Kaynanamın dengesizliğinden bıktım...

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, aslında çok şükür büyük bir derdim yok. Tek sorunum kaynanam daha doğrusu 11 yıl oldu evleneli hala çözemedim doğrusu. Tuhaf huyları var. Dün çocuklarım annemdeydi arkadaşları topluca pikniğe gideceklermiş annem aradı çocuklarda gelsin istersen değişiklik olur onlara da dedi bende eşime sordum tamam dedi götürdük bıraktık ertesi gün annem getirecekti. Ben ve eşim çalıştığımız için o günde çocuklar olmadığından dolayı bakıcıya izin verdik. Kayınvalidemle evlerimiz yakın annem sen geç kalırsan kayınvaliden evdeyse orada bekleriz kapıda bekleyeceğimize hem bahçede çocuklarda oynamış olur dedi. Kayınvalidemi aradım bir yere gidecek misin anne diye bilmiyorum ki belli değil hep aynı şekilde zaten ne zaman bir şey sorsam neyse aradı beni kaynımla bir yere gideceklermiş tamam dedim, annemi aradım biraz geç çıkın evde yokmuş dedim. Ama görseniz işte kaynıma laf sayıyor hep bunun yüzünden yoksa bir yere gimeyecektim bıktım bu çocuktan filan falan. Akşam kayınpederi geldi bir şey bırakmak için kayınvalidem kaynımla gitmemiş kaynım tek gitmiş o da sözüm ona taksit yatırmaya gitmiş. Gitsin eyvallah ama bana neden kaynımla gitmezsem evdeyim ne güzel gelirlerdi otururduk deyip de sonra gitmediği halde gitmiş gibi gösteriyor kendini. Kayınpederim söylemese gitmemiş diye ben gitti diye biliyordum. Bir de geçenlerde anneme sitem etti hiç bize gelmiyorsun diye sonra annem de aramış hafta sonu evdeysen geliriz diye birkaç hafta önce oldu bu olay önce her zamanki gibi bilmiyorum ki şu an bir şey diyemem gibi laflar etmiş annem de uzatmamış iyi durumuna bakıp ararsın o zaman müsaitsen zaten değilsen sağlık olsun demiş, neyse akşam beni aradı annenleri ara gelsinler diye kendi aramıyor gelin diye terbiyesizlik değil mi bu bana söylüyor oysa annem direkt onu arayıp konuşmuş. Neyse ben de aradım annemi tamam kızım dedi sanırım alıştı kayınvalidemin dengesizliklerine. Ben o gün biraz erken gittim telefonda bana biraz erken gel hazırlık yapalım dedi, ki ben çalışan bir bayanım cumartesi günü temizliğim oluyor iki tane de çocuğum var neyse erken kalktım evi toparladım saat 11.30 gibi gittim. Ne yapıcaz dedim amannn boşver mangal yaparız dedi bende sen bilirsin dedim. Annemler geldi anneme gel pazara gidelim dedi gittiler, mangal için tavuk almış anneme param kalmadı artık kıyma alamayacağım onu da sen al demiş annem de almış, kızlar gerçekten sinirlerim bozuluyor be kadın madem paran yok (ki ben inanmıyorum parası olmayan mangal yakalım demez domuzdan ne yaparırsam muhabbeti onunki) giderken bana desene niye anneme yansıtıyorsun kadın ayda yılda bir geliyor evine zaten. Ve bunu bana annem değil kendisi söyledi. Bende anne madem paran yok sana kim mangal yak dedi ki hadi yakmak istedin o zaman niye beni arayıp da kızım gelirken et al demiyorsun bunu bana söyleseydin daha iyiydi bizim aramızda kalırdı dedim. Niye kendini bu kadar küçük düşürüyor anlamıyorum ki herkese karşı aynı kendi yeğenlerine bile üç kuruş için kendini küçük düşürüyor. O gün akşama kadar param bitti hiç param kalmadı diye söylendi annemlerin yanında kendi kendine. Ne yapmak istediğini nasıl bir insan olduğunu hala çözemedim açıkçası.

yazından anladığım kadarıyla;
annenin gelmesini istememiş, ama arada sen olunca mecburen kabul etmiş, sonra da kadından para koparmanın derdine düşmüş, aslında annen bende de para kalmadı dünürüm diyecekti, çok iyi olurdu, ama işte kadın yakıştıramamış kendisine. akşama kadar param bitti demesinin sebebi de sizin yüzünüzden paramı harcadım tribi atmış aklınca. basit hesapların peşinde.
bence siz ona gitmek istediğinizde onu aramayın, kayınbabanızı arayın mazaret bulma fırsatı olmasın. size mazeret uydurup kabul etmiyor, kayınbabanınız olduğu ortamlarda gelmiyorsunuz, gitmiyorsunuz vs diyerek sizi rencide etmenin hesabını yapıyor.
insanlar niye böyle basit hesapların peşinde olurlar anlamıyorum :50::50::50:
çok tanıdık geldi bana bu anlattıkların

