• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

ne biçim konuşuyorsun kaynananın hakkında ya
yok pislik yok bilmem ne
kaynanan cahilse kusura bakma ama seninde ondan pek farkın yok....

öyle bir anlatıyosun ki sanki kadın mahsus yapıyor, çocuğun hastalansın diye

düzelltim kelimeleri..genel bir forumda kullanmam gerekirdi..ne diyeyim. inşallah siz hiç kullanmak zorunda kalmazsınız.

Hanımlar insan bebeği ilk doğduğun da böyle aşırı sahiplenme ,koruma iç güdüsüyle bu şekil de davranıyor daha sonra bebeğimi içten içe kimse sevmiyor diye üzülüyorlar.Torun da olsa kendi çocuğun da olsa gözden ırak gönülden ırak .Bırakın sevsinler.Siz böyle yaparsanız nasıl dediniz az önce eltimin çocuklarını sevmiyorum diye sizin de çocuğunuzu öyle sevmezler işte.Çocuk bunlar ya annesinden babasından dolayı çocuk sevmemezlik olabilir mi.

ne biçim konuşuyorsun kaynananın hakkında ya
yok pislik yok bilmem ne
kaynanan cahilse kusura bakma ama seninde ondan pek farkın yok....

öyle bir anlatıyosun ki sanki kadın mahsus yapıyor, çocuğun hastalansın diye

herşeyi biliyhoruz ayağına yatıyorlar ama..cahilmiş.cahilse susmasını bilsin...mevlana ne demiş "laf bilirsen konuş ibret alsınlar,laf bilmezsen susta insan sansınlar..."onlar cahil değil, .....

Çok gerginsizniz sanırım bunalmışsınız.gidin dinlenin sakinleşin haklı haksızı niye arıyorsunuz ki siz annesiniz o çocuk hiç sizi unutur mu bu mümkünmü
kadın cahilce cümlelelr kurmuş bence sizin kızdığınızı bildiği için böyle konusuyor.Bak benim anneminde torunu var annaem bir ikikere abimin çocuğunu kndi çouğu gibi severken duydum ama gelini olsaydım sinirlenirdim annem annem diye seviyor.Sonra annemi karşıma aldım anne sen bizim annemissiniz sen bize bakmakla yükümlüydün ama
torunlarına bakmak gibi bir sorumluluğun yok biz sadece sevicez onu büyütmek annesinin görevi haklısın dedi dedimki bak ben kızınım ama gelinin olsaydım ya da kavlidem benim çocuğumla böyle konussaydı üzülürdüm.
sakin olun eşinizede söyleyin çocuğuma bakmak benim gçörevim ben sevgiyle yapıyorum deyin ama anannesi babannesi dedeleri halalrı teyzeleri böyle bir yükün altına girmesinler.Çouk beni bilsin eğitimini ben vermk istiyorum yoksa şımaracak korkuyorum de.Kavlidenede gittiğinde babannesi sevsin yatırayım de yada uyanın sevin siz diyin v.s yani sadece torunlarını sevebileceklerini unutmayın .
Sizi anlamaya çalışıyorum ama siz sıkılmışsınız gibime geldi Korkmayın onu hayatta tutan rabbimdir gene o sahip çıkar yavrunuza
zateb bir süre sonra vazgecerler sizsakin olun kendinize ve eşinize evladınıza iyi bakın kontrol sizde unutmayın bunu çocuklar ayırt edebiliyorlar anne ve babanneyi
eğer sürekli babnnesini kötülerseniz babnne masum ezilen olur ama siz asaletinizi koruyun bırakın sizi szin evladınıza kötülesede süt sümüğü bozar unutma

Niye hemen kötü eleştiriyorsunuz arkadaşımız kötü bir doğum geçirmiş hijyenli bir ortam gerekiyor
Eminim o hijyen isteyen bebek sizin olsaydı burada o lafları sarfetmezdiniz
Bebeğini kaybetme korkusu insana neler yaşatır pek anlayamıyorsunuz sanırım

yerden göğe haklsın...
sinirle herşey söylenir...
üslubun bence hafif bile bu kadına...
böyle anlayışsız insanları allah ıslah etsin..
gelmiş kaç yaşına...
cahillik başka bişey..
kötü niyetli olmak bambaşka bişey...
düpedüz terbiyesiz....
mesafeni koru derim ben..
allah sanada yardım etsin...

