Kaynanama gitmek istemiyorum

Yemek yapılması da çok hoşlarına gidiyor kayinvalidelerin ya da annelerin. Mesela bizler haftada belki 2 belki 3 gün yemek yapmıyoruz dışarıdan söylüyoruz onların pek öyle kültürü yok her gün yemek yapıyorlar çünkü önceden dışarıdan yemek pek yokmuş öyle alışmışlar. Ee arada biri yemek yapıp onlar dinlenince onlara da tatil gibi geliyor

Benimki uzakta yaşıyor zaten. Bayramlarda 1 saat kadar ziyaret ediyorum. Bunun haricinde gitmiyorum.

Ilk gittiğimde feci şekilde kırıcı olduğu için mesafeliyiz artık. Çok nadiren biz davet edince gelir. Ama iki üc gün zor kalir. Evine gitmek ister.

Ikimiz de birbirimize merakli değiliz yani. Benimki beni seviyormus gibi rol de yapmaz. Dobradır. Çocuklarına bağımlı değil. Bu acıdan bakinca galina diyorum benim kv birçok kv ile kiyas edilince aslında çok da çekilmez bi kadin değil .

Ben sizin yerinizde olsam. Eşimle birlikte yaparim. Tek basima yapmam. Eşimin beni öyle zor durumlarda tek birakmasini tasavvur edemiyorum.

Sizin annenize gidince eşiniz mi çalışıyor mutfakta ?

Hiç sanmıyorum.
Ben de öyleyim. Patavatsızlıklarıyla soğuttu beni, kandilde bayramda konuşurum eşim onları arayınca. Ben de hiç seviyormuşum gibi rol yapamam. En iyisi böyle mesafeli olmak sanırım 😊

Ben sofra kurma ve toplamaya, arada da çay koymaya yardım ediyorum. Bize geldiklerinde hiç iş yaptırmam ama.

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Sürekli misafirleri oluyor mutfak hiç boş durmuyor sürekli hizmet halindesin.
Merak ediyorum bu sizdede öylemi.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
Ya canm ben bu dediklerini her gün yapıyorum yanındayım onlar normal biz gelinler anormal hatta benim gorumce balkona çıkıp yüksek sesle bıktım bu evin işinden herseyi ben yapıyorum diyor sen düşün 🤣🤣 smdi esim izne gelecek bnde kendi evimde olmak istiyorum yalnız olmak istiyorum buraya gelmek istemiyorum şimdiden onun sorunu oluyor

Biz farklı şehirlerde olduğumuz için 10-15 gün kalıyoruz gidince.
Yemeği kayınvalidem yapar, ben servis ve sonrasını yaparım ama eşimle beraber yaparız bunları Süpürge yapılacaksa eşim bana yaptırmaz örneğin kalkar kendi yapar. O yüzden yorucu bir iş yükü olmuyor.
Eşim el el üstünde otursa da ben mutfaktan çıkamasam, günlerim iş yapmakla geçse kolay kolay götüremez beni ailesinin yanına.

Biz farklı şehirlerde olduğumuz için 10-15 gün kalıyoruz gidince.
Yemeği kayınvalidem yapar, ben servis ve sonrasını yaparım ama eşimle beraber yaparız bunları Süpürge yapılacaksa eşim bana yaptırmaz örneğin kalkar kendi yapar. O yüzden yorucu bir iş yükü olmuyor.
Eşim el el üstünde otursa da ben mutfaktan çıkamasam, günlerim iş yapmakla geçse kolay kolay götüremez beni ailesinin yanına.
Ah nerde oyle eş 🤣🥺 anneme yardım.et gelin olduğun belli olsun çayı sen yap şunu getir bunu getir kardeşlerimin karni acıkmış sana zahmet bakıver sanırsın kardeşleri bebek 20 yaşlarında koca oğlanlar hele onlar bize geldiğinde gece 1de gider kardeşi beş dakka oturmam ki normalde onlarla kalıyorum sadece 1 ay geçiyorum eşim gelince evime

bir kere bile bu dediklerini yapmadım. gittiğimde yerimden kaldırmaz, kahvemi bile getirir. zorla sofrayı kurup kaldırmasına yardım ederim. bir kaç kere önce davranıp kahveleri ben yaptım ama rutinde benden hiçbir iş beklemez. bana yemeğe geldiğinde yemekle gelmişliği bile var :D benimki de böyle bir tür...

Biz de öyle değil.Canim istediği zaman giderim.Istersem iş yaparım istemezsem kv yapar ve hiç bisey demez.Ben oraya ayda yılda bir gidiyorum.Misafir olarak.

