Kaynanamın düşüncesizliği beni öldürecek

bu konu yüzünden bugün bütün gün canım kek çekti:56:

Son düzenleme:
Arayıp şunu yap bunu yap demek ayıp tabi...
Ama sen de abartmışsın bence canım, finallerinin olduğunu biliyor mu? Yani senin sınav takvimini ezbere bilmiyor olabilir normal olarak :))
Madem senin için de sorun olan yapmak değil, bu döneme denk gelmesi... Şimdi sınavlarım var onlar bitsin bir gün kek de yaparım açma da börek de deseydin.
Yani kadının muhtemelen bundan haberi yok, bu yüzden onun hakkında düşüncesiz diyerek sen de ayıp ediyorsun.

Arayıp şunu yap bunu yap demek ayıp tabi...
Ama sen de abartmışsın bence canım, finallerinin olduğunu biliyor mu? Yani senin sınav takvimini ezbere bilmiyor olabilir normal olarak :))
Madem senin için de sorun olan yapmak değil, bu döneme denk gelmesi... Şimdi sınavlarım var onlar bitsin bir gün kek de yaparım açma da börek de deseydin.
Yani kadının muhtemelen bundan haberi yok, bu yüzden onun hakkında düşüncesiz diyerek sen de ayıp ediyorsun.

bencede sen konuyu bilmeden konuşuyorsun bu topiğimi ve bir önceki topiğimi okursan anlarsın. kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve çookk çoookk iyi biliyor sınavım olduğunu ama önemsemiyor onun için onun emirleri daha önemli önünde dönmem daha önemli benim geleceğim kimin umurunda. Okulu kazandığımı ilk duyduğunda bir tuhaf oldu zaten yok ben çocuğa bakmam. yok ne gerek var okumana ama benim kocam 8 ay işsiz kaldı bir evden 1000tl gelirleri var 3 daire 1 dükkandan kira gelirleri var ve bu eve kayınpederimden sonra en çok emek veren alınteri veren benim eşime bir kerede şu kirayı da sen al işin çıkana kadar demediler cepten yedik yani anlatsam çok şey var çoook zaten diğer topiğimi de okursan ne kadar dolu olduğumu anlarsın. bana dua edin olurmu birazdan çıkıcam sınavım öğlenden sonra dua edin bana da bütünlemelere kalmıyım çokkk zor oluyo çocukla ders çalışmak

bu konu yüzünden bugün bütün gün canım kek çekti:56:

vallahi yapıyım gönderim canım ya da tarifini kopyalıyım buraya yap inan çok güzel oluyo
ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağına yakın kuru üzüm (küçük doğranmış kayısı da çok güzel oluyor)

Yapılışı:
önce şekerle yumurtalar bir güzel çırpılır. süt, sıvıyağ, vanilya, tarçın eklenerek karıştırılır. önce unun bir su bardağı kadarı karışıma eklenerek çırpılır sonra üzüm eklenir. kalan un ve kabartma tozu da eklenir. karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derecede soğuk fırında 40-50 dak. pişirilir.
afiyet olsunnn :68:

nam nam nammmm ben bu tarifi yaparım oturur çayla birlikte eşim kızımla happur huppur yerim babaaa !!!

eline sağlık :21:

kek yapmanız yarım saatı almaz ..ama yınede yapmak ıstemıyorsanız sınavlarım var yapamam deyın

yarım saatlik işse kaynana bi zahmet kendi yapsın yada kızı yapsın
insan final sınavlarına calısırken zamanla yarısıyor,stresten ölüyor..yarım saat fırsat bulsa onda da kafa dinlemek istiyor.çünkü en azından 2 haftalık bir sınav dönemi
ayrıca benim babama hakaret edenler zıkkımın kökünü yesinler..saygı görmek istiyorlarsa saygı gösterselermiş

Tüm mesajları okumadım ama ben olsam söylerdim anne benim sınavım var çalışmam lazım yoksa yapardım derdim oda anlaması lazım kırılmaması lazım kırılırsada bundan keyfi bilir.............

