"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

SÜPERSİN!!!!!!!!!

helal olsun. ama bak yine yine yine avantajlıydın çünkü herkes senden yanaydı...eşin, eşinin annesi babası, hatta dedenin hanımı.......

benim yanımda kimse yok ki..ben de şirret değilimdir. yanlış tanıma..kimsenin yüzüne ters bir şey demem. ama işte herkes karşında olunca..patlıyor insan.

bak şimdi sakinim, dünkü kullandığım kelimelere şaşıyorum. iyi ki silmişim...

ama mesela bizde şu da oldu
dede bana sataşıyordu ya, ben onun evine hiç gitmiyordum, babaanneyi her ne kadar sevsemde gitmiyordum, babaanneyi zaten kaynanamın evinde görüyordum hergün.
eşimede, annesine babasınada söyledim, ben dedenin evine gitmek istemiyorum, ona cevap vermeyecem, onunla ağız dalaşına girmeyecem ama gitmede gitmeyecem, mesafe koyacam dedim
nitekim kimse birşey demedi.

bak sana eşimin dedesini anlatayım, rahmetli oldu gerçi yakın zamanda, allah rahmet eylesin.

eşimin ailesindeki bayanlar çoğunlukla kapalıdır ama ben kapalı değilim ve bu yüzden eşimin dedesi bana çok sataşıyordu.
kayınvalidem kayınpederim hiç karışmıyorlardı ama dede gördüğü yerde beni rezil ederdi.
ben makyaj yapmadan bakkala bile gitmem, giyimime özen gösteririm, dekoltede giyerim kolsuzda.
ve biz, kayınvalide ve dede aynı apartmanda oturuyorduk, eşimin işyeride alt kattaydı.
dedede hacıydı hep camiyle ev arasında gezer dururdu.
bakkala gitsem peşimden geliyordu başlıyordu : sen biçim gelinsin, şu giydiklerine bak, şu boyalara bak. gelin dediğin böylemi olur, şikayet edecem seni kamile, bu kamil ne biçim erkek, o seni hiç görmüyormu. ben böyle gelin istemiyorum, senide nerde buldu, biz ona kuran kursundan kız bakmıştık ama o istemedi, nasıl gelinsin sen falan. bi konuşma stilide vardı ki bütün mahalle duyardı öyle bağıra bağıra söylenirdi. zaten millet toplanırdı sirk seyrediyormuş gibi bizi seyrederdi.
eşimin yanına gidiyordum dükkana peşimden geliyordu orda başlıyordu, yoldan geçiyordum sayıyordu, balkondan görüyordu beni sayıyordu.
ben hiç bir zaman ona cevap vermedim, eşimde hiç cevap vermedi. ben sadece gidip kaynanama kayınpederime anlatıyordum yine böyle böyle yaptı bana diye, kaynanamda boşver takma kafana, yaşlı adam, ben kayınpederine söylerim o konuşur onunla falan derdi. kayınpederim söylüyordu şu kıza sataşma diye ama nafile, zaten rahmetli kayınpederimde çok mülayim, sessiz sakin bir insandı, aynı eşim gibi.
ve böyle bir sene geçti.
ben artık çıktığımda hazırlıklıydım, dede görse fırçayı basacak bana biliyordum, alınmamayada başlamıştım.

bi gün yine eşimin dükkanına gitttim dedem camiden çıkıyordu beni gördü hemen peşimden geldi. dükkanda müşteri dolu. başladı yine bana saymaya, sen biçim gelinsin bütün gün geziyorsun hiç evinde durmuyorsun, şu giyislerine bak, yüzünü yine boyamışsın vs vs :ssz:

ben hiç kulak asmadım, sanki benle konuşmuyormuş gibi, başkasına söylüyormuş gibi.
eşime baktım eşimde işine dalmış bişeylerle uğraşıyordu, müşteriler bize bakıyor.
dede arada bi bastonunu kaldırıyor gösterecem sana diyor eşime, şu karına söyle doğru dürüst giyinsin, sen ne biçim erkeksin falan.

