• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamla başım dertte

Süs sabunlarını yeniden alırsın. Kadının sana yaptığı bir kötülük yok fesatlık arıyosun
Sende bir haftalık gelinken kaynanan gelsin evine yatsın da o zaman görürüm ne arayacağınızı yada siz de aynısını yapan bir kaynanasınız o yüzden bu kadar rahat konusabiliyosunuz.Ayıp denen bişey var burda başka bir kayınvalide bile özeleştiri yaparak durumun ne kadar yanlış olduğu konusunda bana hak verdi zaten evli değilsenizde başınıza gelsin sonra konuşalım demekten başka birşey gelmiyor içimden saygılar :)

Tabi eşiniz geri alabilirse ve size sormadan vermesi çok çirkin belkide taaa en baştan vardır anahtar onlarda.ilk taktik budur oğlum bizim evin anahtarı dursun sende ölürüz kalırız, sizinde bizde dursun bişey olur nasıl açarız kapıyı cevap:al annem al doğru diyorsun ev hepimizin zaten sizinde eviniz.
Sen tabi ohoooooo bunu belki ne zaman duyarsın kimbilir.
Kaynana hiçbir zaman anne değildir olamaz bak görmüşsün daha dikkatli olursun artık.
Elti görümce kaynana ancak mesafeli akrabalık yapman gereken yakınlardır.
Bu konularda çok kuralcıyım, usturubuyla gelsinler evimdeki taşı bile aş yaparım ama sınırlar belli olmalı çünkü iyi niyetin suistimal edildiği en büyük yer erkek tarafı oluyor
Aynen katılıyorum bu yoruma
Şu sıralar birebir yaşıyorum gitme kalma yatma olayları yüzünden huzurumuz kalmadı,
Mesafeyi koyun soğuk davranın istemediğinizi belli edin arkadaşım,
Yoksa gidişat hiç iyi değil diyeyim sana
Tecrübeyle sabit :(
Sen de benim bi kızımsın diye başlayan konuşmalar sen mesafe koyduğun anda düşmanca bakışlara dönüşüveriyor...

Sinir olmakta tamamen haklisin. Hemde gelip kalmasından süs sabununu kullanmasına kadar haklisin. Sonuçta 3 aylık gelin evi insan bi düşünür.

Ama mesele basil bir yol izleyip kadını bundan vaz geçirebileceğiniz. Bence esinizle ise başlayın. Ben olsam o varken eşime çok fazla yanaşır gece istediğinde de yapamam annen var derdim :p yaparsam da sesime hakim olamazdım :KK47::oops:
Bence güzel bir yol bulmanız lazim. Hem daha 3.aydan esinle kv ile kötü de olma.

Aynen katılıyorum bu yoruma
Şu sıralar birebir yaşıyorum gitme kalma yatma olayları yüzünden huzurumuz kalmadı,
Mesafeyi koyun soğuk davranın istemediğinizi belli edin arkadaşım,
Yoksa gidişat hiç iyi değil diyeyim sana
Tecrübeyle sabit :KK43:
Sen de benim bi kızımsın diye başlayan konuşmalar sen mesafe koyduğun anda düşmanca bakışlara dönüşüveriyor...
Gerçekten mi aynı şeyleri yaşayan birinden tavsiye almaya ihtiyacım var gerçekten benim kaynanam biraz yüzsüz kıyafetlerime bakıp bakıp şu sana küçük bu yeğenime olur diye kıyafetlerimi bile isteyebiliyor.Buna son vermek için geçen en sonunda kıştan kalan eskilerim var yeğenine verebilirim istersen dedim ilk kez utandığını gördüm.Bir daha istemez sanıyorum.Bunun yanında bizde kaldığı zaman sabah erken kalkıyor.Hadi kalkın diye yatak odamıza giriyor izin istemeden bu yüzden de eşimle tartışmak zorunda kaldım.

Eşin konuşsada kötü yine sen olursun eşine de elinden geldiğince kv ni şikayet etme daha kötü oluyor tecrübe yle sabittir belli ki kv nin oluru bu yapabilirsen eşine yansıtmadan mesafe koy ve olduğu gibi kabul et kv de yüzünden yuvanın huzurunu kaçırma gel buraya dök içini ALlah Yardımcı m olsun

Devamlı evde kalmasını boş verin, kuaförde herkesin içinde sizin için 'korunmuyorlar' mı dedi?
Ne münasebet?
Sen nereden biliyorsun? En önemlisi herkesin içinde bunu nasıl söyleyebiliyorsun? Kadın nerede nasıl davranacağını bilmiyor anlaşılan. Ya da bunamış.

