Kaynanamın dediğine bakar mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi altF4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
allahım ne insanlar var yaaakannehir
boşver canım beğenmediysen giymezsin olur biter.
bunun için canını sıktığına değmez yada cevap vermeye bile

zemuszemusLafa bak.Eşiniz bu duruma ne dedi acaba ,merak ettim?
Ben olsan sütçünün kızına verirdim,ihtiyacı da varmış.Kayınvalideme de iki çift laf ederdim yaptığı terbiyesizliğe karşılık.sempatiksalakcinni

Boşver canım belliki seni sinir etmek için yapmış. Bir müddet giyme kazağı sonra onun göreceği birine yani sütçünün kızına ya da kapıcının karısına verirsin. Yada evde paspas yaparsın.Madem o sana bu kadar değer veriyor sende ona verdiğin değeri böylece göstermiş olursun..
Terbiyesiz kadın hiç almasaydın....

Kazağı almadan sütçünün kızının olsun deseydin daha iyi olurdu da..
Baktım dolabıma hiçbir giysimle uyduramadım..Sen bunu sütçünün kızına ver haaaa haaaa diye gülerdim bende..

kızlar hepiniz de doğru şeyler söylemişsiniz.hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.zaten bir beyaz torbanın içinde verdi.inanın ki en sonunda sütçünün kızına vereceğini işin içine katmasaydı alıp giyecektim.hani insanlık etmiş beni düşünmüş diye.ama dünden beri moralim çok bozuk.eşime de söyledim akşam o da ''annem senin anladığın şekilde söylemek istememiştir'' dedi.ama ben biliyorum şöyleyiş tarzını. o gülmesini unutamıyorum.bugün üç tane ağrı kesici içtim başım ağrıyor.en sonunda az önce gittim kapısına zaten karşı dairemde oturuyor.anne dedim bu kazak benim tarzım değil,bunu sütçünün kızınz ver dedim ama suratımda kıpkırmızı oldu.şu an halen başım ağrıyor.önemli olan sütçünün kızı yoğurtçunun kızı değil inanın.bana verdiği değeri öğrenmem bana biraz koydu da.yani senin ondan bir farkın yok demek istedi.

Aman başını ağrıttığına değmez ama takılmışsın bir kere..
Çok iyi yapmışsın geri vermekle..sanki kankasına şaka yapıyor..
Yüzün niye kızardı ki..o sana o salak lafı edip gülerken kızarmışmıydı.?.

Peki görümcen sana gelen hediyenin basitliğini farketmemiş mi?
Kendisine getirdiklerinden birini pekala da sana verebilirdi sanki sana getirilmiş gibi..
Belki de görümcen görmeden daha, size gösterdi getirdiklerini..
Eşin de tabi annem bunu demek istemiştir diyecek değil neyse eşinin bir kabahati yok..
ama yaptığı şakayı da annesine hatırlatsa fena olmaz,eşime böyle şakalar yapma diye..
Bunu söyleyecek pek erkek yoktur ama neyse..

ıyi niyetle söylenmiş bir söz değil..beğenmezsen,görümcenin giyebileceğini söyleseydi,
art niyet aranmazdı..
Olsun sende tavrını ona göre belirlersin bundan sonra..

ıyi niyet abideleri hepsi :) ıyi niyetle konuşan insan bu cümleyi kurmaz. ıyi yapmışsın.

Bunu annesine söyleyecek erkek arkadaşında dediği gibi zor. Olsun sen de iyi niyetle geri vermişsin olmuş, bitmiş işte, sıkma canını artık.

Ya da şöyle yapsaydın kızzz..
Yarın kazağı bir güzel ıslattıktan sonra ,daire kapısının önünde paspas niyetine koysaydın, ayakkabılarınızın altını silerken görseydi sizi..pek bi güzel olurdu..Gözüne soka soka..

valla canım eşine sorsan benim annem bi melek der zaten, şu dizideki gibi
bende pek iyi niyetli olduğuna inanmadım ama keşke hediyeyi geri götürmeseydin canım, zaten giymeseydin anlardı, onun davranışı hoş değil tabii ki tamamda, hediye geri verilmez ne bileyim hediyeyi geri vermekte pek hoş bi davranış değil,
şimdi ona ders verdiğini sanıyorsun ama sadece ağzına laf vermiş oldun hepsi bu, durum daha kötü oldu bence
sende ona bundan sonra bişey almazdın, nasılsa beyenmezsin diye hediye almadım bu anneler gününde falan derdin mesela
bellki bişey almadı denmesin diye almış öylesine kendince
sanırım diğer hediyeler hediye paketliydi seninki poşette, kim olsa gıcık olur
ama sen çok fazla kafaya takmışsın canım ya, vallahi sadece kendine yapıyorsun, kaynanaın umrundamı ki, başın ağrımış, üzülmüşsün falan
kazağı giymicektin ve bu kadar umursamıcaktın
bazı şeyleri umursamamayı boşvermeyi öğrenmelisin, yoksa daha çok başın ağrır
:hulya:

Son düzenleme:

Bu da çok ağır ya, hakediyor gerçi ama:teytey:

Geri verdiğinde kayınvalide ne dedi onu merak ettim ben.

Bu da çok ağır ya, hakediyor gerçi ama:teytey:

Geri verdiğinde kayınvalide ne dedi onu merak ettim ben.

evet ağır doğru..
Sütçünün kızına vermektense paspas yapayım dedim, daha iyi oldu dese yeridir. pek bi katmerli olurdu ama bunu kimse yapmaz zaten..
Ama o evsafta birini tanıyorum, ben aman evlerden ırak öyle de gelin olmasın..böyle de kaynana..

ben olsam kazağı alı teşekkür ederdim..............
ertesigünde kazağı götürür sütçünün kızına verirdim...
e artık kazağı kızın üstünde görünca kayınvalide nasıl olur siz düşünün

kazağı beğenmediysen giyinme muhtaç olana verirsin kaynanam bana da yelek verdi ama giyinmemiştim aynı onun gibi olacaktım sanki 70 yaşında çok zevksiz

onlarda onlar gibi görünmemizi istiyorlar herhalde para verse daha makbule
kaydirigubbakcemilegeçerdi sanki

valla canım ne beter kaynanalar var boşver salla.daha fazla patavatsızlıkları yok ise..eğer bu tutumunu devam ettirirse sende şakayla karışık laf sok...

boşver de gecsin ne dediginden haberi yok heralde.

bende arkadaşa katılıyorum.kaynana koz verdin. o sözleri söylediğinde eşin yanında yokmuş.eminm kv. eşine abartarak ve ağlayarak anlatır.giymezdin olur biterdi.inşallaholay büyümez.bence de kafana taktığına değmez.canını sıkma

ben olsam doğru düşünmüşsün anne hiç beğenmedim. sütçünün kızına niye veriyon kendin giy derdim:)

doğru düşünmüş arkadaş. ama eşinin yanında yap ki anlasın. soora da bana demiştin ya sütçünün kızı için die dersin eşin iyice anlasın eşine dönüp dimi canım niye millete verio dersin.mossss morrrraklinialirimsmile

Canım ya görümcem aşırı derecede kilolu.aynen dediğin gibi görümcene veririm veya yeğenime veririm veya sütçünün adını söyleyerek Emine hanımın kızına veririm deseydi bile bu kadar zoruma gitmezdi.yine alır sevinsin diye yanında giymeye özen gösterirdim.

eşim akşam konuşmuş annesiyle ama ne konuştuklarını bir türlü söylemedi canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…