Kaynanam ve eşim

Başkası dediğiniz kendi oğlu bu kadar acımasız olmayın!yaptığı şey doğrudur demiyorum ama hırsızlık da değildir yani!kendi evladının evi ,anahtar bırakılmış, sadece saf samimiyet diye düşünürüm,rahatsız olunuyorsa tecrübedir vermez anahtarı bir daha ki sefere!
Aynen öyle, atıyorum dolapta açılmamış bir paket salam vardır, bozulabileceğini düşünüp almış olabilir.
Hiç sıkıntı değil, yada sepette kirli çamaşır görüştür yıkayayım geldiğinde uğraşmasın demiştir.
İnsan evladının evinden yiyecek bir şey aldıysa hırsız diye yaftalanmamalı.
Çok kırıcı, böyle düşünüldüğünü duysa o annenin ne kadar üzüleceğini bir düşünsenize.

Ben suan kayınvalidemin yanındayım. Bir yere giderken odamı bile kitliyorum. Sen evinin anahtarını veriyorsun. Hata sendee eşine niye müsade ettin? Evin neyine göz kulak olacaktı sanki. Kapını kitleyip gitseydin.

Aynen öyle, atıyorum dolapta açılmamış bir paket salam vardır, bozulabileceğini düşünüp almış olabilir.
Hiç sıkıntı değil, yada sepette kirli çamaşır görüştür yıkayayım geldiğinde uğraşmasın demiştir.
Çok kırıcı, böyle düşünüldüğünü duysa o annenin ne kadar üzüleceğini bir düşünsenize.

İyi de konu sahibi demiş ki, buzdolabında paketi açılmamış ve son kullanma tarihi de geçmeyecek şeyleri de almış????
Eleştirildiği zaman üzüleceği bir şeyi insan yapmamalı. Anne bile olsa

Hele ki anneyse, evladına iyi örnek olmak için her zaman doğruyu yapmalı
Bana bozuk para lazım olduğunda kızımdan istiyorum, kumbarasından veriyor. O evde yoksa kesinlikle elimi sürmüyorum. Çünkü annelik, onu yap bunu yapma demek değil, davranışlarınla örnek olmak demektir.

Annelik çocuğuna ev, araba değil, güzel ahlak miras bırakmak demektir.

Anahtarı var. Kadın çıkıp bir bakayım akacak kokacak birsey var mı demiş olabilir. Çok hak verdim size.

O kısmı yazmayı unutmuştum eşimle bu yüzden kavga ettik Ben bana bana en azından haber verilmesi gerektiğini söylüyorum Ona göre ise annesi haklı Anahtarı veren de eşim
Büyük sorun değil iyi niyetli yapılmış şeyler söyle uyar yardım ederken en azından yerlerini değiştirmesin , dolaptaki şeyleri de iş yaparken acıkıp yemiştir, biraz saygısızca ama yaşlı insanlar düzelmez

İşte sorun bizim zihin yapımızda, o yüzden yaşıyoruz bir çok problemi.
Orası artık oğlunun evi değil, oğlu VE gelininin evi.
Oğlu bekar olsa idi oğlunun evi olurdu. Kimse gelinin birey yerine koymadığı için bu tarz saygısızlıklar da alıp başını gidiyor.

Anahtar bırakılırken "anne, ne lazımsa al, çekinme" denmediği sürece ne yazık ki sadece bana göre de değil, türk dil kurumuna göre de bunun adı hırsızlık
Sorun her şeyi zihniyete bağlamamız da ,ben bu zihniyetle mutlu olayım,annesi de dolaptan bir şeyler alsa kocası hırsız mı diyecek di yani!Yaptığının yanlış olduğunu söyledim tekrar dönüp okumanızı tavsiye ederim ama hırsızlık bana göre acımasız bir itham!Bazı değerler vardır,bu değerleri sanırım yitiriyoruz!

Benim de hoşuma gitmezdi.
Bir daha bırakmayın siz de

Yalnız burdan herkese soruyorum. Kv ye böyle rahatsız olunurken insanlar komşularına vs nasil anahtar bırakıyor.
Ya ben yapamıyorum hiç anahtar birakma adetim yok. Hoşlanmıyorum. Uzak mesafeye gidip uzun süre de kaldığım oluyor acil bir durum için gerekli olabilir aslında.

