Kaynanamın bana defolu mal muamelesi yapması

Böyle bir cevabi niye verdiniz pardon ? Sanki siz daha çok takıyor gibisiniz bu durumu bahsettiğimiz şey miyop ya miyop bende miyopum imtihan falan büyütmeye gerek yok .belliki kv cahil bir kadın takılmayın bence artık
Bakış açısı. Büyütmekle ilgisi yok, başka bir üyeye de açıkladım benim inancıma göre görülmüş kötü bir rüyanın bile mükafatı var. Yani mesele büyük olup olmaması degil. Hiçbir zaman dert etmedim. Onu susturmak için bir de bu yolu denedim, bu kadar.

Kaynanayi boşver eltinle kanki ol işte ne güzel ikiniz birlesince ses edemiyor

Bakış açısı. Büyütmekle ilgisi yok, başka bir üyeye de açıkladım benim inancıma göre görülmüş kötü bir rüyanın bile mükafatı var. Yani mesele büyük olup olmaması degil. Hiçbir zaman dert etmedim. Onu susturmak için bir de bu yolu denedim, bu kadar.

ben de öyle gördüm. sanki çok kafaya takıyor hayatınızı zorlaştırıyor gibi. kayınvalidenize gülün geçin.

günahlara kefaret olacak kadar imtihan değil gibi miyopluk. yani öyle bir demişsiniz ki sanki Allah korusun kör olmuşsunuz gibi.. siz baya büyütmüşsünüz. yoldan çevirdiğiniz iki kişiden biri miyoplukla imtihan veriyor o zaman. böyle imtihan dostlar başına.

Kayinvalideniz sizi burnunuzdan yakalamis istedigi gibi oynuyor.
Iki cozum var, cok daha sert cevap veya onemsemediginizi bellu edecek kadar umursamaz bir hâl...
Ikincisi biraz uzun cozum.
Benim karakterime uygun degil, sertce cevap verir sustururum. Kayinvalidenize orta sertlik sokecek gibi degil. Kisa kisa, cok net ve cok sert cevap vermeniz lazim.
Artik hangisi karakterinize uygunsa..
Ne sacma sapan insanlar var yahu!

Kız kayınvalidelerin çoğunluğu böyle değişik insanlar. Bakın ne anlatıcam; benim kv ile eşim hiç bir zaman ana-oğul olmamışlar. Kv düğüne bile misafir gibi geldi benim üstüme de çeyrek taktı gitti. Neyse gel zaman git zaman kv bana oğluyla olan soğukluklarından yakınıyor, hiç samimi olamadık falan. Ben de sakince, eleştirmeden dedim ki hiçbir şey tek taraflı değil ki anne, çocukları anne-babalar yetiştirir ne görürse o, dedim. Bana dedi ki inşallah hiçbir zaman çocuğunu emziremezsin, dedi. Böyle de bir kv var 1578400448167.webp

ben de öyle gördüm. sanki çok kafaya takıyor hayatınızı zorlaştırıyor gibi. kayınvalidenize gülün geçin.

günahlara kefaret olacak kadar imtihan değil gibi miyopluk. yani öyle bir demişsiniz ki sanki Allah korusun kör olmuşsunuz gibi.. siz baya büyütmüşsünüz. yoldan çevirdiğiniz iki kişiden biri miyoplukla imtihan veriyor o zaman. böyle imtihan dostlar başına.
İmtihan kavramına yüklediğiniz anlama baglı. İmtihan deyince büyük bir olay olarak anlıyorsunuz sanırım. Ama doğrusu öyle degil. Zaten iki üç yorumda belirttim, görülen kötü bir rüya bile, yani ufak büyük her şeyin bir imtihan boyutu var ve evet günahlara kefareti var. Benim inancım bu. Yani büyüttüğüm bir şey yok. Yüklediğimiz anlamlar farklı. O yüzden size öyle geliyor. İsterse herkeste olsun, bu durum değişmez.
Bugune kadar miyop olmam hiçbir zaman gündemim olmadı.