vallahi yapıyım gönderim canım ya da tarifini kopyalıyım buraya yap inan çok güzel oluyo
ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağına yakın kuru üzüm (küçük doğranmış kayısı da çok güzel oluyor)

Yapılışı:
önce şekerle yumurtalar bir güzel çırpılır. süt, sıvıyağ, vanilya, tarçın eklenerek karıştırılır. önce unun bir su bardağı kadarı karışıma eklenerek çırpılır sonra üzüm eklenir. kalan un ve kabartma tozu da eklenir. karışım yağlanmış kek kalıbına dökülür. 175 derecede soğuk fırında 40-50 dak. pişirilir.
afiyet olsunnn :68:
Bu tarif çok güzel oluyor gerçekten bende yapıyorum paylaştığın için teşekkürler fakat ben 2 su bardağı toz şeker koyuyorum bir az olmazmı:34::34:

bencede sen konuyu bilmeden konuşuyorsun bu topiğimi ve bir önceki topiğimi okursan anlarsın. kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum ve çookk çoookk iyi biliyor sınavım olduğunu ama önemsemiyor onun için onun emirleri daha önemli önünde dönmem daha önemli benim geleceğim kimin umurunda. Okulu kazandığımı ilk duyduğunda bir tuhaf oldu zaten yok ben çocuğa bakmam. yok ne gerek var okumana ama benim kocam 8 ay işsiz kaldı bir evden 1000tl gelirleri var 3 daire 1 dükkandan kira gelirleri var ve bu eve kayınpederimden sonra en çok emek veren alınteri veren benim eşime bir kerede şu kirayı da sen al işin çıkana kadar demediler cepten yedik yani anlatsam çok şey var çoook zaten diğer topiğimi de okursan ne kadar dolu olduğumu anlarsın. bana dua edin olurmu birazdan çıkıcam sınavım öğlenden sonra dua edin bana da bütünlemelere kalmıyım çokkk zor oluyo çocukla ders çalışmak

E ben o topiği zaten okudum. Şu şekilde ilerliyor;
-şunu yaptılar bişey demedim
-bunu dediler sustum kocama söylemedim
-tü kaka dediler yine sustum
-babama kötü şeyler dediler ben bişey demedim
-anneme dedi, ay asıl kendisi öyle ama ben yine sustum
senin davranışın bu olursa sana böyle davranmaları değil mi normal olanı? Sen sustuğun için belki hata yaptıklarını bile farketmiyorlar, belki senin üzüldüğünü hiiç düşünmüyorlar. Etrafımda çok benzeri bir örnek var. Kaynana ne diyor biliyor musun? ''geline ne yaptıksa üzülmedi, yemin ederim duygusuz ve odun, madem onun için bişey farketmiyor, kullanayım biraz durumu''
Herkesin anlayışlı olmasını bekleyemeyiz, kendimizi ezdirmemeyi bilmeliyiz. Bırak o yontulmamışsa öyle kalsın, ama en merak ettiğim şey şu, eşine neden anlatmadın ki hiçbirşeyi?

Bu tarif çok güzel oluyor gerçekten bende yapıyorum paylaştığın için teşekkürler fakat ben 2 su bardağı toz şeker koyuyorum bir az olmazmı:34::34:

içinde kuru üzümde var ya o yüzden tam kıvamında oluyo baymıyo insanı ben hep böyle yaparım söylemesi ayıp olmasın ama keklerimle ünlüyüm :32:

