Kaynanamdan aşırı bunaldım yardim lütfen

Yeni evliyken benim kaynana da bizi aramisti bi defa nerdesiniz, ne zaman geleceksiniz diye. Baya sinir olmuştum, eşime o gunden sonra sıkı sıkı tembihledim ve asla gidecegimiz yeri soylemiceksin diye, annesi sordukça esim geçistirdi ya da pesimizden mi geleceksin diye dalgaya vurdu soylemedi ne yapacagimizi vs. Annesi de sormayi kesti. 👍

Boyle hesap sormanin iyi niyeti mi olurmuş. Bilmese birsey kaybetmez, cevap vermemesini saglayacaksin eşinin yapacak bisey yok.
Ben eşime bundan rahatsızlığımı hemen hemen her gün dile getiriyorum ama eşim bana kızıyor bu sefer

Annem abimin çocuğuna bakıyor maalesef gelemiyor uzun süreliğine koca şehirde etrafımda bir tek kaynanam var kafayı yiyorum
Ozaman dik başlı ol ağzının payını ver ne diyelim ben dik başlı oldum kazandım kaynana ile olacaksan hep hiç evlenmeseydin daha iyiydi

Kızlar kaynanamla aynı binadayım her gün görüşmek istiyor bir gün görmese neyin var hasta miydin diyor bir gün görmese ikinci gün kocama zaten sen anneni sevmiyorsun beni unuttun vs duygu sömürüsü yapıyor aşırı sıkıldım. Kendi kaynanasının yüzüne bakmıyor görümcelerim de kayinvalidelerinden olabildiğince uzağa kaçmışlar sene de bir kez görüyorlar ikinciyi görmüyorlar bile gormemek için de herşeyi yaparlar ama ben hergun kaynanamı görmek zorundayım kafa yapım uysa neyse göreyim ama aşırı yobaz ne cama çıkmamı ister ne komşuya gitmemi ister kendi hariç kimseyle gorusmeyim ister kocam la gezmeye gitsek mesaj atar durur nerdesiniz napiyirsunuz evinize ne zaman girersiniz saat 9 buçuk oldu mu başlıyor evinize girin hadi diye biktim gerçekten kocamda hiç usanmadan sürekli annesine hesap verir
Sorun kocanızsa mesafeyi o ayarlamalı

Kocanız kayınvalidenizden çok daha fazla hatalı ama siz de ona laf ettirmiyorsunuz.. Bir insan her şeyi yapabilir asla bişey demem döner karşısındakine derim ki: sen neden yaptırdın? O sebeple ben kayınvalideye kızamam. Yüz görüyor ki yapıyor. Başta eşin olmak üzere veya sen verin ağzının payını. 1-2-3 elbet susacak.
Bende kayınvalidemle altlı üstlüyüm konuyu şoklar içerisinde okudum.

Kocanız kayınvalidenizden çok daha fazla hatalı ama siz de ona laf ettirmiyorsunuz.. Bir insan her şeyi yapabilir asla bişey demem döner karşısındakine derim ki: sen neden yaptırdın? O sebeple ben kayınvalideye kızamam. Yüz görüyor ki yapıyor. Başta eşin olmak üzere veya sen verin ağzının payını. 1-2-3 elbet susacak.
Bende kayınvalidemle altlı üstlüyüm konuyu şoklar içerisinde okudum.
Eşimle bu konuda güzelce konuşmayı denedim anlamadı haddindenfazla tartıştım ama maalesef fayda etmiyor

Yahu şu kadinlarin ana babasi yokmuş gibi yaziyorsunuz. Butun kadinlar agac kavugundan cikti, bizim anamiz babamiz bize kiymet vermiyor sanki bir bu erkek anneleri gozunden sakindiklari ogullarini emanet ediyor...

Neyine guvenmiyor bebek mi emanet etmiş guvenemiyor, koca adama ne yapacak bu karisi adami yiyecek mi? Guvenmiyormuş hemen de...
Oldu ozaman kadinin anne babasi da zirt pirt direktif versin iki ailede ayni anda sıkıştirsin, hesap sorsun, boyle evlilik mi olur ortada?
Erkekleri kayiraaa kayiraa bir hal oldunuz cidden.
Erkek annesi filan değilim.Yasimda çok büyük değil.Sadece empati yapmayı bilmeyen, aşırı bencil ve saygısız bir nesil yetişiyor.Ben iyimser bir niyetle yaklaştım.Anne babalarimiza destek cikmayalim mi? Ne yani oğlu annesini mi? Kötülerin.Neyin peşindesiniz?
Dünya sadece sizin etrafınizda dönmüyor.

Hata eşiniz annesi değil malesef ya eşiniz ı ve anneyi kabul edeceksiniz yada bu evlilik boşanmaya kadar gidecek

Konu bu kadar mı?
Ben 2 aydır görüşmüyorum kv ile, kendisi bana sürekli tahrik mesajları atardı, neden gelmiyorsunuz şöylesin böylesin diye, sokaktaki insana söyleyemeyecek şeyleri söylerdi, beni resmen kocam için katlandığımdan stres topu yapmıştı, en sonda senden bi b.k olmaz insan edemedim seni diyince ben delirdim engelledim heryerden görüşmüyorum.
Çok rahatım.
Şimdi evi taşıyorum.
Bana 20 bine mal oldu ondan kurtulmak, psikolojik boyutunu saymıyorum bile!

Erkek annesi filan değilim.Yasimda çok büyük değil.Sadece empati yapmayı bilmeyen, aşırı bencil ve saygısız bir nesil yetişiyor.Ben iyimser bir niyetle yaklaştım.Anne babalarimiza destek cikmayalim mi? Ne yani oğlu annesini mi? Kötülerin.Neyin peşindesiniz?
Dünya sadece sizin etrafınizda dönmüyor.