Kız kayınvalidelerin çoğunluğu böyle değişik insanlar. Bakın ne anlatıcam; benim kv ile eşim hiç bir zaman ana-oğul olmamışlar. Kv düğüne bile misafir gibi geldi benim üstüme de çeyrek taktı gitti. Neyse gel zaman git zaman kv bana oğluyla olan soğukluklarından yakınıyor, hiç samimi olamadık falan. Ben de sakince, eleştirmeden dedim ki hiçbir şey tek taraflı değil ki anne, çocukları anne-babalar yetiştirir ne görürse o, dedim. Bana dedi ki inşallah hiçbir zaman çocuğunu emziremezsin, dedi. Böyle de bir kv var Eki Görüntüle 2573657
Şaşırmam diyordum ama yine şaşırdım ö Okay,bedduaya nası l geldi hayret ediyorum

Ne güzel eltin varmış şükret Allahtan Kv ile işbirlikçi yağcı biri değil :)
Çok şükür nazar değmesin. Ama ben de onu savunurum yeri gelince. Mesela ben tesettürlüyüm eltim degil. Kaç kez arkasından konuşup benden destek almaya çalıştı bu konuda. Ama hep eltime destek oldum.

Kayinvalideniz sizi burnunuzdan yakalamis istedigi gibi oynuyor.
Iki cozum var, cok daha sert cevap veya onemsemediginizi bellu edecek kadar umursamaz bir hâl...
Ikincisi biraz uzun cozum.
Benim karakterime uygun degil, sertce cevap verir sustururum. Kayinvalidenize orta sertlik sokecek gibi degil. Kisa kisa, cok net ve cok sert cevap vermeniz lazim.
Artik hangisi karakterinize uygunsa..
Ne sacma sapan insanlar var yahu!
İçimden gelen daha sert cevaplar vermek. Çünkü susarsam biliyorum ki sonra içime dert oluyor

İçimden gelen daha sert cevaplar vermek. Çünkü susarsam biliyorum ki sonra içime dert oluyor
Eltiniz baska bir insan, siz baska. Siz kendiniz gibi olun ve gerekeni yapin. Bu arada ben de hem gelin, hem kayinvalideyim.
Benim fitratimda laf sokmak yok.
Tolere edilebilecek her seyi ederim.
Baktim ki bu aptallik olarak algilaniyor, sertce soylerim.
O zaman duvara carpmis gibi olur ve susar.

Şaşırmam diyordum ama yine şaşırdım ö Okay,bedduaya nası l geldi hayret ediyorum
Valla ben de anlamadım. Birden söyleyiverdi. Çenesi yüzünden hiçbir yerde barınamıyor zaten. Olay tam da anlattığım gibi ne eksik ne fazla. Sıralama da aynen böyle. Ama ben susmadım tabi dedim ki, benim çocuğum senin torunun olacak benim canım yanarsa senin canını yakarım dedim. O da bi ses soluk gitti dedi ki tamam ya hemen büyütme öyle demek istemedim dedi. Allahallah tam olarak nasıl demek istedin anlatsana biraz dedim sonra neyse konuyu kapattım yoksa kötü olacaktı. Çünkü ikimizde oruçluyduk

