• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamlar ve ben

Normal sartlarda aileden beklentiniz olmasin derdim ama işsizlik, korona dolayi zora düşme gibi durumlarda da aileler birbirlerine destek olmayacaksa oyle aile de olmaz olsun. Ben cocuk mocuk yollamazdim zaten 3 aylik bebek yollanirmiymiş.

Yaptıklarını veya yapmadıklarını boşver. Yapmış dahi olsalar 3 aylık bebeği getirin deme hakkı yok kimsenin.

Benim ailem bakamaz çalışıyorlar evet ailemde yapmadı ben aslında beklenti içinde değildin şu yüzden biraz Umut etdim görüyorlardı eşim işsizdi son ayında para pul yoktu hani insanlık adına iki paket bezdemi alamadılar

Ya valla bence almaları gerek. Aile olmak böyle birşey zor gününde yanımda olmayan anne babayı ne yapayım. Ama bazısı olmuyor. Kırılmakta haklısınız sonuna kadar, ama kocaniz ile mutluysaniz boşverin. Boşvermek çok rahatlatıcı birşey.

Ben benimkileri anlatsam size yanlız olmadığınızı anlarsınız. Ben eşimle aramı aileler yüzünden bozma taraftari degilim. Boşverin Rabbim kocalarımıza sağlık güç kuvvet versin, onlar çalışsın baksın çocuklarımıza.

arkadaşlar siz olsanız napardınız bugün kaynanamlar eşime bebeği getir demişler bebeğin üç aylık
bakin şimdi hikayeyi anlatayım
ve durum şu ben hamile halimle rahatsız hasta halimle ise girdim çalıştım ağlaya ağlaya ayaklarımda rahatsızlık vardı sırf bebeğime ve diğer çocuga biseyler alayım diye
hiç kızın gitme destek oluruz ederiz demediler hastalık nedeniyle 6 ayımda işten ayrılmak zorunda kaldım ve bizim maddi durumlar Corona yüzünden kötü olmaya başladı benim çalıştığım birikim ortada gitti 500 TL gibi bir param kaldı onuda ikinci el beşik giysi vs bişey aldım hiç sesleri çıkmıyor tabi ne benim ne onun ailesinden 😔 ben bişey beklemedim ama insan torununa bir bezde mi almaz durumları iyi allah daha çok versin de
dogum yaptım kundaga 100 TL bırakıp el gibi gittiler kırklı bebeği Corona var demeden kucaktan kucağa geziyorlardi görümceme seneler önce çeyrek taktım ben ama o bir meyve suyu bile getirmedi yanıma gelirken
suan bebeği getirin sevelim diyorlar ben ikinci el beşik alırken nerdeydiniz diyemiyorum 😔 ve ikinci el beşik aldım diye imali bakışları çok oldu begenmezlik vs komşu kıyafet verdi bana onlara bile laf söz etdi dikenci muamelesi yapıyordu altdan altdan babam desen doğum yaptım evde beni aylarca sormamis internetden kafasını kaldırmıyor ki bağımlı normal aile hayatım yok 😔
Size dilenci muamelesi yaptıklarında neden madem siz alsaydınız siz niye almadınız demedin ki...hem bişey almıyorlar hem durumunuzu biliyorlar yapıştırın lafı agızlarına

Peki eşinin ailesi size yardım etmiyor diye torunlarını görmelerini istemiyorsunuz, kendi aileniz de birşey yapmamış onlarda görmek istediğinde hayır siz yardım etmediniz göstermem diyor musunuz. Biraz sapla samanı ayırın kendi evinizin sorumluluğunu almalısınız madem durumunuz kötüydü niye hamile kaldınız yani 2.el beşik alacak kadar yani bebek yapmayı isteyip sonra zora girdik yardım etmediler demek saçma onlara güvenip mi yaptınız? Torunlarını görmek hakları

Ya valla bence almaları gerek. Aile olmak böyle birşey zor gününde yanımda olmayan anne babayı ne yapayım. Ama bazısı olmuyor. Kırılmakta haklısınız sonuna kadar, ama kocaniz ile mutluysaniz boşverin. Boşvermek çok rahatlatıcı birşey.