Bende yılda bir ya da iki kez gittim farklı sehirledeyiz zaten . Kayınvalidem zor biri herşeye mudahele etmek istiyor ama sonuçta onun evi öyle de bir durum var :)) Biz gidince eltimde çocukları ile orada kaliyor.Herkes bı işin ucundan tutuyor sorun olmuyor .Aksi benim de hoşuma gitmeyebilirdi keza hergun ev süpürüp ,silip ,toz alıp,balkonları yıkıyoruz 🙈erkekler de çay, kahve yapar iş bitip oturulunca .Yemek de çoğu zaman esimle küçük kardesindedir .Dışardaki işleri de onlar halleder. Kendiliğinden böle bir iş bolumu gelişti geçen yıl ilk kez gitmistim.Misafir durumu da acsalar yemek öneriliyor biz ne yediysek tabi istemem derseler çay ya da kahve o kadar .Benim ailem de hemen yanına birşey yapalım boş olmasın durumu var . O yüzden bu konuda daha rahatlar hatta . Sizin durumunuzda sadece tek bir kişi birşeyler yapıyorur anladığım.Kayinvalideniz yaşlı ise evdeki gençler iş bölümü yapmalı . Başka türlü insan gitmek istemez .

bir kere bile bu dediklerini yapmadım. gittiğimde yerimden kaldırmaz, kahvemi bile getirir. zorla sofrayı kurup kaldırmasına yardım ederim. bir kaç kere önce davranıp kahveleri ben yaptım ama rutinde benden hiçbir iş beklemez. bana yemeğe geldiğinde yemekle gelmişliği bile var :KK70: benimki de böyle bir tür...
O da böyle seviyor demek ki 😊

Benimki de yemeğe çağırıyor. Şunu yapıcam bunu yapıcam yer misiniz diye soruyor. Gidiyoruz ama ortada yemek yok. Hep aynı hikaye. Ben yapıyorum yemekleri,kendisi herkesten once masaya oturup cocuk gibi kollarını kavusturup servis bekliyor. Bulaşık ve kahve derken işlerim bitiyor. Sorsan o bizi agirlamis oluyor. Ama artik eskisi gibi gitmiyorum. Gidersekte yemege gitmiyoruz. Bu defa da yemege gitmiyoruz diye soyleniyor. Ama yeter artik. Yapiyorum da kiymetli mi oluyorum? Hayir. Bana yaptiklarini anlatsam roman olur.
Darısı başıma ınsallah

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.

Valla bana hizmet ediliyor ama ben yine de gitmek istemiyorum, kaynana evi diye zaar

Ah nerde oyle eş 🤣🥺 anneme yardım.et gelin olduğun belli olsun çayı sen yap şunu getir bunu getir kardeşlerimin karni acıkmış sana zahmet bakıver sanırsın kardeşleri bebek 20 yaşlarında koca oğlanlar hele onlar bize geldiğinde gece 1de gider kardeşi beş dakka oturmam ki normalde onlarla kalıyorum sadece 1 ay geçiyorum eşim gelince evime
Sizin durumunuzu biliyorum ama eşinizin dediği herşeyi yaparsanız olacağı 5 dakika oturmamak olur. Ya da bu adamın aile ortamı, kafa yapısı, kadına yüklediği anlam bellidir, yanından geçmeyecektiniz. 🤷

Sizin durumunuzu biliyorum ama eşinizin dediği herşeyi yaparsanız olacağı 5 dakika oturmamak olur. Ya da bu adamın aile ortamı, kafa yapısı, kadına yüklediği anlam bellidir, yanından geçmeyecektiniz. 🤷
Kocam burda değil ki son 2 ay bitiyor insallah gidiyorum bnde

Aynen canim bende ilk seneler aynı senin gibi yakiniyodum. Yavaştan yavaştan kendimi geri çektim cocuk varsa çocuğu bahane etmeye çalış çok sık gitme ona

Mesele yanınızda olması değil ki.
Daha sonrasında ailesi size misafir olsa ki sık sık gelip kalacaklardır ya da siz onlara gittiğinizde kalk,yap, yıka diyecek size oturduğu yerden.
Canm konu oyle birsey değil iste ben gidiyorum onlarda gelemez yani konuştuk iste izni ne yapacağız diye kullanmam.sen geldikten snra dedi birsey anlamıyorum evimizde kalamıyoruz dedi smdi ben gitcem 2 ay snra

Kaç günde bir gidip kaç saat duruyorsunuz?

Saatleri sayıyorum demişsiniz, saat sayacak kadar vakit geçirmeyin o kadar bunalıyorsanız.

Sabahtan akşama kadar annemde dursam orda sıkılıyorum, kayınvalide evinde o kadar durulmaz tabii ki sıkılır insan.

Kv’nin misafiri var diye sizi hizmete mi çağırıyor, onu anlamadım. Eğer öyle ise ne münasebet, neden gidiyorsunuz? Sizin kendi hayatınız yok mu, anlamıyorum hiç bu hayatları.

KV sağolsun pek misafiri olmaz, olduğunda da haberimiz olmaz çünkü ayrı evleriz biz, hepimizin kendi hayatı, yapması gereken işler var, buna saygılı bir insandır. Oğlan doğurdu diye milletin kızını ezecek cahil analardan değil.

Back
X