Eşimin ailesinden nefret ettiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım.
Ayda yılda bir görüşsek de inanın bana aylarca yetecek derecede uyuzluklar yapabilme gibi bir yetenekleri var.
Bu sefer gündemimizde benim miyop olmam var. Konu tv den geldi sanırım. Gerçekten hatırlamıyorum ama konu bi şekilde miyop olmama geldi. Nasıl göremiyorsun, nereye kadar göremiyorsun,ameliyatı yok mu,yine bir doktora görünsen, kullandıkça daha da ilerler (gözlük), lens kaç para vs vs binlerce soru ve sorarken öyle bir incelemesi var ki sanki hastalıklı bir hayvana bakıyor. İlk kez yapınca sorun etmedim. İkinci görüşme oldu, baktım kadın yine aynı. Dedim ki "Bu bana Allah tarafından verilmiş bir imtihan, günahlarıma kefaret, çok şukur baska bir derdim de yok ve ben bundan şikayetçi de degilim." Ama hala devam ediyor. Eltimin kocası da miyop. O da kv ye "Anne, senin oğlun da miyop, sen bizim gibi gelinleri bulduguna şükret bence" gibi bir laf etti. Cevap yok tabi. Ben de iyice gıcık olması için "Bakarsın torunun da bana ceker bizde genetik" dedim. Tabi bunun surati iyice degişti. Resmen bana eksik kusurlu muamelesi yaptı. Eşim de ona konuyu kapatmasını söyledi. Konu kapandı. Başta cok sorun etmedim ama sonra düşündükçe keşke daha sert olsaydım diyorum.
Bir de buraya konu açmıştım hasta bir sokak kedisini evime almıştım bilenler vardır. Şimdi sahiplenmeye karar verdik. Ona da bk muamelesi yapmaya çalışıyor. Meyve getirsem ellerini yıka falan diyor. Ameliyat ettirdik parasını soruyor, eşime ben yokken maaşına yapılan zam parasını falan soruyor. Eltim de "Anne gören de seni temiz biri sanacak " dedi. Dogru söylüyor. Kendisi hiç temiz birisi degil. Buna ragmen kedime davranışı sinirimi bozuyor. Mudahale etmesem kovacak. Kediş yanımıza geldikçe, torununu (eltim in cocugu) korumak için götür şunu falan diyor. Sonunda susturdum. Bu kez de "evladından daha cok deger verirsin sen buna" diyor. Bu kadından nefret ediyorum.
Eltine Bayıldım Aynı Ben benimde köpeğim var kayınpeder sen evladından daha çok seviyorsun diyor daha hamileyim çocuk doğmadı yani. (köpeğim dişi karnımdaki bebeğim de kız) bende kızım diye bağarırım ikisi birden koşar gelir yanıma ne güzel diyorum iyice sinir oluyor ama kayınpederi sinir etmek hobilerimin arasında

Valla ben de anlamadım. Birden söyleyiverdi. Çenesi yüzünden hiçbir yerde barınamıyor zaten. Olay tam da anlattığım gibi ne eksik ne fazla. Sıralama da aynen böyle. Ama ben susmadım tabi dedim ki, benim çocuğum senin torunun olacak benim canım yanarsa senin canını yakarım dedim. O da bi ses soluk gitti dedi ki tamam ya hemen büyütme öyle demek istemedim dedi. Allahallah tam olarak nasıl demek istedin anlatsana biraz dedim sonra neyse konuyu kapattım yoksa kötü olacaktı. Çünkü ikimizde oruçluyduk
Bi de oruç haliyle kendi torununa beddua ediyor

Eltine Bayıldım Aynı Ben benimde köpeğim var kayınpeder sen evladından daha çok seviyorsun diyor daha hamileyim çocuk doğmadı yani. (köpeğim dişi karnımdaki bebeğim de kız) bende kızım diye bağarırım ikisi birden koşar gelir yanıma ne güzel diyorum iyice sinir oluyor ama kayınpederi sinir etmek hobilerimin arasında
Hahah valla ne yalan söyleyeyim benim de hobim. Aynı benimki gibi demiş sizinki de. Ben sözde kendi cocugumdan daha fazla önem verirmisim. Daha bebegim dogmadi bşke. Ayrıca benim için ikisi de evlat.