Son yazıyı da okudum. Bu kadın haddini sınırını maalesef çoktan aşmış. Dişinizi ciddi ciddi göstermezseniz böyle devam eder. Yatak odanızın kapısını kilitleyin mesela. Odaya nasıl dalabilir? Şu an gerçekten kendim yaşamış gibi gerildim.

birgün sohbet ederken konuyu buraya getirdi ve sordu ben önce şaşırdım tabi ama anne gibi gördüğüm için boş bulundum anlattım.Evin anahtarını da biz giderken eşim birşey olursa hırsız vs gibi anahtar bulunsun diye vermiş ama eşime bundan sonra vermemesi konusunda konuştum.o mesele kapandı allahtan

Bizim anahtar da annemlerde var. İyiki de var. Biz çok şehir dışına çıkıyoruz evde de unuttuğumuz oluyor :) onlardan alıyoruz. Ama asla asla ve asla gelip de eve girmezler. Biz yokken onların bize gitmesi gerekir çiçek sulama vb. İşler için. Ona bile çekinerek giderler. Bir kere annem çok ütüm vardı. Şehirdisindaydik gelip bi gece kalıp geri gitmiştik. Geldiğimizde de yine bir kaç gun kalıp gidecektik. Annem bütün ütümü yapmıştı. Ay ne mutlu olmuştum :) boyle şeyler için iyi. Ama meraklılar için kotu...

Gerçekten mi aynı şeyleri yaşayan birinden tavsiye almaya ihtiyacım var gerçekten benim kaynanam biraz yüzsüz kıyafetlerime bakıp bakıp şu sana küçük bu yeğenime olur diye kıyafetlerimi bile isteyebiliyor.Buna son vermek için geçen en sonunda kıştan kalan eskilerim var yeğenine verebilirim istersen dedim ilk kez utandığını gördüm.Bir daha istemez sanıyorum.Bunun yanında bizde kaldığı zaman sabah erken kalkıyor.Hadi kalkın diye yatak odamıza giriyor izin istemeden bu yüzden de eşimle tartışmak zorunda kaldım.

Sen ciddi misin kiyafetini istemeler baskasina vermeler YATAK ODANIZA girmeler!!! Siz baya yuz goz olmussunuz civigi cikmis bu nedir yahu! Ne kadar terbiye yoksunu bi kayinvalideniz var? Benim yatak odama ben icerdeyken girmeyi birak ben yokken bile kimse giremez bu nasil bi zihniyet! Allah size sabir versin lutfen esinizle bunu ciddi ciddi konusun bu boyle olmaz yani ben cok sinirlendim okurken suan sizi dusunemiyorum

Laf arasında desene kv ye annemler yeni gelin evi diye gelmek istemiyorlar diye. Gıcık oldum kadına ya bana ne oluyorsa :))

Ben doğum yaptıktan sonra kv gelmişti odamıza bir kaç kez kapı çalmadan girdi. Bende geleceğini farkettigim bir sırada üstümü değiştirmeye başladım. Haliyle denk geldi. Ay anne keske kapı çalsaydın dedim. Bir daha da kapıyı çalmadan girmedi. :KK76: fena miyim neyim. Severim de kv yi :oops:

Sende bir haftalık gelinken kaynanan gelsin evine yatsın da o zaman görürüm ne arayacağınızı yada siz de aynısını yapan bir kaynanasınız o yüzden bu kadar rahat konusabiliyosunuz.Ayıp denen bişey var burda başka bir kayınvalide bile özeleştiri yaparak durumun ne kadar yanlış olduğu konusunda bana hak verdi zaten evli değilsenizde başınıza gelsin sonra konuşalım demekten başka birşey gelmiyor içimden saygılar :)
O kaynanayı kovdu başı rahat :D

kv yatak odanıza girene kadar olabilir gözüyle bakıyordum konunuza, ama onu okudum dumur oldum.
diğer konuları belki siz halledebilirsiniz, ama yatak odanıza girdiği anda eşinizden tepki görmeliydi.

Ben doğum yaptıktan sonra kv gelmişti odamıza bir kaç kez kapı çalmadan girdi. Bende geleceğini farkettigim bir sırada üstümü değiştirmeye başladım. Haliyle denk geldi. Ay anne keske kapı çalsaydın dedim. Bir daha da kapıyı çalmadan girmedi. :KK76: fena miyim neyim. Severim de kv yi :oops:
Benim Kayınvalidem ben üstümü giyinirken girdi içeri ben utandım arkamı döndüm anne giyiniyorum dedim. Çıkmasını beklerken o beni bir güzel süzdüo_O

[QUOT E="carrymae, post: 42668361, member: 248558"]kv yatak odanıza girene kadar olabilir gözüyle bakıyordum konunuza, ama onu okudum dumur oldum.
diğer konuları belki siz halledebilirsiniz, ama yatak odanıza girdiği anda eşinizden tepki görmeliydi.[/QUOTE]
Benim ki 5 yıl bitti hâlâ aynı her odaya girere sagolsun

