• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanamı aklımdan atamıyorum :(

menser

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2014
104
39
98
Düzce
meraba arkadaşlar önceki konumdada bundan bahsetmiştim ama çok yorum yapılmadı.ama benim yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var hem içimi dökmek hem sizden akıl almak için.
9 aylık bebeğim var. doğumdan sonra kaynanam beni adam yerine koymuyor hiç bebek kendisininmiş gibi davranıyordu hep.saçma sapan akıl verip duruyodu sanki ben salağım gibi davranıyodu. bebek benim kucamdayken rahatsız oluyodu almaya çalışıyodu.bende bu davranışlarindan çok rahatsız olduğumu belli ediyodum ama çok yapışkandır kendisi bende tersliyorum artık hep.eminim herkese beni anlatıyo şikayet ediyo çenesi hiç durmaz yanımda diğer gelinleri hakkında çok atıp tuttu yüzlerine kızım kızımdı banada aynen öyle.şimdi sorunum şu ben bu kadını aklımdan atamıyorum sürekli yaptığı şeyler geliyo aklıma sürekli kafamın içinde kavga ediyorum onunla ama her dakka her saniye. bundan kurtulamiyorum psikoloğa gitmeyi düşündüm ama emziriyorum ilaç içemem bunun dışında bi faydası olacana pek inanmıyorum.eşimle çok kötü aramız sürekli annen şöyle annen böyle dediğim için ama kendimi durduramiyorum napıcam bilmiyorum sürekli bozuk moralim.beni anlayan bu durumu aşan varmı aranızda.artık yardım almam gerekiyo çünkü evlilik adına hiçbişey kalmadı ortada :(

Al benden de okadar. Yani yaşları büyük kv ler diye ağzının payını verip rahatlasak bir derdimiz kalmayacak. Şimdi benimki de beni istemiyor mul evinde. Kocamı dolduruyormuşum. Yarım saat kocamı doldurmaya çalıştı telefonda bana karşı kadın. Yani 1 hafta olacak zor tutuyorum kendimi arayıp içimdekileri söylememek için. Eşine hiç söyleme. Gerekirse tek bşr söz söyle bundan sonra annenle ilgili sana bişey söylemiycem yanlış hareketi olursa da susmıycam de. Tabi eşin in karakterini bilmiyorum ona göre sen bir terazi kur. Adamlar bu durumdan çok sıkılıyor bunu bil. Ayyy benim karımı üzdüler diyeni görmedim

Bol bol felak- nas oku. Vesveselere firsat verme.
Ayrica kitap oku, dizi seyret, seni ne mutlu ediyorsa yap. Kaynanayla dusunerek sinir olacagina eglenceli vakit gecirmeye calis. Kime ne derse desin senin hakkinda, ne onemi var? Herkes kendi hayat telasinda emin ol.

meraba arkadaşlar önceki konumdada bundan bahsetmiştim ama çok yorum yapılmadı.ama benim yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var hem içimi dökmek hem sizden akıl almak için.
9 aylık bebeğim var. doğumdan sonra kaynanam beni adam yerine koymuyor hiç bebek kendisininmiş gibi davranıyordu hep.saçma sapan akıl verip duruyodu sanki ben salağım gibi davranıyodu. bebek benim kucamdayken rahatsız oluyodu almaya çalışıyodu.bende bu davranışlarindan çok rahatsız olduğumu belli ediyodum ama çok yapışkandır kendisi bende tersliyorum artık hep.eminim herkese beni anlatıyo şikayet ediyo çenesi hiç durmaz yanımda diğer gelinleri hakkında çok atıp tuttu yüzlerine kızım kızımdı banada aynen öyle.şimdi sorunum şu ben bu kadını aklımdan atamıyorum sürekli yaptığı şeyler geliyo aklıma sürekli kafamın içinde kavga ediyorum onunla ama her dakka her saniye. bundan kurtulamiyorum psikoloğa gitmeyi düşündüm ama emziriyorum ilaç içemem bunun dışında bi faydası olacana pek inanmıyorum.eşimle çok kötü aramız sürekli annen şöyle annen böyle dediğim için ama kendimi durduramiyorum napıcam bilmiyorum sürekli bozuk moralim.beni anlayan bu durumu aşan varmı aranızda.artık yardım almam gerekiyo çünkü evlilik adına hiçbişey kalmadı ortada :KK43:
Şizofren karı :KK62:

