• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"kaynanan haklı" diyecek bir tek kul arıyorum

tartışma konusu olmasın nolur..

ben "acaba fazla mı takıntılıyım" anlamak istedim..

kızlar karşındaki insanın niyetini anlamaz mı insan? iyi niyetli olsa canım kurban...

bi kere ben senin yerinde olsaydım direkt söylerdim
doktor böyle böyle dedi lütfen bu aralar hasta küçük çocuklu misafirler gelmesin
biraz dikkat edelim falan

iş nazlatmaya gelince kaynanam benim çocuğuma öyle birşey derse ben zaten alınmam çünkü mümkünatı yok onun söyledikleri imkansız gibi birşey.
anne değilim ama anne-çocuk bağı bambaşkadır diye düşünüyorum ve hiç kimse annenin yerini dolduramaz o yüzden korkum olmazdı bu açıdan

canım tam okumadan acımasız eleştiri yaıyorsun...ben 4 ay çanakkalede annemde kaldım..riskli gebelikti..köyde ilçede doktor yoktu..o sürede kaynanam kaldı eşimle...4 ay boyunca süpürmemiş silmemişler...geldim su yoktu, ameliyatlı halimle buz gibi çeşmelerden su çektim...

neyse..kötü bir günün senin de...bakış açın farklı olabilir..

canım çekmeseydın buzlu suları.eşine bir telefon bu evde su yok gel hallet ben yapamadım...yanı amelıyatlı halımle buz gıbı çeşmelerden su çektım?çekmeseydın yatsaydın çocuğunla ilgilenseydin?

gerçekten azcık taktik yapın artık

çocuk gibi hemen herşey sizin kafanızın içindeki gibi olmayabılır ama insanları yönlendirebilirsiniz...istediğiniz gibi kırmadan etmeden haklıyken haksız konuma düşmeden...

neysee.....
ben herzaman şöyle düşünürüm..
hiç bir zaman tek taraf suçlu değildir. hiç kimsede sütten çıkmış ak kaşık değildir.

kötü niyetli olmadığını biliyorum... ama çok doluyum be bacım..ben de inanım..sen diğer konularımı da biliyorsun.

neyse zaten destek göreyim diye açmadım..kaynaayı anlamaya çalışıyorum

insan sinirlendiği zaman gözü dönüyor. ne söylediğini biliyor nede yaptığını...(tecrübe ile sabittir.)

anne-çocuk arasına kimse giremez. özel bir bağ bu. çocuğa kim bakarsak baksın... (tecrübe ile sabittir.)

kaybetme korkunu da çok iyi anlıyorum, hijyen olayınıda.

temizlik-pislik kişinin anlayışına göre değişiyor.

ama en büyük sorunun EŞİN. annesinin huyunu bilmesi gerekir. arayı idare etmesi gerekir.

önce annem gelir, gerisi sonra anlayışına sahip.

halbuki annenin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. asla aynı kulvarda değildir.

sana ultimotom verirken, annesinin yaptıklarını görmezden gelip sessiz kalması, karşı tarafı güçlendirir.

annesi ile oturup ciddi ciddi konuşmalı diyeceğim ama olmayacak. çünkü annesinin davranışlarında herhangi bir yanlış görmüyor eşin.

sözün özü şu; ya bu deveyi güdeceksin ya bu deveyi güdeceksin. Allah yardımcın olsun.

bazı kadınlar lohusalık psikolojisinden midir nedir çocuklarını kimsenin eline almasını sevmesini istemiyorlar

e ne olcak sanki çocuk seni unutacak demekle..

ANA BU ANA...

Kim annesini unutmuş da senin oğlun unutacak...az relax yahu

Valla bence bu basit bir loğusalık psikolojisi değil
Hijyen isteyen bir bebek arkadaşın eski konularını biliyorum erken doğum daha fazla dikkatli olunması gerekli

bi kere ben senin yerinde olsaydım direkt söylerdim
doktor böyle böyle dedi lütfen bu aralar hasta küçük çocuklu misafirler gelmesin
biraz dikkat edelim falan

iş nazlatmaya gelince kaynanam benim çocuğuma öyle birşey derse ben zaten alınmam çünkü mümkünatı yok onun söyledikleri imkansız gibi birşey.
anne değilim ama anne-çocuk bağı bambaşkadır diye düşünüyorum ve hiç kimse annenin yerini dolduramaz o yüzden korkum olmazdı bu açıdan

diğer torunlarını kucağüına çekip " anne pis, anne öküz" diyen bir kadın yavrum yaaaa:50:gözümle gördüm. yama diye uyardım "oh olsun beni sevsinler" dediiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Canım sakın yanlış anlama benim okulumun arkasın da romenler vardı allahım nasıl bir pislik için de yaşarlardı, çocukların ayakların da terlik bile yok ama gayet sağlıklıydılar bu demek değil ki sende çocuğunu koruma mikroptan ama aş bunu olacak.Ben kayınvalidemin gözünün içine bakıyorum çocuğumla az ilgilensinde ben dinleneyim az.Kimse burda asıl sen kötüsün demiyor ama bakış açını biraz değiştirmeyi dene yoksa bir arkadaşın dediği gibi sinir hastası olursun.

