ya benim 3 sene çocuğum olmadi diye kadın bana sinir oluyodu.öyle doluyumki ona karşı tavrımı belli ediyorum yinede yapıştı bana öyle görgüsüz öyle kaba saba hareketleri varki beni adam yerine koymuyo bile insan biraz gelininden çekinir.onun yanında soruyo akrabaları komşuları kim bakacak diye komşum diyorum hala kendi bakacakmış gibi konusuyo.nasıl alışacak bana görürsun 2 gün bakayım nasıl sevecek beni peşimden koşacak sende öyle bakacan diyo şakaya vuruyo ama gerçekten çocuk benim kucamdayken rahatsız oluyo manyak.ağlıyor ver diyorum ağlasın öyle öyle alışcak diyip duruyo artık boguluyorum sürekli aynı seyleri duymaktan ısrarından laflarindan görmek bile istemiyorumkaynananiza karşı nefret dolu olmuş içiniz çok uzmus sizi belli ki inatla bakmak istiyor ve sizi anlamiyorsa Eşiniz soylesin belki anlar
evet en doğru cevap bu olacak galiba.bide diyim bu çocuğun annesi benim sen bazen karıştırıyosun hiç hoşuma gitmiyo.sürekli birarada geçinemeyiz ben annemlede uzağım kimse benim kusuruma bakmasın diyim eski konuları açmayım.yakın olsa ben bakarım kimselere vermem kim ne derse desin diyip duruyo hala bayram bayram gerdi yine beniCanım şöyle ben istemiyorum özledigin zaman gel gör torununu de aramız bozulmasın de Ayy bu kaynanalar
torununu özlediğin zaman gel gör deme, yüzsüz diyosun ben özlüyorum diye evinizden çıkmaz söyliyim.özlediğin zaman gel gör ama bakmanı
evet en doğru cevap bu olacak galiba.bide diyim bu çocuğun annesi benim sen bazen karıştırıyosun hiç hoşuma gitmiyo.sürekli birarada geçinemeyiz ben annemlede uzağım kimse benim kusuruma bakmasın diyim eski konuları açmayım.yakın olsa ben bakarım kimselere vermem kim ne derse desin diyip duruyo hala bayram bayram gerdi yine beni
Bu yazıyı okurken kayınvalidemin bütün hareketleri geçti gözümün önünden canım abd gelse bunlara hiç bir halt edemez allah belalarını versin kısacası diyecek hiç bir şey bulamıyorummeraba arkadaşlar iyi bayramlar herkese...
benim sorunum şu ki kaynanam bebeğime bakma konusunda ısrarcı bense baktırmak istemiyorum ve zaten komşum bakacak. ama bu duruma kaynanamda kayınp. çok bozuldular şu an bize karşı çok soğuk davranıyorlar.bana bu yüzden kızacak olurlarsa ne söylemem gerektiğine karar veremedim.problemlerimi kısaca anlatayım okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.
annemlerle 4 saatlik mesafe var aramizda kaynanamlarla ayni sehirdeyiz. bebeğim 9 aylık önceden bazı davranışlarindan dolayı kaynanamdan pek hoşlanmiyordum ama doğum yaptığım o dönemde ondan nefret ettim.doğuma yakın annemi aramış "senin gelmen gerekiyo ben yeni doğmuş bebeği yikayamam kucama alamam.gelmezsen bilmem artık nolacak" falan demiş.annemler çok bozuldu bu duruma tabi gel kızına bak ben bakamam der gibi olmuş. bunu duyunca çok sinirlendim annem zaten gelecekti ama annemi çağırmak onami düştü ben sanki ondan bi iş mi istedim diye.sonra neyse doğum yaptım sezeryanle.kaynanamda bu sırada kendi kendine bebeğe bakmaya karar vermiş bana söylemiyo tabi. bebeği kucandan indirmiyo hiç bi işe eljni sürmemek için.emzircem emmesin diyo vermiyo azarlayarak alıyorum tekrar yüzsüz yüzsüz geliyo bebeği almaya.bebeği oturtma düzgün tut diyorum bişey olmaz ben 4 tane büyüttüm diyo falan çıldırttı beni o dönem.annem gittikten sonra kadın evime