bi anda bi çığlık duydum başımı bi kaldırdım, eşim ayağa kalkmış bağırıyor.
eşim o kadar sakindirki normalde, çok şaşırdım resmen şok geçirdim. noluyo dedim hemen yanına gittim, yeterrr yaaa dede diye yırtınıyor eşim. yeterrr!!!! sanane nasıl giyiniyorsa!! sanane nasıl makyaj yapıyorsa!! ben onu öyle beğendim öyle aldım!! senin haddine değil ona karışmak!!! ben ona birşey demiyorsam sen hiiiiç demiyceksin!! bu dükkanada bir daha girmeyeceksin eğer ona sataşmak için giriyorsan gelmeeee!! istemiyorum artık seni burda!!! o benim karım, sen kendi karına git karış!!! lütfen çık burdan ve bir daha bizi rahatsız etme!!

o anda dedenin bi duruşu vardı ki, anlatamam... başını eğdi,sustu kaldı, bastonunu indirdi hemen çıktı evine gitti. o anda çok üzüldüm, çünkü benim yaşlılra karşı özel bir sempatim var, her ne kadar kötü olurlarsa olsunlar, dayanamam öyle bir yaşlıyı üzgün görünce.

ben eşimi sakinleştirmeye çalışıyorum, yaa boşver yaşlı o diyorum, o herkese öyle sataşıyorum ben kızmıyorum ona dedim, boşver sen falan diyorum eşim yok, tir tir titriyor korktum klavyeyi eline alacak elinden bi kaza çıkacak.
her ne olursa olsun o senin deden dedim, ben kızmıyorsam sen niye o kadar şey yapıyorsun dedim.
ama dayanamıyorum artık dedi, belki susar diyorum susmuyor, gider diyorum gitmiyor, sabır diyorum ama sabrında bir sonu var, her seferinde görüyorum sana sataşıyor sende susuyorsun, müşteriler bize bakıyor bıktım artık yaaa dedi..

neyse eşim sakinleşti eve gittim ben 10 dakka sonra eşimin babaannesi geldi, zaten her dede bana sataştığında kadıncağız geliyordu sen kusura bakma, hacı hep öyle sinirli, lütfen darılma ona falan diye gönlümü almaya çalışıyordu. baktım yine geldi, kızım dedi bizim hacı yine sana sataşmış, eve geldi morali çok bozuk seni istiyor dedi. kaynanam sordu hayırdır ne oldu dedi, hacı eve geldi dedi anlattı : '' habu uşak bana bağırdı, bağa sen benum karima nasiiiii karışırsın, sen git kendi karuna karış dedi, utanmay habu uşak, dedeye öyle birşey söylenurmi, utanmay karım demeye, büyümüşte karisi olmuş, benide kovdu hau dükkandan, gitmiycum bi daha, hau gelini git çağır.''
gittim yanına, ilk sözü : ''üzür dilerim'' (aynen bu şekilde :1: ) o arada benim ayak bağlarım çözüldü zaten, eridim resmen. yaa dede dedim, neden benden özür diliyorsun, hiç gerek yok, ben sana kızmadım zaten, boşver dedim o kadar önemli değil. dede etrafımda dört dönüyor, 80 yaşında adam. kalkmış bana nescafe yapıyor, çikolata meyve falan getiriyor, utandım biraz..yaptırmadım..ve asla kin tutmadım.
çünkü ben yaşlı bir insan görünce aklıma rahmetli dedemle rahmetli anaannem gelir ve ben onları herşeyden çok sevdim.
ve ondan sonrada zaten bu dedede beni çok sevdi, eşimlede barıştılar, gerçi biraz kincidir eşim, ama barıştırdım onları

hem aksi hem sevimliymis dede
hem iyi oldu diyesim var hem uzuldum
ama milletin icinde rezil etmesi fenaymis
ama cikolata nescafeyle gonul aliyor
cok sirin ya

Hem gülerek okudum hem çok güzel yazmışşın derlerya 3 günlük dünya diye hakkaten öyle.

evet üç günlük dünya ne diye kim tutacam
hem belki onun psikolojik sorunları vardı, belki oda istemiyordu böyle olmayı
eşim biraz kincidir, baya uzun sürdü onun küslüğü ama ben çabuk kızarım, üzülürüm ama asla kin tutmam
heleki karşımdaki hatasını anlamışsa dile benden ne dilersen

şimdi düşünüyorumda, şimdi ben ona karşılık verseydim daha çok üstüme gelecekti, daha çok kinlenecekti bana karşı, hem yaşlıı işte adı üstü yaşlı.
devamlı huzursuzluk olacaktı, ama böyle davrandım işte ve işler tatlıya bağlandı

