Kaynanama gitmek istemiyorum

Benimki de yemeğe çağırıyor. Şunu yapıcam bunu yapıcam yer misiniz diye soruyor. Gidiyoruz ama ortada yemek yok. Hep aynı hikaye. Ben yapıyorum yemekleri,kendisi herkesten once masaya oturup cocuk gibi kollarını kavusturup servis bekliyor. Bulaşık ve kahve derken işlerim bitiyor. Sorsan o bizi agirlamis oluyor. Ama artik eskisi gibi gitmiyorum. Gidersekte yemege gitmiyoruz. Bu defa da yemege gitmiyoruz diye soyleniyor. Ama yeter artik. Yapiyorum da kiymetli mi oluyorum? Hayir. Bana yaptiklarini anlatsam roman olur.
Benimkide öyle şunu yaparım bunu yaparım bir gidiyoruz ortada bir şey yok üstelik biz aynı şehirde bile değiliz :) ilk zamanlar yapıyordum baktım iyilik yaramıyor sözde misafir ağırlamış oluyor artık hiç yerimden kalkmıyorum el gibi gidip geliyorum :)

Bana kalsa iki-üç saat oturup kalkarım ama sabahtan kahvaltıya gidiyoruz çoğu zaman gece 11-12 gibi eve geliyoruz yani eşim canı ne zaman isterse
Neden sizin canınız yok mu da eşinizin canı isteyince oluyor? Çok mu mesafe var arada. Sen istersen otur ben gidiyorum evde işlerim var vs diyemez misiniz?

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Sürekli misafirleri oluyor mutfak hiç boş durmuyor sürekli hizmet halindesin.
Merak ediyorum bu sizdede öylemi.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
Yemekleri kayinvalide yapar sonra mutfak toplarım herşeyi yaparım ama sadece bayramlarda bir günlüğüne gidiyoruz hadi bir kere de fazladan senede 3 kere birer günlüğüne gidiyorum bir kerede o gelir işte bu kadar.. çalışıyorum pazar günüde temizlik yap hafta bitti

Sık sık anneme bile gitmiyorum çok sık görüşmek doğru değil herkes mesafesini bilicek kalpler kırılmayacak..Laf sokanada ona göre cevap ver yoksa söylemeye devam eder sende içinde biriktirmeye patlamaya hazir hale gelirsin zamanla.Bagir çağır değil güzelce cevap vericeksin susmayi da doğru bulmuyorum.. Kendim bu şekilde biriyim tabi sizin bileceğiniz bir durum

Benim kayınvalide dünyanın en soğuk ve resmi insanı.
Dolayısıyla hiç onun misafirine hizmet etmedim, çağırmaz. Evine gittiğimde öne atılıp da işleri ele almam. Sofra topla çay servisi falan.
Köy evleri var bir de, orda bir tık daha fazla iş yapabilirim. Ama kendisi de yapar.

Kaynanama gittiğimde mutfaktan çıkamıyorum yemek pişirme telaşı bulaşık yıka çay koy kahve yap sürekli misafirleri oluyor flan biraz otursam gözlerine batıyor.
Önceden baya sorunlar yaşadım onlarla o yüzden soğudum zorla gidiyorum giderken kanım çekiliyor bı bitsede eve gitsem artık diye saat sayıyorum.
E gitmeyin

Ben öyle değilim.. Açıkçası kayınvalidem de herşeyi gelinim yapsın ben oturayım kafasında biri değil.. Ama o birşeyler yaparken bende oturmam genellikle birlikte yaparız birlikte otururuz muhabbetimizi yaparız..Bazen de oğluna der biz yorulduk kalk çayımızı koy diye 🤣

Sizin gibi olsam ben gitmezdim kayınvalideme.. Ya da gidersem yardım isterdim.. Hizmetçi misiniz ki siz oturunca gözlerine batıyor?? Saçmalık... Hem eşiniz kalkıp size yardım ederse kayınvalideniz sinir olup Kendisi size yardım eder bunu bi deneyin🤣

Ben şanslı olanlardanım. Farklı şehirlerde oturuyoruz. 13 yılda bir kere gittim evine. O bile yetti arttı. 😬

Ha yakın otursaydik bile bunları yaşamazdim. Geleni gideni hiç olmaz.