Ben benimkileri anlatsam size yanlız olmadığınızı anlarsınız. Ben eşimle aramı aileler yüzünden bozma taraftari degilim. Boşverin Rabbim kocalarımıza sağlık güç kuvvet versin, onlar çalışsın baksın çocuklarımıza.
Çok doğru söylüyorsun teşekkür ederim size 🙂

Peki eşinin ailesi size yardım etmiyor diye torunlarını görmelerini istemiyorsunuz, kendi aileniz de birşey yapmamış onlarda görmek istediğinde hayır siz yardım etmediniz göstermem diyor musunuz. Biraz sapla samanı ayırın kendi evinizin sorumluluğunu almalısınız madem durumunuz kötüydü niye hamile kaldınız yani 2.el beşik alacak kadar yani bebek yapmayı isteyip sonra zora girdik yardım etmediler demek saçma onlara güvenip mi yaptınız? Torunlarını görmek hakları

Ne kadar olumsuz negatif yorum ben kimseye güvenip çocuk yapmadım
Evet onun ailesine nasilsam kendi aileme de öyleyim benim için haksız haksızdır babam bile olsa ben onlara bana beşik al demiyorum zamanında birlikte otururken kocamın parasını 3 sene yediler ve durumları olmasına rağmen torun aşkı gerçekten keşke sevseler yapmacık sevgi torununun ateşi 39 dereceyken dükkan köşelerinde yattı getirde seveyim bakayım demedi daha çok şey var yazmadığım şimdi doğal olarak aradan 3 sene geçse bile unutmam yok ya sen oğlumu sevme kızımı sev yok öyle dünya işte
Ben onlara güvenmedim güvenmem zaten esimde herşeyin farkında beni doğru buluyor ailesine gitmiyor biz baş başa verdik eşim çocuklar bizim bizden başka ailemiz yok hani diyorsunuz ya onlara guvenipmi yaptınız babaane dede olmak öyle kuru kuru değil bizim ailelerde eşimin ailesinde örf adetler var ve hiç değilse naçizane sorsalar di ben işin maddi değil manevi tarafından da baka biliyorum kendi aileme de göstermiyorum en son ramazan bayramı gördüler odur

Ben olsam şöyle düşünürdüm ..Kendi annem ,babam bana el gibi davrandiktan sonra gerçek anlamda bana el olan insanlardan bir şeyler beklemem gereksiz olur ...O insanlar da şöyle dusunebilir annesi ,babası yapmıyor biz neden yapalım?Yani bana tuhaf olan anne ,babanızın tutumu geldi ..

Ya normal dönem için okey ama dar zamanda da en yakınların yardım etmeyecekse vah bize yani. Corona sebebiyle özellikle yedi kat ellere yardım etti insanlar. Sizin de eşinizin ailesine de yuh diyorum o yüzden. Göndermeyin bebeğinizi ayaklarına hatta virüs var öyle kucaklarına bile vermem ben olsam. Diyemiyorum dediğiniz ne varsa da söyleyin yüzlerine.

Evet yemin ederim 100 TL bıraktı kiracı kapıya dayanmıştı evde bişey pek yoktu yeni doğum yapmıştım sitresli hayatımız vardı eşim çok üzgündü ama umurlarında değildi şimdi görümce muhasebeci maaş var kayın babam emekil ev araba vs ne arasam var gözüm yok allah daha çok versin hiç değilse bir bebek arabası alsalardı onu bile şuan ikinci el alicam istemem onlardan bişey beni en zor günde yüz üstü bıraktılar soğan ekmek yerim 1 TL istemem 😔
Şu an yaşadıkların kötü günündür daha sonrası bu kötü günümde kim bana ne yaptı ,oluyor yapılanlar unutulmuyor tabi , sen ona göre değer ver

Zoru basariyorsun. Ikinci elde olsa almissin. Verwnden imkan saglayandan Allah razi olsun de. Iyi yönlerine bak. Evladim yok olmadi simdiye kadar. Inan bana elinde olana imkanlarin kisitlida olsa verene sükret Komsunun cocugunun kiyafetlerinide olsa. Cocuklarin büyüsün yine calisip cabalar en yenilerini alirsin.

Durumun zaten iyi değilmiş, kalkmış 2.çocuğu yapmışsın. Hata sadece sende. Kocanın ailesine mi güvenip yaptın çocuğu.7 yaşındaki büyüğü de hasta etmişsin. Kim ne derse desin çocuğunu kendi ekonomik durumuna göre dünyaya getirmelisin...

Götürme. Bi sebep göstermek zorunda da değilsin. Zaten bebekler 6 aydan önce hele de hastalık salgın vs varken elden ele verilip sevilmemeli.

Back
X