kaynanamlar geliyo :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
amaan el açması baklava börek yapsanız da yaranamayacaksınız zaten, adınız gelin bir kere.

menemen
patates kızartması
patates salatası
kısır
hazır çorba
bulgur pilavı
hazır mantı
hazır yufkadan börek
köfte
tavada balık + salata
patlıcan kabak kızartması + yoğurt

bunların hiçbiri ustalık gerektirmeyen, el mahareti gerektirmeyen şeyler. internetten tarifleri öğrenip yaparsınız.

amaan el açması baklava börek yapsanız da yaranamayacaksınız zaten, adınız gelin bir kere.

menemen
patates kızartması
patates salatası
kısır
hazır çorba
bulgur pilavı
hazır mantı
hazır yufkadan börek
köfte
tavada balık + salata
patlıcan kabak kızartması + yoğurt

bunların hiçbiri ustalık gerektirmeyen, el mahareti gerektirmeyen şeyler. internetten tarifleri öğrenip yaparsınız.
Bende bu aksam ne yemek yapsam die dusunuyordum :) menemen yapiyim bari valla fikirler bana yaradi ;)

Tek aksam yemeği değil kahvaltilik tarifelerde bak . Isin zor Allah yardımcın olsun . Kötü bir izlenip bıraksan . Seni hep yemek yapmıyor. Bilirler hatta yapsanda sonradan . Beceremez . Adın beceriksizliği çıkar . Kaybında evleniyor . Yeni gelin senden iyi çıkarsa . Hep ikinci planda kalırsın .zaman varken öğrenmeye bak. Arkandan oğluma guzel bakmıyor. Oğlumun kaderine bak derler. Kaynanan demez yenidir öğreniyor . Kaynamaların hepsi ayakta bekliyorlar laf demek icin bunu bil. En iyisi bile . Sunuda diye bilirsin " anne yemeklere yardım et . Sizin damak tadına gore olsun " de belki ise yarar .

Kayınvalidene rica et senin yaptığın güzel oluyor ben az yapınca çok yapmayı beceremiyorum sen ne istiyorsan pişir yardım edeyim sana de yık üstüne

Canim misafir umdugunu degil buldugunu yer. Sen elinden geleni yap ama strese sokma kendini. Eger begenmezlerse kendileri girer mutfaga.

Kiyafetine filan karisirlarsa da atara atar gidere gider yap. Onlar sana bir laf soylerse sen onlara iki laf soyle.

Annemin bi atkadaşı gelin almış. Eve misafir çağırıp gwlinine yemek yap demiş. Yemek yapmayı bilmeyen gelin soğuk suyla makarna yapmaya kalkınca KV arkadaşlarının önünde aldığı gelini rezil etmiş. 1sene sonra aşçılık yapacak düzeyde yemek yapmayı öğrenmiş. Mesleği aşçılık şuan. Sende deneye deneye öğrenirsin bırak beğenmesinler. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer :-)

ağzınla kuş tutsan yine yaranamazsın. o yüzden panik yapma.
çok kalabalıksınız yetişemem de ve tüm görümceleri ve kaynanayı her seferinde mutfağa davet et. onların her biri birşey hazırlar, sende yemek derdinden kurtulursun. sen 7 kimsenin ahçısı değilsin.
etraf dağılır, sofra toplanmalı felan. hizmetçi değilsin. kim dağıttıysa ona şurayı düzeltebilir misin de. hadi toplayalım de gözlerine bakarak.
ilk haftadan sonra başım ağrıyo falan de, sonra miden ağrısın felan. eğer vicdanları varsa erken giderler.
senin kıyafetine karışırlarsa, ben giyinmeyi beceremiyorum sanırım, sen bana alda onu giyim de. bir daha söylemezler.
karıştıkları herşeyin cevabına da benim zevkim böyle, sen kendi zevkini evinde yaparsın de.
hiçbirşeye susma, yoksa ezerler. olduki patlama noktasına geldin, bakışlarını ve yüzünü soğut, mesafeli davran.

1.gün: 2 paket tavuk kanat ya da bageti fırına patates dilimleriyle atıverin, yanına salata, pilav ve bir de en iyi yapabildiğiniz çorba.
2.gün: Hazır mantı alın, ortaya turşu çıkarın, salata ya da söğüş bir şeyler doğrayın.
3.gün: Patlıcanları ve patatesleri yuvarlak dilimleyip fırın tepsisine dizin, üzerine tavada salça, soğanla kıymayı kavurup dökün, üzerine de azıcık kaynar su ve fırında 30 dk pişssin. Yanına makarna yapın, bir de mercimek çorbası.
4.gün: Nohut ya da kuru fasülye yemeği çok kolaydır, onlardan birini yapın, yanına pilav ve cacık. Çorbaya gerek yok bu yemekte.
5.gün: Fırın tepsisine kuşbaşı kuzu eti atın, içine biber, domates ve sarımsak doğrayıp 50 dk pişirin. Yanına patates püresi yapabiliyorsanız yapın ya da kızartın, bir de şehriye çorbası.
6. gün: Balık seviyorsanız balık alıp kişi sayısına göre tavada pişirin, yanına salata, başka bir şeye gerek yok.
7.gün: Taze fasulye, pırasa, ıspanak gibi bir sebze yemeği yapın, yanına makarna ve yayla çorbası.
8.gün: Biber dolması yapın, kayınvalideniz yardım eder zaten. Tarhana çorbası ve daha önceden kalan yemeklerden azar azar çıkarıp bu günü de böyle geçiştirin.
9.gün: Köfte yapın, yanına patates biber kızartması, tel şehriye çorbası ve salata.
10.gün: Sebzeli tavuk sote, yanına pilav ve domates çorbası yine salata.

