Kaynanam..

ne güzel, sizin gelin biliyormuş kıymet.ama kıymet bilmeyen o kadar çok ki.

siz kayınvalidenizin aldıklarını giydirseniz belki kadın daha çok alacak.giydirmiyorsunuz diye almıyordur.olamaz mı?
insanları mutlu etmek çok zor olmasa gerek.ayrıca oluyor mu diye sormak ters birşey mi?bakın gelininizden örnek alın.ne güzel annenizin aldığı şeyleri giydirip,fotoğraf atıyormuş.çok ince bir davranış:super:
bir de normal sartlarda oluyor mu diye sorması yanlış diil tabiki,bizimki aldığı hediye nin devamlı lafini eder..40 yilin başı unide okuyan ogluna 200 lira para yollamislar anne baba olarak 1 gün icinde 10 defa bunu soylediler para yolladik cok ii oldu ya diye yaptiklari ufacik şeyi abartiyor oluslarina tepkim..
not :maddi durumlari gayet ii,tatillerine de giderler,evde ihtiyaç oldu diye de herseylerini de yenilerler..cocu

Benim küçük kızım 7 yaşında doğduğundan beri bir altınla idare ediyor :) senede bir defa görüyor babaannesi ve kızlarıma hiçbirşey hediye etmiyor. Ama komşusunun torunlarını bile düşünür,herkese hediyeler alır. Üstelik maddi durumu süper. Ama nedense benim çocuklarıma yok. Böyle yaptığı için benden de hakkı kadar ilgi ve sevgi görüyor. Çocuklarım kendi heseplarını kendi sorsun ileride ama ben hiç hazzetmiyorum böyle ruhsuz davrandığı için

Yorumlarnizi okudum kaynanam genel manada iyi bir insandir yani kaynana gibi degildir biskuviyide alsin yesin napiyosa yapsin :)) yani dusununce kendimi kötü hissettim yanlis dusundugumi farkettim bisey almasi konusunda da annemgil alirlar bebegime sanirim o da onlar aliyor düşüncesiyle almıyor diye düşünüyorum neyse almasada olur dediginiz gibi yani hakkinda kötü düşünmek istemiyorum genelde gercekten iyi biri kendimi kötü hissettim neyse yorumlar icin sagolun Allah hepimizi iyilerle karsilastirsin :KK52:

Yorumlarnizi okudum kaynanam genel manada iyi bir insandir yani kaynana gibi degildir biskuviyide alsin yesin napiyosa yapsin :)) yani dusununce kendimi kötü hissettim yanlis dusundugumi farkettim bisey almasi konusunda da annemgil alirlar bebegime sanirim o da onlar aliyor düşüncesiyle almıyor diye düşünüyorum neyse almasada olur dediginiz gibi yani hakkinda kötü düşünmek istemiyorum genelde gercekten iyi biri kendimi kötü hissettim neyse yorumlar icin sagolun Allah hepimizi iyilerle karsilastirsin :KK52:
Amin canim.ne guzel dusunmussun kalbine kotuluk getirme esinle mutlu olmana buyukleri kirmamaya bak.Allah daha iyi etsin aranizi.

Der ve konu kapanır kızlar :-)

arkadaşlar kayınvalidelerinizden hiçbir şey beklemeyin maddi manevi hiçbir şey.
dünyanın binbir türlü hali var, kıyafet alır yarın öbür gün onu bile ben aldım giyecek bişeyi yoktu der.
yedirir içirir açlıktan geberiyodu aç karnını doyurdum der
çeyizlik çamaşır alır afedersiniz kıçında don yoktu onu da ben aldım der
çocuk olur biraz bakıver dersin sen çocuğuna analık mı ettin bi emzirmediğim kaldı der. der allah der, abartır da abartır. tek beklentiniz sizden uzak olması olsun

Yok artık ya bisküvi alt tarafı bide iki tane bırakmıs sembolik olarak
Misafirliğe gelenin kendisi icin getirdiginimi sandı acaba
Ben olsam o anlık şaşkınlıkla ay anne xxx şunu almıs ama eksik almıs ne ayıp derdim

Haha ne insanlar var yahu :KK71: bizimkide kendi annesinin aldıklarını kullanıp bizim aldıklarımızı rafa kaldırıyor neymiş çok kıyafeti oyuncağı varmış onlar kalsınmış :-)

benim kv pek bisey almadi, aldigi uc takim ikisi okula giderken giyecek kadar büyük, bi takım da zar zor oldu. laf olmasin diye bi iki kez giydirip kaldirdim.