yazından anladığım kadarıyla;
annenin gelmesini istememiş, ama arada sen olunca mecburen kabul etmiş, sonra da kadından para koparmanın derdine düşmüş, aslında annen bende de para kalmadı dünürüm diyecekti, çok iyi olurdu, ama işte kadın yakıştıramamış kendisine. akşama kadar param bitti demesinin sebebi de sizin yüzünüzden paramı harcadım tribi atmış aklınca. basit hesapların peşinde.
bence siz ona gitmek istediğinizde onu aramayın, kayınbabanızı arayın mazaret bulma fırsatı olmasın. size mazeret uydurup kabul etmiyor, kayınbabanınız olduğu ortamlarda gelmiyorsunuz, gitmiyorsunuz vs diyerek sizi rencide etmenin hesabını yapıyor.
insanlar niye böyle basit hesapların peşinde olurlar anlamıyorum :50::50::50:
çok tanıdık geldi bana bu anlattıkların

Aynen söylediğin gibi aslında o sadece annemin değil hiç kimsenin gitmesini istemiyor sonra da sitem ediyor, bir tane komşusu yok kapısını açan. Eskiden vardı birkaç tane samimi komşusu ama komşulara habire iş yaptıra yaptıra kaçırdı. Bir gün bize geldi oturmaya komşusuna anahtarı vermiş git ütüyü yap demiş nasıl yani sen burdasın o senin evinde ütü mü yapıyor dedim evet yapsın işi ne dedi ağzım açık kaldı. Eşimde biliyor huyunu artık komşularıyla küsünce ne o bıktırdın galiba yine milleti diyor.

Aynen söylediğin gibi aslında o sadece annemin değil hiç kimsenin gitmesini istemiyor sonra da sitem ediyor, bir tane komşusu yok kapısını açan. Eskiden vardı birkaç tane samimi komşusu ama komşulara habire iş yaptıra yaptıra kaçırdı. Bir gün bize geldi oturmaya komşusuna anahtarı vermiş git ütüyü yap demiş nasıl yani sen burdasın o senin evinde ütü mü yapıyor dedim evet yapsın işi ne dedi ağzım açık kaldı. Eşimde biliyor huyunu artık komşularıyla küsünce ne o bıktırdın galiba yine milleti diyor.

annen gelmiyor dedi mi, bugünlerde parası yokmuş kıyma alacak dersin, böylesine lafını söyleyeceksin, hakediyorlar.
çok sinir olurum insanlara iş yaptırmaya çalışana, ama işte benimde başımda var kime ne diyeyim, benim annem yapıyor bu tarz şeyleri, rezil ediyor bizi insanlara, çok utanıyorum çoookkkk :14:

annen gelmiyor dedi mi, bugünlerde parası yokmuş kıyma alacak dersin, böylesine lafını söyleyeceksin, hakediyorlar.
çok sinir olurum insanlara iş yaptırmaya çalışana, ama işte benimde başımda var kime ne diyeyim, benim annem yapıyor bu tarz şeyleri, rezil ediyor bizi insanlara, çok utanıyorum çoookkkk :14:

Bende hiç sevmem insanlara iş yaptırmayı yetişemediğim yerde kadın tutuyorum ama hiç kimseye gelin şunu yapın bunu yapın diye bir şey söylemem yapıma ters çünkü. Bu yüzden kayınvalidemle çok zıt karakterde olduğumuz için bir türlü sevemiyorum bir de ben yalan söyleyen insanları hiç sevmem kayınvalidem ise maaşallah oturduğu yerde kırk tane söyleyip kalkar. Düşün ki benim çok yakın bir arkadaşım var haftanın bir günü izinli cumartesi beni aradı sana gelicem müsaitsen diye bende gel tabii dedim. Kaynanam aradı öğlende arkadaşım var oturuyoruz dedim. Öğleden sonra ne için aradı dersiniz yaprak aldım yarım kilo getireyim de oraya sarın iki dakikada. Hayır kadın zaten haftanın bir günü izinli onda da yaprak mı saracak gelmiş buraya oturmaya dedim. Ertesi gün gittim bilerek 250 gr. yaprak sarmış bu muydu dedim bize getieceğin yaprak kuş kadar hiç üşenmiyorsun da yeterki birilerine iş yaptarmış ol dimi dedim çocuklarının yanında bir de pişkin pişkin gülüyor.

kimi insan bayılır insan kullanmaya,
benimde babamın eşi bunun bi değişiğidir ne gördü mü ister
bana da al bana da al diye hoş parasını veririm der ama
genelde de verir genelde diyorum vermediği de olur
seninki de baya ii bir laf arkadaşım söleyebilene tabi :52:
konu sahibi arkadaşım eğer çok canını daraltmıyorsa görmezden gelebilirsin
ona aldırma fazla ortamlarda kayınpederinle iyi ol sen o anlamış eşinin ne olduğunu
annene de söyle bir daha bişey alayım demesin..