şimdi düşünüyorumda, şimdi ben ona karşılık verseydim daha çok üstüme gelecekti, daha çok kinlenecekti bana karşı, hem yaşlıı işte adı üstü yaşlı.
devamlı huzursuzluk olacaktı, ama böyle davrandım işte ve işler tatlıya bağlandı

çok güzel... keşke benim de uğraştığım tek insan olsaydı da onunla iyi geçinince her şey çözümlenseydi..

hem aksi hem sevimliymis dede
hem iyi oldu diyesim var hem uzuldum
ama milletin icinde rezil etmesi fenaymis
ama cikolata nescafeyle gonul aliyor
cok sirin ya

aslında baya şirin bir insandı, kısa boylu göbekli kızıncada hemen bastonunu kaldırıyordu
kayınıma bastonla kafasına vurmuştu bi keresinde dükkanın önünde, kayınımda onu iki katı boydan. ama kayınım sinirleniyordu hemen yapıştırıyordu cevabı dedeye, o yüzden dede ona bastonu yapıştırıyordu
eşim ise hep suskun kalıyordu, dedede zaten bu yüzden şoku yaşadıya
''habu uşak boyle değildi ya.....ne oldi habu uşağaa.. hau ufak olan kavga ediydi benimle..bundan hiç beklemezdum valla...'' demiş
babaannede : '' ee haci, uşak haklı, nihaklı karisi değilmi onun, ee herhalde karım dicek'' :27:

Son düzenleme:
aslında baya şirin bir insandı, kısa boylu göbekli kızıncada hemen bastonunu kaldırıyordu
kayınıma bastonla kafasına vurmuştu bi keresinde dükkanın önünde, kayınımda onu iki katı boydan. ama kayınım sinirleniyordu hemen yapıştırıyordu cevabı dedeye, o yüzden dede ona bastonu yapıştırıyordu
eşim ise hep suskun kalıyordu, dedede zaten bu yüzden şoku yaşadıya
''habu uşak boyle değildi ya.....ne oldi habu uşağaa.. hau ufak olan kavga ediydi benimle..bundan hiç beklemezdum valla...'' demiş
babaannede : '' ee haci, uşak haklı, nihaklı karisi değilmi onun, ee herhalde karım dicek'' :27:

çok tatlı ya....

oh rol yok, numara yok... dede rahatsız olduğunu konuyu patpat söylüyormuş..

çok tatlı ya....

oh rol yok, numara yok... dede rahatsız olduğunu konuyu patpat söylüyormuş..

evet, allah rahmet eylesin
ama ondan sonra dediğim gibi, bana karşı çok değişti.
gördüğü zaman hemen çağırıyordu, gel nescafe içelim diyordu.
bi ara mazeret aramaya başlamıştı sırf daha çok geliyim diye

Son düzenleme:
az önce ne oldu bilin:))

eltimin 4 yaşındaki kızı, peşinde 5-6 çocuk bize geldi.. annesigil inek yayıyormuş da onu bize göndermişler.. dedim ki " bebek uyuyor ben de ders yapıyorum. ben size meyve vereyim doğruca yengengile gidin. "o eltimin de oğlu aralarındaydı. ona tembihledim. el ele tutturdum.

sonra kaynanamı aradım. "anne umay peşine çocukları takmış bize gelmiş.. tek olsa alırdım da kalabalıktılar. ders çalışmam lazım, yengemgile göderdim" dedim. meğer kadının haberi yok. "yalan söylüyor kızım biz salmadık. işin rast gelsin sen çalış" dedi...

Niyetim moralini bozmak değil ama ne eşinden yana mutlusun ne ailesinden yana ben senin yerinde olsam ailemin yanına gittiğimde bidaha dönmezdim yaptığın fedakarlıklar senin ömrünü bitiriyo kimsenin kıymet bildiği yok.

eltimin 4 yaşındaki kızı, peşinde 5-6 çocuk bize geldi.. annesigil inek yayıyormuş da onu bize göndermişler.. dedim ki " bebek uyuyor ben de ders yapıyorum. ben size meyve vereyim doğruca yengengile gidin. "o eltimin de oğlu aralarındaydı. ona tembihledim. el ele tutturdum.

sonra kaynanamı aradım. "anne umay peşine çocukları takmış bize gelmiş.. tek olsa alırdım da kalabalıktılar. ders çalışmam lazım, yengemgile göderdim" dedim. meğer kadının haberi yok. "yalan söylüyor kızım biz salmadık. işin rast gelsin sen çalış" dedi...

