Kaynanamin yaptigi is mi?

Cocuklara vurulan her tokatta melekler lanet edermis vurana. Peygamber efendimiz cocuk artik laftan anlamayacak kadar simarirsa sadece poposuna vurun sakin yuzune kafasina vurmayin der.
Ve anne burda soyle hatali. 5 yasindaki bir cocukla 1 yasindaki cocugu nasil gozetimsiz basbasa birakabilir?
Sizin zihniyetinize gore okulda ogretmenler eline alsin kirbaci simarana indirsin. Bu mudur cozum?

ben dayağı savunmadım... 5 yaşındaki çocuğu bebek yerine koyup lafdan anlamaz durumuna koyulmasına sinir oluyorum... çocuk eğer baştan uyarılsaydı sürekli yapmaz karşı tarafında sinirlerini bozmazdı.... 5 yaşındaki çocuk laftan anlar... çocuk bu baştan nasıl eğitirsen öyle gider... eğer annesi çocuğunu zamanında uyarsaydı... çocuk sürekli bir şiddet eğiliminde bulunmazdı...
ayrıca annesi 1 yaşındaki çocuğu 5 yaşındaki kızının saçını çekti diye.... ellerini kızartmış ona yazık değil mi ben tek suçlu burda anne gördüm...

Küstah , terbiyesiz ve ukala yetiştirilen bir çocuk başka dilden anlamaz . Bunun sebebi annesidir ! O çocuğunun yaptığına
gülüp geçiyor , onu uyarmaya gerek bile görmüyorsa ; 5 yaşında diye ( güya melekmiş , melek görmesek de yutsak bari )
yaptığı hatanın ceremesini benim çocuğum değil kendileri çekecektir .

Gözümden sakındığım çocuğumu , uyarmama rağmen sinir sinir gülüp bir şey yokmuş gibi davranan hatun da , kızı da yolunmayı hak eder .

Bazı arkadaşlar ; sebebin görümce vs olduğunu vurgulamış . Şahsen ; tüm uyarılarıma rağmen bu şekilde davranan görümce değil , kendi ablam da olsa aynı tepkiyi veririm . Benim yorumum alınan tavıra , kişiye değil !

Yazık ki , o kızla evlenecek olan erkeğe ve ailesine ... Büyüyünce çok başlarını ağrıtır annesiyle anneannesinin . Ağaç yaşken eğilir !

bu yorum şaka değil mi? gerçek olamayacak kadar ilginç çünkü..

çocuktan bahsediyorsunuz değil mi,20 yaşındaki bir gençten değil? yanlış mı okudum?

melek değil,dayağı hak ediyor ve o kızla evlenecek olan kişiye bile acıdınız şimdiden..

evet ağaç yaşken eğilir,çok doğru.buna şimdi inandım.

çocuk hamur gibi nasıl şekil verirsek öyle oluyor.
Çocuğa hırçın yaklaşıp , şiddet uygularsan o da ilişki kurmanın yolunu böyle olduğunu sanıyor ve bu şekilde davranıyor.
Çocukta değil ebeveynlerindedir hata bana göre.
5 yaşında bir çocuk sadece bir çocukturr.
Ne şeytandır ne de kötü!!!!!!
Onu yanlış davranışlara sürükleyen temel eğitimi veren ailedir.
1 yaşında çocuğun ellerini kızartana kadar vuran annedir suçlu olan. çocuk ayna gibidir, annesinin bebeğe vurmasını taklit etmiştir ve muhtemelen yanliş yaptığının farkında değildir.
Çünkü aile tarafından çocuğa bu bilinç verilmemiştir.

Küstah , terbiyesiz ve ukala yetiştirilen bir çocuk başka dilden anlamaz . Bunun sebebi annesidir ! O çocuğunun yaptığına
gülüp geçiyor , onu uyarmaya gerek bile görmüyorsa ; 5 yaşında diye ( güya melekmiş , melek görmesek de yutsak bari )

Gözümden sakındığım çocuğumu , uyarmama rağmen sinir sinir gülüp bir şey yokmuş gibi davranan hatun da , kızı da yolunmayı hak eder .

Bazı arkadaşlar ; sebebin görümce vs olduğunu vurgulamış . Şahsen ; tüm uyarılarıma rağmen bu şekilde davranan görümce değil , kendi ablam da olsa aynı tepkiyi veririm . Benim yorumum alınan tavıra , kişiye değil !

Yazık ki , o kızla evlenecek olan erkeğe ve ailesine ... Büyüyünce çok başlarını ağrıtır annesiyle anneannesinin . Ağaç yaşken eğilir !

Bu ne öfke 5 yaşındaki çocuğa...

1 yaşında olsun, 5 yaşında olsun ne farkeder...

Günahsız sabi onlar yahu...