Burada anlatilan konunun buyuklere saygiyla veya adamin annesini kotulemesiyle hiç ama hic alakasi yok.
Yetiskin olmuş, evlenmis insanlar her adim attiklari yeri soylemek zorunda degiller, eve ne zaman geleceklerinin hesabini vermek zorunda degiller kendileri bilirler.

Sizinki empati degil ayrica, ayrimcilik...

Burada anlatilan konunun buyuklere saygiyla veya adamin annesini kotulemesiyle hiç ama hic alakasi yok.
Yetiskin olmuş, evlenmis insanlar her adim attiklari yeri soylemek zorunda degiller, eve ne zaman geleceklerinin hesabini vermek zorunda degiller kendileri bilirler.

Sizinki empati degil ayrica, ayrimcilik...
Hayır insanlık

Hayır insanlık
Kalbini kırmasa, hoş görse idare etse ne olur yani.Bu mudur? Dünya problemi.İnsanlar Corona ile hastalıkla uğraşıyor.O'da kayınvalidesine takmış.Neyin kafasını yaşıyorsunuz.Hersey çok güzel bir kayınvalide var dimi? Evliliği bozan.Allah yarın bir gün bir dert verir, buraya bunu yazdığına pişman olur.Kayinvalideyi kıskaniyor belliki eşinden.Saygi birazcık.

Eşimle bu konuda güzelce konuşmayı denedim anlamadı haddindenfazla tartıştım ama maalesef fayda etmiyor
Sıkıya gelince adam bağırıp çağırıyor, bu kadar anlaşamadığınız bir insanla zorlayıp sinir hastası olmak neden?
Çocuk olunca iyice artacak bu tacizler. Ben olsam ayrılmayı etraflıca bi düşünürdüm.

Dönmüyor kocam annesinin ağzıyla hareket etmiyor ama annesine cevap da vermez adam akıllı ben istiyorum ki neden soruyorsun desin annesine mesela 3 akşam dır pes peşe oradaydık 4. Akşam gitmedik hemen mesaj atar nerdesiniz sesiniz çıkmıyordiye
Uc aksam pes pes kaynanaya gitmek mı?
Evlerden ırak.

Sorunun tek kaynağı kayınpeder inde. Adam karısına karşı ilgisiz oda oğlunda alıyor soluğu...

Gitme sen de. Ben de aynı apartmandayım geçen ay 2 kere inmiştim evine biri kandildi 1 saat oturduk öyle öbürüde eşimin ablası gelmişti ondan. Genelde eşimin ablaları da gelince ben iniyorum aşağıya yoksa inmiyorum özellikle,nadirdir yani. O da bize gelmiyor 7 aylık evliyim 2 kere oturmaya geldi şaka gibi di mi 😅 Gerçi yılın 3 ayı burada geri kalanda köyde arada bir uğruyor buraya sadece amaa ben baştan koydum tavrımı. Hiç yüz vermedim eşime bu konuda, kvyede öyle.
Şimdi eşim kvye inerken ‘ben annemlere iniyorum gelmek ister misin’ diyor bazen tamam diyorum bazem canım istemiyor diyorum. Ama başındam ben hep gitseydim böyle bir şey sorar mıydı eşim? Hadi anneme inelim derdi 2-3günde bir.
Bir taktik vereyim bu arada. Gün içinde hastaymış gibi davranın. Mesela eşimle ayda 1 köye gideriz ziyarete (1saat yol) ama bir gün karnım ağrıyordu gitmedim. 2 ay görmemiş oldum yani.
Sen de karnım ağrıyor bugün üşüttüm ayakları herhalde de onu yolla, kafa dinle yarın evde!
Yavaş yavaş azalt. Çünkü yazdıklarına bakılacak olursa eşin laftan anlamıyor ! Empati kurmuyor maalesef. Üslübunu değiştirebilirsin. Çok uzun yazdım üzgünüm ama yaşadıklarımı paylaşayım ki belki siz de kendinize bir şey çıkarırsınız.
Kvmin rahatsız olduğum küçük bir huyu vardı. Evliliğin ilk zamanları hep eşime şikayet eder gibi söyledim. Eşimde kırmadı beni ama ‘Hayatım annem bize de öyle. Sana özel yapmıyor ki’ dedi.
Aradan biraz zaman geçti, bir gece dolmuşum ki ağlamaya başladım ve ağlaya ağlaya ‘güzel bir dille’ anneni tabiki seviyorum ama öz annem değil ki, yani davranışlarına alışık değilim tabiki kırılıcam vs şeyler söyledim. Haklısın dedi sarıldı ve o konuşmadan sonra gerçekten beni anladığını gördüm. Bence böyle bir şey deneyin. Çünkü bu olaydan önce eşim bir tartışmamızda ‘sen zaten ailemi sevmiyorsun ki’ dedi. Sürekli şikayet edince öyle düşünmüş tabiki. Şikayeti bırakın artık bemce :))

Böyle durumlar eş dengeleri sağlayamadığı için oluyor. Annesinin yakını o. Bazı sınırları çizememiş sanki.
şimdi kadının yaşı sizden baya büyüktür bu kadar muhafazakar olduğuna göre başka tarz bir düşünce yapısı var. Anlaşmanız zor . Ama saygılı olmaya devam edin. Bir çözüm bulun ama. İş eşinizde bitiyor. Mesafe çok önemli bu durumlarda. Araya mesafe koymaya çalışın.

Back
X