ne güzel
herzaman söyle işte açık açık seni rahatsız eden konuları, belki ilkten anlamazlar ama sonra herşey yavaş yavaş düzelir.
hadi hayırlısı olsun

ne güzel
herzaman söyle işte açık açık seni rahatsız eden konuları, belki ilkten anlamazlar ama sonra herşey yavaş yavaş düzelir.
hadi hayırlısı olsun

inşallah canım...

ya oğlum yokken bu kadar takmıyordum. çocuklara bakardım, hatta şimdi bir yaşında olan o zaman küçüktü, ben de hamileydim ama annesi tarlada diye hep yanıma alır ben bakardım. her gün pastalar yapar eltilerimi kayınvalidemi çağırırdım. kayınlarım dağda çoban, onlara mutlaka bir çeşit asta türü falan yapardım..ama şimdi vakit yok.

bir de geldiklerinde hemen oğluma saldırıyor çocukları. bunaltıyorlar, korkutuyorlar. o gece yatmıyor oğlum ki bu gece de yatmadı. inanın çocukları olmadan gelseler başım üstüne diyeceğim. o kadar dedikodu her evde olur diyeceğim...

hayır bizde 5 kardeştik, nasıl büyüdük... annemin yanında zaten bir yere gitmezdik, gitsek bile dizinin dibinde otururduk..öyle yatak odasına dalayım, mutfağı karıştırayım, şunu ver bunu ver diyeyim... kınamıyorum oğlum yanımda ama her çocuk şımarık büyüyecek diye bir şey yok.. biraz biz anneler yaıyoruz bunu..

ne ben ne kardeşlerim kafamza göre kimsenin evine gitmezdik.. hele yaşıtımız çocuklar yoksa..komşular sevmek için gelip alırsa ayrı..ama annem asla kimseye göndermezdi. rahatsız etmeyin kimseyi diye...

benden sonra yazılanları tek tek okudum..

hepinize minnettarım..
dün kocam pat diye gelince hemen çıkmak zorunda kaldım.

dün tavsiyelere uydum, ben de oynadım...

akşam eşim gelince oğlumu aldım, kaynanamın sevdiği bir yemeği yapmıştım, onu da aldım ve oğlumla gittim. gider gitmez kucağına verdim. hiç ses etmedim. eltim evde değildi. çocukları da iki kızı var 1 ve 4 yaşında, oğlumu çok hoyrat seviyorlar..onlar bebek belki anlamaz ama anneleri de kaynanam da müdahale etmiyor.. al çocuğunu kucağına sen sevdir...kaynanama bu konuyu açtım. "onlar ne bilsin, sevdiklerinden yapıyor" dedi, yine suçlu oldum.

sonra eltim de geldi.. çocuklar yine saldırdılar, oğlumu kucağıma aldım korumaya çalıştım biraz.

üff...

ama ayağına gidip yemek götürmem işe yaradı galibe. dün ilk defa "bana alış, seni götürecem ananı unut" falan demedi... hatta dua etti. siz de torun sevin diye... oğlumun ne kadar büyüdüğünden bahsetti, iyi baktığımdan...şaşırdım.gerçi gece sık uyandığını öğrenince "acaba sütün yetmiyor mu" dedi ama iyi niyetli de olabilir.

acaba dedim ben hep gardımı almış beklediğim için o da hep taarruzda mı oluyordu?

ne dersiniz?

bence burada sen suçlusun diye bir şey yok sadece çocuk onlar akılları ermez demek istemiş birazcık bakış açını değiştirsen artık lafları batmayacak belki

birde çocukların oğluna karşı tutumu nasıl? saldırıyorlar derken kasıtlı şiddet mi uygulanıyor?

bence sen olayı çözmek üzeresin sadece yılgınsın

ama pes etmeyip yılmazsan olaylar tatlıya bağlanabılır bence kayınvalıden azcık çatlak ama onda da iyi niyet potansiyeli var

sen bu evliliği sürdürmek istiyorsan oğlunda babanne dede amca yenge kuzen akraba bağı bilsin istiyorsan böyle devam etmelisin...

kocanı yontmak sana kalmış...
inşallah başarılı olursun

bence burada sen suçlusun diye bir şey yok sadece çocuk onlar akılları ermez demek istemiş birazcık bakış açını değiştirsen artık lafları batmayacak belki

birde çocukların oğluna karşı tutumu nasıl? saldırıyorlar derken kasıtlı şiddet mi uygulanıyor?