Zaten dogum sonrasi kadinlar hassas oluyor bir de kv yuklenince tum odagina onun nefretini koymussun. Bi kere esini surekli bunlarla muhatap edip bosa huzurunuzu bozma. Dusunme sorununa da gelince bu dusunceler aklina geldiginde hemen oyalanacak seyler bul ve ilgini dagit yogunlasma dusuncelere. Zamanla rahatlarsin

Ben ona ağzima gelen herşeyi saydım ama yine icimden senin gibi kavga ediyorum galiba o ölene kadar da edicem ya da ben, 1 kaşık suda bogasim var onu seytan kari :KK62:

İnanın kendinizi yıprattığınıza değmez. Boşu boşuna evinizin huzurunu bozuyorsunuz.
Erkek veya kadın farketmez herkesin annesi ona kutsaldır. Yaptığınız hareket size kötü bir şekilde geri döner.

İstemezseniz ilaç kullanmaz terapi görürsünüz. Bu da bir şeydir.

İnanın kendinizi yıprattığınıza değmez. Boşu boşuna evinizin huzurunu bozuyorsunuz.
Erkek veya kadın farketmez herkesin annesi ona kutsaldır. Yaptığınız hareket size kötü bir şekilde geri döner.

İstemezseniz ilaç kullanmaz terapi görürsünüz. Bu da bir şeydir.
işte terapi olayı uzadıkça uzarmı.kadını her gördüğümde yine altüst oluyorum her hareketi faul batıyo bana.psikolog takmamayı öğretirmi sence.aile terapisine gidipte düzelen evlilikler varmı Çevrenizde

kapan odana kapat kapını da rahatsızlığını iyice anlasın.açıkça söyle bebeğimle rahat vakit geçireceğim gece uyumadı vs bul bahane gitsin..bu ne cnaım daha neler.kendini öyle yıpratma boşver olan sana olur.ha bu arada 1 yıl sonra azcık tutsa da bi wc ye girsem dersn :D o yüzden lütfen kendini yorma.terapiste gideblrsin psikolog ilaç vermez en azından dertleşmiş olursun..ama iş sende bitiyor tabii takmmaaa takılmaa bırak umursama .

evet bebeğim beni istediğinde gıcık oluyodu küçücük yavruya.ağlıyo ver diyorum ağlasın böyle böyle alışacak bana diyodu.babanne diye peşimden koşcak bak görürsün sende öyle bakakalacan demişti bana manyak ya.tabi ben hiç ezik davranmadım tersledim aldım bebeğimi kucandan.şimdi böyle şeyler yapamıyo o kadar terskenmenin sonunda anladı rahatsız olduğumu.geçenlerde dededede diye sesler çıkarıyodu bebek oda dede deme oğlum önce anne de diyo bana bakıyo bide yan yan :KK49:
ama ben eski yaptıklarinda takıldım kaldım yüzüne bakasım gelmiyo nefret ediyorum bunu asamiyirum bi türlü

evet bebeğim beni istediğinde gıcık oluyodu küçücük yavruya.ağlıyo ver diyorum ağlasın böyle böyle alışacak bana diyodu.babanne diye peşimden koşcak bak görürsün sende öyle bakakalacan demişti bana manyak ya.tabi ben hiç ezik davranmadım tersledim aldım bebeğimi kucandan.şimdi böyle şeyler yapamıyo o kadar terskenmenin sonunda anladı rahatsız olduğumu.geçenlerde dededede diye sesler çıkarıyodu bebek oda dede deme oğlum önce anne de diyo bana bakıyo bide yan yan :KK49:
ama ben eski yaptıklarinda takıldım kaldım yüzüne bakasım gelmiyo nefret ediyorum bunu asamiyirum bi türlü
Boşver ya artık yapamıyorsa görmezden gel, zor ama kendi kendini doldurursun sadece. Haketmiyor ki beyninde yer etmeyi.

