkması beni rahatsız etmez.
Bilirim ki ikisi de bize değer verir bizi düşünür, kötülüğümüzü istemez.
İkisi de her zaman bizim için iyi olanı isterler.

anahtarı bırakmamalısınız eve goz kulak olup napıcak kı ?
hanı evcıl hayvanınız falan varsa bılemem de
kadında sıze sormadan nıye evınıze gırmıs anlamadım
bende cok rahatsız olurdum ne munasebet yanı... annem bıle olsa hosuma gıtmezdı

Evet bana göre bu hırsızlık.
Benim 2 tane bakıcım oldu, ikisine de dedim ki işe başladıkalrında, bak buzdolabı burada. Canının istediğini ye, sormana gerek yok.
Annem geldiğinde de aynısıdır, misafir geldiğinde de aynısı. "Canının istediği bir şey varsa lütfen al, sen misafir değilsin" derim.

Kimseden yiyecek esirgemem.

AMA benim izin vermediğim şeyi evladım da yapsa bunun adı hırsızlıktır.

siz esirgediniz demedim,konu sahibinin yorumuna göre yaptım,yorumumu.yani belki kayınvalidesinin o anda evinde kalmamıştır,alıp kullanmıştır.ne bileyim iyi niyetli düşünmeye çaalışıyorum.
ben buna hırsızlık demezdim,en fazla görmemişlik derdim.zira,hırsızlık ağır bir tabir.

Sizce nedir?

Türk dil kurumuna göre hırsızlık=başkasının malını gizlice almak demek
Başkası dediğiniz kendi oğlu bu kadar acımasız olmayın!yaptığı şey doğrudur demiyorum ama hırsızlık da değildir yani!kendi evladının evi ,anahtar bırakılmış, sadece saf samimiyet diye düşünürüm,rahatsız olunuyorsa tecrübedir vermez anahtarı bir daha ki sefere!

siz esirgediniz demedim,konu sahibinin yorumuna göre yaptım,yorumumu.yani belki kayınvalidesinin o anda evinde kalmamıştır,alıp kullanmıştır.ne bileyim iyi niyetli düşünmeye çaalışıyorum.
ben buna hırsızlık demezdim,en fazla görmemişlik derdim.zira,hırsızlık ağır bir tabir.

Anahtarı bırakırken "anne bir şey lazımsa al lütfen, çekinme, araöana gerek yok" desem o zaman kabul edebilirdim evinde kalmamasını, alıp kullanmasını.

Ama böyle bir izin vermediysem, olanı biteni gelince öğreniyorsam hiç hoş karşılamam.

Siz evinizde bir şey bitse, aç kalsanız makarna mı alıp karnınızı doyurursunuz, yoksa gelininizin evinden mi alırsınız?

Şahsen ben kuru ekmek yerim ama izin verilmedİyse kimsenin evinden bir şey çalmam, oğlum da olsa, kzıım da olsa. En en en kötüsü telefon ederim, evladım evde nohut bitti, sizden bir yemeklik alabilir miyim derim? Herkesin elinde telefon var değil mi?

Başkası dediğiniz kendi oğlu bu kadar acımasız olmayın!yaptığı şey doğrudur demiyorum ama hırsızlık da değildir yani!kendi evladının evi ,anahtar bırakılmış, sadece saf samimiyet diye düşünürüm,rahatsız olunuyorsa tecrübedir vermez anahtarı bir daha ki sefere!

İşte sorun bizim zihin yapımızda, o yüzden yaşıyoruz bir çok problemi.
Orası artık oğlunun evi değil, oğlu VE gelininin evi.
Oğlu bekar olsa idi oğlunun evi olurdu. Kimse gelinin birey yerine koymadığı için bu tarz saygısızlıklar da alıp başını gidiyor.

Anahtar bırakılırken "anne, ne lazımsa al, çekinme" denmediği sürece ne yazık ki sadece bana göre de değil, türk dil kurumuna göre de bunun adı hırsızlık

Back
X