Kaynanama iyi davranmakla iyi mi yapıyorum bilmiyorum.

balxixmnur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
2.806
18
116
45
Diğer
eşimle tanıştığımız günden beri o kadar iyi anlaşıyorduk ki çok iyi iki arkadaştık. bütün günümüz berbaber geçiyordu birbirimize aşık olduğumuzu anladığımızda uzaklaşmaya çalıştık ama olmadı evlenmeye karar verdik. herşey güzeldi derken kaynanam pürüz çıkardı ve ayrılmak zorunda kaldık ama ayrılamadık tabi. bir ayrı bşr barışık geçti senelerimiz sonunda kesin evlenecez dedik ve evlendik şükürler olsun. ama sürekli kavga çıkartıyor kaynanam ve görümcem. küsüyoruz birkaç ay görüşmüyoruz sonra tekrar barışılınıyor ama durduk yere yine kavga. en son eşimle kavga etti kaynanam bıktık artık dedik görüşmüyorduk taki kaynanam belini kırana dek. gitmiyecem dedim ama eşimi yine kıramadım gidiyorum mecbur ne yapayım. ama görümcem suratsızın teki dudak büküyor tiriplere sokuyor kendini bir acayip kadın yaaa. biliyoruz ki kıskançlığından kaynanamı bizimle kavga ettirende oydu zaten ama sinir oluyorum onu görünce. eşim uğraştı didindi yine drlarla görüştü ameliyatınıda yine eşim ayarladı hala eşim kötü ben kötüyüm. ya hep biz koşturuyoruz o cadı görümcem ne yapıyorsa yapıyor. yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. bilmiyorum iyi mi yapıyorum kötümü ama çok tedirginim aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. aslında onların yine yüz bulup fitne fesatlık yapıp eşimle aramızı bozmalarından korkuyorum. hastalık bu sonuçta gitmesem olmayacak ama görümcem çok fena bişey derlerse cevap vereceğimi çok iyi biliyorum bu kez kimse susturamayacak beni eşimde susmayacakta zaten. kavgalardan bıktım inanın. inş kaynanam bu kez akıllanırda kızının dolduruşuyla bize laf söylemez yoksa tamamen ipleri koparacak eşim. offff çok kötü yaa neden böyleler aileler bilemiyorum ki iyi olanı hep eziyorlar kötü evlatları geçiyor.

ınsanlık görevidir bence,zor durumda olan birine yardımcı olmak.Kaldı ki bu eşinin annesi.
Görümcen kendi hasetliğiyle kalsın,sen merhametini esirgeme.
Eşin iyiynin kötünün ayırdına varacaktır.Farketmese bile ne kaybedersin.
Sonrasında keşke dememek için,insani vazifeni yap.
Yapılan iyiliğinde kötülüğün de insanın önüne çıktığına ilahi adalete inanırım ben.

deryazene kesinlikle katılıyorum
sen neyin ne olduğunun farkındasın en önemlisi eşinde farkında boşver görümceni hiç takma
o yaptıklarına yansın sende yaptıklarına sevin çünkü eninde sonunda mutlaka gülen sen olacaksın
Rabbim iyilikleri mükafatsız kötülükleri cezasız bırakmaz
Allah yardımcın olsun

kulun bilemdiği allah bilir merak etme istediği kadar surat assın siz insanlığınızı yapın eşinizde anlar zaten kimin ne olduğunu allah yardımcın olsun

iki arkadaş da benim söyleceğim herşeyi söylemişler onlara katılıyorum kaybeden kesinlikle sen olmazsın canım.....

bence doğru yapıyorsun..
belki böylece yaptıgından,ettiğinden utanır.. belki de bu hastalık vesile olur aranızda birşeylerin düzelmesine..
eşinle senin aranızı da bozabileceklerine inanmıyorum.herşey çok güzel anladığım kadarıyla ..

sen üzerine düşeni yap gerisini boş ver
nasılsa eşin seni de onlarıda tanıyor

Sen yaptıklarınla eşine olan saygını gösteriyorsun, kaynanan da oğluna olan sevginin gösteriyor. Kendine yakışanı yap, o anlasın sana minnet duysun diye değil, sadece eşin için yap. Gerisini boşver, hem böylelikle vicdanında rahat edecek.

sen görümceni görmezden gel.en iyi ceza bu öte yandan kayınvaliden madem hasta yardım et,insanlık namına

hepinize çok teşekkür ederim. bende aynısını düşünerek gidiyorum bir haftadır zaten. ama yaşanılanlar unutulmuyor işte. eşimle aramızı bozmalarına fırsat vermemeye çalışıyorum. bakalım nasip artık ne diyelim ben insanlığımı yapayımda kul bilmezse allah biliyor sonuçta.

Üzerine düşeni yap bencede,
Eminimki kayınvaliden bu iyiliği bilmeyeccek ama ALLAH bilsin yeter.
Birgün o anneler yalnız kalacak, güvendiği kızlaı çekip gidecekte yine sana kalacak.
O zaman o utansın bırak, sen ynede üzerine düşeni yap.