Son düzenleme:
çok dolmuşsun belli, diğer konularını da biliyorum
haklısın tabiki
ne kadar ilginç bir kayınvaliden var çok sinir bozucu gerçekten
eşine de kızdım seni anlamıyor hiç
yapacak çok bişeyin yok gibi geldi bana
başka bir yerde oturma şansınız da yok bildiğim kadarıyla
eşin tayinini uzak bir yere istese?
uzaklaşmadan kurtulamazsın, hadi şimdi daha bebek büyüynce ne olacak?

düzelltim kelimeleri..genel bir forumda kullanmam gerekirdi..ne diyeyim. inşallah siz hiç kullanmak zorunda kalmazsınız.

ben hiç bir zaman kullanmadım
gerçi benim şu ana kadar hiç kaynanamla veya kayınpederimle sorun yaşamadım ama yaşamış olsaydım bile kullanmazdım.

eşimin rahmetli dedesiyle buna benzer sorunlar yaşadım ama hiç bir zaman karşılık vermedim, benden daha yaşlı olmasına rağmen büyüklük bende kalsın dedim, ve bu davranışımı herkes takdir etti, özelliklede kayınpederim.

K.valide tum torunlari niye asik etmeye calisiyor valla anlamadim. Ruh hastasi resmen. Hasta taklidi yapmasi falan ayni hasta ruhlu babaanneme benzettim.

Ayrica hijyen konusunda da cok haklisiniz. Ben olsam aynen ben de cildirirdim.

Esiniz ilcede gorev yapiyormus, ilceye tasinma imkaniniz yok mu?

inanın kelimelere takılanlara bile kızmıyorum. çünkü o kadını biraz anlayabilmek adına açtım bu başlığı... amacım pohpohlanmak, desteklenmek değil sadece... belki benim travmadan dolayı göremediklerim vardır diye..

ama sakın burnu büyük demeyin. sadece bu yoruma üzüldüm...köylü olmak pis olmak değildir..işte ben de köyde yaşıyorum..

buraya geldiğimde her kuralı anlattım. utanmasalar sigara içeceklerdi oğlumun yanında ki ciğerleri hasssasken...ama dikkat eden yok..çocuklar her geldiğinde ben yıkadım pakladım saçlarını taradım. kucağımda sevdirdim.. bu defa da "çocuğu kıskanıyor bizden " dediler...

Niye hemen kötü eleştiriyorsunuz arkadaşımız kötü bir doğum geçirmiş hijyenli bir ortam gerekiyor
Eminim o hijyen isteyen bebek sizin olsaydı burada o lafları sarfetmezdiniz
Bebeğini kaybetme korkusu insana neler yaşatır pek anlayamıyorsunuz sanırım

hijiyenli ortam gerektiriyor olabilir
o zaman kaynanasıyla muhattap olmasın, ondan iş beklemesin, belirli bir süre misafir kabul etmesin (çok yakınlar hariç)..
kendi işlerini kendileri görsünler.

neymiş, kaynana bezi eline almamışmış..

neyse yaaa

Doktorun söylediklerini herkese söylemedinmi.
Cocuklar gidin elinizi yuzunuzu yikayip gelin benim kucagimdan beri seveceksiniz demedinmi.
Bebek senin bebegin onun hakkindaki herseye sen ve esin karar verirsiniz herseye.

Amaaaa kadina kalkamayasica, pislik gibi laflar, kusura bakmayinda cok terbiyesizce.