Psikiyatri ilaç tedavisi kullanır. Psikologa gidersen ilaca gerek kalmaz konusarak halledebilirsin. Bence taviz verme. Ablam da yeni bebek sahibi oldu inan yeri gelince kimseye dokundurmuyor. Esinin rolu onemli o gircek devreye seni cok yuz goz etmicek onlarla. Koru mesafeni ilerde basin cok yanar yoksa.

Hah aynı proflle birlkte yasadığını düsün...

Bu forum sayesinde gelininin bebeğini kendi bebeği sanan kaynana modeli diye birşey olduğunu öğrendim. Mantıklı bir açıklama getirmeye çalışıyorum. Yani bir ihtimal geline itimat etmiyorlar annelik konusunda. Gelinler genç ve tecrübesiz görünüyor kayınvalidelerin gözüne. İkinci ihtimal gelini kıskanıyorlar ve annelik gibi güzel bir duyguyu gelinlerinin ellerinden almaya çalışıyorlar. Üçüncü ihtimal anneliğe doyamamışlar. Belki de kendilerini yine genç hissediyorlar torunlara annelik yaparken.

Ben daha nişanlıyken çok büyük kavga çıktı kv ile. Hatta hırsından ilaç içip intihar etti ergen gibi. Bana saydı da saydı ben hiç cevap vermedim hal böyle olunca da eşim hep bana hak verdi. Ve eşime annesiyle ilgili hiç bişey dememeye çalışıyorum ama bazen de kaçıveriyor. Ben de takıyorum bazen neden böyle oldu diye ama umrumda da değil. Görüşmek zorunda kalmıyorum en azından. Ama benim bir bebeğim olsaydı bunlarla uğraşmak yerine büyümesinin hiç bir anını kaçırmamak için tüm ilgimi ona verirdim.

Doğumdan sonra yanıma gelicek diye şimdiden stres oluyorum bende :((

Kayınvalideniz şeytan bile olsa eşinize annen şöyle, annen böyle diye şikayet etmeyin.
Erkekler bunu kaldıramıyor.
Gerekirse rahatsız olduğunuzu kayınvalidenizin kendisine söyleyin.
Ne guzel demissiniz.Kadinlar kendi ailelerine bi elestiri geldi mi bozulup,uzuluyor fakat konu eslerinin anneleri oldu mu elestiriler bitmek bilmiyor.Konu sahibi esiniz ne yapabilir atsin mi annesini tutumu yuzuden. Tersliyorum demissiniz,yasadiklarinizi gormedim tabi bilemem ama terslemek yerine aciklasaniz veya verdigi ogutlere tmm falan deyip kendi bildiginizi yapsaniz.Ilk bebeginizse bu sekilde davraniyor bilmediginizi dusunuyor olabilir.Birde emzirdiginiz icin hormonlarinizinda etkisi ile unutamiyorsunuz.Unutun, unutmaya calisin.Gunleriniz kizdiginiz bi insani dusunerek gecirecek kadar kiymetsiz mi?

Eşine günlük rapor verip sıkma , senden uzaklaşır o zaman kendini yanlız hissedersin
kV değistiremezsin ama kendini değiştire bilirsin , bence sizde baya bişeyler birikmiş çocukluktan, evlilik zamani, şimdi bu tek başınıza atamazsıniź,kendinize olan güveninizi kaybedersiniz mejbur bir doktor a
görünmeniz lazım canım geç olmadan

Back
X