ona aldırma fazla ortamlarda kayınpederinle iyi ol sen o anlamış eşinin ne olduğunu

Kayıpderimle aram çok iyi çok iyi de anlaşıyoruz. Onu bile kıskanıyor onu çok seviyor beni pek sevmiyor gibi bu gelin diyor. Kayınpederim de bana çok değer verir ona bile laf sokuşturup duruyor şımart şımart gelinini bu kadar tepene çıkart tepene s... yakında diyor ya bir acayip kadın. Kayınpederimde 11 yıldır bir saygısızlığını görmedim bundan sonra da görmem sen kendine bak gelinimi herkes seviyor diyor. Güler misin ağlar mısın?

Kayıpderimle aram çok iyi çok iyi de anlaşıyoruz. Onu bile kıskanıyor onu çok seviyor beni pek sevmiyor gibi bu gelin diyor. Kayınpederim de bana çok değer verir ona bile laf sokuşturup duruyor şımart şımart gelinini bu kadar tepene çıkart tepene s... yakında diyor ya bir acayip kadın. Kayınpederimde 11 yıldır bir saygısızlığını görmedim bundan sonra da görmem sen kendine bak gelinimi herkes seviyor diyor. Güler misin ağlar mısın?

oh ağzına sağlık olsun k.pederinin
Allah hayırlı uzun ömür nasip etsin
ee canım eşinde farkındaysa problem yok demektir
boşver kendi kendine kıskansın dursun..
anladığım kadarıyla kendini ezdiren biri de değilsin.. boşver.. salla:52:

oh ağzına sağlık olsun k.pederinin
Allah hayırlı uzun ömür nasip etsin
ee canım eşinde farkındaysa problem yok demektir
boşver kendi kendine kıskansın dursun..
anladığım kadarıyla kendini ezdiren biri de değilsin.. boşver.. salla:52:

Amin canım çok teşekkür ederim. Evet kendimi ezdirmem sağolsun eşimde beni ezmez ve ezdirmez genelde boşveriyorum ama bazen canımı sıkıyor işte. Her şeyiyle kıskanç bir kadın eğer akşam çıkışta onlara gideceksen eşim benden yarım saat önce geliyor camdan görüyormuş geldiğimi kapıyı açıyor kapıda karşılıyor ve kaynanamın bombası aman iyi ki bir karısı var kapılarda karşılıyor bizim zamanımızda böyle şeyler mi vardı.

sorma ya benimde annem öyle, kimde ne görse ister, evime bişi alsam ben bunu beğendim bu benim olsun, sen yeniden al, ben çarşıya pazara çıkamıyorum, parasını veririm der, vermez tabiki, isteyemem de. eşim kızar, durumumuz belli niye böyle yapıyorsun der. alır götürür kullanmaz, ben bunu hiç beğenmedim der, tutar olmadık birine verir. daha ne diyeyim, çok bunaltıyor beni.
insan değiştiremiyor da, 40-50 yaşından sonra kimi nasıl değiştireceksin ki :50:

sorma ya benimde annem öyle, kimde ne görse ister, evime bişi alsam ben bunu beğendim bu benim olsun, sen yeniden al, ben çarşıya pazara çıkamıyorum, parasını veririm der, vermez tabiki, isteyemem de. eşim kızar, durumumuz belli niye böyle yapıyorsun der. alır götürür kullanmaz, ben bunu hiç beğenmedim der, tutar olmadık birine verir. daha ne diyeyim, çok bunaltıyor beni.
insan değiştiremiyor da, 40-50 yaşından sonra kimi nasıl değiştireceksin ki :50:

öyle canım belli yaştan sonra nasıl değiştireceksin insanları
bizim babamın eşi (annem değil) ne görse özeniyo yaa anlatamam
şimdilerde bikaç kez dedim ben ev borcu ödüyorum param yok valla diye bozuldu ama bişey diyemedi
çünkü kullanmaya döndürdü işi artık
tek eşyada değil.. evime gelcek olursa şunu yapsın bunu yapsın diye babama da söylerdi
neyse geçtik o günleri çok şükür:52:
ama nankörlük etmeyeyim çokça iyiliklerinide gördüm kızıma falan çok bakmıştır saolsun iidir yani idare ettim bi süre.. neyse duruldu bakalım şimdilik
sende annene uygunlukla söyle "anne şimdi birdaha alıcak param yok üzerinde varsa ver yoksa alamam" de sonraeşim görünce kızar falan de canım bari..

Son düzenleme:
Fazla samimi olmak istemeyen ayrıca da masraf yapıp uğraşmak istemeyen biri belli ki
Sık gitmeyip gittiğiniz zamanda masrafınızı kendiniz yapın sorun çözülür

Back
X