zaten böyle aşırı korunan bebekler ilerde çok daha kolay mikrop kapıyolarmış çünkü bünyeleri alışık olmuyor mikroplarla baş etmeye

bu arada romen çocukları değildir o çocuklar canım, roman çocukları yani çingene :1: romen Romanya'nın vatandaşlarına derler

Son düzenleme:
Canım sakın yanlış anlama benim okulumun arkasın da romenler vardı allahım nasıl bir pislik için de yaşarlardı, çocukların ayakların da terlik bile yok ama gayet sağlıklıydılar bu demek değil ki sende çocuğunu koruma mikroptan ama aş bunu olacak.Ben kayınvalidemin gözünün içine bakıyorum çocuğumla az ilgilensinde ben dinleneyim az.Kimse burda asıl sen kötüsün demiyor ama bakış açını biraz değiştirmeyi dene yoksa bir arkadaşın dediği gibi sinir hastası olursun.

Bu sonuca göre bebeklerimizi pislik içinde mi büyütelim
Ona bakarsınız o bahsettiğiniz kişiler çocuklarına pek önem vermez
Hepsi çıplak ayak trafikte arabalarının aralarında hiçbirinin hayati önemi yok

Son düzenleme:
Tamam kayınvalide pislik değil...
Torunlarına da takmamış kendisine yangın olsunlar diye..
Peki bu kadıncağız niye feryat figan koparıyor şu anda.
Hani anne değilim ben anlamam kabul ama az düşünün yahu!
Ben de hiç sevmem hakaret,küfür vs. ama kadının bebesi,en kıymetlisi söz konusu bu arada.
Gerçekten az düşünün bazı insanların kalpleri pislik dolu değil mi sizce de?

kalbi pislik dolu bir annenin yetiştirdiği oğulla evlenmek sorun değil o zaman?

sonuçta o da onun oğlu? o zaman herkes dengını mı bulmuş oluyor?

kocam çook ıyı kayınvalıdeme hıç çekmemiş diyebilir miyiz?

[

ben evlenirken bunları hayal etmedim...

eşim tüm gün evde yok..tek komşum yok... kaynanamın yanına gitmek istemiyorum.. iki eltim burada, ikisi birbirinden beter.. her dediğini yetiştirirler.. ötekini çekiştirirler, yarışırlar, kıskanırlar...

çocuklarından bile nefret ediyorum artık... evime gelmiyorlar mı cinlerim tepeme çıkıyor... psikolojim bozuldu iyice... haftaya istanbula gideceğim. oradan annemlere çanakkaleye.. o bir kaç hafta bile cennet gibi gelecek..

en kötüsü eşim anlamıyor.bugün kendi annemle konuştum, "babanesi aylaşamıyor demek ki" dedi..bak hala o kadına hak veriyor..oysa o sırf erzurumluyuz diye bize "kürtler " diyor... oğlum "kürtlerin yanına gidince alışırmış onlara"

Allahım, ben şimdiye kadar kimsenin kötülüğü için dua etmedim, yine etmiyorum..ama ya bu kadını ıslah et ya bana hicret nasip et de kurtulayım hepsinden...

Su yukarda isaretledigim sözünüz varya, iste o anlatiyor aslinda herseyi. Kensi ailenize gelince cennete gidiyorum diye git esinin ailesine giderken cehenmeme. Masallah adaletinize.
Kaynananiza gitmek istemezsiniz ve kirk türlü bahane edersiniz, o kadar ki artik eltilerinizin cocuklarindan bile nefret ediyorsunuz. Öyle mi?
Kücücük cocuklardan, bir söz vardir " bir cocugun icindeki cocuk öldügünde geriye kalan cesede yetiskin denir" ne olursa olsun, dünyaya sadece sevgi cercevesinden bakan cocuklardan bile nefret edecek kadar kininiz gözünüzü bürümüs.
Ayrica o pislik, pasakli, igrenc insanlarin ürünü o koynuna girdiginiz esiniz.
Evet bazi insanlar hijyene dikkat etmez, uyarirsiniz olur biter.
En iyiysi ölsünler hepsi vallahi ölsünler esinizle akrabaligi olan herkes, rahat olur kafaniz, yasamasin o pislikler!!!

Son düzenleme:
zaten böyle aşırı korunan bebekler ilerde çok daha kolay mikrop kapıyolarmış çünkü bünyeleri alışık olmuyor mikroplarla baş etmeye

bu arada romen çocukları değildir o çocuklar canım, roman çocukları yani çingene :1: romen Romanya'nın vatandaşlarına derler

Tabi ki bağışıklık sistemleri gelişmiyor çünkü,çocuk mikropta alması gerek gerçi konu sahibinin bebeği sanırım erken doğmuş biraz daha hassas davranmak gerek.Ancak bebek ufakta değil artık 40 çıkmış ele avuca gelmeye başlamıştır.Roman yazacağıma romen yazmışım gözünden de kaçmıyor:))Aman ne bileyim doğulu dersin kızarlar,batılı dersin kızarlar dedim çingene yazarım biri alınır yine şimdi:) Bir insan neden aslı söylendiği zaman kızar anlamış değilim neysede.