Son düzenleme:
sabret arkadaşım inan sen kötü beddua etmesende başlarına geliyor.

benim kayınbabam kimseyi begenmezdi
herfırsatta övünürdü
enişteleri hiç istemedikleri durumda.
ve daha neler neler
sabret sessiz kal inan
herkes hakettiğini yaşıyor

ya bütün görümceler, kaynanalar bu kadar kötümü cidden.:sm_confused:, nedir onları bu kadar çekilmez, lanet insanlar yapan.şakkıdı

Görümcem yok ama ben görümceyim.2 tane gelinimiz var, ağzımı açıp da tek laf etmedim şimdiye kadar. hatta ben gelinlerden şikayetçiyim arkadaş.Ben aramazsam asla aramazlar, keza anamı da öyle. Sanki bana paşa kızları, peeeeeh:dilcikar:

Arkadaşım sana gelince, sen üzerine düşeni yapıyorsun, Allah görüyor zaten. Gerisini boşver. Ama ezdirmede kendini.şakkıdı

tam detaylı anlatmamışsın...KAYINVALİDEN NELER YAPIYORKİ EŞİNLE ARANIZ BOZULUYOR..

sen yinede mesafeni koru ve bana kalırsa görümcenle hiç görüşme bile..
kayınvalidenin yanında olman doğru bir davranış neticedee hasta ve sende gelinisin..
doğru olanı yapıyosun....yalnız eşim böyle giderse bağları kopartıcak gibi bişey yazmışsın..
bence önce son kez konuşun herkes döksün eteğindeki taşları...söyleyin sıkıntınızı uyarın en azından..
baktınız herşey aynı düzelen değişen bişey yok.......
tabiyki görüşmemekte yada mesafe koymakta
sonuna kadar haklısınız................

cnm kaçıncı defa son kez diyoruz anlatamam. ilk önce eşimle evlenmek istediğimizde kaynanam sorun çıkarttı evlenmemize baştan onay verirken 1 saat içerinde değişmiş ve istemiyorum demiş bana ve aileme bir sürü hakaretler etmiş. eşim o zaman benden özür diledi ağladı ve severek ayrıldık maalesef. ayrı kalamadık ama evlenemiyeceğimizi bile bile 3,5 sene geçirdik elele bile gezemiyorduk. hiç sorgulamadım eşimi sonra birgün kabul edersen benimle evlenirmisin dedi dünyalar benim olmuştu ama annesinden çekiniyordum. yok onlar istiyorlar bu kez dedi. ama tabi içyüzlerini sonradan göstermeye başladılar. güzel günlerimizde hep ağlattılar bizi hep kavga hep kavga. eşim ne olur ses çıakrtma yine ayırmak istiyor dedi kıyamadım ona. hep sustum düğünden sonrada hep kavga. kendi düğünümüzü kendimiz yaptık tüm masrafalrı kendimiz karşıladık. bir iğne almadılar. düğün akşamı aileme hakaret etmişler ailem üzülmesin diye bana söylememiş eğer duysaydım dinlemez gelinliği çıkartır verirdim ellerine. sonrasında bana ve aileme öyle hakaretler etti ki kaynanam bana o... bile dedi neler neler hazmedemediğimde o laftır. ben tek eşimi tanımışım onu sevmişim. düğünden sonra hep kavga çıkarttı 4 ay küs 4 ay barışık geçirdik hep. en sonunda eşimle kavga etti ve gitmiyorduk görüşmüyorduk. hastalık işte yine eşimi kıramadım ama sinir krizleri geçirdim inan görmek istemiyorum onları diye. işte kader gülmedimi gülmüyor. kendi ailemde ise abimle yengem öyleler ailemden uzaklaştım onların yüzünden. bir ailede kim sessiz ve iyiyse ona yükleniyorlar bunu anladım. çirkef, çatlak kişilere ağızlarını açıp tek kelime söylemiyorlar ya. ama kimseye hakkımı helal etmiyorum diyorum allahıma sığındım ona havale ediyorum hep. Allah büyük herşeyi gören bilendir.

bu arada sonradan öğrendim ki kaynanamın istediği bir kız varmış zmaanında eşimle nişanlamışlar ama eşim kızın kötü bir vukuatını görmüş ve yüzüğü atmış. o günden sonra eşimle sürekli didişmiş kaynanam vay efendim sen benim istediğimi almadın bende senin istediğini almıyacağım. böyle bir zihniyet işte. insan evladının kötülüğünü istermi istiyorlar işte.

bu arada sonradan öğrendim ki kaynanamın istediği bir kız varmış zmaanında eşimle nişanlamışlar ama eşim kızın kötü bir vukuatını görmüş ve yüzüğü atmış. o günden sonra eşimle sürekli didişmiş kaynanam vay efendim sen benim istediğimi almadın bende senin istediğini almıyacağım. böyle bir zihniyet işte. insan evladının kötülüğünü istermi istiyorlar işte.

