Merhaba arkadaşlar, aslında çok şükür büyük bir derdim yok. Tek sorunum kaynanam daha doğrusu 11 yıl oldu evleneli hala çözemedim doğrusu. Tuhaf huyları var. Dün çocuklarım annemdeydi arkadaşları topluca pikniğe gideceklermiş annem aradı çocuklarda gelsin istersen değişiklik olur onlara da dedi bende eşime sordum tamam dedi götürdük bıraktık ertesi gün annem getirecekti. Ben ve eşim çalıştığımız için o günde çocuklar olmadığından dolayı bakıcıya izin verdik. Kayınvalidemle evlerimiz yakın annem sen geç kalırsan kayınvaliden evdeyse orada bekleriz kapıda bekleyeceğimize hem bahçede çocuklarda oynamış olur dedi. Kayınvalidemi aradım bir yere gidecek misin anne diye bilmiyorum ki belli değil hep aynı şekilde zaten ne zaman bir şey sorsam neyse aradı beni kaynımla bir yere gideceklermiş tamam dedim, annemi aradım biraz geç çıkın evde yokmuş dedim. Ama görseniz işte kaynıma laf sayıyor hep bunun yüzünden yoksa bir yere gimeyecektim bıktım bu çocuktan filan falan. Akşam kayınpederi geldi bir şey bırakmak için kayınvalidem kaynımla gitmemiş kaynım tek gitmiş o da sözüm ona taksit yatırmaya gitmiş. Gitsin eyvallah ama bana neden kaynımla gitmezsem evdeyim ne güzel gelirlerdi otururduk deyip de sonra gitmediği halde gitmiş gibi gösteriyor kendini. Kayınpederim söylemese gitmemiş diye ben gitti diye biliyordum. Bir de geçenlerde anneme sitem etti hiç bize gelmiyorsun diye sonra annem de aramış hafta sonu evdeysen geliriz diye birkaç hafta önce oldu bu olay önce her zamanki gibi bilmiyorum ki şu an bir şey diyemem gibi laflar etmiş annem de uzatmamış iyi durumuna bakıp ararsın o zaman müsaitsen zaten değilsen sağlık olsun demiş, neyse akşam beni aradı annenleri ara gelsinler diye kendi aramıyor gelin diye terbiyesizlik değil mi bu bana söylüyor oysa annem direkt onu arayıp konuşmuş. Neyse ben de aradım annemi tamam kızım dedi sanırım alıştı kayınvalidemin dengesizliklerine. Ben o gün biraz erken gittim telefonda bana biraz erken gel hazırlık yapalım dedi, ki ben çalışan bir bayanım cumartesi günü temizliğim oluyor iki tane de çocuğum var neyse erken kalktım evi toparladım saat 11.30 gibi gittim. Ne yapıcaz dedim amannn boşver mangal yaparız dedi bende sen bilirsin dedim. Annemler geldi anneme gel pazara gidelim dedi gittiler, mangal için tavuk almış anneme param kalmadı artık kıyma alamayacağım onu da sen al demiş annem de almış, kızlar gerçekten sinirlerim bozuluyor be kadın madem paran yok (ki ben inanmıyorum parası olmayan mangal yakalım demez domuzdan ne yaparırsam muhabbeti onunki) giderken bana desene niye anneme yansıtıyorsun kadın ayda yılda bir geliyor evine zaten. Ve bunu bana annem değil kendisi söyledi. Bende anne madem paran yok sana kim mangal yak dedi ki hadi yakmak istedin o zaman niye beni arayıp da kızım gelirken et al demiyorsun bunu bana söyleseydin daha iyiydi bizim aramızda kalırdı dedim. Niye kendini bu kadar küçük düşürüyor anlamıyorum ki herkese karşı aynı kendi yeğenlerine bile üç kuruş için kendini küçük düşürüyor. O gün akşama kadar param bitti hiç param kalmadı diye söylendi annemlerin yanında kendi kendine. Ne yapmak istediğini nasıl bir insan olduğunu hala çözemedim açıkçası.