Annesinin yanlış davranışlarının ceremesini neden bir çocuk çeksin...

Sizin kendi çocuğuna bu davranışları aşılayan görümceden pek farkı yok tavrınızın...

konu çok ilerlemiş sadece ilk mesajı okudum, herhalde reflex olarak o tepkiyi verdin, bence annelik içgüdülerini düşünürsek o kadarda garip değil
bence çocuğunu ondan büyük çocuklarla bir araya getirmemeye çalış, çünkü yaş farkı çok olan çocukların buluşması kabus olabiliyo
benzer bişey oğlum küçükken benimde başıma geldi, o an hiç sesimi çıkarmadım, bizim evimizdeydiler ne diyebilirdim ki, anne olacak şahıs hiç oralı değil, hatta babası çocuğunu uyarıyor, bu anne olacak şahıs neden çocuğa kızıyosun diye ona engel oluyor birde
benim saçlar diken diken tabii ama belli etmemeye çalışıyorum, neyse gittiler, ve o insanların ne evine gittim bir daha ne kendi evime kabul ettim
siz akrabasınız o kadar olmaz tabii ama bence görüşmeler sadece bayrama seyrana indirgenebilir pekala, insanın çocuğundan daha kıymetlisi yok

O çocuğun bunu hakettiğini söyleyenler, ve siz saygıdeğer konu sahibi;

O çocuğu karşınıza alıp dertleştiniz mi hiç? Mesela anlattınız mı benim kocam şöyle ya da kayınvalidem bunu yapıyor diye? Ya da başka özel dertlerinizi, gel çocuk seninle karışılıklı çaylarımızı içip iki lafın belini kıralım diye?

Düşününce tuhaf mı geldi sorduğum sorular?

Bence hiç tuhaf değil, akranımmış gibi bir çocuğu yaptığı hatayla hor görüp itekliyorsam, yeri gelir aynı çocukla oturur dertleşirim de. Olgun(!) birinden bahsediyoruz nihayetinde.

Halamın kızıyla kardeşimin arasında bir yaştan az var ve küçükken birbirlerini yerlerdi saçları ellerinde kalırdı birbirlerinin halamın kızı çok haşarı kardeşimde inattı oyuncağını vermicekse alamazdın elinden.halamın kızı annemler aşşağıdayken çık yukarı bi gün annemin rujuyla bütün yatak odasını aynayı yatak örtüsünü boya.peki bu çocuklar böyleydide ne halam ne annem çocuğuna terbiye verememişmiydi arkadan arkadan git vurmu diodu annem veya halam evlatlarına hayır! onlar sadece çucuktu işte.bence çocuklar hep çocuk ancak büyükler çok değişmiş hırslarını nefretlerini o masumlardan alıyorlar....ve gün geçti kardeşimde halamın kızıda büyüdü şimdi halamın kızı haftanın 3 günü bizdedir nerdeyse kış günü bi yatakta yatıyorlar.diyeceğim çocuktur bunlar olur böyle şey ancak dikkatli olmak gerek...

aralarında baya yaş farkı var neticede kız 5 sizin oğlunuz 1 yaşında oyun oynayabilecek seviyede değiller bence çünkü beş yaşındakibi çocuk oyun esnasında dahi 1 yaşındaki çocuğun elinden bişey almaya kakksa hızlı şekern çekiştirir veya kucağına almaya kalkar inatlaşır zarar verebilir bilerek dahi olmasa.bence bu süre zarfındayani sizin çocuk biraz büyüyene kadar sizin gözünüzün önünde birlikte dursunlar . emin onun onlar kuzen gün gelicek büyücekler çok yakın olucaklar onlar bugünleri hatırlamıcak zaten bilinçli yapmadıkları için sadece o 5 yaşındaki çocuğun aklında yengem beni evden kovdu ve gürümcenizle aranızda olan sertleşme kalıcak gerye oyüzden gerek yok..çocuk onlar.

bu yorum şaka değil mi? gerçek olamayacak kadar ilginç çünkü..

çocuktan bahsediyorsunuz değil mi,20 yaşındaki bir gençten değil? yanlış mı okudum?

melek değil,dayağı hak ediyor ve o kızla evlenecek olan kişiye bile acıdınız şimdiden..

evet ağaç yaşken eğilir,çok doğru.buna şimdi inandım.
Dediğin gibi cok ilginç, şaşırmamak elde değil. Burda aslında kim çocuğunu doğru şekilde yetiştirip yetistiremeyeceginu görüyoruz!

bu kadar merhametsiz davranırsanız, asıl size ve yavrularınisa kimse merhamet göstermeyecekdir. Yavrularınızı nasıl koruyacağını ve kendinizi nasıl savunacaginizi bazen hiç bilmiyoruz.

kendimi görümcenizin yerine koyarak düşünüyorum.

kızım 5 yaşında olsa (ki okula başlama yaşıdır hiç de az değil,ne yaptığını az çok bilebilir) ve her türlü ikazıma rağmen başka çocuklara zarar verse,

ben o zarar gören çocuğun annesi tarafından fiziksel değil tabi ama sözlü olarak ciddi şekilde uyarılmasını isterdim.

sonuçta herkesin çocuğu kendine kıymetli.

okuduklarıma göre görümceniz zaten fiziksel şiddet meyillisi bir insan,o zaman herkese hak ettiği gibi davranacaksınız.

kapıya çarpma bu şartlar altında çok da abartılı değil.