canim merhaba,
halen keki yapmadiysan yapmamani oneriyorum..kayinvalide.elti,gorumce vs..bunlara hicbi zaman yaranamassin..ayol benim kayinvalidem,eltim dilimi bilmezler gene bana yeterler sen napiorsun inan cok merak ediyorum..benim kayinvalidem de tam tersi fesatligindan benim bisey yapmami istemez..ayda yilda bi kek canim ister(birlikte yasioruz)gizli sakli yaparim..hooppppp ertsei sabah bir dilim bogazima gecmeden eltime yollanir yaptigim kek..neymis kilo aliomusuz,eltimin cani kek istemis,yok sole yok bole..ilginc insanlar..anlamaya calisma zaman kaybi yasarsin,uzulursun..bence hazir keke de onlar icin para harcama..sana tavsiyem son gune kadar sesini cikarmadan dur..yolculuk vakti geldigindede elin bos ugurla..esin bu yogunlugunun arasinda neden annemlere kek yapmadin die kavga etmez heralde..edersede odunun tekiymis derim kusura bakma..kendini ezdirmeeeeeeeeeeee bu arada keki yapsan da yapmasanda hora gecmiceksi..sevgiler.

E ben o topiği zaten okudum. Şu şekilde ilerliyor;
-şunu yaptılar bişey demedim
-bunu dediler sustum kocama söylemedim
-tü kaka dediler yine sustum
-babama kötü şeyler dediler ben bişey demedim
-anneme dedi, ay asıl kendisi öyle ama ben yine sustum
senin davranışın bu olursa sana böyle davranmaları değil mi normal olanı? Sen sustuğun için belki hata yaptıklarını bile farketmiyorlar, belki senin üzüldüğünü hiiç düşünmüyorlar. Etrafımda çok benzeri bir örnek var. Kaynana ne diyor biliyor musun? ''geline ne yaptıksa üzülmedi, yemin ederim duygusuz ve odun, madem onun için bişey farketmiyor, kullanayım biraz durumu''
Herkesin anlayışlı olmasını bekleyemeyiz, kendimizi ezdirmemeyi bilmeliyiz. Bırak o yontulmamışsa öyle kalsın, ama en merak ettiğim şey şu, eşine neden anlatmadın ki hiçbirşeyi?

eşimle en başta bir iki şey paylaşmak istedim fakat hemen savunmaya geçti beni doğru düzgün dinlemedi bile bende bir daha bahsetmedim. senin düşündüğün gibi farkında olmamak değil durum bile bile farkında olarak isteyerek yapılan şeyler evet bu kadar sustuğum için olabilir bu eziyeti ama onunda kızı var biraz empati yapsa zaten yapmaz onları. Allaha inancı olan 5 vakit namazında bu iki insan (kaynanam ve görümcem) onlar yaptıklarının farkında olmazlarsa neden ben onlarla kavga edip evimin huzurunu kaçırıyım değecek insanlar değiller ki hep böyle düşündüm. Ve çok sabırlıyım ama benim sabrımda 5 senelik miş demek ki ben de yavaş yavaş ağzımı açmaya başladım. ve 4-5 aydır hiçbir problemimin olmadığı kayınpederim bana karşı mesafeli ve soğuk o da laf sokmaya başladı neden ? çünkü baktı ki kaynanam benden daha ona hayır yok son kozlarını oynuyo kayınpederimi benden soğutup benimle onlara hizmet etmeye mecburmuşum gibi konuşmasını bekliyo. Evlendiğim zaman annemlere giderken bile ben gidiyorum deyip çıkıp öperdim ama ne öpme emaneten bir yanak uzatış ve bir eliylede beni itmeye çalışmak. şimdi 2-3 aydır nereye gitse ya da gelse yanında biri varsa kayınpederim mesela beni öpüyo neden ben ona yaklaşıyorum o bana yaklaşmıyo demek için ben sana onu anlatamam yaşaman lazım. şeytan bile yanında saftirik kalır. O istediği planı yapsın ama çok ah ediyorum eğer onun yüzünden yuvam yıkılırsa onunda kızınında yuvası yıkılsın beni bırak evladını düşünmeyeni ben hiç düşünmem.

