kaynanamın ima ettiği sey

arksan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
106
0
66
Giresun
arkadaşlar benim bir kaynanam var çok saf gibi gözüküyor ama değil asla küçümsemiyorum köyde yaşıyorlar ama ankarada evleri var kirada ben görmedim kiracı oturuyorlar biraz kötüymüş kaç yıldır ha taşınacaklar ha taşınacaklar bizde kaynamlara 5 saaat mesefede bir ildeyiz hastane işleir olunca bize geliyorlar bizde tayin istedik bizde ama çıkmadı gene isteyeceğiz neyse kaynanam gidin falan diyor ama içinden de gitmesinler diyor allah büyük elbet çıkacak tayinimiz ikimizde devlet memuruyuz çünkü geçen gün eşimle konuşurlarken duydum telefonda anne dedi karar verin gidecekmişiniz gitmeycekmisşiz diyordu eşimin bütün ailesin de ankarada benim ailem de ankarada annesinde dışardan tarım sigortası ödeyerek emekli olacak onun bitmesine 3 yıl varmış onu beklemesi gerekirmiş yoksa geçinemeyiz dedi sonuçta bizden isteyemez çünkü biz hem kredi çektik hemde ay sonununu zor getiriyoruz neyse gelelim ima ettiği seye bende dedim siz ne zaman taşınacaksınız sana söz veriyorum da 3 yıl sonra taşıncaz da ama siz nereye biz oraya demesin bende dedim ki hımmm hayırlısı ama dedim bizim sabit bir yerimiz yok dedim memuruz sonuçta dedim oda dedi yok yok aynı evde olmaz zaten ama deil yakın illerde olalım dedi ben böyle düşünüyorum dedi kendisi köy yerinde hep kaynanasıyla yaşamış aynı evde olmaz sen çalşıyorsun dedi bunu niye söyleme gereği duydu ki bende yok anne yaşarız beraber dememi bekledi sanırım bende evet dedim aynı evde olmaz iyi düşünmüşsünüz dedim ama kendi istiyorki yani ben öyle hissediyorum benle aynı evde yaşamak ama söyleyemiyor ima ediyor ağzımı arıyor bende dürüstçe söyledim çok iyi düşünmüsünüz dedim aynı evde olmaz dedim hiç öyle sey olmaz falan demedim. ama o benim ağzımı aradı sanki.....

arkadaşlar benim bir kaynanam var çok saf gibi gözüküyor ama değil asla küçümsemiyorum köyde yaşıyorlar ama ankarada evleri var kirada ben görmedim kiracı oturuyorlar biraz kötüymüş kaç yıldır ha taşınacaklar ha taşınacaklar bizde kaynamlara 5 saaat mesefede bir ildeyiz hastane işleir olunca bize geliyorlar bizde tayin istedik bizde ama çıkmadı gene isteyeceğiz neyse kaynanam gidin falan diyor ama içinden de gitmesinler diyor allah büyük elbet çıkacak tayinimiz ikimizde devlet memuruyuz çünkü geçen gün eşimle konuşurlarken duydum telefonda anne dedi karar verin gidecekmişiniz gitmeycekmisşiz diyordu eşimin bütün ailesin de ankarada benim ailem de ankarada annesinde dışardan tarım sigortası ödeyerek emekli olacak onun bitmesine 3 yıl varmış onu beklemesi gerekirmiş yoksa geçinemeyiz dedi sonuçta bizden isteyemez çünkü biz hem kredi çektik hemde ay sonununu zor getiriyoruz neyse gelelim ima ettiği seye bende dedim siz ne zaman taşınacaksınız sana söz veriyorum da 3 yıl sonra taşıncaz da ama siz nereye biz oraya demesin bende dedim ki hımmm hayırlısı ama dedim bizim sabit bir yerimiz yok dedim memuruz sonuçta dedim oda dedi yok yok aynı evde olmaz zaten ama deil yakın illerde olalım dedi ben böyle düşünüyorum dedi kendisi köy yerinde hep kaynanasıyla yaşamış aynı evde olmaz sen çalşıyorsun dedi bunu niye söyleme gereği duydu ki bende yok anne yaşarız beraber dememi bekledi sanırım bende evet dedim aynı evde olmaz iyi düşünmüşsünüz dedim ama kendi istiyorki yani ben öyle hissediyorum benle aynı evde yaşamak ama söyleyemiyor ima ediyor ağzımı arıyor bende dürüstçe söyledim çok iyi düşünmüsünüz dedim aynı evde olmaz dedim hiç öyle sey olmaz falan demedim. ama o benim ağzımı aradı sanki.....

Çok ihtimaller üzerine düşünüyorsunuz bence ortada size direkt söylenen istenen bir şey yok bizimle yaşayın diye yok,aile hayatınıza da karışmıyor gördüğüm kadarıyla ki zaten 5 saat mesafe var aranızda başka bir ilde kadın bir hastane işi olursa geliyormuş o kadar da gelsin ne var yani. Neden bu kadar aynı ilde olmaktan korkuyorsunuz yani ne gördünüz aleni şekilde kadından ben hissediyorum, ima etti falan derseniz sürekli kaynananıza karşı bilenirsiniz. Bu kadar ön yargılı olmayın lütfen. Sizin hayatınıza karışır,sürekli evinize gelir size özel hayat bırakmaz, oğluna sizi çekiştirir, ayırmak ister vss haklısınız ama olmayan şeyler hakkında farazi şeyler üretiyorsunuz. Hem memurlar artık şehir şehir dolaşmıyorlar artık tayin istemişsiniz gelir inşallah istediğiniz yer olur ama bir yaptırımla memur gönderme yok artık kaynanız size yakın bir ile gelirse bakın aynı il bile değil yine tayin mi isteyeceksiniz uzaklaşmak için.

ima etmiş olsa bıle dırek dıyememiş yanı yüz bulamamıış ki tam manasıyla bıle ıma edemıyor

oyuzden boşuna sıkıntı yapmayın kendınızı arada bır hastane için geliyormuş endişe edilecek bişey göremedım

bence ima etmemiş bişeyi gerçekten sizle yaşamak istese ne yapar ne eder kocanızın aklına girip hallederdi işini

Ben bir ima görmedim.
Hatta kadın açık açık ev ev üstüne olmaz demiş.

