Kaynanamla nasıl bi konuşma yapmalıyım? Yardım kızlar.

Seninkide bi degisikmis ama yinede üzülmüş senin icin en azından. Benimkisi hic orali olmadı. İlk anda hastalığımı anlatırken ağladım hungur hungur evde de kimse yoktu hic orali olmadı halbuki vallaha o ağlarken benim icim yanardi onceden benimde gözlerim dolardı hemen :(

sinirlerim bozuldu iki saattir gülüyorum tam tencere dibin kara olduk bunların iyi modeli yok sanırım en iyisinin oğlu olmuyo galiba :))

canım bence hiç konuşma gerek yok boşa gerginlik olur .. bence nişanlınla da annesi hakkında pek konuşma, şimdi ılımlı davranır ama zaman geçtikçe bunlar birikir yarın birgün ''zaten sen bunları demiştin..vs. '' problem yaşarsınız.. sen saygını sevgini eksik etme.. kv lerde oluyo öyle dengesiz tavırlar ama sevdiğin adamın annesi bi şekilde idare etmeyi öğreneceksin canım..

Ya bu Kayinvalidelerin hepsi böyle mi ya abowwwww evlenmiyom ben :D :D bide Kayinvalide derdi cekemem hehehe :) (kbakma canim herkes sikayetci kaynanasindan vallaha korktum bi an)

Canim bu arada sanada gecmis olsun. Ama sakin kafana takma. Kayinvalidenin cahiligine ver artik. Iste sonucta el kizisin öyle görüyo bunlar.

dün sabah 6 dan gece 1 e kadar şiddetli baş ağrısı çektim ilaçlar falan fayda etmeyince gece 1 de hastaneye gittik eşimle,
kayınvalidem ağladı o halimi görünce gözlerimin altı mosmor olmuş dilim kitlenmişti artık ağrıdan beynimdede ufak bi tümör var bundan sebeb korkuda had safada tabi....şimdi diyceksinki bu neden bana bunu anlatıyor :) gece 3 te eve geldik hastaneden benim ağrım daha şiddetli hale gelmişti tomografide bişey çıkmayınca eve yollandım o şekilde kuveti doldurup sıcak suya girdim geçti biraz...bugün kayınvalide sordu nasıl oldun diye sağol anne gece kuveti doldurup sıcak suda dinlenince hafifledi biraz daha iyiyim deyince suratı değişti :) kuveti dolduran suyu düşündü sanırım :) takılmıyorum çünkü o bir kayınvalide beklentilerim sınırlı :) normalde böyle şeylere takılan birisi asla değil ama verdiği anlık tepkilere takılsaydım kafayı yerdim heralde beklentin fazla olmasın sen komalık olursun üzülür oğlu grip olur dizlerini döver :1:

:( :( canim sanada cok cok gecmis olsun. Rabbim sifa verir insallah.

ya bu kaynanalardan çektiğimiz nedir öyle:1::1:
numunelik mi bunlar ya offf:47::47::47:
benimkiyle komşuyduk can ciğer kuzu sarması idik evvelce..
nasıl ki beni oğluna istedi o günden sonra barut oldu başıma:47::47:
adı kaynana oldu ondan olsa gerek:27:
en son büyük bir tartışma yaşadık ne o benim evime gelio ne ben onun evine..:27::27:
ama sana tavsiyem düğünün olmadan asla ses etme..
sabret bi ölç tart herşeyii..
şimdiden ne söylersen bu gelin daha nişanlıyken neler neler etti bana diye laf söyler gelene geçene:1::1::1:
sabret düğünün olsun eşin şehir dışında evinde şehir dışında olacak yanılmıyorsam:26::26:
gider kurtulursun..
arada bir gelince resmi bir şekilde onlarla görüşür ama mesafeni iyi tut..
yoksa burnundan getirirler alimallah:1::1:

Kızlar kısa bi özet geciyim. Henuz nisanliyim yaza dugunumuz var. Kaynanamla aramda büyük problem olmadı bugüne kadar cok şükür. Sorun su ki geçenlerde alerjim yüzünden her yerim ödem yaptı hatta kucuk dilim şişti zor nefes aldım eğer nefes borum da ödem yapsaydı ölebilirmisim ayrıca görünüşümde baya içler acisiydi. Bu arada kaynanamla aynı apartmandayiz karsi komşumuz. İlk gun o bize gelmedi bende onlara gitmediğim icin hasta olduğumdan haberi olmadı. Bu arada nişanlım baska bi sehirde. Neyse ikinci gun kaynanam bize geldi halımı gördü benimde zaten psikolojim Cok bozuldu hastalığımı anlatırken ağladım falan ama Hic orali olmadı. Sonra da çıktı evine gitti. Neyse o gun yani hasta oldugumu öğrendiği gunün aksamı nişanlım çıkıp geldi. Kaynanamla yine hic görüşemedik. Ertesi gun nisanlimla bi yere gidecektik ben erken hazırlanıp onların kapıya gittim nişanlımın hazırlanmasını bekledim on dakika ve kaynanam içerden gelip bi yüzüme bakmadı sisliklerim indimi diye. Bu yaptigina o kadar bozuldum ki anlatamam ve de asla iki yuzluluk yapamıyorum. Suan 20 gündür gidip gelmiyorum nisanlimda dondü zaten çalıştığı sehre.

