Kaynanamla anlasamiyorum

Ahh canım annem kaynanalık nedir hiç bilmez bunun okulu falanmı var acaba?
Abimin yengemden önce ciddi ve ileriye dönük düşündüğü bir sevgilisi vardı ama kızın annesi sebebiyle olmadı kızın annesi kızımı uzağa gelin vermem demişti kızda anacıydı ve ayrılmışlardı.
Neyse abim yengemle tanıştı evlendiler vs. önceki sevgili bizim eve öyle bir işlemişki her tarafta o kızın izi var fotoğraflar hediyeler vs. annem hiç üşenmeden evde ne var ne yok herşeyi attı yüzlerce fotoğrafı yırtıp atmıştı.
Yengem olurda görür ayıp olur üzülür diye.
Yengem ve abim işten çıkınca anneme gelirler Yengem baş köşeye oturur annem sofrasını yemeğini hazırlar yengem bir tabak kaldırmışlığı yoktur.Birde habersiz apar topar gelirler yemek varmı diye sormadan annem yemek yoksa bile hemen acele bişeyler yapar hazırlar.
Yengem yiğenime hamileyken ayakları çok şişmişti davul gibi bir gün anneme geldim salona girdim yengem ayaklarını uzatmış babamla abim yengemin ayaklarına masaj yapıyor "Kızım çok yorulmuş bugün ayakları şişmiş hanım tuzlu su getir" babam diyor
Evlilik yıldönümü doğumgünü yılbaşı aybaşı yengemin sevdiği hediyeleri alırlar annemle babam.
Annem ve babam 10 yıldır abimin evine toplasanız 10 kere gitmemilşlerdir.Çünkü yengem çalışıyormuş yoruluyormuş gidip rahatsız etmek istemiyorlarmış.
O halde hizmet edemezmiş kıza yazık günah. Hele birde abim yengeme biraz bağırsa annemle babam hemen " O bize annesinin babasının emaneti karına o şekilde davranma erkek adam karısını korur kollar bağırmaz" derler.
Ve bunun gibi daha bir çok şey.
Annem kendine almaz yengeme alır "Onlar mutlu olsun gerisi önemli değil" der annem.
Hoş bende yengemi severim abimle iyi olsunlar mutlu olsunlar bize yeter.

Ben olsam o kadına saygı dahi duymam, eşimin annesiyse annesi, banane, anneliğini bilsin o halde.

Eşimden de sert tavır beklerim ama kendim de boş durmam.
Neden ağır bir laf edip susturmuyosunuz.

ayy terbiyesizlik ama öyle denir mi ya? bence eşine söyle, hoş oluyor mu böyle diye? gerçi söylemişsinizidir, görüşmeyin fazla, canınızı da sıkmayın. bazı insanların hiç dilinin ayarı yok

O kaynanadan uzak olacaksınız başka yolu yok. Ya da siz de işi çirkefliğe vuracaksınız. Eskiler geçmiş gitmiş daha bunun konusunu açmaya ne gerek var?

Defalarca soyledim, defalarca uyarildi.bi de bi tatli laf sokuyo ki gormeniz lazim.

Eşinin adı Mehmet diyelim...

O kadar makbul bir kız olsaydı Mehmet onunla evlenirdi.
veya
Kıza Mehmet değil sen aşıkmışsın herhalde,baksana hala unutamamışsın annecim.

Sen kv dene terbiyesizligi alemi yok oglun beni secti benle evlendi kabul ediyorsan etmiyorsa cekil karsimdan , sanki ustune kuma gelmisim gibi ne bu hazimsizligin hanim diyeceksin.

Yada buna benzer bir lafi oglu diyecek...

Aslinda sivrisinek kucuktur ama mide bulandirir demisler, omur boyu ayni seyi zirvalayacak hali yok seni kizdirdigini gordukce konusuyor, bence o tarz konusmalara basladiginda hic yokmus gibi davransan keske sinirinden catlasa...

Boyle beyinsizlere cevap vererek kafataslarinda beyin varmis gibi kale alio konusmus oluyorsunda o yuzden diyorum yani..

