Kaynanamın borcu

Arkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
Vermiş olduğunuz borcu istemekte haklısınız fakat ev istemekte haksızsınız bence. kimse kimseye ev almak zorunda değil, kolay bir şey değil bu devirde ev almak sonuçta evlenirken kirada oturacağınızı biliyordunuz.

Kadın fazla fazla borcunu verecekmis zaten size ev almak zorunda değil. borcunu ödediği paraya oğluma ev aldım derse ona o zaman söylenirsiniz

Borçlu kalmak için 5 yıl çok uzun bir süre bence, kaç gram bilezikse o kadar gramdan altın olarak alın borcunuzu ki bunda kayınvalideniz de hemfikir sanırım.
Ama söz meselesine gelince, maddi anlamda verilen hiçbir söze inanamıyorum çünkü hayat aşırı pahalı. Ben kendime söz vermiştim yeni yıla borçsuz gireceğim diye ama olmadı mesela  😁Ve bence kimse kimseye ev almak zorunda değil..

Sen once duzgun konus benden aldıgı borcla yazlıgının borcunu odedı oglu kirada surunuyo ama kendi yazlıkta keyif yapıyo

Sanane ya kadın çalışmış almış dimi bakın kadın hakettiği tazminatını size verecek borcunu kapatacak o zamanlar 50 bin liralık bilezik takıldığını hiç sanmam size ama o fazla fazla ödeyecek size yazlığı var diye size ev almak zorunda mı yaa. Oğluma bakmış mı okutmuş mu evlendirmiş iş güç.sahibi yapmış daha ne yapsın yaa ölene dek anne baba çocuklarına mı bakacak o kadın yıllarca çalışmış emek vermiş bi yazlığı gözünüze batmış koskoca insanlarsınız bir zahmet evlendikten sonra da kendi başınızı kaşıyın yaa.o kadın sadece o bilezik parasıyla almadı ya yazlığı. Sizde onum gibi çalışıp yapın alın evinizi oh ölene kadar baksınlar size armut piş ağzıma düş

Arkadaşlar merhaba degerlı fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun. Kaynanam benden dugunden sonra takılan bılezıklerı ıstemıstı borc olarak aradan 5 sene gectı esıme istettım.. Calıstıgı yerden tazmınat almıs onu size verıcem ister bilezik alın ister ev alin Demıs(kirada oturuyoruz suan ve istemeye geldiklerinde kirada oturmıcaklar ev alıcaz demişti)hakkımı yemiş olmuyor mu kızlar ben buna haddini bıldırcek bısey soylemek istiyorum siz olsanız ne yapardınız
Valla geç bile kalmışsın. Koş peşine düş bilezikleriyin.Ne verdiysem geri isterim de.

KudrAlobar KudrAlobar
Tatlım haklılık payın var ama burada yapamacagi laflari etmemekte var.
Hiç söz vermese böyle bir konu olmazdı.
Almak zorunda değil ama o zamanda yaparım ederim diye laf atmayacak ortaya.
Bir şey denir mi? - denmez
Kendi ayıbı kaç yaşında kadın havadan sözlerle insan kandırıyor.

KudrAlobar KudrAlobar
Tatlım haklılık payın var ama burada yapamacagi laflari etmemekte var.
Hiç söz vermese böyle bir konu olmazdı.
Almak zorunda değil ama o zamanda yaparım ederim diye laf atmayacak ortaya.
Bir şey denir mi? - denmez
Kendi ayıbı kaç yaşında kadın havadan sözlerle insan kandırıyor.

Şimdiki kadınlar ev olmadan evlenmiyorlar ya, kayın aileler de köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor işte. Hak ediyorlar mı bence ediyorlar bu muameleyi.

Aklı başında bir insan böyle bir söz karşısında “teşekkür ederiz ama gerek yok, kendimiz çalışır alırız ama sıkışırsak yardımınızı kabul ederiz” der. Mal bulmuş mağribi gibi atlamaz.

Hakkini falan yemiş olmuyorlar. Sana ev almak gibi bir sorumlulukları yok. 5 bilezikle zaten ev alman mümkün değil. Belli ki kadın 5 bilezik parasinin uzerinde birsey verecek. Çok da açık gözlü hatta aç gözlü olmamak lazım.

Anne babanın ikinci üçüncü bir evi olur,evlenirken o evi oturmaları için verebilir anlarımda evlenmiş genç iki insanın, anne babadan ev almasını beklemek, söz verdi almadı demek çok ayıp geliyor bana.