acısını senden çıkartıyor yani.
Ne diyim Allah sana sabır versin.
Onada kötülük için fırsat vermesin..

cnm kaçıncı defa son kez diyoruz anlatamam. ilk önce eşimle evlenmek istediğimizde kaynanam sorun çıkarttı evlenmemize baştan onay verirken 1 saat içerinde değişmiş ve istemiyorum demiş bana ve aileme bir sürü hakaretler etmiş. eşim o zaman benden özür diledi ağladı ve severek ayrıldık maalesef. ayrı kalamadık ama evlenemiyeceğimizi bile bile 3,5 sene geçirdik elele bile gezemiyorduk. hiç sorgulamadım eşimi sonra birgün kabul edersen benimle evlenirmisin dedi dünyalar benim olmuştu ama annesinden çekiniyordum. yok onlar istiyorlar bu kez dedi. ama tabi içyüzlerini sonradan göstermeye başladılar. güzel günlerimizde hep ağlattılar bizi hep kavga hep kavga. eşim ne olur ses çıakrtma yine ayırmak istiyor dedi kıyamadım ona. hep sustum düğünden sonrada hep kavga. kendi düğünümüzü kendimiz yaptık tüm masrafalrı kendimiz karşıladık. bir iğne almadılar. düğün akşamı aileme hakaret etmişler ailem üzülmesin diye bana söylememiş eğer duysaydım dinlemez gelinliği çıkartır verirdim ellerine. sonrasında bana ve aileme öyle hakaretler etti ki kaynanam bana o... bile dedi neler neler hazmedemediğimde o laftır. ben tek eşimi tanımışım onu sevmişim. düğünden sonra hep kavga çıkarttı 4 ay küs 4 ay barışık geçirdik hep. en sonunda eşimle kavga etti ve gitmiyorduk görüşmüyorduk. hastalık işte yine eşimi kıramadım ama sinir krizleri geçirdim inan görmek istemiyorum onları diye. işte kader gülmedimi gülmüyor. kendi ailemde ise abimle yengem öyleler ailemden uzaklaştım onların yüzünden. bir ailede kim sessiz ve iyiyse ona yükleniyorlar bunu anladım. çirkef, çatlak kişilere ağızlarını açıp tek kelime söylemiyorlar ya. ama kimseye hakkımı helal etmiyorum diyorum allahıma sığındım ona havale ediyorum hep. Allah büyük herşeyi gören bilendir.

Ohoooooo....olay ayyuka çıkmış...yüzsüzlük laçkalık diz boyu ...canım benim ya valla durumuna çok üzüldüm....ama en azından bi konuda çok şanslısın eşin onların yanında değil senin yanında olmuş..ne kocalar varki eşlerinin haklı olduğunu bile bile annelerinden yana olup ortamı dahada çok kausa çeviriyolar..kocanın kıymetini bil canım..ve annesi için yada görümcen için asla onu kırma..buna özen göstermelisin..ne kocalar var yaaa
kayınvalidene gelince ... okadar çok sinirlendimki o kadına şimdi yanımda olsa parçalardım emin ol
alsanaalsanasmile
anlattıklarına göre sen yerden göğe kadar haklısın..o kim oluyoda sana küfür ediyo hakaret ediyoo..kim oluyoda seni büyüten annene babana hakaret ediyo..kim bu ya..böyle bir insan olabilirmiki...konuşmamakta gidip gelmemekte sonuna kadar kadar haklısın...senin yerinde olsam asla gitmem...takii dedikleri laftan dolayı benden özürdileyene kadar...
söylermisin canım
SEN KENDİ DEĞERİNİ BİLMEZSEN SENİN DEĞERİNİ KİM BİLECEK....
aynen yaptığın doğru..onun için değil AMA Allah için eşinin hatırı için sadece hasta olduklarında git bence ziyaretlerine..onun dışında boşver güzelim..boşverrrr...

benim annemin babamın sövülmücek yeri kalmıcak ben yüzüne gülücem.....sana söylenilenleri bir gün affetsen bile ailene yaptıklarını sakın affetme bitanem...ailenden birini kaybettiğinde ki allah korusun sana vicdan sızısı kalır..:olmaz:.

demek başka bi kızı istiyomuş eşin istemiyip seni alınca böyle olmuş öylemiii....ne güzel işte....onun yanında inadına kocanla samimi ol......öyle olmaz canım işte böyle olur der gibi...sende onları zayıf yerlerinden vur.. bak keyfine..ve her fırsatta aileni yücelt onların yanında......guclubacismile
canım benim fazla iyi olmak artık enayilik gibi algılanıyo kötü insanlar tarafından..
iyi olma...hislerin var..gururun var...şerefin var seninde....
kendini bilmez iki insana bukadar çiğnetme kendini bunlar benim nacizane fikrim
allah yardımcın olsun bitanem...

Bence iyiylikden anlamazlar iyilikden maraz doğar..
Sen vicdanını rahatlatmak için en iyisini yapıyorsun tabiki..

Back
X