Söylediğim yemeklerin hepsi çok pratiktir, yapmanız 30 dkdan fazla zaman almaz ve beceri istemez.
Tek dikkat edeceğiniz şey, baharatları güzel ayarlamanız.
Pul biber, kimyon, karabiber ve tuz 4lüsünü her yemeğe 1er çay kaşığı atın, lezzetlendiğini göreceksiniz.
Tavuk yemeklerine ekstra kekik de atın, çok yakışır.
Bu arada marketten alacağınız hazır közlenmiş patlıcan, kapya biber gibi mezeleri de yoğurtlayarak akşamları meze gibi çıkarabilirsiniz.
Aynı zamanda barbunya ya da taze fasulyeyi çokça yapıp, her akşam yine zeytinyağlı çeşit olarak ortaya koyabilirsiniz.
Hmm enfes bi liste :)

Saka bi yana da ben kv gelince asla gururuma yedirip bilmiyorum yardim eder misin demem. Ki zaten ben guzel yemek yapiyorum ama esimlerin tarafiyla bizim yemek kulturumuz tutmuyo pek. O yuzden benim yaptiklarimi begenmezler. Ben esime soylettiriyorum. Anne sunu guzel yapardin, birlikte yapin da yiyelim diyo. Oyle kendi yapiyo iste bazen. İlk bikac gun tek basiniza yaparsiniz. Sonra yardim ederler. Etmezlerse ac kalsinlar canim kimsenin babasinin usagi yok. 3 haftaligina dunyanin misafiri gelsin. Tek basina hizmet et. Olduuu

Hmm enfes bi liste :)

Saka bi yana da ben kv gelince asla gururuma yedirip bilmiyorum yardim eder misin demem. Ki zaten ben guzel yemek yapiyorum ama esimlerin tarafiyla bizim yemek kulturumuz tutmuyo pek. O yuzden benim yaptiklarimi begenmezler. Ben esime soylettiriyorum. Anne sunu guzel yapardin, birlikte yapin da yiyelim diyo. Oyle kendi yapiyo iste bazen. İlk bikac gun tek basiniza yaparsiniz. Sonra yardim ederler. Etmezlerse ac kalsinlar canim kimsenin babasinin usagi yok. 3 haftaligina dunyanin misafiri gelsin. Tek basina hizmet et. Olduuu
Kesinlikle size katılıyorum.
1 değil 2 değil.
7 kişi gelip, evin bütün düzenini bozup bir de 20 gün kalmak hiç olacak iş değil ama mecburlar herhalde.
Yemekle aram çok iyi olmasına, kayınvalidemin yaptığı çoğu şeyi daha iyi yapıyor olmama rağmen; birkaç beğendiğim şeyi canım çektiğimde 'annecim bunu sizden iyi yapan yok, beraber yapalım bana öğretin' diyorum.
Mesela bir mantar çorbası yapıyor, üzerine tanımam gerçekten...
Ya da canım bir şey çekiyorsa, 'siz bunu değişik yapıyorsunuz, gelin mutfakta anlatın ben yapıvereyim' diyorum.
Zaten böyle tatlı dille yaklaştığım için kayınvalidem bana iş bile bırakmıyor, ben sadece yıkanacak malzemeleri ve salataları yapıyorum, o tüm yemekleri hazırlamış oluyor.

Konu sahibine zaten kimse yardım etmezse, dışardan hergün pide yaptırsın ya da akşamları önlerine peynir zeytin koysun, o bile fazla.
En güzeli, mutfak işlerine kayınvalidenin teklif edip yapması, görümcelerle beraber de ev toplama-düzen-bulaşık meselelerinin konu sahibiyle yapılması.
Ben eşimin ailesiyle böyle yapıyorum beraber olduğumuz zamanda, herkes için kolaylık oluyor.
Birçok elden hiç yorulmadan her şey bitivermiş oluyor.

Kesinlikle size katılıyorum.
1 değil 2 değil.
7 kişi gelip, evin bütün düzenini bozup bir de 20 gün kalmak hiç olacak iş değil ama mecburlar herhalde.
Yemekle aram çok iyi olmasına, kayınvalidemin yaptığı çoğu şeyi daha iyi yapıyor olmama rağmen; birkaç beğendiğim şeyi canım çektiğimde 'annecim bunu sizden iyi yapan yok, beraber yapalım bana öğretin' diyorum.
Mesela bir mantar çorbası yapıyor, üzerine tanımam gerçekten...
Ya da canım bir şey çekiyorsa, 'siz bunu değişik yapıyorsunuz, gelin mutfakta anlatın ben yapıvereyim' diyorum.
Zaten böyle tatlı dille yaklaştığım için kayınvalidem bana iş bile bırakmıyor, ben sadece yıkanacak malzemeleri ve salataları yapıyorum, o tüm yemekleri hazırlamış oluyor.

Konu sahibine zaten kimse yardım etmezse, dışardan hergün pide yaptırsın ya da akşamları önlerine peynir zeytin koysun, o bile fazla.
En güzeli, mutfak işlerine kayınvalidenin teklif edip yapması, görümcelerle beraber de ev toplama-düzen-bulaşık meselelerinin konu sahibiyle yapılması.
Ben eşimin ailesiyle böyle yapıyorum beraber olduğumuz zamanda, herkes için kolaylık oluyor.
Birçok elden hiç yorulmadan her şey bitivermiş oluyor.
Allah yardmcisi olsun. Kolay gecer insallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X