bence sen olayı çözmek üzeresin sadece yılgınsın

ama pes etmeyip yılmazsan olaylar tatlıya bağlanabılır bence kayınvalıden azcık çatlak ama onda da iyi niyet potansiyeli var

sen bu evliliği sürdürmek istiyorsan oğlunda babanne dede amca yenge kuzen akraba bağı bilsin istiyorsan böyle devam etmelisin...

kocanı yontmak sana kalmış...
inşallah başarılı olursun

canım vakit ayırıp tek tek yorumlamışsın öncelikle bunun için sağol..

sanırım dediğin gibi eski olayları kafamda ısıtıp ısıtıp kendimi körüklüyorum, o ara da ne deseler batıyor...

bilinçli de oluyor hırpalamaları, sevmek isterken de...sorun çocuklarda değil ki, anneleri müdahale etmiyor. yapma demiyor mesela...ben durdurunca da bebeğimi kıskanıyor oluyorum.

kırmızı yaptığım cümlen çok hoşuma gitti.. sonuçta annemin de eltileriyle, babanemle sorunları olmuştu ama bize hiç yansımadı. hiç kötülemedi.. ben halalrımı, yengelerimi, babanemi severim. kuzenler hep beraber büyüdük..oğlumu şimdiden kimsesiz bırakıyorum sanırım..

Allah beni kahretsin...

asıl benmişim eşimi, oğlumu kimselerle paylaşamayan.. mevlana boşuna kişi kişinin aynasıdır dememiş...

bugün sabah kayınvalidem geldi.. eşim de çıkmak üzereydi.. içeri çağırdık meğer eltim kapıda bekliyormuş...çocuklar var diye girmemiş.. hani 8 yaşında kızı ve 5 yaşında oğlu olan..çok kötü oldum. kadın hamile bir de... tarlaya gideceklermiş, uğramışlar. zorla içeri çağırdım. çocuklar geldi sus pus bekliyorlar..sofraya oturttum yine güç bela... kalkacaklarken kayınvalidem "ne olur şu sende kalsın dövüşüyorlar beraberken" dedi.. hani dün de gelen. 8 yaşındaki.. tabii dedim. zaten hala hasta çocuk. ama çocuk yalvarıyor annesine ben de geleyim diye...nasıl korkutmuşsam geldiğinde, içimdekileri nasıl yüzüme yansıtmışsam...hele bir de millet gidince kız "yenge valla annem öğlene gelir" demez mi..... bittim..mahvoldum...

ben güya öğretmenim..ben güya anneyim... 8 yaşındaki bir çocuğa neler öğrettim.. saatlerdir gönlünü yapmaya çalışıyordum..çocuk işte..unuttu hemen oğlumu sevmeye başladı..oğlum da nasıl mutlu.çocuk çocuğun dilinden anlıyor işte...
hepinizden özür dilerim..

kendimi hani kanal 7 de, samanyolunda ibretlik kısa filmler olurdu sırlar dünyası falan gibi..işte oradaki kötü yengelere benzettim..hani kısırken herkese iyi davranan, Allah bir çocuk nasip edince de burnu büyüyen, herkese kin güden yenge...
gözümü açmaya çalışan herkse sonsuz teşekkürler..
asıl kendimden nefret ediyorum...

Bravo bacım... Bakış açını değiştirdin, kendine yakışanı yaptın ama üzme kendini. Bak herşey yoluna giriyor. :46:

:)) inşallah mutlu sondur. siz bu kadar zamanda değiştiğinize inanıyorsanız ne ala..bari seviyeyi koruyunda kimse eskiye dönmesin..

Bravo bacım... Bakış açını değiştirdin, kendine yakışanı yaptın ama üzme kendini. Bak herşey yoluna giriyor. :46:

tabii ki pat diye değişim olmaz ama en azından kendimi düzelttim. hatamı anladım. yoksa kaynanam hala aynı...belki annelik hassasiyetiyle abartmışımdır ama diğer başlıklarımı da biliyorsunuz... o kadın değişmez.

ben çocuklar hakkındaki düşüncemi değiştirdim.. sonuçta onlar masum..hamile eltim de Allah var kızı bırakırken "seni üzüyor mu, yoruyor mu, istersen benle geldin" dedi...

geriye kaynanamı döven eltimle bizzat kaynanam kalıyor...

haaa bir de herif...

olur olur, düzelir inşallah:ssz::ssz:

Back
X