5 yaşında , birçok şeyi algılayabilen ( artık okul çağı oluyor yeni yasalara göre ) bir çocuğu , hatasını yok sayıp ,
diğer çocuklara yapılanı görmezden gelip bol keseden sallayan arkadaşlar !

İlerde böyle bir çocuk ile , kendi çocuğunuz böyle bir durum yaşadığında ; bu pembe gözlüklerinizi takıp olaya
gülümseyerek , aynı hoşgörüyle bakmanızı bekliyorum !

Tabii gerçekten yazdıklarınızda samimiyseniz , orasını da ALLAH bilir ...

Vallahi bende senin yaşını bilemedim ama senin deyiminle bu 5 yaşında ki çocuğun ilerleyen zamanları olabilirsin gibi hissettim.
Bence çok yanlış düşünce içerisindesin.
Çocuk bu çocuk.
Kuzenler - kardeşler arasında olabilecek şeyler bunlar.
Kçük çocuklar istemsiz kıskançlıklar hissediyor.
Sen şu canavar gözlüklerini çıkar bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 yaşında , birçok şeyi algılayabilen ( artık okul çağı oluyor yeni yasalara göre ) bir çocuğu , hatasını yok sayıp ,

İlerde böyle bir çocuk ile , kendi çocuğunuz böyle bir durum yaşadığında ; bu pembe gözlüklerinizi takıp olaya

bu ünlemler ne için?

bu olay çocuklarımın başına gelse diğer çocuğun ödünü koparmak yerine annesine haddini bildirirdim.

5 yaşındaki çocuğa ne anlamlar yüklemişsiniz ilginç.bol keseden sallayan bizler değiliz.

evet samimi olup olmadığımızı Allah bilir,siz değil.

Birde demişsiniz ya bu kızla evlenin vay haline diye , bende dyorum ki sizin yetiştireceğiniz çocuğu alan kızın/oğlanın ve ailenin vay haline :) .

hemen cevap yazayım.. 4 yaşında bir oğlum ve 6 aylık bir kız yeğenim var.. oğlum kızı nerede bulsa öpmek!! için sarılıyor ve sonuç: kızın ellerinde diş izleri.. bu 1 değil, 2 değil belki sayısız kere oldu, hemde gözümüzün önünde.. kız kardeşim, benim oğlum için anneden farksızdır.. kendisine de söylerim hep, mutlaka kız, bağır, yapılmaması gerektiğini söyle diye.. o kadar yumuşak söyler ki oğluma inanılmaz.. çünkü suçlu olan 4 yaşındaki çocuk değil, dikkat etmeyen bizleriz.. en kötü ihtimalle o yaklaştığında, kızı uzaklaştırabiliriz.. valla konuyu ve yorumlarını okudum da, gözlerime inanamadım.. buradan kendi kız kardeşime de bu kadar anlayışlı davrandığı için teşekkür edeyim bari, nasıl olsa gelip okur konuyu bir ara :)

Bol keseden sallayanlar üşüşmüş yine :)

Ne diyeyim , en yakın zamanda böyle durumlarla karşılaşmanız dileğiyle ...

Not : Gözlüklerinizi iyi saklayın :D

Ayrıca : TariElensar arkadaş , senin çocuğunda tıpkı bu kız gibi olur zaten , aman aman ALLAH muhafaza cümlemizi ...

Hepinize sevgiler ...

Bilmem farkında mısın ama sen burda canavar diye adlandırdığın kızdan betersin .
Çok ilginç ben kimseyi senin gibi canavarlaştırmadım tarafsızlık dedim benim kızım beter olurmuş :9::9::9:
Senin gibi olmasında diyelim ozaman canım :)

arkadaslar konuyu kisisellestirmeyin lütfen.

biraz düsündümde aslinda evet burda suclu olan cocuk degil bir yerde. onu öyle yetistiren annesi ve destekleyen anneannesi. tepki gösterilmesi gerekende onlar.
ama sunuda gözardi etmeyin konusahibi o anki panikle korkuyla kiza öyle davranmis. kiza vurmamis itmemis tartaklamamis. görümceyede kapida görünce kapiyi suratina carparak tepki göstermis. bunlari anlayisla karsilarim o durumda. ama asil sorun kayinvalide bence. sormamis bile cocuk nasil diye. bunun bir aciklamasi olabilirmi? kizim torunum nasil insallah önemli birseyi yoktur deyip ondan sonra ben sana aslinda kirildim böyle böyle yapmissin deseydi bence sorun kalmazdi cünkü konusahibide olayi anlatip kendi acisindan hakliligini gösterebilirdi.