çok merak ediyorum da siz hiç pislik kelimesini kullanmadınız mı.kadıncağızın içi o kadar şişmiş ki gelmiş burada öyle bir ithamda bulunmuş.bu kadar üzerine gidecek ne var.belli ki çok çaresiz kalıp çok sinirlenmiş.terbiye mi vermeye çalışıyorsunuz.ayrıca bundan rahatsızlık duyduysanız bunu dile getirmenin daha uygun yollarını da vardı...insanların kusurlarını bunca insan içinde yüzüne vurmak hiç ama hiç doğru birşey değil.kusur örteceğimize kusur arıyoruz.olmaması gerek.

bu arada madem köylüleri sevmiyorsun ve onları pis buluyorsun o zaman gitmeseydin köye

hatta şu anda pılını pırtını topla evine dön

arkadaşın uslubundan dem vuruyosunuz ama siz de şuan kabalaşmıyo musunuz?
köylülere bişey dememiş, "köylü demek pis olmak değil" demiş sadece

çok merak ediyorum da siz hiç pislik kelimesini kullanmadınız mı.kadıncağızın içi o kadar şişmiş ki gelmiş burada öyle bir ithamda bulunmuş.bu kadar üzerine gidecek ne var.belli ki çok çaresiz kalıp çok sinirlenmiş.terbiye mi vermeye çalışıyorsunuz.ayrıca bundan rahatsızlık duyduysanız bunu dile getirmenin daha uygun yollarını da vardı...insanların kusurlarını bunca insan içinde yüzüne vurmak hiç ama hiç doğru birşey değil.kusur örteceğimize kusur arıyoruz.olmaması gerek.
Tabi ki yanlış bir şey gördüğümüz de uyarıcaz ,doğrumu sizce pislik diye hitap etmesi? Yarın sizin gelininizin burda sizin hakkınız da pislik diye hitap etmeyeceğinin garantisi var mı?

Son düzenleme:
ben hiç bir zaman kullanmadım
gerçi benim şu ana kadar hiç kaynanamla veya kayınpederimle sorun yaşamadım ama yaşamış olsaydım bile kullanmazdım.

eşimin rahmetli dedesiyle buna benzer sorunlar yaşadım ama hiç bir zaman karşılık vermedim, benden daha yaşlı olmasına rağmen büyüklük bende kalsın dedim, ve bu davranışımı herkes takdir etti, özelliklede kayınpederim.

ben daha sesli bile kullanmadım bunları.. konularımı okuduysan bilirsin..ben de kötü söz demem kimseye..ama patlama anımdı..sonradan düzelttim hemen..saygısız biri değilim yani..

ha bu arada kaynanayı savunmuyorum ama ona karşı kullanılan kelimeleri hiç ama hiç beğenmedim
ve kötü niyetle yaptığınıda düşünmüyorum, kim ister torununa zarar gelsin?

hijiyenli ortam gerektiriyor olabilir
o zaman kaynanasıyla muhattap olmasın, ondan iş beklemesin, belirli bir süre misafir kabul etmesin (çok yakınlar hariç)..
kendi işlerini kendileri görsünler.

neymiş, kaynana bezi eline almamışmış..

neyse yaaa

Loğusa kadın ailesinin yanında doğum yapıp kendi evine geliyor ev pislik içinde bu sizce hoş bir durum mu?
Üstüne üstlük hijyen isteyen bebek eve insanların doluşmasının bir anlamı var mı sizce?

Herşey eşte bitiyor...:ssz:
Bunu bilir,bunu söylerim...
Eşiniz sizin yanınızda olmadığı sürece tek başınıza verdiğiniz mücadeleyi devamlı kaybedeceksiniz.:5:
Allahım bebenizi bağışlasın,sizin yanınızda sağlıklı ve huzurlu bir ömrü olsun inşallah...:nazar:

Back
X