Kaynanama gitmek istemiyorum

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Sürekli misafirleri oluyor mutfak hiç boş durmuyor sürekli hizmet halindesin.
Merak ediyorum bu sizdede öylemi.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
Bende kayınvalideme gidince sabah kahvaltı telaşı olur daha kahvaltı masası toplanırken akşam yemeğine başlanır bu da ne hikmetse akşamın 5ine kadar sürer birde genelde gorumcemde olur yani sen çorba yap sen hamur yumur sen salata yap sen tatlı yap ayy diyorum bazen oturup karşılıklı muhabbet edemeyiz asla bak 7 yıldır evliyim 7yildir bu böyle. 🤦🏻‍♀️ Onlar bana gelince otururlar ben yanlarından en fazla bir saat ayrılırım yemeği ocağa koyar yanlarında oturmaya devam ederim anlam veremiyorum bende o evde neden böyle oluyor

Yapmazsanız ne oluyor? Sürekli gitmezseniz eşiniz mi müdahale ediyor zorluyor?

Ben gidip korona falan demeyecem kv mi öpecem :KK45:

6 senelik evliyim 2.5 sene uzaktaydık yazın gelip 1 ay kalıyoduk 3.5 senedir de 1 saat mesafedeyim. Kafama göre gidiyorum. Sanırım şimdiye kadar 1 kere bayram temizliği yaptık beraber bir kere de evi süpürdüm. Sadece yemekten sonra mutfağı toplarım ona bırakmam onun dışında neredeyse hiç yemek yaptığım yoktur yaptırmaz hatta sevdiklerimi yapar ki kv nin hayvanları bağ bahçe işi de çok olur. Gidersem ben dinleneyim diye çocuklarımla ilgilenir. Hatta geçen sene küçüğüm 1 aylıkken gittik 2 ay kaldık bebek memeden ayrılınca ağlıyo diye ben emzirirken elleriyle yedirdi beni.

Bazen eşimin memleketteki arkadaşları eşleriyle kv ye gelir görüşelim diye onlar için bile sen çocuğuna bak ben hazırlık yaparım der. Kadının evine davet ettiğim kendi misafirimi bile o ağırlıyor :olamaz:

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
Sana senelerin tavsiye si bi cingar cikar bi kavga en az 5 sene gitmezsin 😜😜😜👌👌👌 ben senelerdir gitmiyirum anama hizmet etmemisim elin karisina heleki bana kaynanalik yapicak laf söylecek kisiye su vermem dünya iyilerin yeri degill

Misafir geleceği zaman hizmet etmeniz için sizi çağırıyorsa gitmeyin.
Normal ziyaretinizde size iş yaptırıyorlarsa yapmayın.
Saçlarınızdan sürüklüyorlar mı ne yapıyorlar? İstemediğiniz şeyleri yapmayın, bu kadar basit.

Bence başkalarıyla kıyaslamayın
Her insanın farklıdır. Siz buna alıştırılmıssınız
Baştan tepkinizi koymalıydınız.

Şu pandemiyi ciddiye alan sanirim 3 -5 kişiyiz
Buna rağmen gelen giden kesilmemiş.

Sanki özellikle siz evdeyken misafir çağırıyor gibi geldi bana
Bazı ailelerde bu devam ediyor.
Oğlu gelini eve geldiğinde herkesi tek tek yemeğe alanlar var.
Ama kızları geldiğinde hiç kimseyi çağırmazlar hep bir gezmedeler
Var böyle bir iki tanıdığım

Hayır değil
Böyle olsa cekemem

yılda 2 kez goruyorum k validemi. beraber hazırlar beraber toplarız, zaten o donemde misafiri de pek olmaz..

Benim kuzenim çok iyi beceriyor bunları , dip köşe temizlik zamanı muhakkak bileği vs burkulur ağrır , mide hassasiyeti Yaşar , bel ağrısı tutar, fıtığı patlar 😂 hiç bulamadıysa İshal olduğunu iddia edip tuvaletten çıkmaz . Zorla kustuğunu bile gördüm .
Tavsiye ederim deneyebilirsiniz.

Benim kuzenim çok iyi beceriyor bunları , dip köşe temizlik zamanı muhakkak bileği vs burkulur ağrır , mide hassasiyeti Yaşar , bel ağrısı tutar, fıtığı patlar 😂 hiç bulamadıysa İshal olduğunu iddia edip tuvaletten çıkmaz . Zorla kustuğunu bile gördüm .
Tavsiye ederim deneyebilirsiniz.
Çok takdir ettim kuzeninizi, böylece kimse ondan beklentiye girmez.😂

Her ailenin kalabalığı, telaşı farklı elbette. Benim kayınvalidemlere de sürekli misafir gelir, uğrar birisi. Pandemi ile birlikte sayı azalsa da kapı hiç durmaz en azından bahçeden görelim derler. Ancak kayınvalidem çocuklarını kadın erkek farketmez diye yetiştirmiş. Evde iş varsa, misafir varsa hep birlikte iş yapılır. O yüzden eşim yorulup gitmek istemiyor artık :KK70:ben de zaten gebelikle birlikte hiç bir şey yapamıyorum. Öncesinde de temizliğe yardımcı kadın geldiğinde vs dem vurur bu evin gelini yok diyorlar diye ama ben de duymamazlıktan geliyorum. Görümcem mesela evde hali hazırda yaşıyor evde temizlik olduğu günlerde okulda ani işleri olur hep, haftalık temizlik için bile eline süpürge almaz. Hiç kimse kusura bakmasın, elbette yardım edilir sofraya hep birlikte kaldırılır ama hizmetçi değil evin bir bireyi olacak kadar iş yaparım.

Son düzenleme:

Misafir olarak gittiginiz yerde kimseye hizmet etmeniz gerekmez.
20 gun gorumcemde kaldik. Uzun süre diye arada bir esimin ve cocugumun istedigi yemekleri yaptim, tabi yapinca bol yaptim hep birlikte yedik.
2 3 gun olsa onu da yapmazdim.
Agirlamayacak olan misafir kabul etmesin.

Misafirler olduğunda elimden geleni yapmaya çalışıyordum o da işleri bana yıkmaya çalışmaz beraber yapardık. Zaten birkaç kere misafir varken bulundum. Eşimle gittiğimizde de yemeğe gideceksek önceden yemeği yapar salata yapılacaksa bende yardım ederim. Masayı kurma toplama vs işlemlerini ailecek yaparız. Bulaşıkları koymaya çalışırım onda da bırak bırak ben koyarım der elimden alır. Bende aşırı ısrar etmeyi sevmem belki farklı şekilde diziyordu veya bazı parçalar makineye atılmaz ben karıştırırım diye kendi koymak isteyebilir diye bırakırım.
Tabiki senin kv her şeyi sana yıkmaya çalışıyorsa bu yaptığı hoş değil. Sonuçta kendi misafiri veya sen misafirliğe gitmişsin. Ama yüzüne de bir şey söylenmez ki.. Ben olsam yavaş yavaş yapmaya çalışırdım yine de

Kaç günde bir gidip kaç saat duruyorsunuz?

Saatleri sayıyorum demişsiniz, saat sayacak kadar vakit geçirmeyin o kadar bunalıyorsanız.

Sabahtan akşama kadar annemde dursam orda sıkılıyorum, kayınvalide evinde o kadar durulmaz tabii ki sıkılır insan.
Bana kalsa iki-üç saat oturup kalkarım ama sabahtan kahvaltıya gidiyoruz çoğu zaman gece 11-12 gibi eve geliyoruz yani eşim canı ne zaman isterse

Back
X