ha 5 yasindaki cocuk meselesine gelince. 5 yasinda melek gibi olan akilli sevecen kücüklerine merhametli tanidigim cocuk da var 5 yasinda laftan sözden anlamayan kendi bildigini okuyan anasini babasini bezdirmis ama isine gelince herbiseyi anlayan bilen yapabilen tanidigim cocukta var. yani her 5 yasindaki cocuk da bir degil. yine söylüyorum benim cocuguma aynisini yapsin yani bilerek ve simartilmis oldugundan dolayi 5 yasindada olsa 10 yasindada olsa o anki sinirle bende kovardim evden.

Konu sahibide hem çocuğu kaynanasina gönderiyor orda gorumcenin cocugunun olduğunu bile bile hemde şikayet ediyor. Madem bu kız hırçın saldirgan ki haklı (annesi babasından ayrılmış evi terketmiş yeni bir düzen kendisini sevmeyen yenge falan) neden 1 yaşındaki çocuk o eve gönderiliyor. Ben olsam gondermem cocugumu. Nasıl içiniz rahat ediyor anlamadim.:44:

tamam 5 yaşında 1 çocuk zarar verdiğini bilir. bir çocuğa kötü davranıyosada şiddet eğilimlidir. ama bu çocuğada şiddet gösterme yanlısı olanlar asıl canavar olur diye düşünüyorum. şimdi çocuğu sinirlenip dövdün o çocuk düzelicekmi. bundan sonra iyi bir çocukmu olacak olsa amenna ama hayvana bile akıllanması için dayak atılmaz. insan 5 yaşındaki çocuğa kinlenirmi. hadi konu sahibini anlıyorum o andaki korkuyla oluvermiştir. belki bende yapabilirdim ama kesinlikle pişman olurdum. ve başımada gelmedi değil. oğlumun ilk okula giden bi çocuk çok agresif oyun oynadığı için dudağı patladı. nemi yaptım bidaha çocukla oğlumu hiç yanyana yanlız bırakmadım.

ben asıl şunu sormayan ve direk 5 yaşındaki çocuğa kinlenen kişilere soruyorum. konu sahibi aklı selim çoluk çocuk sahibi bi kadın. görümce kzınında zarar veren bi çocuk olduğunu biliyo. nasıl bu çocuk onun çocuğuna zarar verebiliyo. nerde o anne niye başlarında değil. neden göz kulak olmuyo. bakıcak kız hırçınlaştımı. hadı yavrum eve git ben çocuğumu uyutucam yada başka bişey. eminim böyle bi son yaşanmazdı ozaman. sen koskoca kadın bunları düşünme bile bile başbaşa bırak çocuğunu.

görümce ve kaynanadada suç var yanlış anlamayın lütfen herkez çocuğunu sevgiyle büyütücek onlar daha minicik fidan nasıl balarsa öye gider hayatları.

ben hatayı konu sahibinin ihmaline veriyorum. çocuğa vurmasınada bişey demiyorum o ruh haliyle olmuştur. ama önce o çocuğunu koruycak.

bi örnek vereyim ahkam kesmemden değil olması gerekenin ne olduğunu anlatmak için. hafta sonu bir avm ye gittik. yemeğimizi yiyoruz oğlum oyun alanına melül melül bakıyo içi çocuk kaynıyo oğlum 16 aylı henüz. ne yaptım ettim oyun oynadım yemek yemekten çok ilgisini değiştirdim. alan boşalınca oğlumu koydum içeri. orda başka büyük bir çocuk oğlumu görünce oda koştu içeri. anne babası hiç bakmıyo bu çocuk gitti o çocuğa zarr verirmi oğlum nereye çocuk oraya oğlumla oynamak istiyo oğlum anlamaz tabi çocukta hırçınlaşıyo. çıkardım ayakkabılarımı girdim oyun alanına. eşim dalga geçti benle ama oğlumla içerde başladım oynamaya. kaydıraktan bırakıyorum aşşağıda bekliyo çocuk oğlumu köşeye sıkıştırıyo. bende aldım kucağıma kaydıraktanda beraber kaydık sonunda. eee bırakıyımmı yani. çocuğun huyunu suyunuda bilmem vursa oğluma bende onamı vurayım. bu sonu yaşamamak için gülünç duruma düştüm. ama mutlu sağlıklı döndük e ve

Son düzenleme:
Back
X