bene bı keresınde kv anahtar bıraktım ÇİÇEKLERİ SULASIN DIYE geldıgımde bana dedıkı "aaaa kızım nevresımlerın varmış dlabında kullansana "yatak odamdakı dolabımı acmış bakmış nevresımlerım orada durur tabı cekmecelerıme acmıştır yatak odama gıren kadın salonumada grmıştır cekmece dolap ne bulduysa kurcalamıştr acayıp rahatsız oldum onları oraya ben koydum bılıyrum yanı evımdekı eşyayı ve kullanmasam orada olmazdı deım eşımde anne evımı karıştrdın dedı falan dedı kadın pişmiş pişmiş guldu... zaten yaz gunu bıkere sulamış ondada bız gıttıkten snra gelmış evı kurcalamış gıtmış merakı gıdınce brdaha gırmemış cıcekler geberıydu susuzluktan bu sene tatıle gıderken cıceklerı apartman boşluguna cıkardım komşu suladı anahtar falanda vermedım

Bugün tatilden döndüm Göz kulak olsun diye anahtarı kaynanama da bırakmıştık Eve girdim ki ne göreyim Evdeki birçok şeyin yeri değiştirilmiş Buzdolabında paketi açılmamış son kullanma tarihi de geçmeyecek ürünler vardı Onlar yok Alınmış Yatakodamın dolabına kadar açılıp düzeltilmiş Kirli birşeyler vardı sepette onları yıkamış Ya belki iyi niyetli yapılan şeyler ama ben çok tedirgin oldum Sizce bunlar normal mi En azından arayıp söyleyemez miydi ? Gelince konuyu açtım kaynanama işte belki birkaç bişey der diye hiç demedi Evin sahibi ben değilmiştim gibi kötü hissettim kendimi
ben kötü niyet görmedim. paketi açılmamış ürünleri de alabilir, ne var ki bunda? canı çekmiştir, oğluyla gelinin evi diye çekinme gereği duymamıştır.
benim annem, sevmediğim kv bunları yapsa iyi yapmışsın, afiyet olsun, yoruldun sağol falan derdim.
büyütecek bir şey yok.

Bende bir aylığına evden uzaklaştım. Eşim tek kalıyordu. Eşme gelip evi temizleyeyim demiş eşim izin vermemiş. Başkan gelecekleri bildiği için. Bu yüzden çok Mutlu oldum. Evime girmesini istemiyorum.

Anahtarı sız bırakmıssınız.Kadında goz kulak olmus ılgılenmıs ıste :kahve: Hata sızın

Ay tek derdiniz bu olsun. Eşinizle bu yüzden kavga edilir mi ya tabi ki de annesini tutacak kadın evi silip supurmus kirliliği yıkanmış düzenlemiş hizmetçi gelse aynı şeyleri yapar üstüne para veririz.
Eşinizle bu yüzden tartismayin kV ile halledin sorununuzu ama ben ortada ciddi ve asilamayacak bir sorun görmedim

Anahtar hiç kimseye bırakmayız.
Konu sahibi de bırakmak istememiş de eşi zorlamış anlaşılan.
Çok haklı ama ya...
Hele ki iç çamaşırı yıkanması beni delirtebilirdi...
37 yaşımdayım. Son 15 yıldır benim kendi annem bile iç çamaşırıma dokunmamıştır ki bir de kocamınkileri yıkayıp asacak?
Allah'ım muhtaç etmesin de hoş değil bence.

O kısmı yazmayı unutmuştum eşimle bu yüzden kavga ettik Ben bana bana en azından haber verilmesi gerektiğini söylüyorum Ona göre ise annesi haklı Anahtarı veren de eşim
Ya canım kadıncağız iyi niyetle bişeyler yapmış.benim kaynanamda yapar.en son gittiğimde eşimin en pahalı gömleğini bi güzel çamaşır suyu yapmış.ama ben hiç bişey demedim.olsun anne üzülme sonuçta bilerek yapmadın dedim.hatta eşimde baya söylendi.bende kızdım sakın bişey söyleyip kalbini kırma diye.şu üç günlük dünyada deymez canım böyle şeyler için kalp kırmaya.

Madem rahatsiz oluyorsunuz esinizle konusun birdaha vermesin anahtari. Bana kalirsa kadin iyilik yapmak istemis. Esine kizmalisin kayinvalidene degil

Evinizi kayinvalideniz temizlemek zorunda degil. Siz istemediyseniz ve istemediginiz yerlere dokunulduysa bu yanlis.

Yalniz buzdolabinda acilmamis seylerin goturulmesinin iyi niyetle alakasi yok. Afiyet olsun tamam da, siz cocugunuzun evine gitseniz boyle bir sey yapar misiniz? En azindan haber vermez misiniz? Terbiyesizlikler goz ardi ediliyor.

Birinin buzdolabini acar, kapali paketleri evime gotururum diyorsaniz o ayri.

Back
X