Kayınvalideniz çalışıyormuş alacağı toplu parayı size ev almak için niye kullansın yahu? Halı hazırda parası pulu olan bir kadın değilmiş ki zaten sizden altınları borç almış. Böyle bir kadından nasıl ev beklentisine girer insan? Eşinizle beraber çalışın alın evinizi madem bu kadar kolay.

yani altının bugünkü karşılığı olan parayı veriyorsa bir sorun yok bence.

Sanane ya kadın çalışmış almış dimi bakın kadın hakettiği tazminatını size verecek borcunu kapatacak o zamanlar 50 bin liralık bilezik takıldığını hiç sanmam size ama o fazla fazla ödeyecek size yazlığı var diye size ev almak zorunda mı yaa. Oğluma bakmış mı okutmuş mu evlendirmiş iş güç.sahibi yapmış daha ne yapsın yaa ölene dek anne baba çocuklarına mı bakacak o kadın yıllarca çalışmış emek vermiş bi yazlığı gözünüze batmış koskoca insanlarsınız bir zahmet evlendikten sonra da kendi başınızı kaşıyın yaa.o kadın sadece o bilezik parasıyla almadı ya yazlığı. Sizde onum gibi çalışıp yapın alın evinizi oh ölene kadar baksınlar size armut piş ağzıma düş
Bu nasıl bir konuşma tarzı yaaa yaaa yaa sürekli. Neden bu kadar öfkelendiniz. Çok normal değil mi borç alıp yazlık almak ve 5 yıl geri vermemek. Bileziğinin parası ile almış siz hala anlamıyorsunuz. Bir bileziğin 5000 yaptığını düşünürsek günümüz şartlarında, çokda rahat 50bin yapar. En azından Verse kendine ev alacak.

Bu nasıl bir konuşma tarzı yaaa yaaa yaa sürekli. Neden bu kadar öfkelendiniz. Çok normal değil mi borç alıp yazlık almak ve 5 yıl geri vermemek. Bileziğinin parası ile almış siz hala anlamıyorsunuz. Bir bileziğin 5000 yaptığını düşünürsek günümüz şartlarında, çokda rahat 50bin yapar. En azından Verse kendine ev alacak.

matematiğiniz muhteşem. 5000*5 =25.000 eder. 25 bine yazlık alanan bir yer varsa biz de alalım.

matematiğiniz muhteşem. 5000*5 =25.000 eder. 25 bine yazlık alanan bir yer varsa biz de alalım.
Ben 10 bilezik vardır diye hesap ettim. Her msj I okumam imkansız. Zaten kendisi 50 bin diyorsa buna inanmayıp o kadar değildir diye konuya dahil olmanın bir anlamı da yok. 50 bin olursa üstüne kredi çekip yazlık alınabilir. Birazda birikimi vardır belki. Çok uygun yerlerde yazlıklarda var. Yazlık diyince aklınızda nasıl birşey canlanıyor bilmiyorum ama yazlık yerler hakkında bilmeden atıp tuttuğunuz kesin. Matematik işlemi epey zamanınızı almış olsa gerek. Dilerseniz size bilgi verebilirim alabilecekseniz yazlık öyle bir durumunuz varsa eğer..

evi bekarligimda aldim, evlenince esimle kiraya cikmak erine kendi evimizde oturduk. kayinvalidem evime igne almadigi gibi sulalesine cocuklara ev al dugun yap (gelinligimi bile kendim aldim) ev duzkac yildir borc oduyoruz diye dert yaniyormjs. ben bu kadina agzimi acmamisim arkadasim amsana git hesap sor demem

Şimdiki kadınlar ev olmadan evlenmiyorlar ya, kayın aileler de köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor işte. Hak ediyorlar mı bence ediyorlar bu muameleyi.

Aklı başında bir insan böyle bir söz karşısında “teşekkür ederiz ama gerek yok, kendimiz çalışır alırız ama sıkışırsak yardımınızı kabul ederiz” der. Mal bulmuş mağribi gibi atlamaz.
Doğrusu bu olmalı lakin üstüne basa basa yapamayacağı şeyleri göz boyama adına konusanlar var.
Karşıdaki bir şey istemese de sunu yapacağım gerek yok dese olmaz yapacağım diyen var.
Beklentimiz olmamali ama karsidanda kandirma amaçlı cumleler kurulmamali diye düşünüyorum.
Söz namustur derler.
Elimizde olursa yapariz deseler belki problem olmazdi.

Basta vermek baya mesele aslında. Ne için ihtiyaç duydu bileziklerinize? İnsan ayda 200 lira arttırsa yılda bir bilezik alır. Üç dört yılda öderdi borcunu. Üzerine su için istemiş o.

Bileziklerinin parasini alıp oturmanı tavsiye ederim !! Ne hakkiymis mecburmu size ev almaya😲kendiniz alın

Back
X