"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

tahammül edilmesi çok zor bir kaynanan var çok tuhaf bir aile ilişkileri de var.gelin kaynanayı dövüyor barışıyorlar vs şaştım kaldım:53:eşinin seni savunmadığı anlamadığını düşünüyorum ama erkek milleti kendi ailesinin yanlışını görmek istemez zaten şaşırmadım buna :19: sen kendini ezdirmemeye çalış inşallah yakın zamanda o köyden taşınıp o insanlardan çok uzağa gidersin canım yoksa o köyde huzurlu olacağını sanmıyorum:50:

gerçekten çok zor bi durum kendimi senin yerine koydum da ben de delirirdim yani bence dişini göster herkese eltin utanmadan neler yapıyor affediliyor..çok saçma demek ki kaynanan sen yumuşak huylusun diye seni eziyor..Allah kolaylık versin..eşinde öğretmen okumuş insan nasıl böyle şeylere göz yumuyor anlamıyorum

kayınvaliden son derece cahil bi kadın.. cahil insanlarla uğraşmak zordur.. iyi bilirim.. :ssz: bu benim 2. nişanlılığım. daha cesaret edip evlenemedim.. ilk kayınvalidem çook akıllı bi kadındı ama sinsiydi.. cahil değildi, akıllı ve zekiydi, nerde nasıl davranacağini iyi bilirdi.. ama beni sevmezdi, daha doğrusu "gelin" leri sevmezdi.. :ssz: şuanki kayınvalidem ise çok cahil ama beni sever.. gene de ben şuan daha çok sıkıntı çekiyorum. nerde ne konuşacağini bilmeyen, insanların hassas noktalarını bulup toplum içinde dalga geçen, her ağzina geleni söylemeyi marifet sanan bi kadın.. kayınvalidemle aynı ortamda olmaktan çok çekiniyorum.. cahil insan gerçekten çok zor durumlarda bırakıyor insanı.. şimdi senin kayınvaliden hem cahil hem sinsi olunca işler daha da zorlaşiyor.. kadın en ilkel duygularıyla hareket ediyor belli ki.. en çok beni sevsinler egosu o kadar yüksek ki .. ama sen akıllı bi kadınsın. baş edebilirsin.. yeter ki sakin ol onu idare et.. onun seviyesine iner onla onun konuştuğu dilden konuşursan olmaz.. en güzeli gülümseyip geçmek.. he sensin diyim bildiğini okumak.. bana dün neler dedi kayınvalidem insanların içinde, annemden girdi benden çıktı, ayaklarımla dalga geçti, küçümsedi, elinden hiç bir iş gelmeyen bi kız olduğumu kanıtlamaya çalişti, tüm bunlara ya cevap vermedim ya da gülümsedim.. tek üzüldüğüm nokta bendeki saygısını yitiriyor olması.. saygı duyamaz oldum artık anneliğine yaşına.. çok üzücü.. onun yerinde olmak istemezdim.. :ssz: insanlarla aynı telden çalmıyorsanız yani aynı frekansta değilseniz onları önemsemeyin bu kadar.. kendinize yazık.. görmezden duymazdan gelin..

bu kaynana derdi bitmez , ne zaman ölür o vakit rahatlarsın

ben hiç bir zaman kullanmadım
gerçi benim şu ana kadar hiç kaynanamla veya kayınpederimle sorun yaşamadım ama yaşamış olsaydım bile kullanmazdım.

eşimin rahmetli dedesiyle buna benzer sorunlar yaşadım ama hiç bir zaman karşılık vermedim, benden daha yaşlı olmasına rağmen büyüklük bende kalsın dedim, ve bu davranışımı herkes takdir etti, özelliklede kayınpederim.

kaynananla yaşasaydın da , tekrar konussaydın cnm..davulun sesi uzaktan hoş geliyor tabi..dua et dedesiyle sorunlar olmuş..

ben yaşamadım bu durumu bekarım çünkü
ama yasayanları gördüm
benim ananem mendebur, çekilmez, kimsenin yaptığını begenmez, yemez, dırdırcı
dayımın karısı olan yengemle aynı evde yaşıyorlar
rabbim yardımcısı olsun o kadının
öyle üzülüyorum ki, anlatamam..

ananem şuan elden ayaktan düştü, ama hala aynı huyları var..
ayrıca teyzem uzaktan bıle karısır o ev halkına

sorun kimde?? tabiki saf dayımda..
o yüzden sizi çok iyi anlıyorum, sövseniz az gelir
çünkü
psikolojiniz alt üst olmuş
allah yardımcınız olsun.

bazı k.valideler oğluşlarını kıskanıp gelinlerine kök söktürüyorlardı şimdi de torunlarını mı kıskanmaya başlamışlar? "anaaammmmm" diye bir korku narası atmak istiyorum:95:

ben evlenirken bunları hayal etmedim...

eşim tüm gün evde yok..tek komşum yok... kaynanamın yanına gitmek istemiyorum.. iki eltim burada, ikisi birbirinden beter.. her dediğini yetiştirirler.. ötekini çekiştirirler, yarışırlar, kıskanırlar...

