kaynanamı sevemiyorum

imam nikahı ne birde onu anlayamadım.
imam nikahı olmadan çeyiz sermeye gidilmezmiymiş.
ilk kez sizden duydum.sanki başka bişeye gidiyo...
bi eşya açma yüzünden herşeyi bitireceksin öylemi...
çok çocukça düşünüyosunuz ya anlamadım sizi...
annenin olayınada gelincede iki tarafda düğün sahibi....
dışardan bi yabancı değil.bu yüzden çağırmak zorunda değiller.
annenin kendi kakıp gitmesi gerekirdi...
eşya yerleştirmeye gelincede bir sen değilsin 1 ay eşya yerleştirmeye çalışan.
bu herkeste olur.çeyiz serilirkenn herkes bir odayı serdiği için.
evlendiğinde neyin nerde bilemezsin.
sende kafana göre yerleştirirsin eşyalarını.
sen dertsiz başına dert arıyosun arkadaşım...
başka bişey değil...yada sırf konu açmak için açtın bu konuyu...bilemedim

Öncelikle şunu söyleyeyim ben bu tip adetlerden geleneklerden hiç anlamam bu konuları okudukça biraz biraz öğrenmeye başladım. Ama hakikaten çok şaşırıyorum. Bu adetler niye var? Hayatımızı kolaylaştırmak, gönül almak, yardımlaşmayı sağlamak gibi güzel nedenlerden ötürü değil mi? Kayınvalidenler senin fikrini almamış sanırım ama sen ailenden izin isteyip kayınvalidene söylemene gerek bile olmadan evine gidip eşyalarını yerleştirmeliydin. Sonuçta o evde oturacak olan sen ve eşin değil mi canım? Kayınvaliden başına buyruk biriyse de mesafeli ol. Ama nefret boyutuna getirip kendini yıpratma.Olan olmuş artık sen evliliğine odaklan canım önemli olan evdeki eşyalar değil, huzurunuzun olması. Ben evlendiğimde eşimin bekar evine gittim o eşyalarla idare ettik. Eşimin maddi durumu iyi olmasına rağmen bekar evi sonuçta herşeyi yoktu. Ama evlendik kendi işimizi kurunca bir de maddi sıkıntılarımız oldu eşimin ailesi, kendi ailem bile eşyalarıma güldü, küçümsedi. Ben bu durumdan hiç gocunmazken hatta bana normal gelirken onların küçümseyici tavırları beni çok kırdı. Her zaman huzurumuz olsun, mutlu olalım yeter diyordum. Şimdiye bakarsan çok şükür herşeyimiz tam maddi durumumuz gayet iyi ama hala birkaç parça eşya için beni üzdüklerine yanarım. İnan ki değmez

Abartmışsın bence , çeyizini sermeye imam nikahın yok diye gitmemen yanlış, anneni akrabalarını falan davet beklemeden alıp gitmeliydin . Hem kullanılmış derken kastettiğin şey eşyalar yerleştirildikten sonra kaynananlar falan ordamı kalmış sen evleninceye kadar , anlayamadım ki

valla ben tüm eşyalarımı eşimle yerleştirdim bir kısım eşyamda da iki arkadaşım yardım etti o arada da erkekler büyük eşyaları yerleştiriyordu salondaki

hiiiçç ne kayınvalidemi ne annemi karıştırdım ne başkasını sonuçta eşimle oturacağım evi niye başkası sersin ki evet çok yoğun çalışıyordum evet canım çıktı ama evime müdahale etmelerini istemedim kayınvalidem çok müdahaleci bir tip baştan söz hakkı vermedim ki sonra da olmasın ama eşit davrandım kendi ailemi de karıştırmadım

madem bu kadar rahatsız olacaktın kendin halletmeliydin nişanlınla artık olmuş bitmiş şeyleri düşünp canını sıkma mesafeli olursun kayınvalidene olur biter çok içinde kaldıysa bizden kimseyi çağırmadınız kırıldım diye güzel bir dille konuş ama bana kalırsa kimsenin senin evine birini çağırmasına gerek yoktu asıl sen onları davet edecektin ki evin asıl sahibi kimmiş bilinsin o zaman kendileri serse de eşyalarını kullanmazlardı

olan olmuş sen bunları sorun zannediyorsun ama zaman aktığı sürece daha büyük sorunları görünce bunları unutacaksın

arkadaşlar. az önce siteye girdim. son açtığım konuya bakmak için. bu konuyu ben açmadım. haliyle beni tanımayan arkadaşların hepsi beni yanlış tanıdı. 1.si benim görümcem yok. 2. si kaynanam 3 yıl önce vefat etti. keşke sağ olsaydı da herşeyimi kullansaydı. 3.sü de kaynım görev için yurt dışında olduğu için düğünümüze bile gelemedi. ayrıca kız kardeşim de yok benim. konuyu görünce zaten şok oldum. kızmakta haklısınız. ben bile sinir oldum. ama emla krem diye konu açmışsın diyen arkadaşa da teessüf ediyorum. bu konuyla onun ne ilgisi var derdimizi de mi paylaşamayacağız yani bu forumda:uhm:

Nasıl yani. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi başkası mı kullanmışkafamçokkarıştı

O zaman bu konuyu moderatöre kapattırın.
Yönetimle görüşün ve yeni bir nick alın.
Çünkü bu nicki ele geçiren yine girecektir sizin adınıza.

enteresan..yönetime başvurun bakalım konuyu açan pc İP nosundan öğrenilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…