Seninde işin zor be Arksan, görümcenin k.validenin davranışlarında hep bir ima arıyorsun. Onlarla geçinmen zor görünüyor. Kadın aynı ev olmaz demiş sen yok benim ağzımı aradı, imada bulundu diyorsun. Sana aynı evde yaşayalım demiş mi? dememiş. Olumlu düşünmek bu kadar zor mu? sorun yokken sorun arıyorsun..

ağzını aradıysa bile cevabını almış endişe edecek bir durum yok

Çok ihtimaller üzerine düşünüyorsunuz bence ortada size direkt söylenen istenen bir şey yok bizimle yaşayın diye yok,aile hayatınıza da karışmıyor gördüğüm kadarıyla ki zaten 5 saat mesafe var aranızda başka bir ilde kadın bir hastane işi olursa geliyormuş o kadar da gelsin ne var yani. Neden bu kadar aynı ilde olmaktan korkuyorsunuz yani ne gördünüz aleni şekilde kadından ben hissediyorum, ima etti falan derseniz sürekli kaynananıza karşı bilenirsiniz. Bu kadar ön yargılı olmayın lütfen. Sizin hayatınıza karışır,sürekli evinize gelir size özel hayat bırakmaz, oğluna sizi çekiştirir, ayırmak ister vss haklısınız ama olmayan şeyler hakkında farazi şeyler üretiyorsunuz. Hem memurlar artık şehir şehir dolaşmıyorlar artık tayin istemişsiniz gelir inşallah istediğiniz yer olur ama bir yaptırımla memur gönderme yok artık kaynanız size yakın bir ile gelirse bakın aynı il bile değil yine tayin mi isteyeceksiniz uzaklaşmak için.

katılıyorum arkadaşım

benim bildiğim kv deler ima etmez. ne istiyorlarsa size açıkça söylerler sonrada oğullarını ikna etmeye çalışırlar.

bu tarzda düşünüp kendinizi yormayın.bencede ima yok.

Arkadaşım ben sana katılıyorum bencede imada bulunmuş. senin ağzını aramış. Yoksa ne alaka sizinle aynı şehirde olcak falan. Her tayin olduğunuzda odamı taşıncak. Beraber oturmak istiyor anlaşılan. Cesareti yok direkt söylemeye. Ama boşver ne güzel işte. yüzüne bişi diyememiş. ima etmeye bil korkmuş. cevabınıda bi güzel almış. tavrını hiç bozma yüz göz olma sakın sevgiler :)

bence korkma ben zaten seninle aynı evde yaşamak istemem demiş :))

evet belli acik acik agzini aramis tuzagina dusmedigin iyi olmus bende kaynana olcam ilerde bir gelinde ben alcam ama buyuk konismiyim asla asla istemem gelinimle oturmayi cunku bilirim ben nasil suan bir duygu yasiyosam bundan bi yirmi yil sonrada gelinim ayni duygulari yasiycak o yuzden zora bukmenin hic alemi yok hem ne o oyle ya ev ustune ev kurulurmu hic yeri geldi kocayla cocukla bile anlasamiyoruz catisiyoruz kaldiki kaynana kayinpeder cok sacma ve gereksiz bir kultur bence sizede gelince acik acik bile solese kesinlikle kabul etmeyin eli ayagi tutuyosa varsin kendi isini kendi yapsin kendi asini yemegini kendi duzenini evinde yapsinsende degil bacim

bence de sen çalışıyorsun beraber yaşayalım bende ev işlerine yardımcı olurum(yemek,temizlik,vs.) gibilerinden bi gönderme yapmış
aman aman... aynı ilde bile olmayın aranızda şöyle bi kaç saatlik bir mesafe olsun
ama bu hem kendi aileniz hem de eşinizin ailesi için geçerli
aileler zorda olunduğu zaman gelebilecek ama sık sık görüşülemecek kadar yakın olmalı diye düşünüyorum

evet amacı bana yakın olmak aynı evde yaşamak bunu daha önce de belli etti ama söyleyemedi bakıma muhtaç olur gelir kalır o yarı ama aynı ev olmaz bende çok iyi düşünmüşsünüz dedim farklı olduğumuzu belli ettim . ama ağzımı aradı daha öncede benim yanım siizn yanınız diyordu ses çıkartmadım. sustukça dayamayıp böyle bir sey söyledi. bende dedim iyi düşünmüşsünüz olur mu öyle sey demedim gitsin kızının yanında kalsın bende ne işi var.bird egeçen gün dediki lohusalar su içmezmiş cahil bir düşünce eskiden buna içirmemişler siz yanlış yapmışsınız dedim yok dedi bu arada hamileyim yok dedim içecem içme iç falan bende dedim siz yanlış biliyorsunuz benim yönetmlerim farklı dedim onlar eskiden kalmış seyler dedim hiç telev,zyon izlemiyor anlamıyorum.... doğumuma da gelmeyecek zaten çok sevindim....

Back
X