çocuklarından bile nefret ediyorum artık... evime gelmiyorlar mı cinlerim tepeme çıkıyor... psikolojim bozuldu iyice... haftaya istanbula gideceğim. oradan annemlere çanakkaleye.. o bir kaç hafta bile cennet gibi gelecek..

en kötüsü eşim anlamıyor.bugün kendi annemle konuştum, "babanesi aylaşamıyor demek ki" dedi..bak hala o kadına hak veriyor..oysa o sırf erzurumluyuz diye bize "kürtler " diyor... oğlum "kürtlerin yanına gidince alışırmış onlara"

Allahım, ben şimdiye kadar kimsenin kötülüğü için dua etmedim, yine etmiyorum..ama ya bu kadını ıslah et ya bana hicret nasip et de kurtulayım hepsinden...

istanbula gelince bana da gel :)

hem kaynanan haklı. sen kötü gelinsin :)

takma bence. sonuçta ordan kurtuluş ihtimalin var en azından. yerinde olsam kpss ile atanmaya çalışırım. o kaynana varken o gazla atanırsın. atanınca mecbur ordan ayrılcaksın. uzak oluncada sorun olmaz.

pislik pisliktir arkadaşlar...
pislik küfürden sayılmaz...
bi insanın özelliği neden küfür olsunki...

bence de. bende kayınvalidem için sahtekar derim. ama gerçekten hakaret için değil karakter tahlili olarak derim. sahteliğini ifade edecek o karakteri isimlendirecek başka hangi kelime var ki :) cimriye cimri pise pis denir. en fazla temiz değil denilebilir işte :)

ooooooooooooopssssssssss tabii ki hiç bir çocuğa zarar vermedim aklımdan geçmez allah öyle gün gösterecekse oğlum nasip olmasın..

yapmayın yahu... sadece enayi gibi hissediyorum kendimi.. saçlarını tara, tırnaklarını kes, söküğünü dik..eee ben kimim bu durumda? akşama kadar sende kalsınlar...

anlayış lütfen

bizimde bi komşu vardı. kocasıyla başbaşa olmak için çocukları sürekli bize yolluyordu. bende lisedeydim. annem çalışıyordu. derslerim falanda var yani. en son baktım çocukla birlikte çocuğun bezini de yollamış. lise 2 de yim en fazla. sonra da şey demişti sevmeye gelince seviyosunuz bakmaya gelince bakmıyosunuz :)

tuhaf insanlar var. izin verdikçe seni daha çok kullanmaya çalışan. insan presensipli ve kırmızı çizgili olmalı. ve aştırmamalı çizgileri. çizgileri geçeni engellemek kabalık değil haktır. kabalık olcak die kormaktan oluyor sorunlar.

sarı ve kırmızı çizgini çek. sarıyı geçenleri uyar. kırmızıyı geçenlere çemkir....

Allah kolaylık versin.insanları idare etmek gerçekten güç.ilk çocuğumda hijyen konusunda ben de çok takıntılıydım.hem de aşırï.ama bunun zararını da çektim.kızımın bağışıklık sistemi gelişmediği için,ilk aldığı mikropta bùtün vücudu yara oldu, zor tedavi ettik. Zor ama biraz sabret,kurallarını tatlılıkla kabul ettirmeye çalış. En önemlisi de eşinle onun anladığı dille konuś. En kısa zamanda hayırlısıyla hicret etmen de en güzeli olur.

bizimde bi komşu vardı. kocasıyla başbaşa olmak için çocukları sürekli bize yolluyordu. bende lisedeydim. annem çalışıyordu. derslerim falanda var yani. en son baktım çocukla birlikte çocuğun bezini de yollamış. lise 2 de yim en fazla. sonra da şey demişti sevmeye gelince seviyosunuz bakmaya gelince bakmıyosunuz :)

tuhaf insanlar var. izin verdikçe seni daha çok kullanmaya çalışan. insan presensipli ve kırmızı çizgili olmalı. ve aştırmamalı çizgileri. çizgileri geçeni engellemek kabalık değil haktır. kabalık olcak die kormaktan oluyor sorunlar.

sarı ve kırmızı çizgini çek. sarıyı geçenleri uyar. kırmızıyı geçenlere çemkir....