Son düzenleme:

kız aşırı korumuyorum kiiii bebeğin olsa, yoğun bakımdan çıkmış, kucağına aldığın kıyafet bile farklı olacak bir bebek... birileri sokaktan koyun yanından gelp el yüz yıkamadan yüzünü gözünü EMSE...

biraz empati...

kötü niyetli olmadığını biliyorum... ama çok doluyum be bacım..ben de inanım..sen diğer konularımı da biliyorsun.

neyse zaten destek göreyim diye açmadım..kaynaayı anlamaya çalışıyorum

hatırlamıyorum ki, yani ben eski konular yeni konular bakmam pek, konu açanın profiline bile bakmam ki daha önceden neler yazmış
bu daha objektif olmamı sağlıyor

bana kalırsa dediğimi yap

doktorun söylediklerini söyle onlara ve bi süre görüşme
bebek kaç aylık şimdi?

Son düzenleme:
Bu sonuca göre bebeklerimizi pislik içinde mi büyütelim
Ona bakarsınız o bahsettiğiniz kişiler çocuklarına pek önem vermez
Hepsi çıplak ayak trafikte arabalarının aralarında hiçbirinin hayati önemi yok
Benim yorumumu tam okumadığınız belli bu demek değil ki çocuğunuzu mikroptan korumayın diye belirttim .Tekrar okursan görebilirsin

[

Su yukarda isaretledigim sözünüz varya, iste o anlatiyor aslinda herseyi. Kensi ailenize gelince cennete gidiyorum diye git esinin ailesine giderken cehenmeme. Masallah adaletinize.
Kaynananiza gitmek istemezsiniz ve kirk türl bahane edersiniz, o kadar ki artik eltilerinizin cocuklarinda bile nefret ediyorsunuz. Öyle mi?
Kücücük cocuklarda, bir söz vardir " bir cocugun icindeki cocuk öldügünde geriye kalan cesede yetiskin denir" ne olursa olsun, dünyaya sadece sevgi cercevesinden bakan cocuklardan bile nefret edecek kadar kininiz gözünüzü bürümüs.
Ayrica o pislik, pasakli, igrenc insanlarin ürünü o koynuna girdiginiz esiniz.
Evet bazi insanlar hijyene dikat etmez, uyarirsiniz olur biter.
En yiysi ölsünler hepsi vallahi ölünler esinizle akrabaligi olan herkes, rahat olur kafaniz, yasamasin o pislikler!!!

buna da tamam...

her şeyi yazmadığım için bu da bir görüştür, saygım var... çocuk konusunda haklısın..bu durumu yenmeye çalışıyorum. ama onları hakir gördüğümden değil....köylüyü beğenmediğimden değil...tekrarlıyorum KÖYLÜ EŞİTTİR PİS DEĞİLDİRRRRRRRRRRRR

bak şuan eltimin kızı bizde...annesi göndermiş. 3snyede bir hapşuruyor grip...

bazı kadınlar lohusalık psikolojisinden midir nedir çocuklarını kimsenin eline almasını sevmesini istemiyorlar

e ne olcak sanki çocuk seni unutacak demekle..

ANA BU ANA...

Kim annesini unutmuş da senin oğlun unutacak...az relax yahu

Haklısın aslında.Bu lohusalık psikolojisi değişik garip birşey gerçekten.
İnsana asla yapmam dediği,hatta aklına bile gelmeyen şeyler yaptırabiliyor
ve düşündürebiliyor.
Ama o dönemler atlatıldıktan sonra siz bile şaşırıyorsunuz kendi halinize.
O kadar hassas oluyor ki insan evet çocuk seni unutacak deyince
gerçekten unutacak zannediyor ve üzülüyorsunuz.

Arkadaşım senin sorunun oscar adayı kayınvaliden değil,eşin...
Eşin hala ısrarla neden bilmem arkanda durmuyor.
Adam kör müdür sağır mıdır büyülenmiş midir efsunlu mudur nedir?
Sen suçlusun sen kabahtlisin hep,ben kayınvalideme değil böyle bir eşe dayanmazdım.
Size tek duam eşinin tayini,inşallah tayini çıkar biran önce eşinde belki objektif bakabilir konulara.

Tabi ki bağışıklık sistemleri gelişmiyor çünkü,çocuk mikropta alması gerek gerçi konu sahibinin bebeği sanırım erken doğmuş biraz daha hassas davranmak gerek.Ancak bebek ufakta değil artık 40 çıkmış ele avuca gelmeye başlamıştır.Roman yazacağıma romen yazmışım gözünden de kaçmıyor:))Aman ne bileyim doğulu dersin kızarlar,batılı dersin kızarlar dedim çingene yazarım biri alınır yine şimdi:) Bir insan neden aslı söylendiği zaman kızar anlamış değilim neysede.

bende anlamıyorum bu roman kelimesi nerden çıktı, onların ismi çingene.. biz nasıl türk olsak onlarda çingene. şimdi birisi bana türk dese ben darılacakmıyım dimi

Back
X