Kaynanamın ayrımcılığı, beni dışlaması

zennubecan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
15
0
0
Edirne
slm arkadaşlar ben 9 senelik evliyim kaynanamlardan ayrı oturuyorum ama evlerimiz çok yakın.zamanında 2 ay beraber oturduk ama kaynanamın bana yaptığı hareketlerden dolayı ayrıldık.laf sokmalar,alaycı konuşmalar,yemek yerken sen doymadınmı demeler,öğlen yemeğini kaldırması,eşime maaşının hepsini bana ver demeleri,arkamdan dedikodumu etmesi,bizi sürekli yönetmesi,annemle benimle tartışması vs vs....eşim evlenirken kimsenin yardımı olmadan eşyamızıda yaptı düğünümüzde kaynanam bana 9 senenin içinde bir çöp almadı.benim takılarımla aldığımız arabayı bile sattılar yediler bize beş kuruş vermediler.1 sene önce kaynım, akraba kızınla evlendi bütün masraflarını kaynanamlar karşıladı halada elleri üstünde eşim işten çıktı hiç bize yardım etmiyorlar.ne yiyorsunuz diye bile sormuyorlar.kaynanam eltime öyle iyi davranıyor ki benim hep kalbimi kırardı evlendiğimde yaşım küçüktü görümcemle bir olup beni ezmeye çalışırlardı.eltimde kaynanam iyi davrandığı için benim gibi uzaklaşmadı onlardan. kaynanam eltime ne anlattısa eltimde bana çok soğuk duyduğuma göre ikiside arkamdan konuşuyormuş.eltim kaynanamları bana savununca zamanında ben çok çektim bana onları anlatma dedim gitmiş kaynanam demiş.derse desin eltim beni kaybetti.bazen diyorum ki içimden ben yabancı o akraba olduğu içinmi onu benimsiyorlar seviyorlar.yoksa ben ilk gelin olduğum içinmi?zamanında çok yüzgöz olduk bende tecrubelendiler.kaynanam bana eltime davrandığı gibi davranaydı onu başıma taç yapardım.okadar hakarete uğradım ki olmuyor sevemiyorum.şimdi kaynanamla eltim çok iyiler ben dışlanıyorum bende bunu farkettikten sonra daha gitmedim 3 aydır da gitmiyorum.kaynanam hep eltimle muhabbet eder,ona fikir sorar .ben eltimden yaşca büyüğüm beni çocuk yerine koyar.sizce akrabamı diye ? yoksa benlen zamanında çok anlaşmazlıkları oldu onda bunları yaşamamak içinmi elitimin sürekli huyuna gidiyor.onunla anlaşmaya çalışyor?ben onlara nasıl davranmalıyım?yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Evet canım,büyük ihtimalle akraba kızı olduğu için farklı davranıyordur.
Hani birşey olsa,akraba arasında dedikodu olur diye çekiniyordur.
Ama daha yeniler sanırım,cicim ayları bitince bakarsın onlar da başlarlar didişmeye.
İyiyken herkes iyi de bakalım en ufak bir sorun çıkarsa nasıl üstesinden gelecekler.
O zaman eltin sana hak verir ama iş işten geçmiş olur.
Eltine mesafeli davranman yerinde olur bu arada.Gelip sana derdini anlatsa bile dinleme,sonra gider bazı şeyleri sen demişsin gibi anlatır.

Son düzenleme:
ne icin iyi olurlarsa olsunlar canim
senin yolun ayri evin ayri
hic bosuna uzulme ona iyiler bana degiller diye
kendi evinin hanimi olarak hic takma bile onlari
esin arkandaysa ve gorusmek zorunda degilseniz gorusmeyin
onlarsiz bir hayat dha guzeldir :)

eltim bana gelip hiç dertleşmez bana karşı çok soğuk.bende ona karşı soğuk davranyorum.

kaynanamın yaptığı ayrımcılık beni üzüyor eşit davranmıyor.bende gitmiyorum gitmeyince gelmiyor diyorlar

keşke benimki de hiç arayıp sormasa, gelmese, beni çağırmasa, hayatımızdan çıksa gitse ne güzel olur
dert ettiğin şeye bak canım ya, boşwer sen yuvana evine bak. onlar da senden uzak allaha yakın olsunlar.

sen yine saygında kusur etme,eşinin hatırı var sonuçta..ama onların arasındaki iletişimin iyi olması seni rahatsız etmemeli bence,eğer kayınvalideni çok seviyorsan iletişimini daha iyi kurmak için çabala,yok çok sevmiyorsan,saygısızlık etmeden gereken mesafe kalsın aranızda..yok onların arasıda iyi olmasın diyorsan burda biraz kıskançlık seziyorum...