çizgi çekmek konusunda aynısını ben teyzeme yaptım cnm
bu tarz bir şey değil belki ama, şuan benle konusmuyor
konusmasın zaten ben rahatsız olduğum bır seyi söyleyemeyeceksem ne anlamı var benım karakterımın , huylarımın
msjla bildirdim bellli ki kendince şok olmuş cvp bıle vermedi,
kuzenımde konusmuyor benle, sırf rahatsız olduğum bir şeyi söyledım dıye
hiç umurumda değil herkes haddını bılecek...
bir şey demeyınce tepene cıkıyorlar..

Yerden göğe haklısın ve çok güzel ifade etmişsin.çizgileri keskin çekmeli ve asla esnetmemeli,net olmalıyız.ancak o zaman mecburen uyarlar.

çizgi çekmek konusunda aynısını ben teyzeme yaptım cnm
bu tarz bir şey değil belki ama, şuan benle konusmuyor
konusmasın zaten ben rahatsız olduğum bır seyi söyleyemeyeceksem ne anlamı var benım karakterımın , huylarımın
msjla bildirdim bellli ki kendince şok olmuş cvp bıle vermedi,
kuzenımde konusmuyor benle, sırf rahatsız olduğum bir şeyi söyledım dıye
hiç umurumda değil herkes haddını bılecek...
bir şey demeyınce tepene cıkıyorlar..

bende yapı olarak aman falanca alınır üzülür die kendimi kasan biriydim. şimdi bunu aşmaya çalışıyorum. ben üzülceğime onlar üzülsün :) ohh rahatlık varmış böleee.

bende yapı olarak aman falanca alınır üzülür die kendimi kasan biriydim. şimdi bunu aşmaya çalışıyorum. ben üzülceğime onlar üzülsün :) ohh rahatlık varmış böleee.

aynen cnm, bende hala öyleyim
üzülür , alınır
eee ben nolcam??
söyledım öyle rahatladım ki, anlatamam sana..
konusmasınlar takmıyorum valla
nasıl olsa konuscaklar,, en azından bir daha yapmazlar
ohhhh canıma değsin :27::27:

canım sana abla tavsiyesi,
kimseyle konuşarak bişey halledemezsin.
ister cahil olsun ister okumuş.
herkes ne yapar eder kendini haklı çıkarır.

bu durumda ne eşinden ne kaynanandan bişey bekleme.
sen sesini çıkarmadığın sürece hiçbişey değişmez.

istemediğin şeyleri yapma.
kimseyi eve sokma. kaynananı hiç sokma.
kötü ol ne var. kötü desinler.
eşin seni suçlayacak olursa da,
kavga mı edeceksiniz ne yapacaksanız yaparsınız.
kocanla sıkı bir kavga yaşamadan halledemezsin.

evet eltim ağlar.. o da ayrı hasta.. öbürü de her fırsatta kaynanamı döver ama ondan kıymetlisi yoktur.. hayır bir dövdüğünde eşimi aradım. darp raporu alalım kadına. bu hep oluyor dedim, olay çözüldü bunlar barıştı. suçlu, olayı büyüten ben oldum

Yok artik yaa Allahim bu nasil bir istir.
Allah yardimcin olsun yaa.
Madem Annenin yanina gideceksin tatilini baya bir uzat sen.
Bu insanlarin icinde iyice piskolojin bozulur olan sana olur.

Konunun tamamını okuyamadım fakat şimdi senin yapman gerekenler

1. Kayınvalideyi görmezden gelmek( Çünkü ne yapsan da degişmeyecek zira daha önceki anneler günündeki konunu hatırlıyorum)

2. Önce eşine sonra da eltilerine karşı kesin tavrını koymalısın

3. Eşinle bu nedenle tartışma yaşayacaksınız, eşin arkanda durmayacak belki bagırıp çagıracak ama kararlı oldugunu anlatmalısın.

İnşallah başka bir ile atanırsın tek kurtuluş o gibi sanki :(

Arkadasim en guzeli Allaha havale ediceksin mevlam herseyin iysini bilir ayrica olmek istiyorum demissin olursen Allah gecinden versin bebegini kimlere teslim edeceksin zaten onun icin katlanmiyomusun hayatta kalki evlanida kendin buyutesin o kadar takma kafana gerektigi zamanda cevabini esirgeme boylelerinden ..
Allah yardimcin olsun bebeklerimizi bizlere bagislasin ( Amin)

Back
X