Kaynanamın gereksiz lafları. Artık he deyip geçmekten yoruldum

He diyip gecmeseniz biraz gercekten karsilikli konussaniz nolur peki incileriniz mi dökülür.. Belli ki kadın yaşlı ne var bunda . Benim babannem de son yıllarında halam tek kiz olduğu icin , annemle yengeme derdi ben öldukten sonra yalniz birakmayin kizimi baciniz gibi görün baci gibi de sahip cikin derdi. Bizimkiler de hic ikiletmeden herr seferinde tamam anne derlerdi. Alzheimer baslangici vardi ve o kadar sık tekrarliyodu ki bunu. Bikmadan usanmadan seve seve tamam anne dediler , sen merak etme gözün arkada kalmasin dediler vefat edene kadar. Kötü mu ettiler. Siz cok kırıcı ve itici geldiniz bana kusura bakmayin
Ha bu arada halam da 55 yasinda coluklu cocuklu kadin

Son düzenleme:
Çünkü hergün beraberiz işten geliyor annemle konuştun mu annemle görğltün mü annemi aradın mı anneme gittin mi deyip duruyor sonra hoop annesine gidiyoruz engel olmuyorum kırmamak için sinşr oluyorum
Ay ne münasebet yahu.
Siz de aynısını ona yapın. Size her annemi aradın mı dediğinde siz de ona sen benim annemi aradın mı, gittin mi, bir ihtiyacı var mı diye sordun mu diye darlayın. Çünkü bu gerçekten gereksiz ve absürd şekilde darlamak.

Benim kv demde sen bu evin babasisin kardeslerinin babasisin sen bir arada tutacaksın der. Kayinpeder mi nerde iyi şükür sağlıklı oturur yanimizda

Görümceniz kendi yuvasında huzursuzdur belki de ?

Yani kocası çoluğu çocuğu var kimsesiz biri değilken neden size emanet ediyor olsun ki ?

Kocasına; birbirinize emanet kalın, sahip çıkın gibi nasihatler de bulunmak daha mantıklı sonuçta.

Ama bunun yerine size diyor.

Demek ki bir sıkıntı var kızının hayatında ve kadın da bunun için endişeli... Gözü arkada kalacak .

Siz he anne heee , demek yerine neden sahipsiz kalsın anne kocası var çoluk çocuğu var . Niye böyle düşünüyorsun diyerek biraz muhabbet ettiniz sorguladiniz mı?

Ne kadarlik evlisiniz ki?

Benim kayınvalidem de bana söyler bize bişey olursa sen çekip çevircen diye. Bana normal geldi.

Bazı kvler gereksiz anaç olurlar. Herkesi koruyup kollamayı, herkese yer belirlemeyi iyi bir şey zannederler. Yaşlı mı kendisi? Bence sana batan her gün her gün görüştüğün kayınvalideden bir de böyle görümceni emanet al tarzı laflar işitmek. Daha ne kadar yakın olacağız, yeter her an beraberiz olayına girmişsin ve haklısın. Yalnız az önce eski konularına baktım da sana her şey batar olmuş. Eşine söyle kayınvalidenle görümcenle görüşmelerine sınır koy.

Sorun eşinde. Kaynana boş yapabilir , eşin seni muhatap etmesin. Benim kaynanam da kötu biri degil, ama o kadar bos konusuyor ki, canindan bezdirir. Ben bana bi zarari dokunmadigi halde , telefonlarini bile pek acmiyorum artik, sıkılıyorum diye. Eşim de yardimci oluyor arayi bozmadan beni ferah tutmak icin

Tahminimce 30 yaş üstü eşiniz de. Bu yaşa kadar kopmayan adam şimdiden sonra hiç kopmaz. Ben olsam "Anne , o işler hiç belli olmaz, belki o bizi emanet alır ." derim ahahah .

Kendinizden büyük birine verdiğiniz cevaplar bana kaba geldi. Kaç yaşında olursa olsun evladını güvende hissetmek istiyor. Ayrıca Evlenmeden önce görmediniz mi annesine düşkünlüğünü eşinizin ? Ailesine düşkün olması sizi neden bu kadar gerdi onu anlamadım. Gerektiği kadar görüşürsünüz ama yok ileride kopar mı ne demek ? Hiç iyi niyetli değil. Sevmedim.

Çünkü hergün beraberiz işten geliyor annemle konuştun mu annemle görğltün mü annemi aradın mı anneme gittin mi deyip duruyor sonra hoop annesine gidiyoruz engel olmuyorum kırmamak için sinşr oluyorum

Kirmamak icin her gün arayip her gün giderseniz o zaman göreviniz haline gelir. Ben kayinvalidem ile ayni binada oturuyorum ama ben bile her gün gitmiyorum

Gerçekten de ölmekten bahseden yaşlı birine he tamam he deyip kapattınız mi? Hiç kayıp yaşamadınız sanırım Allah da yaşatmasın ama gaddarlık gibi geldi... Aman anne Allah gecinden versin böyle şeyler deyip canını sıkma gibi tatlı bir kaç söz çıkmadı mı ağzınızdan? Kayınvalidenize üzüldüm, ben ölmekten bahsederken manevi vasiyetimden bahsederken karşımdaki he he dese gücenirdim. Size güvenip en derin duygusunu açmış cevaba bakın, yakışıksız.

Eşinizle daha verimli dolu dolu planlar yaparsanız sizinle daha cok vakit geçirecektir. Ancak önce vicdanlı davranmanızı tavsiye ederim sonrası her türlü hallolur.

İki yüzlülük yapıyorsunuz yani. Kocanızla kötü olmamak için yüzüne bir şey demiyorsunuz.

Daha en fazla 2-3 aylık evlisiniz, nişanlılığınızdan beri açtığınız konular hem akıllara zarar, hem de kişiliğiniz hakkında fikir veriyor. Sizin saygılı bir insan olmadığınızı ve evlenince erkek ailesini aşama aşama uzaklatırma çabasına giren pembik bir yeni gelin olduğunuzu düşünüyorum. Hiç dert edilmeyecek şeylerden dırdırlanıyorsunuz. Bu gidişle eşinizin uzaklaşacağı kişi annesi değil, siz olursunuz. Biraz akışına bırakın. Daha evlenmeden gardınızı almış, mesafe ayağına ailenin arasını açacakmış gibi bir havanız var. Siz zararlı çıkmayın sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…