Yok valla ben kayınvalideme gittiğimde misafir gibi yer içer dönerim. Yaptırmazlar bir şey. Sizinki gibi olsa ben de istemezdim tabi..

Aslinda bu tur sorularin cevabi kisiye ozel diye dusunuyorum. Ben esimin ailesine o kadar eyvallah etmem ki,bosanirim bana yapilirsa. Az yesinler hizmetci tutsunlar kendilerine. Ben kendime cok onem veriyorum,ezdirmem en kucuk noktada bile.
Bu yuzden kisiye ozel diyorum. Kendine bak sen ne dusunuyorsun? Cevap aslinda sende var, burda yazilanlarda degil? Sen ne dusunuyorsun bu konu hakkinda?

Ben uzun süreli kalmalarda yardım ederdim. bir kere düğün için gittik, gelen giden bitmiyor, sofra hiç kalkmıyor, baktım kızları elini bile sürmüyor bende sürmedim. Ki kızım daha 5 aylıktı. Sonra bana bilendi. Bi afra tafra hiç umrumda olmadı. Hiç bir zaman mutfağa girip her işi üstlenecek kadar fedakar olmadım. Bi kere denk geldi kendi başıma hazırladım yemeği, bayaa kalabalık bir sofrada çok yoruldum bulaşıkları hallettikten sonra çay yapında içelim deyip geçtim salona. Emir verdiğim kişilerde eşim ve ablasıydı. Onlar haklısın çok yorduk seni dinlen dedi ama kayınvalidem ve kardeşleri nasıl bozuldular. Onlar için gelin demek köle demek çünkü. Sonra eşimin ablası geldi yanıma aferin valla iyi dedin, bozuldular iyi oldu diyor bana. Siz ne kadar yaparsanız daha fazlasını istiyorlar. Kendinizi paralayın bir kere yapmayın veya yapamayın anında tü kaka oluyorsunuz. Benim etrafımda gördüğüm ve deneyimlediğim kadarıyla değmez.

Çoğumuzda var bu sorun aslında sorun değil ama k.v.bunu sorun haline getirmeye bayılıyorlar nedense..
Bizde yazları birkaçgünlüğüne gideriz bayramlarda özellikle
Bir görümcem var boşandı ailesiyle yaşıyor benimle yaşıt birde eltim var oda benden büyük
Köye gideriz kaynanam hemen patianne gel kahvaltı hazırlayalım der arar sabahım köründe uyutmaz , onlara ilişmez çünkü çemkirirler
Şunu yap bunu yap hadi tarlaya gidelim ot yolalım sebze toplayalım..yani sebze toplamanın nesi ne kadar yanlış yapılabilir?ama Yook ben illa yanlış yapıyorumdur...yaptığım işi k.p bir olur eleştirir gülerek aklınca şaka yollu...neymiş altta kalan patlıcanı görmemişim dikkatsizmişim,ot yerine fide sökmüşüm gibi gibi...ciddiye almam hiç güler geçerim genelde...
Ve her fırsatta ben hiç hizmet görmedim,hiç hazır masaya oturmadım bilememe demagoji yapar genelde ..en son şu an kimin sofrasındasın dedim bozuldu kendi evimde..hep inkar eder. Asıl can sıkan durum bu..
Misafirde çok gelir ama ben gocunmam onlarla oturup boş muhabbetlerini dedikodularını dinleyeceğime mutfakta uğraşmak daha cazip benim için..
Ama dediğim gibi yinede yaranamam
Geçen yaz gitmedim...bu yazda düşünmüyorum
Hizmetten ziyade dengesizliklerine tahammül edecek psikolojide olmadığım için