ama benim kv dünyayı almis gibi surekli konusur. usenmez 40 kere benim aldigim demi, benim aldigim takim, su kadar para verdim, benim aldigimi giydiriyo, benim aldigim nasil da iyiymis demi, benim aldigim cok iyiymis....
ben rahatsiz oldugum icin giydirip de konusmasini dinlemek istemiyorum

annemin aldiklariyla buyuyo cocuk, kadin magaza acacak kadar cok sey almis, kaynanam da uc takimi iki hirkayi gozunde buyutup anneminkini kucumsuyo. bide alinan seyler kalitesiz naylon sentetik falansa giydirmiyorum. kim almis olursa olsun cocugu oyle gorunce ben bunaliyorum

ama teyzemin gelini de teyzem o kadar kaliteli guzel seyler almasina ragmen giydirmiyo asla ve bisey almadiniz diye de basina kakiyo:işsiz:

bazen gelinlere yaranilmiyo cidden

konu sahibi sen de takma bosver, alip da sacma sapan seyleri giydir diye tutturmasindan almamasi daha iyi, bide bazilari torun erkek tarafinindir ama herseyini kiz annesi yapar diye dusunuyo:deli:

Merak ediyorum benim kv bebeğe altın takacak mı yoksa oğlum sayesinde ana oldun ver bakalım bana altınımı falan mı diyecek :D

Seninki en azındann altın takmış
Bisküvilerin 2 tanesini bırakmış insaflı kadın :D

Benim kv.evlenirken 1 tane incecik bilezik takmıştı o kadar. ama torunu olunca herşeyi yapti fazla fazla en iyilerini aldı

Merak ediyorum benim kv bebeğe altın takacak mı yoksa oğlum sayesinde ana oldun ver bakalım bana altınımı falan mı diyecek :KK70:

Seninki en azındann altın takmış
Bisküvilerin 2 tanesini bırakmış insaflı kadın :KK70:
:-):-)

Şimdi yorum yazacaktım iyi ki bu yorumunuzu gördüm. Çünkü bisküvi olayında hiç bir sıkıntı göremiyorum. Giderken elinde yiye yiye gitmek istemiştir. Oğlunun ve gelininin evinden de bir bisküviyi sormadan alabileceğini düşünmüştür ki alabilir. Ileride oğlunuz olurda evlendiginde oğlunuzun evinden bisküvi alsanız da eşi arkanızdan evimdeki bisküviyi bile alıyor diye düşünse ne kadar utanç verici bi durum. Yani bunlar ufak hesaplar büyük resme bakın. Aile birliğinizi bozmaya yönelik tavirleri yoksa gerisi ayrıntı

arkadaşlar kayınvalidelerinizden hiçbir şey beklemeyin maddi manevi hiçbir şey.
dünyanın binbir türlü hali var, kıyafet alır yarın öbür gün onu bile ben aldım giyecek bişeyi yoktu der.
yedirir içirir açlıktan geberiyodu aç karnını doyurdum der
çeyizlik çamaşır alır afedersiniz kıçında don yoktu onu da ben aldım der
çocuk olur biraz bakıver dersin sen çocuğuna analık mı ettin bi emzirmediğim kaldı der. der allah der, abartır da abartır. tek beklentiniz sizden uzak olması olsun
:) :) son cümlene bayıldım.

Bisküvi olayında alabilir alsında ne olacak ki. genelde iyidir demişsiniz zaten.geçen bende açmıştım kaynanamla ilgili bi konu.ben kaynanamla ilk yüz yüze geldiğimde 2 aylık nişanlıydım.bana taşı düşmüş standarta göre olmayan kısaltılmış yani belkide kullanılmış ince bi kolye verdi.ilk kez evine gidiyoruz bi kahve yaptı koydu önümüze.nişanlı kızım ne bişey aldı ne bi çarşıya çıkardı.tuttu bana kaç sene önce kendi giydiği gecelikleri verdi.poşetle duruyo hepsi hiç ellemedim.düğünümde bi bilezik taktı.istememde nikahımda yoktu bile.ama bunlara rağmen hep ilgi bekler aranmak ister gidip temizlik yapıyım ister.neeeler neleeer.
maddi bişey beklemiyorum zaten kimsedende beklemem.gölge etmesin başka ihsan istemem..

Valla en azından gelmiş bişey takmış diyorum ..
Beterin beteri vardır .
Benim kayınvalidem hepsinin beteri ..
Çocuğum 3.buçuk aylık görmeye dahi gelmedi ..
Bu arada o almak değil sizin evinizden size sorulmadan alınan şeye biz hırsızlık diyoruz ..

Back
X