canım ne yazık ki erkek anneleri böyle oluyor zamanla nedense.. bazen düşünüyorum erkek çocuğum olursa bende böyle olurmuyum diye..
benim kaynanam da dul, eşim 26yaşındaydı biz evlendiğimizde.. kadın hayatında çalışmamış anca çocuk bakmış koca parası yemiş bir kadın.. rahmetli vefat edince de 3 kızını çalıştırmış 12-13-14 yaşlarındaymış ozaman 3 görümcem.. eşim dde 11 miş babası vefat ettiğinde.. tabi bi kayınım da var ozaman 5 yaşındaymış çocuk var diye kızları çalıştırmış o yaşta.. güya eşimi okutmak içinmiş ama eşimde lisedeyken çalışmaya başlamış hem iş hem okul.. allahtan becerikli ve kolay iş kuran biri, askerlik falan derken eşim hep bunlara bakmış.. kızlarda 18 bitirdikçe artık o yaşta çalışmanın bıkkınlığıyla evlenmek istemişler evlenmişler ve 2001den beri kaynanama eşim bakmış.. rahmetli pederden de malülen emeklilik maaşını alıyormuş ama o anca bakım kremlerine yetiyor kadının..
biz 2007de evlendin kadın krizler geçirmeye başlaadı... markete gidiyoruz alışveriş yapmaya onu da çağırıyoruz gelmek istemiyor bir ihtiyacın var mı deriz yok der.. sonra gider millete der ki kendi başına alışverişe giderler bana söylemezler diye.. rezil etti hep beni herkese.. oysa ben onun 1 dediğini 2 etmemiş insanım.. saygımdan bir terslik yapmadım.. ozamanlar kayınım da ben geldikten sonra nişanlancam diye tutturdu.. ben yeni gelmiş gelin dha ankaraya ilk defa geliyorum 2 aylıkken çalışmaya başladım sırf masrafları toparlayabilmek için eşim zor idare ediyordu.. ev kira.. kaynanadan katkı yok.. kayınım zten ver harcayım modunda.. asker ettik biz gönderdik parasını.. eyvallah.. göndeririz abilik borcu diyelim onu geçtik.. adam askerden 2009 mayıs 18de geldi 28de nikahı kıydılar temmuzda da düğün yapıldı
tabi biz salağız çalışıyoruz en az 7-8bin lira harcadık onlara ve gelinimiz fitnenin teki..
anlattıkca taşıyorum bende buraya.. kusura bakmayın.. kaynanam da tutturmuş onlar yeni evli yardım edin onlara. bende ozaman ilk defa tepkimi koydum.. evlenmek için kudurmasaydılar dedim.. ben çalışıyorsam gelinin de çalışsın dedim.. var mı böyle dedim babam eli doyurmak için mi okuttu beni dedim..o andan sonra kötü gelin ben oldum.. ama düğünden sonraki o sevdiği diğer gelin yapmadığını bırakmadı.. eltim yüzünden kaynanam evlendi

şu anda da sülalenin en kıymetlisiyim..
ama kaynanamın açgözlülü yine yerinde.. 2010 temmuzda evlendi... bizde eşimle ikimiz 2010 aralıkta kendimize ufak bir dükkan açtık kendimize yetecek kadar anca kazanıyoruz.. kadın da demez mi " dükkanı daha erken açsaydın şimdi evli olmayacaktım" kendi kaşınıyor resmen kadın.. sanki zorla evlendirilmiş genç kız gibi töbe yarabbi.. geçen hafta da evine hırsız girmiş tüm altınları çalınmış parmağındakiş alyans hariç... hiç mi ama hiç üzülmedim..
hemen yetiştik polis falan çağırdık... kadın eve hırsız girdi diye üzülmüyor da "altınlarıma doyamadım" diye ağlıyor.. ben böle bişey görmedim arkadaş.. polislere de kafa tutuyor "bulacaksınız hırsızı altınlarımı geri getireceksiniz falan" cici kocası da sakinleştirmeye çalışıyor " boşver mala gelsin cana gelmesin" diye.. kadın bu sefer de diyo " anlamam ben alacaksın aynılarından" gözü doysun..
ezdirme kendini ama kesinlikle eşini de ailesine karşı doldurma.. demek zamanında sustuğumuzdan tepemize çıkabiliyorlar.
hakkında hayırlısı arkadaşım