şimdi çiçeği burnunda bir kayınvalide olarak yorum yapayım.
hastane için hafta birgün sizde kalması,eğer ki siz hastaneye yakın oturuyorsanız ve sabah erken gitmesi gerekiyorsa,normal gibi geldi.gerçi ben ne olursa olsun 2 saat yol giderdim,yine de gidip kalmazdım ama şöyle düşünün aynı durumda,kendi anneniz olsa,gözünüze batar mıydı.?
ama siz evde yokken gelip kalmasına ve izin almamasına şaşırdım.yapmaması gerekir evet ama demek ki rahat bir kadın.
sabun konusu hiç büyütülecek bir şey değil,nedir ki,nihayetinde süs sabunuda olsa maddesel bir şey.bu kadar anlam yüklemeyin eşyalara.yenisini alırsınız.üstelik kadın,temizlik de yapmış.hiç bir şey yapmadan,kalıp gidebilirdi.biraz annenizin yerine koyun,çok zor olmasa gerek.
Benimki balayima
nimki 42665433, member: 705813"]Merhaba arkadaşlar ben 3 aylık evliyim ve kayınvalidemle ilgili daha önceden hiçbir problemim olmamasına rağmen evlendiğimin ertesi günü problemler başladı.Balayına gittim geldim ve bir hafta sonra kaynanam hastaneye gideceğim sizin ordaki hastane iyidir diye bize geldi ve kaldı 2gün buraya kadar herşey normaldi hiç yadırgamadım.ama şuan kayın validem her hafta geliyor ve en az bir gün kalmadan gitmiyor.1 ay önce bizi kendi kız kardeşinin yazlığına gönderdi oradayken telefonla konuşuyorduk ve eşimin bana soylediğini zannederek ağızından kaçırdı.hastaneye gideceğim bahanesiyle gitmiş bizim evimizde kalıyormuş.Şok oldum.birşey demedim.İki gün sonra tekrar aradı temizlik yapmış evde sabun bulamamış ve benim süs sabunlarımı kullanmış yine önemli değil dedim vs.tatilden geldiğimizden beri kayınvalidem haftada bir gelmeye devam ediyordu.Birlikte mahalle kuaförüme gittik.biraz başım döndü üzerine vazife olmayan kadınlardan biri aaa hamilemisin gibi birşey söyledi yok artık dedim ve konuyu kapadım bunun üzerine kv gerçi korunmuyolar ama bilmem gibi saçma sapan bir yorum yaptı ve sinirlerim acayip bozuldu.bundan sonra biraz tavır yaptım tepkimi belli etmek için ne kadar işe yaradı bilmiyorum.Şuan bayram için şehir dışına akrabaya gittiler 15 gün kadar kalacaklardı.Bizim de gelip beraber kalmamızı istiyorlardı.Ben eşime artık gitmek istemiyorum evimizde duralım iş güç var vs dedim.Annesinin yaptıklarını ve bu durumdan rahatsız olduğumu yeni evli insanın evine sürekli kalmaya gelmemesini araya mesafe koymamız gerektiğini anlattım.Eşim ne diyim annemi kovayımmı diyor.sizce ne yapmalıyım ya da ben mi abartıyorum bu normal mi lütfen objektif yorum ve önerilerinizi bekliyorum.[/QUOTE]
Zor bir durum benimkide
kayınvalidem hastaneye benimle aynı mesafede oturuyor.elbette hastane meselesi önemli bir mesele bir rahatsızlık olsa başım gözüm üstüne alayım bakayım.Hiçbir rahatsızlığı yok sürekli her hafta bir yerim ağrıyor diye bahane uydurup gelip kalıyor ayda bir gelse razıyım bu kadar rahatsız olmam ki kaynanamın arabası da var kendi gidip gelebilir.Ben 3 aylık evliyim 3 yıllık değil bana biraz fazla yüklendiğini düşünüyorum kayınvalidemin bilmiyorum haksızmıyım siz oğlunuz balayından geldikten 1 hafta sonra evine gider kalır mısınız?bundan sonra da 7 günde bir gider kalır mısınız?
Benimki balayima gelmeye kalktı birde kapalı bende elbiseyle girecekmisim denize onla eşim ayrı çok iyi anlıyorum başım tutuyor ama katlanmak idare etmek lzm esin dese aslında onlarda ne var annem batıyor mu der bizimki bekaret yanlısı evlenince Heraksam annesine gider olduk...Allah sabır versin zor...çocuk tedavisi oluyorum çalıştığım kurum karşılıyor ona bile karışıyor çok cahil ikinci evliliği m dulsun diye başıma kalktı kızıyla anlamıyor anlatamiyorum

Benimki duygusal sömürü yapardı her hafta sonu onun evine gitmeye mecburduk hafta içinde gitmediğim zaman gelin torunu göstermiyor diye baskı yapardı eşime beni şikayet ederdi , benim kaynana sinsiliği iyi beceriyordu

Back
X