Aslin kendi haline birakip bir muddet sonra kendiliginden sikilip sustugunu goreceksin...

Esin boyle diyosa bi daha soyleme bile kendini yormakla kalırsın kendin uslubuyla ayarini kaçırmadan ama sert bi tavırla uyar eğer esinede söylerse ben saygisizlik yapmadım rahatsız oldugum konuda konuştu bende dinlemek istemedim uyardım dersin

Valla canim sen kv ne deki, kim esimin eski sevgilisini ovuyorsa benden daha iyi goruyosa kendisne kuma alsin, okadar unutamadilar madem kocalarina alsinlar.

Bazen benim kb da sinir olduğum halde anlatir. Bende esimle kavga ederim.

En son yaptigi seyden sonra artik iyiniyetlerimi bir kenara birakiyorum. Aynen onun yaptigi gibi alttan alta laf soylicem. Ustam kaynanam soncuta boynuz kulagi gecermis.halbuku ne var insan olmak bu kadar mi zor. Kimsenin bise istedgi yok bir guleryuz iki hos sohbet.

Sende onu kıskandır canım Bana da eşimin babannesi işte şu komşunun kızını alcaktık falan dedi birkaç kez.Beni üzmek için.Kıskandırmaya kalktı.Eşime söyledim Alala ne alaka o benim kardeşim gibiydi dedi inanamadı.Yine dedi gittigimizde bende her böyle yaptıgında o nasıl beni başka biriyle kıskandırmaya calısıyorsa eşimde babannemi çok seviyor hep arar konulurlar telde hep görüntülü arama yaparlar.Babannem oturaklı bir bayan oldugu için hep bize yol gösterir derim.Hemen kapatır konuyu ezilir kalır..Bir daha da açamadı oknuyu sende takma başka şeylerle git üzerine.Saygısızlık yapmadan eşinle aranı bozmadan

Yada sey yap... falankinin kaynanasi cok maharetliymis vs. Gibi konus. Baskalarinin kaynanalarini ov. Şu gekin kaynanasini cok seviyormus yada falankinin kaynanasini bir gorsen nekadar iyiler falan.

Ama ilk yazdigim yorumdaki gibi.. kiz konusunu acilirsa kocalarina alsinlar de. O kendi ustune alinmasi gerekeni alir.

ay bide bana sunun gelini kaynanasına gidince hiçbir şey yapmıyormuş, kaynanası önüne hazırlıyomuş, öbürü ay benm gelinm öyle degil, anne sen otur ben yaparım herşeyi diyormuş, milletle yaptıgı dedikodukalrı gelip bana anlatıo bana alttan mesaj veriyor akllı sıra, ben de kılımı bile kıpırdatmıyorum, ben annemin evinde nasılsam kaynanamda da öyle davranıyorum, kimse benden gelinlik beklemesin, sen bana ne verdin ki ben sana gelinlik yapayım, madem kaynanasın kendine anne dedirtiyosun, ben de kendi annemin evindeki gibi davranırım senin evinde çünkü annelik bunu gerektirir, bu arada kv yaşlı değil, 48 yaşında. sizden benden sağlıklı dişi kılıcak korkusuyla dişiyle antep fıstıgı bile kırmıyor.

Sizde kendi taliplerinizden bahseden. Ne doktorlar ne mühendisler diye başlayın bence

ben öyle yapamıyorum, belli kalıplarım var, ben onlardan bahsedersem, kendime terbiyesizlik etmiş olurum, seviyem kaynananın seviyesine iner. cahille cahil olunmaz gibi bişe

başbaşa kaldığınızda bunları söylüyorsa şeytanlığına yapıyordur seni kocandan soğutmak

Bi benzeri de bende var.eskileri kurcalamayi ne çok seviyorlar..birak onlar için huzurunu bozma insanın aklına neler sokuyorlar valla..

Arana meaafe koy konşma inan kv glle konuşmamak araya mesafe koymak kadar iisi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…