Eşimin ailesinden nefret ettiğimi bilmeyen kalmamıştır sanırım.
Ayda yılda bir görüşsek de inanın bana aylarca yetecek derecede uyuzluklar yapabilme gibi bir yetenekleri var.
Bu sefer gündemimizde benim miyop olmam var. Konu tv den geldi sanırım. Gerçekten hatırlamıyorum ama konu bi şekilde miyop olmama geldi. Nasıl göremiyorsun, nereye kadar göremiyorsun,ameliyatı yok mu,yine bir doktora görünsen, kullandıkça daha da ilerler (gözlük), lens kaç para vs vs binlerce soru ve sorarken öyle bir incelemesi var ki sanki hastalıklı bir hayvana bakıyor. İlk kez yapınca sorun etmedim. İkinci görüşme oldu, baktım kadın yine aynı. Dedim ki "Bu bana Allah tarafından verilmiş bir imtihan, günahlarıma kefaret, çok şukur baska bir derdim de yok ve ben bundan şikayetçi de degilim." Ama hala devam ediyor. Eltimin kocası da miyop. O da kv ye "Anne, senin oğlun da miyop, sen bizim gibi gelinleri bulduguna şükret bence" gibi bir laf etti. Cevap yok tabi. Ben de iyice gıcık olması için "Bakarsın torunun da bana ceker bizde genetik" dedim. Tabi bunun surati iyice degişti. Resmen bana eksik kusurlu muamelesi yaptı. Eşim de ona konuyu kapatmasını söyledi. Konu kapandı. Başta cok sorun etmedim ama sonra düşündükçe keşke daha sert olsaydım diyorum.
Bir de buraya konu açmıştım hasta bir sokak kedisini evime almıştım bilenler vardır. Şimdi sahiplenmeye karar verdik. Ona da bk muamelesi yapmaya çalışıyor. Meyve getirsem ellerini yıka falan diyor. Ameliyat ettirdik parasını soruyor, eşime ben yokken maaşına yapılan zam parasını falan soruyor. Eltim de "Anne gören de seni temiz biri sanacak " dedi. Dogru söylüyor. Kendisi hiç temiz birisi degil. Buna ragmen kedime davranışı sinirimi bozuyor. Mudahale etmesem kovacak. Kediş yanımıza geldikçe, torununu (eltim in cocugu) korumak için götür şunu falan diyor. Sonunda susturdum. Bu kez de "evladından daha cok deger verirsin sen buna" diyor. Bu kadından nefret ediyorum.
Bosverinnnnn ama eltinize helal olsun oda kaynananozdan haz etmiyor demekki ama kaynannalar hep böyle uyuz degilmidir bendede var bitane laf soyledikce rahatliyorlar sizi kizdirdigini dusununce mutlu oluyodur zaten ayda bir gorusuyorsaniz ordada o konustukca TV ye bakin baska biseyle ugrasin onu dinlemiyomus gibi yapin tam kudurur beni dinlemiyomusun dediğinde kulagimdafa sorun varmis tam duyamıyorum diyin tam sinir olsun🤭😁

Aman ne takıyorsunuz kv yi?
ben bir ara kilo alıp diyete girmiştim, vermek istediğimde 5 kilo falandı yani konu nasıl olduysa bekarlığa geldi evlilik kilosuna kadar gitti, hata demiştim ki 5 kilo versem evlendiğim kiloya (58) düşerim çok iyi olurum.
Bana demişti ki ben evlendiğimde 55 kiloydum, tığ gibiydim falan dedi güya bana laf çarpıyor.
Eee 1.45 boyun var o kiloyla mı gelin oldun, bayağı tombik gelin olmuşsun demiştim :KK70::KK70::KK70:çok bozuldu öyle böyle değil.
Gerçi okadar kısa değilde ben abartım. Dedi ki yook ben yaşlandıkça, kilo aldıkça boyum kısaldı ozaman çok uzundum :-)
Şuan bence 120 kilo rahat vardır ama sorsan bilmez kilosunu, zaten daha benimle kilo muhabbetine de girmez. Bazen 1-2 kilo alınca dikkat etmem lazım diyorum da nerene dikkat ediyorsun genç kız gibisin maşallah diyor.

Bosverinnnnn ama eltinize helal olsun oda kaynananozdan haz etmiyor demekki ama kaynannalar hep böyle uyuz degilmidir bendede var bitane laf soyledikce rahatliyorlar sizi kizdirdigini dusununce mutlu oluyodur zaten ayda bir gorusuyorsaniz ordada o konustukca TV ye bakin baska biseyle ugrasin onu dinlemiyomus gibi yapin tam kudurur beni dinlemiyomusun dediğinde kulagimdafa sorun varmis tam duyamıyorum diyin tam sinir olsun🤭😁
Ben nişanlılıkta diyordum ki kendi ailem gibi olur, sevgi saygı içinde geçinir gideriz. Ama öyle olmuyormuş, gerçekten kaynanaların geneli böyle fesat, kötü. Keşke öyle anlarda aklıma böyle güzel cevaplar gelse. Kalıyorum öyle :D

Back
X