İkinci konu ise kaynanam sanki hicbiseye karismiyomus gibi gorunuyo
Ama hersey kendi istediği gibi olsun diye alttan alta nişanlımı dolduruyo. Bu olay bi dugun tarihimizle ilgili oldu yani her zaman degil. "Ben karışmam siz bilirsiniz ama" yla başlayan cümleler kurup bizi yönlendirmeye calisiyo o yuzden de kırgın ve kizginim.
Simdi kızlar ozellikle ilk konuyla ilgili sizce ne yapmalıyım? Gidip kaynanamla konuşmalı miyim? Konuşursam ne demeliyim?
Telefondan yazıyorum kızlar inşallah paragraf yapabilmişimdir. Ayrıca uzun oldugu icin ozur dilerim ama cok cikmazdayim karar veremiyorum akla cok ihtiyacım var okuyan herkese cok teşekkür ediyorum

öncelikle geçmiş olsun bence düğün öncesi hiç polemik yaratıp kendi sinirlerinizide bozmayın yıpranan sizolursunuz arkadaşların dediği gibi resmiyetini koruyun derim

Yerinde olsam bu samimiyetliği resmileştirirdim.Hiç kimse kendi ailesi gibi olmuyor.Ne kadar samimiyet o kadar üzüntü :)

oğluma hastalıklı kız alıyorum gözüyle mı baktı? yani bence böle düşünmüştür....

Bende okuyunca böyle düşündüm.. Yoksa insan bir geçmiş olsun demez mi,bir bakmaz mı! :19:

Hiç yüz-göz olmaya gerek yok.. Mesafeli olmak her zaman iyidir. Beklentin olmasın,sonra sen yıpranırsın... :ssz:

Seninkide bi degisikmis ama yinede üzülmüş senin icin en azından. Benimkisi hic orali olmadı. İlk anda hastalığımı anlatırken ağladım hungur hungur evde de kimse yoktu hic orali olmadı halbuki vallaha o ağlarken benim icim yanardi onceden benimde gözlerim dolardı hemen :(

işte aslında o kendine yapıyor bi nebze canım oda yarın öbürgün hastalandığında senin aklına hep bu olay gelicek üzülemiyceksin ona eskisi gibi ve ister istemez bu durumu ona belli etceksin ve ozaman sen kocasının anasına acımayan el kızı olcaksın :1: benimkisi ALLAH var hastalandığımda gelir gider hatta geçenlerde dolaptaki bardaklar üstüme düştü yüzüm falan kesildi sanmış bi geldi eve koşa koşa eli ayağı titriyo ağladı çok sarıldı sana bişey olsa ben ne yapardım falan dedi.annem ağlamadı mesela daha rahattı bunlarıda göz önünde bulunduruyorum elbette hakkını yiyemem ama bazen böyle zamanlarda oluyor yani sen ben o nabzı tutturamayız malesef :) çok geçmiş olsun canım böyle şeylere takılma belki şimdi böyle yapıcak ilerde evlenip hayırlısıyla doğum yaptığında etrafında pervane olcak seni yataktan kaldırmıycak bilemessin diyorum ya bu nabzı çözebilmek çok zor:)

kv.niz nasıl olduğunuz sormamakla ayıp etmiş..komşu olsa insan meraklanır..
şimdi konuşma durumuna gelince artık zaman geçmiş üzerinden..
nişanlınızı kapıda beklerken şakayla karışık içeri seslenseydiniz
''anne hiç merak etmiyosun bu gelin öldümü kaldımı,darılırm ama''diye..

bence küsüp tavrı koymakla olmaz kırıldığınız şeyi gülerek söyleyin
belki o küstüğünüzün farkında bile değildir..

Kızlar hepinize teker teker teşekkür ederim vakit ayırıp bana akıl verdiginiz icin. Sizinde söylediğiniz gibi konuşmamaya karar verdim. İnsallah hayırlısı bu olur.

Back
X