çağırıyorlar misafirleri gelince,kızları gelincede hergün çağırıyorlar.

kıskanmak değil bu .sadece diyorum ki demek istese kaynanam banada ona davrandığı gibi davranabilirir.

benim annemle babam teyze çocukları ama babannem anneme kötü davranıp yengeme (yabancı) iyi davranır nefret ediyorum ama napıyım babamın annesi diye sadece bayramlarda giderim halamın oğlu sordu bi kere çocuk 12 yaşında falan yengeme niye kötü davranıyosun dedi benim annem için çocuk bile farketmiş, babamın hatırı olmasa çok şey yazardım Allahtan babam annesine çekmemiş bazı insanlar farklı işte annem akraba ama bizi hiç benimsemedi evine gitsek hep kurallar koyar terlikle salona girilmez çocuklar yani ben (yaşım 23) mutfakta oturmaz, gelen misafirlere annem ve ben hizmet etmeliyiz diğer yengem ve kuzenime hiçbir şekilde laf yok Allah o kadını bildiği gibi yapsın günahım kadar sevmem

tabi akraba olmasının da etkisi büyük ama... sen kimseyi sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın bunu bildiğin için kimseyi kendine muhatap görme... bırak iyi anlaşıyorlarsa iyi anlaşsınlar.. sen kendin ol sadece eltine bi şey söyleme kayınvaledin hakkında... iyi bi şeyde sölesen hep kötü anlatılır.. bırak onları kendi halıne cnm.. hiç te canını sıkma...

allah seni yaa güldürdün beni cnm yaa

napıyım canım ya bunaltıyolar insanı
en özel anlarımızda arar bi de sağolsun ısrarla

ya böyle seylere sıkılmayın hiç ben çok üzülüyorum ciğeri 5 para etmeyen insanlar için kendilerini üzüyorlar...

Yemin ediyorum okuyunca annem gözümün önüne geldi
aynı şeyleri annemde yaşamış zamanında ama o tüm bu kötülüklere rağmen 10 yıl sabretmiş babaannem gibi bir cadıya(cadı diyorum annemi çok yıprattı)10 yıl sonra evini ayırmış annemler
annemin eltisi de akraba değil asıl annem akraba ama yengem babaanneme göre daha değerli
babam saygı gösterir amcam azarlar demek ki yengem o yüzden daha değerliii....
bence hiç önemsemeyin anneme de söylüyorum takma diye ama sen gel içime sor diyor
eşinizle mutlu olun da gerisini sallayın gitsin...

Son düzenleme:

bendee yazıyorum böle topiklerde işte canınızı sıkmayın diye ama insanın basına gelmeyince anlamıyor sanırım... Allah Korusun

Canim uzulme hic. Bu dunyada yapilan obur dunyaya kalmiyor. Zamani gelince onlar da birbirini yer, sen de oturur cekirdegini citleyerek seyredersin. kaynanan seni daha da ezebilmenin zevkini yasiyor eltinle kiskandirmaya calisarak. Seni her firsatta cagirmasi senin gozune gozune sokmak. Hiiic orali olma evlerine de gitmek istemiyorsan gitme. Yalniz tek tavsiyem sus. yani ellerine agizlarina koz verme. Buzz gibi ol ama tartismalara girme. Kaynanan seni cildirtamazsa eltini cildirtmaya baslayacaktir. Sonucta ici kotu. Er gec gercek yuzunu gosterir.

amcam azarlar babam saygı gösterir demişsin benim eşimde daha ailesine karşı saygılı bağırıp çağırmaz .ama kaynım daha patavatsız annesine babasına bağırır.zamanında kaynanam ve kaynatam kaynımınla kavga ederlerdi fikrini bile sormazlardı.evlenince değerli oldu.eşimde benimle berber çok dışlandı

evet canım bazen senin bana dediğin gibi düşünüyorum kaynanamın evine gittiğim zaman ban arkasını dönüp onunla muhabbet ediyor,ona hediler alıyor,misafirler varken onu metediyor (hastanede kadınlar eltimi görmüşler ay bu senin gelininmi allah banada böle gelin nasip etsin demişler sizin milletinizdenmi demişler. kaynanam bunu anlatırken gülerek ve vurgulaya vurguluya 2 kere bizim milletimizden dedi.) zannedersem kaynanam bana nispet yapıyor eltimde bunun farkında iş birliği yapıyorlar.

hangi sebeple ayrımcılık yaptığının önemi yok bence
sen boşver sıkma canını az ve öz görüş eltinle hiçbir şeyi paylaşma soğuksa sen de soğuk ol
böyle insanlarla minumum seviyede görüşmek en güzeli
bu arada eltinle şimdi iyiler bir zaman sonra onlarında arasının açılmayacağını nerden biliyorsun ki
neler görüyoruz duyuyoruz canım ama isterse hep iyi olsunlar hiç takma kafana
sana uzak birbirlerine yakın olsunlar kafan daha rahat kalır böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…