Arkadaşların da yazdığı gibi kendiniz olun bence.En başta araya mesafe koyarsanız ilerde rahat edersiniz.Güler yüzle, hitap ederken hep "siz"i kullanın.
Gerçi erkek arkadaşınızdan kayınvalide adayının evliliğe bakışı neymiş, önce bunu öğrenseydiniz iyi olurdu.Eğer anne oğlu evlensin istemiyorsa; gelini ağzıyla kuş tutsa beğenmiyor.Ki ben bu durumu yaşadım.Oğlunun maaşı gitmesin derdinde olan insanlardı ve ben tanışmaya gittiğim gün şık,güleryüzlü,tamamen önyargısız bir şekilde tatlımı alarak evine girdim.Biraz sohbet ettik.Kayınvalidem kolayı benim getirmemi istedi,eşyalarının yerini bilmediğim halde mutfağa gittim ben getirdim.Sohbet anında boşalan bardağımı sehpa üzerine koydum 5 dakika için.O konuşurken lafını keserek kalkmak istemedim.Sonra boşları götürdüm.Arkamdan oğluna "bardak sehpaya konmaz "diye beni eleştirmiş.İşin komik yanı mutfağına girdiğimde 2 günlük bulaşık tezgah,lavabo,dolap ve masa üzerindeydi.30metrekarelik mutfakta tepsiyi koyacak alan bulamamıştım.3 görümce ve kayınvalide var evde yani.O sözü eşimden duyunca çok bozuldum "önce kendinize bakın,eve misafir gelirken evinizi,mutfağınızı toplamayı öğrenin " demiştim:))Bende önyargı yokken ilk bu sözlerle sinirimi zıplatmıştı yani.Sonra devamı geldi tabi.
Sonuçta ben tanışmanın çok önemli bir adım olduğunu düşünmüyorum.İki kişi gerçekten istiyorsa evleniyor zaten.Kayınvalide de oğlunun mutluluğunu düşünüyorsa iyi davranıyor yok problemli biri ise herhalukarde evliliğe çomak sokuyor.İş,eşte bitiyor.Baştan dik bir duruş sergilerseniz; 2-3 denemeden sonra kayınvalide de geri adım atıyor.