Çoğumuzda var bu sorun aslında sorun değil ama k.v.bunu sorun haline getirmeye bayılıyorlar nedense..
Bizde yazları birkaçgünlüğüne gideriz bayramlarda özellikle
Bir görümcem var boşandı ailesiyle yaşıyor benimle yaşıt birde eltim var oda benden büyük
Köye gideriz kaynanam hemen patianne gel kahvaltı hazırlayalım der arar sabahım köründe uyutmaz , onlara ilişmez çünkü çemkirirler
Şunu yap bunu yap hadi tarlaya gidelim ot yolalım sebze toplayalım..yani sebze toplamanın nesi ne kadar yanlış yapılabilir?ama Yook ben illa yanlış yapıyorumdur...yaptığım işi k.p bir olur eleştirir gülerek aklınca şaka yollu...neymiş altta kalan patlıcanı görmemişim dikkatsizmişim,ot yerine fide sökmüşüm gibi gibi...ciddiye almam hiç güler geçerim genelde...
Ve her fırsatta ben hiç hizmet görmedim,hiç hazır masaya oturmadım bilememe demagoji yapar genelde ..en son şu an kimin sofrasındasın dedim bozuldu kendi evimde..hep inkar eder. Asıl can sıkan durum bu..
Misafirde çok gelir ama ben gocunmam onlarla oturup boş muhabbetlerini dedikodularını dinleyeceğime mutfakta uğraşmak daha cazip benim için..
Ama dediğim gibi yinede yaranamam
Geçen yaz gitmedim...bu yazda düşünmüyorum
Hizmetten ziyade dengesizliklerine tahammül edecek psikolojide olmadığım için
Çalışiyor musunuz normalde

Bizde böyle değil, kayinvalidem is yaptırmaz. Kendisi sürekli hizmet eder. Huyu boyle. Misafir varsa da mutfaktan pek çıkmaz. Misafir yuzunu zor gorur. Surekli ikram edip birilerine birsey yedirme derdinde. Kendi halinde takiliyor. Benim yaptığım en fazla biten tabağımı mutfağa götürmek bazen bulaşık makinesine yerleştirmek falandır. Çaylar biterse doldururum o kadar. Hizmetçi olmak için evlenmedim sonuçta, kayinvalidem de hizmetçi almadığının farkında cok sukur. Sizde çekin elinizi yavaştan söylenen söylensin. Ama eşiniz sizin yanınızda değilse bu el çekme bile boşanma meselesi durumuna gelir dikkat edin.

Merhaba öyle alıştırmışsınız hep beklerler bi kere yapmasan yapmadı diye senelerce anlatırlar. Biz ilk evlendiğimizde kv nin tüm sülalesi bayram ziyaretine geldi 35 kişi. Benimle yaşıt kızlar kuzenler filan da var ama herkes askts abla su versene çay koysana filan başladılar. Su götürdüm başkası da istedi filan derken eşim içeriden seslendi askts gel yanıma herkes kalksın kendisi alsın dedi. Herkes suspus oldu. O zamandan beri hiç kimse bir şey demez diyen olsa biri …. Abimin karısı kıymetli iş yaptırmaz diye de söylerler hep birlikte güleriz. 14 sene olacak neredeyse kendi isteğimle sofra kur kaldır yardım ederdim şimdi iki çocukla kayınvalidem sen otur kızım deyip kahvemi bile getiriyor ssğolsun. Ama görümcem var benden iki yaş küçük ona da getirir önüne. Geçen sene öyle bir an oldu ki biz görümce ile koltukta dedikodu yapıyoruz baktık o sürekli bir şey taşıyor mutfaktan. Dedim sen otur ben gelinim yapayım azıcık zorla bir bardak su verdim. Bir kere de kv hastaneden taburcu oldu öyle yemek bulaşık uğraştım hastane giysilerini makineye attım astım odur yani 14 senede. Yaptırmaz kimseye bir şey. Bi de istek menü sorar ne pişireyim diye yüzsüz yüzsüz söyleriz. He ilk iki sene oturup yemek yemiyordu eşim kızdı biz yemek yemeye değil sizi görmeye geliyoruz diye şimdi sofrada birlikteyiz.

Back
X