canim merhaba,
halen keki yapmadiysan yapmamani oneriyorum..kayinvalide.elti,gorumce vs..bunlara hicbi zaman yaranamassin..ayol benim kayinvalidem,eltim dilimi bilmezler gene bana yeterler sen napiorsun inan cok merak ediyorum..benim kayinvalidem de tam tersi fesatligindan benim bisey yapmami istemez..ayda yilda bi kek canim ister(birlikte yasioruz)gizli sakli yaparim..hooppppp ertsei sabah bir dilim bogazima gecmeden eltime yollanir yaptigim kek..neymis kilo aliomusuz,eltimin cani kek istemis,yok sole yok bole..ilginc insanlar..anlamaya calisma zaman kaybi yasarsin,uzulursun..bence hazir keke de onlar icin para harcama..sana tavsiyem son gune kadar sesini cikarmadan dur..yolculuk vakti geldigindede elin bos ugurla..esin bu yogunlugunun arasinda neden annemlere kek yapmadin die kavga etmez heralde..edersede odunun tekiymis derim kusura bakma..kendini ezdirmeeeeeeeeeeee bu arada keki yapsan da yapmasanda hora gecmiceksi..sevgiler.

canım malesef hem keki hem de açmayı bu topiği açtığım gün yaptım. söylenerek yaptığımdan mıdır bilinmez çok güzel oldular vallahi :40: ayhh içim şiştii yaaa bir çalışmaya başlasam da tümden kurtulsam şu gereksiz insanların gereksiz egolarından

evet eşlerimizin hatırına yapıyoruz bişeylerli ama öyle bir gün geliyorki sen benim ailem için ne yaptın bile deniyor.nem şunu öğrendim eğer haketmiyorlarsa eşinin hatırına bile yapmıyacaksın.eşin de bunu anlasın anlamasın.eşine şikayet etmeyeceksin ama kahırda çekmeyeceksin.bildiğini okuyacaksın

evet eşlerimizin hatırına yapıyoruz bişeylerli ama öyle bir gün geliyorki sen benim ailem için ne yaptın bile deniyor.nem şunu öğrendim eğer haketmiyorlarsa eşinin hatırına bile yapmıyacaksın.eşin de bunu anlasın anlamasın.eşine şikayet etmeyeceksin ama kahırda çekmeyeceksin.bildiğini okuyacaksın

vallahi öyle ama kaynanam artık değişik politikalar içine girmeye başladı. 3-5 aydır kayınpederim bana hiç olmadığı kadar donuk ve soğuk adamın aklına giriyo artık ki onun dediğini yapmıyorum ya artık kayınpederime dedirticek çık yardım et şunu yap bunu yap diye.bende karşı çıkamıycamm. tabii o öyle sanıyo varya öyle doluyum ki bir patlıycam ne evliliğim kalıcak ne de onlara saygım yıkıcam geçicem herşeyi o kadar doldum. bana benim aileme saygı göstermek bir kenara kaynanam olacak yaratık her fırsatta laf soktu iğneledi ruhumu, kalbimi incitti paramparça etti. Ama artık bitti kölesi yok karşısında. sana katılıyorum sen susuyosun susuyosun az sesin çıktığı zaman kocan hemen savunmaya geçiyo onları ne gerek var o evine karısına sahip çıkmazsa korumazsa ben neyi kimden koruycam. bende öyle yapıyorum artık bildiğimi okuyorum.

en güzeli arkadaşım inanki yaranılmıyor.içten çökertiyorlar bizi.sonra hasta bu karı deli bu karı oluyoruz.valla ben onu bunu bilmem.bir eş yani eşlerimiz zaten seviyorsa adaletli olmak zorunda.hakkımızı yedirmemeli ve bizlerede konuşma ve savunma özgürlüğü tanımalı.

en güzeli arkadaşım inanki yaranılmıyor.içten çökertiyorlar bizi.sonra hasta bu karı deli bu karı oluyoruz.valla ben onu bunu bilmem.bir eş yani eşlerimiz zaten seviyorsa adaletli olmak zorunda.hakkımızı yedirmemeli ve bizlerede konuşma ve savunma özgürlüğü tanımalı.

haklısın canım sende mi bu konudan müzdaripsin. senin ne sıkıntın var eşinin ailesiyle ilgili

Back
X