ugramadi başka birileri geliyodu onlarin peşine takılıyodu.misafirimin geleceğini duyuyodu hemen oda atlayıp geliyodu.bende bi işim misafirim olduğunda eşimin halasını çağırıyordum sağolsun çok yardım etti o dönem.bu sefer kaynanam buna bozuldu onu çağırmıyorum yardıma diye.görümcesine baktircam diye korkmus gitmiş kimseye vermem ben bakcam torunuma falan diyomus.neyse banada söyledi yok dedim ben temizlikte yaptircam ben her işini yaparım diyo bana o işten kaçan kadın.her planını yapmış şöyle gelirim böyle giderim bakacak yani emin kendinden.çocuğu sürekli alıyo benden kiskaniyo bebeğimi ona düşkün olsun istiyo.yapışkan yapışkan hareketler artık midemi bulandiriyo. ben dedim eşime istersen beni boşa ben bu kadını hergün göremem diye eşimde tamam dedi zaten bakamaz o arada bi çağırırız gönlü olsun tamam dedim.simdi bence bakmak istetemesinin tek sebebi para kaynağı olarak görüyo torunum diye düşünmüyor para kazancam diye düşünüyo.bide çocuk bakma adına en ufak bi fikri yok öyle saçma şeyler yapıyo ki anlatsam şaşırırsiniz nasıl 4 çocuk büyütmüş dersiniz o kadar yani.zaten 4 çocuğu görümceleriyle birliktelermis hep onlar bakmış eşimi 8 aylıkken görümceleriyle köye yollamis 12 sa.yola 2 aylığına hemde.ben diyorumki bana niye baktirmiyosun diye kızmaya kalkarsa "sen doğumda bize bakmamak için annemi çağırdın ya daha senin hiç bi işini istemiyorum. bana bisey olsa gelin alın kızınızı ben bakamam diyeceksin demekki."desem daha mı fazla yapışır kendini affettirmek için.o kadar ısrarcıki hala soruyo kaçta gidecen işe kaçta Döneceksin diye hala umudunu kesnemiş yani.
tamda bunları dicek bir insan zaten bide becerikli sessiz sakin bi tipte değil herşeye bi yorum her işime karışcak yok diyorum tersliyorum en sonunda azarlıyorum yine aynı şeyler ben kendi annemi bu kadar çekmiyorum. misafirim gelecek oda oturacak her lafa karışacak nereye gitsem peşime takılacak direk kovamıyorum ama onu götürmek istemediğimi çok belli ediyorum ama yüzsüzlük yapıyo genelde.böyle hergün görecek olsam evden kaçarım o kadar bunaltıyo insanıbide tamam bakti say artik evinede gitmez hem niye gitsinki sabah yine gelecek okadar yol felan filan yatili bakici olur kv hazirsan kv ile yasamaya ....
gelmek istese kovsanda gelir o konuda oldukça yüzsüz kendisi ama çalıştığım için pek bulasmiyodu bana.çünkü işten gelip onunla ugrasamam diye düşünüyodur ona iş düşer diye korkuyodutorununu özlediğin zaman gel gör deme, yüzsüz diyosun ben özlüyorum diye evinizden çıkmaz söyliyim.
yok canım bakıcıyla konuştum hiç bi iş istemiyorum diye ben kaynanamı vazgeçirmek için öyle dedim doğum zamanı ve hamileliğimde benden kaçıyodu resmen sanki ondan bi iş isticem ben.çocuğa bakmayı düşündüğünden beri gözüme girmek için lafta yaparım ederim demeye başladı zaten onun hiç bi işini de begenmiyorum hergün kavga ederim vallaÇocuk bakıcısına temizlik yaptırmayın lütfen! Bu komşuda olsa hepsinin yeri ayrı.
1-bakıcı parası ayrıdır temizlik için ayrı para alınır (bakıcıyı temizlikçi olarak görenlere ithafen!)
2-önceliğiniz çocuğunuz olmalı, temizlik yaparken çocuğunuza birşey olma ihtimalini düşünmelisiniz, bu nedenle tüm işi çocuğunuz olmalı
Kaynananız temizliğe gelsin eğer bir işe yaramak istiyorsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?